Μια χαρά στεκεται η σκηνή ως έχει στην ταινία, απλα δε πιάσανε κουβεντούλα όπως το αρχικο κείμενο. Τα πρόβατα εκει, είναι η τύφλωσις επίσης. H Ύβρις ήρθε στο τέλος με άλλο τρόπο.Α καλά....Δεν λέμε να φτιάξει την στιχομυθεία λέξη προς λέξη, αλλά κάποια πράγματα είναι τελείως βασικά. Παιδάκι δημοτικού να βάλεις να φτιάξει την οδύσσεια, την φάση με τα πρόβατα και τον κύκλωπα αποκλείεται να την αφήσει απ' έξω.
Αντιθετα εγω βρηκα απο που εμπνευστηκε ο Νολαν για τον "τυπο", την εικονογραφεια του Πολυφημου.
Πρέπει να δείτε την ταινια, οτι και να λέμε απο εδώ.....
Είναι ενα άρτιο οπτικοακουστικό action movie βασισμένο στην Οδύσσεια, οχι η Οδύσσεια του Ομήρου.
Define τρύπες στην πλοκή σε ενα μυθολογικό έργο με σημεία και τέρατα.Ακόμη και έτσι να το δεις έχει άσχημες τρύπες στην πλοκή.
Η σημασία στη λεπτομέρεια: Καθώς τράβαγε το σπαθί πίσω από τον Ίππο, ένας από τους μαχητές μέσα το καθαρίζει με την παλάμη του. ήταν ένα σημείο που στην πρώτη θέαση μου έκανε εντύπωση (το σκεφτηκα οπως εσυ) και στη δεύτερη το περίμενα να το δω καλυτερα.Δοκιμάζει ένας Τρώας με το σπαθί του τον Δούρειο Ίππο, το βγάζει ματωμένο και συνεχίζει. Πολύ λογικό να ματώνει ένα ξύλινο άλογο.
Τον δούρειο ίππο τον έριξαν στη θάλασσα χωρίς κανένα λόγο και πνιγόντουσαν για μέρες.
Οι σκηνές μάχης ήταν της πλάκας. Είχαμε τα νομιστεράκια να εμφανίζονται και τον Οδυσσέα να τα σκοτώνει με τα βέλη του.
Δεν συζητάω για την τελική με τους μνηστήρες που έριχναν κλωτσομπουνίδια που ξενέρωσα τελείως και τράβηξε χωρίς λόγο.
Αυτά μου έρχονται τώρα, έτσι στα γρήγορα.
Η σημασία στη λεπτομέρεια: Καθώς τράβαγε το σπαθί πίσω από τον Ίππο, ένας από τους μαχητές μέσα το καθαρίζει με την παλάμη του. ήταν ένα σημείο που στην πρώτη θέαση μου έκανε εντύπωση και στη δεύτερη το περίμενα.
Ο Δούρειος Ίππος δεν ήταν στη θάλασσα αλλά στην ακτή — η παλίρροια είχε άλλα σχέδια και το λέει στην αφήγηση. Θα μου πεις, δέκα χρόνια δεν το ήξεραν; Shit happens.
Οι σκηνές μάχης στην Τροία —βασικά όλη η σεκάνς— είναι επική κατ' εμέ. Γούστα.
Για τους μνηστήρες, τι ακριβώς περίμενες;
Τοσα χρόνια φαγοπότι οι μνηστηρες ήταν ολοι άμπαλοι!!!Ίσως ακόμη μικρότερη σκηνή. Κανονικά σκοτώνει Αντίνοο - Ευρύμαχο - Αμφίνομο (με αυτή τη σειρά) και μετά τους υπόλοιπους.
Στην μάχη τον βοηθάει ο Τηλέμαχος, ο Εύμαιος και άλλοι που δεν θυμάμαι. Πιο λογική μάχη αν σκεφτείς ότι οι μνηστήρες δεν είχαν όπλα, χωρίς να κάνει τον Οδυσσέα Χούλκ.
Άντε για το δραματικό της υπόθεσης, δεν θα με χάλαγε να τραυματίσει τον Αντίνοο για να του πετάξει καμιά ατάκα την ώρα που πεθαίνει.
Δεν κάθεται να περιγράψει ο Όμηρος ότι σκοτώνει 100 μνηστήρες, δεν θα ήταν και λογικό να περιγράφει πως τους σκοτώσει όλους.
Ομοίως αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες ήταν μαύροι, αφού έτσι ήταν ζωγραφισμένοι στα αγγεία της εποχής του Ομήρου!Πάντως δεν μπορείτε να πείτε ότι ο Νολαν δεν είχε Πηγή έμπνευσης για την στολή του Αγαμέμνονα..
Στο original ναι συμφωνώ, για την ταινια λέω οτι ηταν ok, κινηματογραφικά θες το κερασάκι στο τέλος.Η σειρά που τους σκότωσε είχε νόημα αν το ψάξεις.![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.