Καταρχήν είσαι σε forum, συζήτηση λέγεται και όχι πέσιμο.
Αυτό που σου λέει ο Larry, και συμφωνώ κι εγώ, είναι ότι αν ανοίξουμε πλήρως και σε 2 βδομάδες φτάσουμε σε επίπεδα Bergamo, τότε θα είναι δώρο άδωρο και για τους καταστηματάρχες και για τους εστιάτορες.
Εδώ στην πόλη μου είχαμε 4 αγαπημένα εστιατόρια, που τα κάναμε rotate ένα κάθε βδομάδα. Τα 2 απ'αυτά, από την πρώτη κιόλας βδομάδα του Μαρτίου 2020 έκλεισαν για 2-3 μέρες, άλλαξαν το σύμπαν (φόρτωσαν τραπέζια-καρέκλες σε αποθήκες κλπ), και μετατράπηκαν σε full time takeaway, και παράλληλα πουλούσαν και μερικές πρώτες ύλες (τυριά, κρασιά κλπ). Μετά τον Αύγουστο που έστρωσαν λίγο τα πράγματα, ξανάβαλαν δειλά-δειλά μερικά τραπέζια, συνεχίζοντας όμως το takeaway.
Τα άλλα 2, δεν άλλαξαν αλλά αποφάσισαν να κλείσουν προσωρινά. Αποτέλεσμα, σήμερα έχουν κλείσει πλέον οριστικά. Μιλάμε για τρομακτικά επιτυχημένα εστιατόρια μέχρι και πέρσι που έκανες κράτηση μέρες πριν, φίσκα κάθε μέρα όλη τη χρονιά, τώρα είναι παρελθόν.
Τι εννοώ; Κανείς δεν την έβγαλε εύκολα, και μη βγάζεις εύκολα συμπεράσματα για το σταυρό που κουβαλάει ο καθένας, ακόμα κι αν δουλεύει απ'το σπίτι. Εμένα η δουλειά μου ήταν που ήταν ζόρικη και γύριζα σπίτι στις 6 κάθε μέρα, τώρα πλέον ο υπολογιστής κλείνει μετά τα μεσάνυχτα, και παρά το 50% παραπάνω δουλειάς καθημερινά, οι δουλειές συνεχίζουν να μένουν πίσω για άλλους λόγους. Έχουμε κάνει όλοι τρομακτικές αλλαγές στη ζωή μας, και ακόμα μαζεύουμε τα κομμάτια σε πολλά επίπεδα.