Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Γιατι βλεπεις πεσιμο σε καθε διαλογο που δεν υπαρχει συμφωνια με εσενα; Πεσιμο σημαινει προσβολες ψεμματα και επιθεση με κακο σκοπο επισης ψωμολυσσαριδες δεν εγραψε κανενας ουτε κοροιδα ειπε κανεις κανεναν
Εγω χρονια εχω να παω να αγοράσω ρούχα λογω ελειψεως χρηματων επισης και διακοπες σε ξενοδοχειο ...Η ταβερνα που απο σχεδόν εβδομαδιαία έγινε καθε διμηνο μπορει και τριμηνο
Λάζαρε, δεν έχεις δίκιο, δεν είναι έτσι. Αν ξαναδιαβάσεις από την αρχή τη ροή με αφορμή το απαράδεκτο ποστ του ίκαρου θα δεις τι εννοώ.

Δεν ήταν ο τουρισμός το κύριο αίτιο διασποράς πέρυσι το καλοκαίρι.

Εξάλλου το 90% των τουριστών ήρθε αεροπορικά που σημαίνει είχαν αρνητικό τεστ.
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ο τουρισμός μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα από τα αίτια. (τεστ γίνονταν δειγματοληπτικά μόνο στις πύλες εισόδου, και βέβαια με τους περιορισμούς ενός μοριακού τεστ, δηλαδή δε θα έδειχναν κάποιον που είχε μολυνθεί στην πτήση ή λίγο πριν απ'αυτήν.).

Άλλο αίτιο θα μπορούσε να είναι φυσικά και η χαλάρωση του κόσμου, το ελληνικό καλοκαίρι, τα "τραπεζάκια έξω" που μια χαρά λειτουργούσαν όλο το καλοκαίρι, ο βαλκανικός τουρισμός, το βαλκανικό εμποριο, κλπ κλπ κλπ.

Φυσικά, στη χώρα μας αποφασίσαμε ότι "φταίει μόνο ο τουρισμός", με την ίδια επιστημονική μεθοδολογία που αποφασίσαμε ότι "δεν κολλάει στις διαδηλώσεις".

Λετε να ειναι το φως στην ακρη του τουνελ;

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ο τουρισμός μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα από τα αίτια. (τεστ γίνονταν δειγματοληπτικά μόνο στις πύλες εισόδου, και βέβαια με τους περιορισμούς ενός μοριακού τεστ, δηλαδή δε θα έδειχναν κάποιον που είχε μολυνθεί στην πτήση ή λίγο πριν απ'αυτήν.).

Άλλο αίτιο θα μπορούσε να είναι φυσικά και η χαλάρωση του κόσμου, το ελληνικό καλοκαίρι, τα "τραπεζάκια έξω" που μια χαρά λειτουργούσαν όλο το καλοκαίρι, ο βαλκανικός τουρισμός, το βαλκανικό εμποριο, κλπ κλπ κλπ.

Φυσικά, στη χώρα μας αποφασίσαμε ότι "φταίει μόνο ο τουρισμός", με την ίδια επιστημονική μεθοδολογία που αποφασίσαμε ότι "δεν κολλάει στις διαδηλώσεις".

Εκτός από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στα αεροδρόμια/πύλες εισόδου, κάποιος για να μπεί στο αεροπλάνο έπρεπε να έχει αρνητικό τεστ το πολύ 72 ωρών.
Δεν ήταν κακό, αν συνδυάσεις τα 2.

Σαφώς όμως η πραγματικότητα διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες.

Θεωρώ ότι οι σημαντικότεροι ήταν η εισροή πολλών "τυφλών" στην ουσία (ούτε δειγματοληπτικός έλεγχος, ούτε τίποτε) εποχικών εργατών και πάνω από όλα η δική μας χαλάρωση στο να παίρνουμε οι ίδιοι μέτρα προστασίας.
Θυμίζω για παράδειγμα τις γεμάτες πλατείες "με το ποτό στο χέρι".
Και όλα αυτά είναι κατανοητά και λογικά ερμηνεύσιμα: κόπωση του μέσου πολίτη.
Αυτό όμως δεν αλλάζει το ότι ο ιός δεν κουράζεται και κάθε φορά που χαλαρώνουμε μας πάει πίσω.

Εκτός από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στα αεροδρόμια/πύλες εισόδου, κάποιος για να μπεί στο αεροπλάνο έπρεπε να έχει αρνητικό τεστ το πολύ 72 ωρών.

Θεωρώ ότι οι σημαντικότεροι ήταν η εισροή πολλών "τυφλών" στην ουσία (ούτε δειγματοληπτικός έλεγχος, ούτε τίποτε) εποχικών εργατών και πάνω από όλα η δική μας χαλάρωση στο να παίρνουμε οι ίδιοι μέτρα προστασίας.
Αυτό όμως δεν αλλάζει το ότι ο ιός δεν κουράζεται και κάθε φορά που χαλαρώνουμε μας πάει πίσω.
Στην πανω πλατεια Αγιας Παρασκευης ειπε ο Δημαρχος να τους κανει συστασεις και φωναξε την αστυνομια
Τα 15χρονα και 14χρονα νομιζαν οτι αυτοβαπτιστηκαν η νεα γενια πολυτεχνειου και ηταν ολο το βραδυ ορθιοι σαν πιγκουινοι στην Αλασκα με το ποτο στο χερι να κανουν ανταρτικο
Μετα πηγαιναν στην γιαγια και στο παππου για χαρτζιλικι και τεζα ο καμπουρης

Ίσως ήταν από τις εξαιρέσεις. Πάντως πολλοί προτίμησαν να μην ανοίξουν καθόλου από το να ρίξουν τόσο πολύ τις τιμές.
Σε καλες μοναδες φιλε Τασο υπαρχει και μια τιμη break given κατω απο την οποια οντως δεν αξιζει να ανοιξεις

Αυτο με τους εργατες χωραφιων τωρα το ακουω.....Εγινε παρτυ δηλαδη....

Βλέπω πως το πέσιμο έγινε χορωδιακά, οκ λοιπόν. Γράφει ο ίκαρος εν ολίγοις ότι τα κορόιδα επιλέγουν να βγούν για ένα ποτό ή ένα φαγητό, ότι οι ψωμολυσσάρηδες οι Έλληνες μου θέλουν και επίσκεψη στα μαγαζιά για ρουχισμό ενώ θα έπρεπε να λιώσουν αυτά που έχουν. Χωρίς κανέναν σεβασμό ούτε σε αυτούς τους μαλάκες που επένδυσαν ότι έχουν και δεν έχουν για να ανοίξουν μια δουλειά, ούτε σε αυτούς που δουλεύουν εκεί και ζουν δραματικές ώρες, ούτε στους πελάτες τους. Και την πέφτετε σε εμένα;;
Καταρχήν είσαι σε forum, συζήτηση λέγεται και όχι πέσιμο.

Αυτό που σου λέει ο Larry, και συμφωνώ κι εγώ, είναι ότι αν ανοίξουμε πλήρως και σε 2 βδομάδες φτάσουμε σε επίπεδα Bergamo, τότε θα είναι δώρο άδωρο και για τους καταστηματάρχες και για τους εστιάτορες.

Εδώ στην πόλη μου είχαμε 4 αγαπημένα εστιατόρια, που τα κάναμε rotate ένα κάθε βδομάδα. Τα 2 απ'αυτά, από την πρώτη κιόλας βδομάδα του Μαρτίου 2020 έκλεισαν για 2-3 μέρες, άλλαξαν το σύμπαν (φόρτωσαν τραπέζια-καρέκλες σε αποθήκες κλπ), και μετατράπηκαν σε full time takeaway, και παράλληλα πουλούσαν και μερικές πρώτες ύλες ή άλλα καλούδια (τυριά, κρασιά κλπ). Μετά τον Αύγουστο που έστρωσαν λίγο τα πράγματα, ξανάβαλαν δειλά-δειλά μερικά τραπέζια, συνεχίζοντας όμως το takeaway.

Τα άλλα 2, δεν άλλαξαν αλλά αποφάσισαν να κλείσουν προσωρινά. Αποτέλεσμα, σήμερα έχουν κλείσει πλέον οριστικά. Μιλάμε για τρομακτικά επιτυχημένα εστιατόρια μέχρι και πέρσι που έκανες κράτηση μέρες πριν, φίσκα κάθε μέρα όλη τη χρονιά, τώρα είναι παρελθόν.

Τι εννοώ; Κανείς δεν την έβγαλε εύκολα, και μη βγάζεις εύκολα συμπεράσματα για το σταυρό που κουβαλάει ο καθένας, ακόμα κι αν δουλεύει απ'το σπίτι. Εμένα η δουλειά μου ήταν που ήταν ήδη ζόρικη και γύριζα σπίτι στις 6 κάθε μέρα από τις 8 το πρωί, τώρα πλέον ο υπολογιστής κλείνει μετά τα μεσάνυχτα, και παρά το 50% παραπάνω δουλειάς καθημερινά, οι δουλειές συνεχίζουν να μένουν πίσω για άλλους λόγους. Έχουμε κάνει όλοι τρομακτικές αλλαγές στη ζωή μας, και ακόμα μαζεύουμε τα κομμάτια σε πολλά επίπεδα.

Last edited:

Δεν είμαι σίγουρος γι'αυτό. Εγώ ήρθα μέσα προς τέλη Ιουλίου, και δεν υπήρχε τότε requirement για τεστ. Μου έκαναν στο αεροδρόμιο, και έκατσα κι εγώ καραντίνα από μόνος μου για κάνα διβδόμαδο, λόγω πατέρα σε χημειοθεραπεία.

Νομίζω πως η απαίτηση για τεστ ήρθε μετά το καλοκαίρι.

Ισως φετος με την καρτα να ειναι καλυτερα τα πραγματα, αλλα ισως θα επρεπε να καλυπτει μονο τους εμβολιασμενους με την προυποθεση πως αυτοι ακομα κι αν ειναι φορεις, εχουν μικροτερο ιικο φορτιο και αρα χαμηλοτερη μεταδοτικοτητα. Δεν ξερω αν υπαρχει καποια μελετη γι αυτο, ασε που εχω προσωπικο συμφερον να επιτραπει η εισοδος σε εμβολιασμενους ;)
Τι λέει την έκανες τη δεύτερη δόση; Όλα καλά;

Δικαιώθηκε το Ισραήλ για το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού;​

Καταρχήν είσαι σε forum, συζήτηση λέγεται και όχι πέσιμο.

Αυτό που σου λέει ο Larry, και συμφωνώ κι εγώ, είναι ότι αν ανοίξουμε πλήρως και σε 2 βδομάδες φτάσουμε σε επίπεδα Bergamo, τότε θα είναι δώρο άδωρο και για τους καταστηματάρχες και για τους εστιάτορες.

Εδώ στην πόλη μου είχαμε 4 αγαπημένα εστιατόρια, που τα κάναμε rotate ένα κάθε βδομάδα. Τα 2 απ'αυτά, από την πρώτη κιόλας βδομάδα του Μαρτίου 2020 έκλεισαν για 2-3 μέρες, άλλαξαν το σύμπαν (φόρτωσαν τραπέζια-καρέκλες σε αποθήκες κλπ), και μετατράπηκαν σε full time takeaway, και παράλληλα πουλούσαν και μερικές πρώτες ύλες (τυριά, κρασιά κλπ). Μετά τον Αύγουστο που έστρωσαν λίγο τα πράγματα, ξανάβαλαν δειλά-δειλά μερικά τραπέζια, συνεχίζοντας όμως το takeaway.

Τα άλλα 2, δεν άλλαξαν αλλά αποφάσισαν να κλείσουν προσωρινά. Αποτέλεσμα, σήμερα έχουν κλείσει πλέον οριστικά. Μιλάμε για τρομακτικά επιτυχημένα εστιατόρια μέχρι και πέρσι που έκανες κράτηση μέρες πριν, φίσκα κάθε μέρα όλη τη χρονιά, τώρα είναι παρελθόν.

Τι εννοώ; Κανείς δεν την έβγαλε εύκολα, και μη βγάζεις εύκολα συμπεράσματα για το σταυρό που κουβαλάει ο καθένας, ακόμα κι αν δουλεύει απ'το σπίτι. Εμένα η δουλειά μου ήταν που ήταν ζόρικη και γύριζα σπίτι στις 6 κάθε μέρα, τώρα πλέον ο υπολογιστής κλείνει μετά τα μεσάνυχτα, και παρά το 50% παραπάνω δουλειάς καθημερινά, οι δουλειές συνεχίζουν να μένουν πίσω για άλλους λόγους. Έχουμε κάνει όλοι τρομακτικές αλλαγές στη ζωή μας, και ακόμα μαζεύουμε τα κομμάτια σε πολλά επίπεδα.
Γιατί μου αναφέρεις τον Λάζαρο; Διαφώνησα κάπου μαζί του; Εγώ βγάζω εύκολα συμπεράσματα; Ρε συ με δουλεύεις; Εδω ο άλλος λέει ότι βρήκε την ευλογία μέσα στην καραντίνα (δικαίωμά του να κάτσει για πάντα, προς Θεού) και ειλικρινά δε μπορεί να καταλάβει αυτούς που θέλουν να βγουν για καφέ ή φαϊ ή ψώνια σε ένα επικό ποστ χαιρεκακίας, και μου τη λες για δεύτερη φορά; Προφανώς και είμαστε σε φόρουμ, γιατί μου το υπενθυμίζεις; Όταν ο κάθε ένας δε βουτάει τη γλώσσα (δάχτυλα) στο μυαλό προτού μειώσει ομάδες ανθρώπων δεν τρέχει κάστανο, όταν αντιδρά ο Πετειναράκης είμαστε σε φόρουμ, τι να κάνουμε... Σοβαρά;

Για τον τουρισμο ειχα ακουσει μια λυση για περσι το καλοκαιρι: ολικο κλεισιμο των συνορων και ενθαρρυνση του εγχωριου τουρισμου. Βεβαια οι εισπραξεις θα ειναι κατα πολυ λιγοτερες και δεν ξερω αν υπαρχει καποια μελετη που να δειχνει τι θα γινοταν σε αυτο το σεναριο.

Ισως φετος με την καρτα να ειναι καλυτερα τα πραγματα, αλλα ισως θα επρεπε να καλυπτει μονο τους εμβολιασμενους με την προυποθεση πως αυτοι ακομα κι αν ειναι φορεις, εχουν μικροτερο ιικο φορτιο και αρα χαμηλοτερη μεταδοτικοτητα. Δεν ξερω αν υπαρχει καποια μελετη γι αυτο, ασε που εχω προσωπικο συμφερον να επιτραπει η εισοδος σε εμβολιασμενους ;)
Όμως αυτό δεν φέρνει νέο χρήμα στην χώρα. Απλώς αλλάζει ο τόπος που γίνεται η καταναλωση. Αντί να ξοδεύουν στην Αθήνα θα ξοδεύουν στη Νάξο. Καλό για τη Νάξο, αδιάφορο συνολικά για τη χώρα.

• Like
Reactions: Maestro
Και Αντρέα ναι, όποιος έχει την πολυτέλεια να δουλεύει από το σπίτι του και να αμοίβεται κανονικά, είναι βολεμένος σε σχέση με τον άλλον που έχει ένα χρόνο να δουλέψει. Δεν είναι;

Μπορεί να είναι πολυτέλεια εάν το συγκρίνεις με κάποιον που η εργασία του είναι κλειστή, παρά ταύτα δεν είναι τίποτα παραπάνω από το τυπικό στην παροχή υπηρεσιών.
Κατά τα άλλα όμως, προσωπικά θεωρώ πως ο χαρακτηρισμός ''βολεμένος'' είναι απαράδεκτος, ειδικά όταν χρησιμοποιείται για υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα και δη στην Ελλάδα.

Ζούμε μια υγειονομική κρίση, η οποία λιγότερο ή περισσότερο επηρεάζει τη καθημερινότητα όλων μας. Είμαστε όλοι εξαιρετικά πιεσμένοι, αλλά το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι από υγειονομική κρίση να τη μετατρέψουμε σε κοινωνική.

Ψυχραιμία με τους βολεμένους και μη βολεμένους
Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Παντρεμένοι, χωρισμένοι, ελεύθεροι με σχέση ή χωρίς σχέση υπάλληλοι με τηλεεργασια ή όχι.
Το ήπιαμε το πικρό ποτήρι σχεδόν μέχρι τον πάτο. Σε 1 2 μήνες θα είμαστε καλύτερα όλοι.

• Like
Reactions: anderm and Maestro
Σύσταση για προσβολή ανθρώπων που ζουν (αναγκαστικά) με αποζημίωση ειδικού σκοπού θα κάνει κάποιος;
Νίκο δεν ξέρω γιατί απαντάς εσύ για λογαριασμό άλλου χρήστη. Και δεν ξέρω που είδες το άδικο πέσιμο. Εγώ αναφέρθηκα στον Miras που λέει ότι βαρεθηκε να μενει μέσα, σε τίποτα άλλο, λες και οι υπόλοιποι τη βρίσκουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας αποβλακωμένοι μπροστά στην τηλεόραση.

Μπορεί να είναι πολυτέλεια εάν το συγκρίνεις με κάποιον που η εργασία του είναι κλειστή, παρά ταύτα δεν είναι τίποτα παραπάνω από το τυπικό στην παροχή υπηρεσιών.
Κατά τα άλλα όμως, προσωπικά θεωρώ πως ο χαρακτηρισμός ''βολεμένος'' είναι απαράδεκτος, ειδικά όταν χρησιμοποιείται για υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα και δη στην Ελλάδα.

Ζούμε μια υγειονομική κρίση, η οποία λιγότερο ή περισσότερο επηρεάζει τη καθημερινότητα όλων μας. Είμαστε όλοι εξαιρετικά πιεσμένοι, αλλά το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι από υγειονομική κρίση να τη μετατρέψουμε σε κοινωνική.
Δεν κατάλαβες. Το "βολεμένος" έχει άλλη έννοια, όχι του "βυσματία" που έναι απότοκο της νεοελληνικής πραγματικότητας. Βολεμένος είναι αυτός που ζει άνετα, που δεν τον ενοχλεί κάτι. Στα υπόλοιπα συμφωνούμε προφανώς.

@Miras μου είναι απολύτως αδιάφορο το ποιος θέλεις εσύ να ζήσει ή να πεθάνει.
Την επόμενη.ενη φορά που θα γράψεις κάτι τετοιο, θα αργήσεις πολύ να ξαναγράψεις εδώ μέσα.

Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα ακοληθησουν τα πρωτοκολα που ακολουθούμε και εμείς ή οτι θα τους αρχισουμε τα γλωσσοφιλα και τα swing parties
Οι τουρίστες από το Τελ Αβίβ είχαν στα χέρια τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που τους επιτρέπει να ξεκινήσουν αμέσως τις διακοπές τους, χωρίς καραντίνα.

Status
Not open for further replies.