Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Λίγο είναι. Συγκριτικά με τα άλλα εμβόλια που κυκλοφορούν.
Λάβε υπ' όψη ότι για τη 2η δόση μεσολαβούν 12 εβδομάδες (=3 μήνες!). Συγκριτικά με τον 1 μήνα και κάτι των άλλων εμβολίων.
Και την πιθανή συσχέτιση του με (φλεβικές, όπως αναφέρονται) θρομβώσεις.

Καλώς η κακώς, κακώς αλλά έτσι είναι, οι γεωπολιτικές διαμάχες έχουν μπει στο πεδίο του εμβολιασμού. Οι οικονομικές επιπτώσεις επίσης.

Προσέξτε εδώ.

[video]
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ο Καθηγητής Παθολογίας-Ανοσολογίας ΕΚΠΑ, και μέλος της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνισης Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος, κάλεσε σήμερα από τον 98.4 γιατρούς και πολίτες , να αναφέρουν όλα τα περιστατικά που συμβαίνουν μετά τον εμβολιασμό στον ΕΟΦ και την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης , ώστε να κρίνουν αν συνδέονται ή όχι τα περιστατικά θρομβώσεων ή άλλων παρενεργειών με τα εμβόλια, ώστε με διαφάνεια να προχωρήσει η όλη διαδικασία. Κάλεσε σε συστράτευση όλο το επιστημονικό προσωπικό της χώρας, ώστε να δοθούν καίριες απαντήσεις για το πώς θα εντοπίζονται και πως θα αντιμετωπίζονται τέτοια ενδεχόμενα όπως οι θρόμβοι πριν τα εμβόλια, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για το ρόλο επιστημόνων που αντί να επιτελούν έργο για τους πολίτες, επιδίδονται σε ακατάσχετη κενολογία , εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες. Όπως τόνισε , δεν εμφανίστηκε ξαφνικά από το πουθενά αυτή η κλινική οντότητα, με τους θρόμβους Εμφανίστηκε μετά από τους εμβολιασμούς και για αυτό την συζητάμε...

Τελικά η μπάλα πετιέται επάνω μας. Και πρέπει να αποφασίζουμε μόνοι μας, ατομικά ο καθένας.

Καθόλου λίγο δεν είναι η 100% προστασία στο να μην βρεθείς στο νοσοκομείο.
Αυτό σημαίνει με απλά λόγια πως ΑΝ αρρωστήσεις θα το περάσεις πολύ ελαφριά στο σπίτι σου.
Είναι αστείο σε ένα καινούριο ιό να λέμε ότι αυτό το εμβόλιο παρέχει "λίγη" προστασία όταν αρρωσταίνεις βαρύτερα με μια απλή ίωση και δεν σε νοιάζει που δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε φάρμακο.
Επίσης δεν μπορώ να αντιληφθώ την λογική "τα άλλα είναι καλύτερα".
ΚΑΙ?
Έχει καταλάβει ο κόσμος ότι ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ? Και πως όσο περιμένουν για το "καλύτερο" ο ιός προχωράει, μεταλλάσεται και στο τέλος όλα τα εμβόλια (και τα "καλύτερα") θα γίνουν άχρηστα?
Φτωχή και ρηχή λογική είναι.
Άσε το ηθικό ζήτημα που τίθεται: ενώ για όλους εμάς υπάρχουν λίγα εμβόλια και περιμένουμε τη σειρά μας κάνουμε την συζήτηση "για το ποιό να διαλέξω" ωσαν να είμαστε τίποτε Μαρίες Αντουανέτες, την ώρα που ολόκληρες Ήπειροι (πχ Αφρική) θα κάνουν χρόνια να δούν έστω και το "χειρότερο" εμβόλιο.
Αντί να σκύψουμε το κεφάλι που άλλοι (οι περισσότεροι) άνθρωποι είναι προς το παρόν παντελώς αποκλεισμένοι εμείς διυλίζουμε τον κώνωπα.
Έχουν άραγε λιγότερο δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή εκείνοι?
Ή μήπως εμείς χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια και διαπράτουμε Ύβρη?

e95f046df34dc7654fefce73b8c07e37.jpg

Η προστασία που παρέχει το AstraZeneka είναι υπέρ αρκετή, εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει το γεγονός πως σε γλιτώνει από τον εφιάλτη της εντατικής. Αν δεν υπήρχε το (μέγα) θέμα με τις θρομβώσεις θα ήταν no brainer.. Και να πω πως δεν ανησυχώ για εμένα, δεν έχω τέτοιες ανησυχίες, έχω εκθέσει τον εαυτό μου σε μεγάλους κινδύνους, από βαθιές καταδύσεις μέχρι ελεύθερες πτώσεις και καταρριχήσεις. Για τους αγαπημένους μου ανησυχώ.

Συμφωνώ. Οι εκλεγμένοι. Οπως φαίνεται όμως τις αποφάσεις τις παίρνει η επιτροπή. Αυτό είναι λάθος εξ' αρχής. Θα πει κάποιος ότι η επιτροπή έχει την εμπιστοσύνη των εκλεγμένων. Σωστά. Που είναι το λάθος; Οτι -όπως φαίνεται και από το αποτέλεσμα- έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πάντων. Ούτε οι πολίτες την εμπιστεύονται (μιλάω πάντα για την επιτροπή) ούτε οι εκλεγμένοι. Αν θέλετε τη δική μου άποψη η επιτροπή θα έπρεπε απλά να παραθέτει δεδομένα. Οχι να αποφασίζει. Τις αποφασίσεις πρέπει -όπως είπαμε πριν- να τις παίρνουν οι εκλεγμένοι και απ' ότι φαίνεται αυτό θα γίνει τώρα και σωστά θα γίνει.
Τα μέτρα δεν δουλεύουν. Εχουμε 5 μήνες lockdown και οι πάντες έχουν κουραστεί όπως βλέπουμε. Οπως φαίνεται -και σωστά κατά τη γνώμη μου- πάμε σε σταδιακό άνοιγμα. Οποίος θέλει μπορεί να μείνει μέσα αν φοβάται. Η τηλεργασία δεν σταματάει ούτε οι μάσκες.

Μια ερώτηση: Τα rapid test σε πόσο χρόνο μετά τη μόλυνση ανιχνεύουν τον ιό;
15 λεπτα

η πλακα ειναι οτι προχτες που εκανα το σαββατο δεν μου ηρθε μηνυμα φυσιολογικα και λεει μια χαρα ειμαστε.

Και μου ερχεται μηνυμα !!!! μετα απο δυο ημερες και μου κοβονται τα γονατα.....

Τελικα ελεγε οτι το εκανα και ειναι αρνητικο αλλα πρωτη φορα μου ερχεται ειδοποιηση ακομα και για αρνητικο δειγμα.....

Ελλαδα η χωρα του πρασινου ηλιου του τζάμπα μάγκα και με ρίσκο αλλουνού​

Λουκέτα θα βάλουν για να μην μπουκάρουν οι συνοδοί και οι άσχετοι οπως Ουγκαντα και Μογκαντισου

Συναγερμός στο ΠΑΓΝΗ, πάνω από 40 κρούσματα κοροναϊού​

Αριθμός συνοδών εκθέτει το προσωπικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου​

Συναγερμός έχει σημάνει στο ΠΑΓΝΗ καθώς η ιχνηλάτηση έδειξε περισσότερα από 40 κρούσματα κοροναϊϊού.
Συγκεκριμένα κρούσματα καταγράφηκαν στην Παθολογική Κλινική, την Νευρολογική, την Πνευμονολογική, την Καρδιολογική, και την Ογκολογική.
Συνολικά βρέθηκαν θετικοί 19 ασθενείς, 11 συνοδοί, 5 γιατροί και 6 νοσηλευτές.
Η σοβαρή αυτή ενδονοσοκομειακή διασπορά οφείλεται, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Γ. Χαλκιαδάκη, στη μη τήρηση των μέτρων από τους συνοδούς οι οποίοι πολλές φορές «παρά τις αυστηρές συστάσεις, μικρός αλλά δυστυχώς ικανός αριθμός συνοδών, λειτουργεί με προκλητικό τρόπο εισερχόμενος από άλλες εισόδους, παρακάμπτοντας και εκθέτοντας το προσωπικό του Νοσοκομείου».
Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με το cretapost.gr, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν λουκέτα και να κλείσουν τις πλάγιες εισόδους του νοσοκομείου προκειμένου να μη μπορεί κάποιος επισκέπτης να εισέλθει στις κλινικές χωρίς πρώτα να έχει εξεταστεί.
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου:
Η σημαντική ενδονοσοκομειακή διασπορά που διαπιστώθηκε από τις άμεσες ιχνηλατήσεις της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, έρχεται να επιβεβαιώσει με οδυνηρό τρόπο, την επιτακτική ανάγκη συνεχών Rapid Test ελέγχων των συνοδών.
Η διασπορά αφορά κατά κύριο λόγο στην Παθολογική Κλινική ενώ διαπιστώνεται διασπορά στη Νευρολογική και την Παθολογική Ογκολογία. Από τις 17:00 29/01 διαπιστώθηκαν οι δύο πρώτοι συνοδοί θετικοί σε Rapid Test και μετά από Μαραθώνια Προσπάθεια της Επιτροπής αποκαλύφθηκε όλο το πρόβλημα.
Σε όλες τις περιπτώσεις, η διασπορά προέκυψε σύμφωνα με την αναφορά της Επιτροπής Λοιμώξεων, από συνοδούς ασθενών, καθώς τα κρούσματα στο προσωπικό είναι μεμονωμένα. Ο εμβολιασμός σε υψηλό ποσοστό του Υγειονομικού Προσωπικού, αλλά και η κατά κύριο λόγο καλή χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας αποτέλεσε ανάχωμα στη διασπορά.
Όμως η συνεχής παρουσία επισκεπτών, η μη τήρηση των οδηγιών του Προέδρου ΕΝΛ κου Κοφτερίδη και της Διοίκησης από 10/01 για συνεχή Rapid Tests, παρά τους ελέγχους είχε ως αποτέλεσμα την κατάσταση αυτή.
Καθημερινά και παρά τις αυστηρές συστάσεις, μικρός αλλά δυστυχώς ικανός αριθμός συνοδών, λειτουργεί με προκλητικό τρόπο εισερχόμενος από άλλες εισόδους, παρακάμπτοντας και εκθέτοντας το προσωπικό του Νοσοκομείου.
Είναι αυτονόητο ότι ήδη οι ασθενείς όλοι βρίσκονται στην Κλινική Αντιμετώπισης Κορωνοϊού (Μ.Α.Κ.) από Παθολογική και Παθολογική Ογκολογία, ενώ όλοι οι ασθενείς παρακολουθούνται από την ΕΝΛ.
Είναι επίσης αυτονόητο ότι οι έλεγχοι στα Τμήματα θα ενταθούν και ότι θα υπάρχει σχεδόν πλήρης διακοπή του επισκεπτηρίου.
Είναι άλλωστε σαφές ότι αν δε γινόταν ο έλεγχος δε θα είχε διαπιστωθεί το πρόβλημα.
Η Επιτροπή Λοιμώξεων, η Διοίκηση, και η ομάδα Αντιμετώπισης που συνεδριάζει κάθε Τρίτη, ανέδειξε το πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσει.
Πηγή: iefimerida.gr

15 λεπτα

η πλακα ειναι οτι προχτες που εκανα το σαββατο δεν μου ηρθε μηνυμα φυσιολογικα και λεει μια χαρα ειμαστε.

Και μου ερχεται μηνυμα !!!! μετα απο δυο ημερες και μου κοβονται τα γονατα.....

Τελικα ελεγε οτι το εκανα και ειναι αρνητικο αλλα πρωτη φορα μου ερχεται ειδοποιηση ακομα και για αρνητικο δειγμα.....
Ευχαριστώ!

Καθήστε να δείτε τι έχει να γίνει εδώ στην περιοχή, μακάρι να βγω ψεύτης. Την Κυριακή έγινε κηδεία ενός φίλου μόλις 43, από καρκίνο πήγε το παλικάρι.. Στην κηδεία ήταν πάνω από 1000 άνθρωποι. Ήδη η χήρα και μια κόρη μολύνθηκαν, όπως και πολλοί άλλοι. Τον συμπαθούσα πολύ μα δεν πήγα.

• Wow
Reactions: Larry
Εδω δεν πανε σε κηδειες στενων συγγενικων προσωπων κοσμος.

Πεθαινουν γονεις και θαβονται με συνοπτικες διαδικασες σχεδον μονοι τους. Τι ονειρο ειδαν τωρα 1000 ατομα απο εκει να καταλαβεις οτι η ατομικη ευθυνη δεν υφισταται στην πλειοψηφια μας.

Ούτε ο Χαρδαλιάς έχει καταλάβει τι γίνεται; Εδώ συζητάνε για χαλάρωση και αυτός βάζει σε βαθύ και πολύ βαθύ κόκκινο ακόμη περιοχές με 20 και 30 κρούσματα.
Το lockdown δεν περπατάει πλέον. Περισσότερα προβλήματα δημιουργεί απ' ότι λύσεις. Βλέπεις στην τηλεόραση συνεχίζονται κανονικά τα πάντα χωρίς αποστάσεις, χωρίς μετρά με μόνο μία σημείωση ότι έχει γίνει rapid test. Ας γίνει λοιπόν και με μας το ίδιο. Rapid test κάθε βδομάδα και άνοιγμα των πάντων σιγά σιγά. Και ξαναλέω: φοβάσαι και δεν θες να βγεις η να μην κολλήσεις; Κάτσε σπίτι σου και μην δεχθείς κανέναν σαν σε lockdown. Μην απαιτείς όμως όλοι να μείνουν κλεισμένοι επειδή φοβάσαι.

Και ξαναλέω: φοβάσαι και δεν θες να βγεις η να μην κολλήσεις; Κάτσε σπίτι σου και μην δεχθείς κανέναν σαν σε lockdown. Μην απαιτείς όμως όλοι να μείνουν κλεισμένοι επειδή φοβάσαι.
Ωραία όλα αυτά, υπό μια προϋπόθεση όμως: να υπογράψεις κι ένα χαρτί που να λέει ότι δεν θα απασχολήσεις το ΕΣΥ. Διότι οι δημόσιες δομές υγείας απαιτούν και κοινωνίες που σέβονται τους γύρω τους, ειδικά δε σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Όσο λοιπόν εσύ (το δεύτερο ενικό μην το παίρνεις προσωπικά) είσαι υπεράνω του κινδύνου και δε σέβεσαι την κρισιμότητα της κατάστασης, τότε μη στερήσεις από τον άλλο που τη σέβεται να έχει τη δυνατότητα να λάβει φροντίδα.

Last edited:
Καθήστε να δείτε τι έχει να γίνει εδώ στην περιοχή, μακάρι να βγω ψεύτης. Την Κυριακή έγινε κηδεία ενός φίλου μόλις 43, από καρκίνο πήγε το παλικάρι.. Στην κηδεία ήταν πάνω από 1000 άνθρωποι. Ήδη η χήρα και μια κόρη μολύνθηκαν, όπως και πολλοί άλλοι. Τον συμπαθούσα πολύ μα δεν πήγα.
Ενας στο χωμα 1000 μαλακες (μειον την οικογενεια του) πήγανε μην και τους πουν ο Σαχλαμαρακης δεν ηρθε; o Πανηλιθιακης ειδες τι φορεσε; η Ηλιθιακη πως μεγάλωσε!!!!

Ωραία όλα αυτά, υπό μια προϋπόθεση όμως: να υπογράψεις κι ένα χαρτί που να λέει ότι δεν θα απασχολήσεις το ΕΣΥ. Διότι οι δημόσιες δομές υγείας απαιτούν και κοινωνίες που σέβονται τους γύρω τους, ειδικά δε σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Όσο λοιπόν εσύ (το δεύτερο ενικό μην το παίρνεις προσωπικά) είσαι υπεράνω του κινδύνου και δε σέβεσαι την κρισιμότητα της κατάστασης, τότε μη στερήσεις από τον άλλο που τη σέβεται να έχει τη δυνατότητα να λάβει φροντίδα.
Καταρχήν εδώ μιλάμε όχι για προσωπική "επανάσταση" αλλά για γνώμη τι θα έπρεπε να κάνει μία εκλεγμένη κυβέρνηση. Αρα για πιο λόγο να υπογράψω ένα χαρτί τέτοιο αν υπάρχει κεντρική απόφαση; Δεν στέκει ούτε αν ληφθεί υπόψιν ότι 25+ χρόνια πληρώνω για υγειονομική κάλυψη και έχω χρειαστεί υγειονομικές υπηρεσίες μετρημένες στα δάκτυλα ενός χεριού. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ετσι όπως έχουν κάνει το ΕΣΥ αυτή τη στιγμή -στην πράξη- μου στερεί τη υγειονομική περίθαλψη αν χρειαστώ κάτι εκτός covid.

Ενας στο χωμα 1000 μαλακες (μειον την οικογενεια του) πήγανε μην και τους πουν ο Σαχλαμαρακης δεν ηρθε; o Πανηλιθιακης ειδες τι φορεσε; η Ηλιθιακη πως μεγάλωσε!!!!

Σε εντελώς αντίστοιχη περίπτωση εδώ έγινε ακριβώς το ίδιο.

Και επιπλέον στο μνημόσυνο κάνανε και τραπέζι.

Περιττό να το πω ότι έκλεισε το τοπικό σχολείο, (βρέθηκαν μαθητές και δάσκαλοι μολυσμένοι) και γέμισαν ώρα Γιάννενα με κρούσματα.

Καταρχήν εδώ μιλάμε όχι για προσωπική "επανάσταση" αλλά για γνώμη τι θα έπρεπε να κάνει μία εκλεγμένη κυβέρνηση. Αρα για πιο λόγο να υπογράψω ένα χαρτί τέτοιο αν υπάρχει κεντρική απόφαση; Δεν στέκει ούτε αν ληφθεί υπόψιν ότι 25+ χρόνια πληρώνω για υγειονομική κάλυψη και έχω χρειαστεί υγειονομικές υπηρεσίες μετρημένες στα δάκτυλα ενός χεριού. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ετσι όπως έχουν κάνει το ΕΣΥ αυτή τη στιγμή -στην πράξη- μου στερεί τη υγειονομική περίθαλψη αν χρειαστώ κάτι εκτός covid.

Δηλαδή η εκλεγμένη κυβέρνηση θα έπρεπε να σκέφτεται έτσι:?

"Και ξαναλέω: φοβάσαι και δεν θες να βγεις η να μην κολλήσεις; Κάτσε σπίτι σου και μην δεχθείς κανέναν σαν σε lockdown. Μην απαιτείς όμως όλοι να μείνουν κλεισμένοι επειδή φοβάσαι."

Δηλαδή πιστεύεις ότι η κυβέρνηση έκανε το lockdown γιατί κάποιοι φοβότανε?

Ανοιχτοί χώροι, μάσκα σωστά φορεμένη, το αντισηπτικό στην τσέπη μας, τακτική χρήση, απόσταση περίπου 2 μ., κατά προτίμηση λοξά, διαγώνια από τον συνοδοιπόρο ή συνομιλητή μας και εφ' όσον είναι εφικτό ένα αεράκι να φυσάει στην πλάτη μας.

Αν τηρούνται αυτά, είναι αρκετά για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο όπου και αν βρισκόμαστε (να ελαχιστοποιήσουν, όχι να εξαφανίσουν).

Γιατί δεν εφαρμόζονται και δεν γίνονται κατανοητά από ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που ούτε τρελλοί είναι, ούτε αρνητές του κορωνοϊού, είναι μεγάλη συζήτηση.

Ανοιχτοί χώροι, μάσκα σωστά φορεμένη, το αντισηπτικό στην τσέπη μας, τακτική χρήση, απόσταση περίπου 2 μ., κατά προτίμηση λοξά, διαγώνια από τον συνοδοιπόρο ή συνομιλητή μας και εφ' όσον είναι εφικτό ένα αεράκι να φυσάει στην πλάτη μας.

Αν τηρούνται αυτά, είναι αρκετά για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο όπου και αν βρισκόμαστε (να ελαχιστοποιήσουν, όχι να εξαφανίσουν).

Γιατί δεν εφαρμόζονται και δεν γίνονται κατανοητά από ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που ούτε τρελλοί είναι, ούτε αρνητές του κορωνοϊού, είναι μεγάλη συζήτηση.

Μαθήματα ιστιοπλοΐας! 😀

Μόνο πρίμα θα το πάμε. Αν αλλάξει ο αέρας μένουμε στη θέση μας μέχρι να εμφανιστούν ξανά οι ιδανικές συνθήκες πλεύσης.
Αν πάλι περάσει πολύ η ώρα, ξαναστέλνουμε μήνυμα στα μουλωχτά (μην μας γράψουν κιόλας...) 👍

Μάλλον μαθήματα απλής λογικής, όχι ιστιοπλοΐας! :)
Και κατά τη γνώμη μου αυτοί οι απλοί κανόνες (που δεν είναι δικιά μου εφεύρεση βέβαια) οι οποίοι μας αφορούν σαν άτομα, αποτελούν και το κριτήριο για την αποτελεσματικότητα και την αξία των μέτρων που επίσημα ανακοινώνονται κάθε τόσο.

Εγώ απλά σου εξήγησα γιατί δεν έχει κανένα νόημα αυτό που προτείνεις, και γιατί δεν το έχει κάνει αυτό καμία κυβέρνηση στον κόσμο. Είναι αντικoινωνικό, αντιδεοντολογικό, και εγωιστικό.

Status
Not open for further replies.