Ομήρου Οδύσσεια και Οδύσσεια του Christopher Nolan

Και τι ειναι η Γουιλσον δηλαδη ?
Η wilson είναι αυτή της οποίας η μετάφραση της Οδύσσειας χρησιμοποιήθηκε από τον Νόλαν.
Και στην ταίνια του, ταινία του οι διάλογοι έχασαν διπλά. (για αυτούς που δεν προτιμούν τέτοιου είδους διαλόγους).
Η μετάφραση της wilson όπου επέλεξε συνειδητά να αποφύγει την αρχαΐζουσα, πομπώδη ή εξεζητημένη γλώσσα, οδήγησε στη χρήση υπερβολικά απλών ή και σύγχρονων καθημερινών εκφράσεων. Η οποία με τη σειρά της, οδήγησε τον Νόλαν να δημιουργήσει ένα σενάριο και διαλόγους που ακούγονται πολύ καθημερινοί, με εκφράσεις που δεν συνάδουν σε μια επική ταινία. Σε βγάζουν εκτός κλίματος.

Αν εσύ που κάθε δύο μηνύματα γράφεις να σταματήσουμε να μιλάμε για αρχαία, για νοήματα κλπ,και να μιλήσουμε για την ταινία τι ακριβώς θες δηλαδη να συζητηθεί. ? Αν η πανοπλία έχει γαλβανιζέ λαμαρίνα, πόσο κουραστική είναι μια ΙΜΑΧ κάμερα να τη σέρνεις πέρα δώθε στις λήψεις. ? Αυτά τα οποία πραγματεύεται μια ταινία, δεν σε αφορούν ? Τι φράση "τι ήθελε να πει ο ποιητής" την ξέρεις ?

Σε ρωταμε ποσο χρονων εισαι γιατι καταφευγεις σε χαρακτηρισμους μελων αρα δεν εχεις κανεναν αυτοελεγχο προσωπικοτητας και εναν θυμο που ειναι ας πουμε της εφηβειας και εχεις και εναν συντηρητισμο με τα woke που δειχνει αλλες καταστασεις.

Με τετοιο εντονο υφος να σου πω οτι διαβασα εντελως επιφανειακα τα πονηματα που εγραψες.

Αρνουμαι δηλαδη να τα παρω και σοβαρα αναγνωριζοντας ειτε μεγαλη ταραχη ειτε κακες προτεραιοτητες.

υγ

Μια ερωτηση ομως : Ποσο περιπου ετων εισαι ? Εισαι γονιος ?
Εξήγησε λίγο στο κοινό, τι εννοείς όταν λες πως διάβασες εντελώς επιφανειακά αυτά που έγραψα. Πως το κατάφερες αυτό ? Με τι μεθοδολογία. ? Και γιατί να με ενδιαφέρει η τοποθέτησή σου πως αρνείσαι να τα πάρεις στα σοβαρά. Εγώ δεν παίρνω κανένα σου μήνυμα στα σοβαρά ποτέ. Αμπαούμπλας είσαι , που επαναλαμβάνεις μανιωδώς πως η δική σου άποψη έχει μεγαλύτερη σημασία γιατί είσαι σχετικός με το επάγγελμα. (όταν η κουβέντα γίνεται για τις ταινίες) Τι έχεις να επιδείξεις δηλαδή. ?

Υ.Γ.
Ποτέ δεν απαντώ σε προσωπικές απαντήσεις πριν το πρώτο ραντεβού.

----------------

Ούτε ένας, ούτε ένας δεν τοποθετήθηκε για ακόμη μια φορά. Θεωρείτε ή όχι τοξικό τον όμηρο ? Θεωρείτε ή όχι πως η δύση διακατέχεται από μια πατριαρχική δομή που οφείλει να αλλάξει ? Θεωρείτε ή όχι πως ότι η ταινία φτιάχτηκε μέσα από ένα ιδεολογικό πρίσμα φεμινιστικής οπτικής ?

Απαντήστε πρώτα στην ουσία και ύστερα πάμε και στα ειρωνικά χαμογελάκια με emoji και στα μηνύματα φτιαγμένα από A.I. (ΦΡΑΠΕ σπόντα σε εσένα ήταν, βγάλε τις dash γραμμές να μην καρφώνεσαι τουλάχιστον).
Λες και υπήρχε περίπτωση ο καραμέλας και 2-3 άλλοι, να καθήσουν να δουν τα βίντεο που αναφέρουν ποια είναι τα ουσιαστικά νοήματα. Αφου είπαμε καλέ, ακούγεσαι τοξικός και αλλόφρων οπότε ούτε τα μηνύματα σου θα διαβάσουμε, ούτε τα βίντεο θα δούμε, έτσι θα σε κρίνουμε, στο πόδι. ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

Θα σας έλεγα τώρα να μην με κρίνετε πριν δείτε τα βίντεο, αλλά ούτε αυτό το αστείο δεν θα πιάσετε.

Σε ρωταμε ποσο χρονων εισαι γιατι καταφευγεις σε χαρακτηρισμους μελων αρα δεν εχεις κανεναν αυτοελεγχο προσωπικοτητας και εναν θυμο που ειναι ας πουμε της εφηβειας και εχεις και εναν συντηρητισμο με τα woke που δειχνει αλλες καταστασεις.
την ψυχανάλυση κράτησέ την για τον εαυτό σου. Δεν με ρωτήσατε, ΕΣΥ ρώτησες. Και δεν έχω χάσει κάνενα απολύτως έλεγχο, ούτε είμαι θυμωμένος.
Απλώς σας λέω πως είστε υποκριτές , που ποτέ δεν απαντάτε επί της ουσίας. Και αναφέρομαι σε συγκεκριμένα άτομα, όχι σε όλους.

παραπλευρα οφελη ή απωλειες αναλογα την οπτικη του καθενος

την ψυχανάλυση κράτησέ την για τον εαυτό σου. Δεν με ρωτήσατε, ΕΣΥ ρώτησες. Και δεν έχω χάσει κάνενα απολύτως έλεγχο, ούτε είμαι θυμωμένος.
Απλώς σας λέω πως είστε υποκριτές , που ποτέ δεν απαντάτε επί της ουσίας. Και αναφέρομαι σε συγκεκριμένα άτομα, όχι σε όλους.

Φίλε μου, αν αρχίζαμε και εμείς να σου μιλάμε όπως μας μιλάς, δεν θα σου άρεσε καθόλου.

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος ούτε να διαβάζει ούτε να απαντάει στα walls of text σου.

Και αν σου αρέσει. Αν δεν σου αρέσει, το κουμπί για το log out βρίσκεται κάτω δεξιά.

Απαντήστε πρώτα στην ουσία και ύστερα πάμε και στα ειρωνικά χαμογελάκια με emoji και στα μηνύματα φτιαγμένα από A.I. (ΦΡΑΠΕ σπόντα σε εσένα ήταν, βγάλε τις dash γραμμές να μην καρφώνεσαι τουλάχιστον).
Congrats Sherlock, δεν γνώριζα ότι η συντακτική και ορθογραφική διόρθωση για την ήπια δυσλεξία (αλλα και χωρίς αυτή) είναι παράπτωμα!
What's your excuse για την αγένειά σου όμως;

Αν δεν αντιλαμβάνεσαι ποιο είναι το πρόβλημα, είναι γιατί είσαι μέρος του. Κατά τα άλλα εμένα ρωτούν την ηλικία μου. Μήπως θέλετε να στα γράψω με emoji ? θα μου κάνει ταχύρυθμα ο Δημητρακούδης. Ακόμα ένας που αντί να απαντήσει, έκανε πως δεν κατάλαβε. Έχετε σπάσει τα κοντέρ προβλεψιμότητας.
Σε τι να σου απαντήσω?? Ακρη δεν έβγαλα από τα κατεβατά που γράφεις, είσαι μέλος 5 χρόνια στο Site με ελάχιστη συμμετοχή και ξαφνικά σου ήρθε να μπεις στο νήμα της ταινίας να αρχίσεις τα κατηγορώ, τις επιθέσεις, τις ατελείωτες αναλύσεις, ότι έχουμε πρόβλημα και εσυ γνωρίζεις την υπέρτατη αλήθεια, είμαστε υποκριτές, προβλέψιμοι κλπ...και θες να σου απαντήσουμε σοβαρά??

Κάνε ένα restart, πάρτο από την αρχή, γράψε τις απορίες σου, χωρίς να πλατιάζεις και to the point, χωρίς προσβολές και ειρωνείες και ευχαρίστως να σου απαντήσω γιατί ειλικρινά δεν έχω καταλάβει καν σε τι θέλεις να σου απαντήσω...

Φίλε μου, αν αρχίζαμε και εμείς να σου μιλάμε όπως μας μιλάς, δεν θα σου άρεσε καθόλου.

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος ούτε να διαβάζει ούτε να απαντάει στα walls of text σου.

Και αν σου αρέσει. Αν δεν σου αρέσει, το κουμπί για το log out βρίσκεται κάτω δεξιά.
Μόλις τώρα διαπίστωσα την μεταφορά, και θα σου επαναλάβω και δημόσια τη συγνώμη μου , όσον αφορά το πρόσωπό σου. Τα υπόλοιπα στο p.m.

Μου μιλάνε ήδη και πιο άσχημα, απλά το κάνουν πάντα με υπονοούμενα και συγκεκαλυμμένα.
Όταν ο Kosh ρωτάει την ηλικία μου για να βγάλει διάγνωση για την ...ψυχιατρική μου κατάσταση, τι άλλο χρειάζεται για να τον αντιδράσετε καταλλήλως. Δεν είδα καμιά υπόδειξη.
Δεν έδωσα ποτέ καμία εντύπωση σε κανέναν, πως είναι υποχρεωμένος να διαβάζει ή να απαντάει στα γραπτά μου. Και δεν ξέρω γιατί το αναφέρεις.

Όχι δεν μου αρέσει η συμπεριφορά κάποιων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα τους εξηγήσω το λάθος τους ή δεν θα τους αποκαλέσω υποκριτές (αν μπορώ να το τεκμηριώσω) Το "αν μου αρέσει, αν δεν μου αρέσει, " (δρόμο,) ΔΕΝ θα το σχολιάσω. Ανήκει στην κατηγορία τακτ που αναφέρω πιο κάτω. Κάνε κι εσύ την αυτοκριτική σου όμως λίγο.
Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι πρέπει να το παίζουν και θύματα, όταν προκαλούν με την εριστικότητά τους.
Λίγο τακτ ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Εγώ δεν ζήτησα από τον Kosh, κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί την ψυχιατρική του κατάσταση. Αυτός όμως έκανε υπονοούμενα για τη δική μου. Ποια είπαμε ακριβώς πως ήταν η θέση της όποιας διαχειριστικής αρχής απέναντι του. ?

Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του για το οτιδήποτε και αναλόγως της βαρύτητας που θέλει να έχει ο λόγος του, να τεκμηριώνει όσο το δυνατόν καλύτερα. Όταν λοιπόν κάποιος το κάνει αυτό και αντιμετωπίζεται άσχημα, εξ αιτίας ενός πολιτικού/ιδεολογικού πρίσματος με το οποίο τον βλέπουν οι άλλοι, εγώ τι πρέπει να κάνω. ?

Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δε αρέσει να πάει στα τσακίδια ? Well, το δοκιμάσατε κι αυτό και είδαμε πως πήγε τα τελευταία χρόνια.

Πάντως (περισσότερο για να το διαβάσουν όλοι οι άλλοι, ) σας απέδειξα, πως όσες φορές κι αν τους ρωτήσετε, απάντηση δεν θα πάρετε. Όσοι πήγαν και είδαν την ταινία, διαπίστωσαν ή όχι την πασιφανή φεμινιστική οπτική ?
Όσοι δεν την διαπίστωσαν θεωρούν τοξικό τον όμηρο ?
Θεωρούν πως πρέπει να αλλάξει η πατριαρχική δομή. ?
(για να δούμε και ποιος είναι ο προκατειλημμένος, ή δεν έχει φρεσκάρει τη μνήμη του για το πως είναι η Όμήρου Οδύσσεια)

Γιατί ήδη έχω επισημάνει κάποια.
Η Κίρκη, δεν είναι η κακιά μάγισσα, αλλά μια τρομαγμένη γυναίκα που μεταμορφωνει τους άνδρες σε γουρούνια από...φόβο.
η Καλυψώ δεν είναι εκείνη η οποία εντελώς εγωιστικά προσπαθεί να κρατήσει για πάντα κοντά της τον Οδυσσέα τάζοντάς του αθανασία και την υποχρεώνει ο Δίας να αφήσει τον Οδυσσέα, είναι η καλή ψυχοπονιάρα που θα ψυχαναλύσει τον Οδυσσέα, θα του δώσει και λίγα drus για να νιώσει καλά ο κατεστραμμένος αποικιοκράτης.
Που είναι ο απαγχονισμός των 12 υπηρετριών στο τέλος κατά την επιστροφή του Οδυσσέα ?
Οι γυναίκες στην Οδύσσεια, είτε δεν πρέπει να πεθάνουν, είτε είναι ενάρετες, είτε ακόμη κι αν πράξουν δόλια...δικαιολογούνται.

Αυτά, υπάρχουν μέσα στην ταινία του Νόλαν. Αυτοί που επαναλαμβάνουν την ίδια karamela, πως δεν υπάρχει καλέ κανένα μήνυμα woke ούτε φεμινιστικό, να πάτε να τη δείτε όλοι, δεν αντιλαμβάνονται πως όταν ο ισχυρισμός τους έρχεται σε αντίθεση με τον άλλων οι οποίοι τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό τους, οφείλουν να ανακαλέσουν ή τα τεκμηριώσουν το λόγο τους ?

Εγώ λοιπόν θα συνεχίσω να επαναλαμβάνω τις ίδιες ερωτήσεις. Αν οι απαντήσεις που θα εισπράξω είναι: "ξεκόλα είναι μια ταινία", "ας μιλήσουμε για την ταινία επιτελους kαι ας τα αφήσουμε αυτά" (Kosh, όπου "αυτά" τα θεωρεί εντελώς ασύνδετα με μια ταινία, ειδικά το ιστορικό έπος, λες και μιλάμε για την ταινία....αναλώσιμοι)

Είναι υποκριτικό λοιπόν να εμμένετε σε έναν ισχυρισμό, όταν αυτός έχει καταρριφθεί και δεν εξηγείτε καν αν απλά τα μηνύματα σας ξέφυγαν (από άγνοια) ή επειδή υπερασπίζεστε την "εναλλακτικη" ταινία μέσα από ένα ιδεολογικό πρίσμα που είναι ακριβώς αυτό που έχει η ταινία. Και πως αλλιώς θα αποκαλέσεις κάποιον που υποκρίνεται, αν όχι υποκριτή. ?

Το θεωρείτε βαρύ ?

Για να σας πουν εσάς πως χρήζετε ψυχιατρικής βοήθειας, ή πως τα κείμενά σας είναι εντελώς παρανοικά,ασυνάρτητα και παραληρηματικά και αν δεν σου αρέσει ο τρόπος που σου φερόμαστε, δρόμο. ?

Ευτυχώς που υπάρχουν τα (κουραστικά και μακροσκελή) κεΊμενά μου ακόμα αναρτημένα, για να μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας το ποιος έχει συγκροτημένο λόγο και δεν χρειάζεται πιστοποίηση kosh.

Πως θα σας φαινόταν αν ο Δημητρακούδης σας έλεγε: Αν δεν σας αρέσουν τα κείμενα του sergiani... LOG OFF ( ή όπως θα έλεγαν στη μαύρη πολιτική κωμωδία In the Loop, FUCK OFF.

Όχι κύριοι, δεν είστε τα θύματα του sergiani. Όπως θύμα (που το έπαιζε) δεν είναι ούτε εκείνος ο bill peppas που υποκρινόταν πως είχε πιστοποίηση ISF Calibrator, και του την είπα στα ίσια, τον ξεβράκωσα και συνεχίζει ο υποκριτής να χαίρει της εκτιμησής σας.

Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Την επόμενη φορά που θα πάτε να με δείξετε με το δάχτυλο, κοιταχτείτε πρώτα στον καθρέπτη σας.

Όταν ο Kosh ρωτάει την ηλικία μου για να βγάλει διάγνωση για την ...ψυχιατρική μου κατάσταση

Σε ρωτησα για την ηλικια σου οχι για την ψυχιατρικη σου κατασταση.

Και σου ειπα και γιατι αλλα διαλεξες να το αγνοησεις και να πιστευεις οτι σε βγαλαμε και ψυχασθενη.

Οποτε ξανακοιτα λιγο τι γραφει ο καθενας και μετα αρπαζεις το οπλο σου.

Επισης σε ρωτησα για το αν εισαι γονιος γιατι αν εισουν πιθανον να μην εκφραζοσουν με τοση απαξιωση για τους woke (ετσι απλα αν το παιδι σου ηταν μη ετεροφυλοφιλος ας πουμε πως θα αντιδρουσες στην woke ατζεντα που εχει απλωθει και δικαιως για εμενα σε κοινωνικο επιπεδο )

Μόλις τώρα διαπίστωσα την μεταφορά, και θα σου επαναλάβω και δημόσια τη συγνώμη μου , όσον αφορά το πρόσωπό σου. Τα υπόλοιπα στο p.m.

Μου μιλάνε ήδη και πιο άσχημα, απλά το κάνουν πάντα με υπονοούμενα και συγκεκαλυμμένα.
Όταν ο Kosh ρωτάει την ηλικία μου για να βγάλει διάγνωση για την ...ψυχιατρική μου κατάσταση, τι άλλο χρειάζεται για να τον αντιδράσετε καταλλήλως. Δεν είδα καμιά υπόδειξη.
Δεν έδωσα ποτέ καμία εντύπωση σε κανέναν, πως είναι υποχρεωμένος να διαβάζει ή να απαντάει στα γραπτά μου. Και δεν ξέρω γιατί το αναφέρεις.

Όχι δεν μου αρέσει η συμπεριφορά κάποιων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα τους εξηγήσω το λάθος τους ή δεν θα τους αποκαλέσω υποκριτές (αν μπορώ να το τεκμηριώσω) Το "αν μου αρέσει, αν δεν μου αρέσει, " (δρόμο,) ΔΕΝ θα το σχολιάσω. Ανήκει στην κατηγορία τακτ που αναφέρω πιο κάτω. Κάνε κι εσύ την αυτοκριτική σου όμως λίγο.
Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι πρέπει να το παίζουν και θύματα, όταν προκαλούν με την εριστικότητά τους.

Εγώ δεν ζήτησα από τον Kosh, κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί την ψυχιατρική του κατάσταση. Αυτός όμως έκανε υπονοούμενα για τη δική μου. Ποια είπαμε ακριβώς πως ήταν η θέση της όποιας διαχειριστικής αρχής απέναντι του. ?

Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του για το οτιδήποτε και αναλόγως της βαρύτητας που θέλει να έχει ο λόγος του, να τεκμηριώνει όσο το δυνατόν καλύτερα. Όταν λοιπόν κάποιος το κάνει αυτό και αντιμετωπίζεται άσχημα, εξ αιτίας ενός πολιτικού/ιδεολογικού πρίσματος με το οποίο τον βλέπουν οι άλλοι, εγώ τι πρέπει να κάνω. ?

Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δε αρέσει να πάει στα τσακίδια ? Well, το δοκιμάσατε κι αυτό και είδαμε πως πήγε τα τελευταία χρόνια.

Πάντως (περισσότερο για να το διαβάσουν όλοι οι άλλοι, ) σας απέδειξα, πως όσες φορές κι αν τους ρωτήσετε, απάντηση δεν θα πάρετε. Όσοι πήγαν και είδαν την ταινία, διαπίστωσαν ή όχι την πασιφανή φεμινιστική οπτική ?
(για να δούμε και ποιος είναι ο προκατειλημμένος, ή δεν έχει φρεσκάρει τη μνήμη του για το πως είναι η Όμήρου Οδύσσεια)

Η Κίρκη, δεν είναι η κακιά μάγισσα, αλλά μια τρομαγμένη γυναίκα που μεταμορφωνει τους άνδρες σε γουρούνια από...φόβο.
η Καλυψώ δεν είναι εκείνη η οποία εντελώς εγωιστικά προσπαθεί να κρατήσει για πάντα κοντά της τον Οδυσσέα τάζοντάς του αθανασία και την υποχρεώνει ο Δίας να αφήσει τον Οδυσσέα, είναι η καλή ψυχοπονιάρα που θα ψυχαναλύσει τον Οδυσσέα, θα του δώσει και λίγα drus για να νιώσει καλά ο κατεστραμμένος αποικιοκράτης.
Που είναι ο απαγχονισμός των 12 υπηρετριών στο τέλος κατά την επιστροφή του Οδυσσέα ?
Οι γυναίκες στην Οδύσσεια, είτε δεν πρέπει να πεθάνουν, είτε είναι ενάρετες, είτε ακόμη κι αν πράξουν δόλια...δικαιολογούνται.

Αυτά, υπάρχουν μέσα στην ταινία του Νόλαν. Αυτοί που επαναλαμβάνουν την ίδια karamela, πως δεν υπάρχει καλέ κανένα μήνυμα woke ούτε φεμινιστικό, να πάτε να τη δείτε όλοι, δεν αντιλαμβάνονται πως όταν ο ισχυρισμός τους έρχεται σε αντίθεση με τον άλλων οι οποίοι τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό τους, οφείλουν να ανακαλέσουν ή τα τεκμηριώσουν το λόγο τους ?

Εγώ λοιπόν θα συνεχίσω να επαναλαμβάνω τις ίδιες ερωτήσεις. Αν οι απαντήσεις που θα εισπράξω είναι: "ξεκόλα είναι μια ταινία", "ας μιλήσουμε για την ταινία επιτελους kαι ας τα αφήσουμε αυτά" (Kosh, όπου "αυτά" τα θεωρεί εντελώς ασύνδετα με μια ταινία, ειδικά το ιστορικό έπος, λες και μιλάμε για την ταινία....αναλώσιμοι)

Είναι υποκριτικό λοιπόν να εμμένετε σε έναν ισχυρισμό, όταν αυτός έχει καταρριφθεί και δεν εξηγείτε καν αν απλά τα μηνύματα σας ξέφυγαν (από άγνοια) ή επειδή υπερασπίζεστε την "εναλλακτικη" ταινία μέσα από ένα ιδεολογικό πρίσμα που είναι ακριβώς αυτό που έχει η ταινία. Και πως αλλιώς θα αποκαλέσεις κάποιον που υποκρίνεται, αν όχι υποκριτή. ?

Το θεωρείτε βαρύ ?

Για να σας πουν εσάς πως χρήζετε ψυχιατρικής βοήθειας, ή πως τα κείμενά σας είναι εντελώς παρανοικά,ασυνάρτητα και παραληρηματικά και αν δεν σου αρέσει ο τρόπος που σου φερόμαστε, δρόμο. ?

Ευτυχώς που υπάρχουν τα (κουραστικά και μακροσκελή) κεΊμενά μου ακόμα αναρτημένα, για να μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας το ποιος έχει συγκροτημένο λόγο και δεν χρειάζεται πιστοποίηση kosh.

Πως θα σας φαινόταν αν ο Δημητρακούδης σας έλεγε: Αν δεν σας αρέσουν τα κείμενα του sergiani... LOG OFF ( ή όπως θα έλεγαν στη μαύρη πολιτική κωμωδία In the Loop, FUCK OFF.

Όχι κύριοι, δεν είστε τα θύματα του sergiani. Όπως θύμα (που το έπαιζε) δεν είναι ούτε εκείνος ο bill peppas που υποκρινόταν πως είχε πιστοποίηση ISF Calibrator, και του την είπα στα ίσια, τον ξεβράκωσα και συνεχίζει ο υποκριτής να χαίρει της εκτιμησής σας.

Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Την επόμενη φορά που θα πάτε να με δείξετε με το δάχτυλο, κοιταχτείτε πρώτα στον καθρέπτη σας.
Sergiani, σε παρακαλώ να σταματήσεις τίς προσωπικές επιθέσεις και αντεγκλήσεις. Μπορείς να γράφεις ότι θέλεις εντός των ορίων του κανονισμού. Άλλη προειδοποίηση δε θα υπάρξει.

Σε τι να σου απαντήσω?? Ακρη δεν έβγαλα από τα κατεβατά που γράφεις, είσαι μέλος 5 χρόνια στο Site με ελάχιστη συμμετοχή και ξαφνικά σου ήρθε να μπεις στο νήμα της ταινίας να αρχίσεις τα κατηγορώ, τις επιθέσεις, τις ατελείωτες αναλύσεις, ότι έχουμε πρόβλημα και εσυ γνωρίζεις την υπέρτατη αλήθεια, είμαστε υποκριτές, προβλέψιμοι κλπ...και θες να σου απαντήσουμε σοβαρά??

Κάνε ένα restart, πάρτο από την αρχή, γράψε τις απορίες σου, χωρίς να πλατιάζεις και to the point, χωρίς προσβολές και ειρωνείες και ευχαρίστως να σου απαντήσω γιατί ειλικρινά δεν έχω καταλάβει καν σε τι θέλεις να σου απαντήσω...
Τώρα να σου απαντήσω ?
Αν δεν έβγαλες άκρη σε τόσο καλά διατυπωμένα κείμενα ίσως φταίει κάτι άλλο και όχι η διατύπωση μου (σε παραπέμπω στον ειδικό Kosh)
"κατηγορώ, επιθέσεις, υπέρτατη αλήθεια"...αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις ?
ίσως φταίει το ενσωματωμένο woke τσιπακι υποβάθμισης που φοράς. Και δείχνει και overclocked.

Τις ερωτήσεις τις έχω βάλει ήδη αρκετές φορές, αλλά εσύ θα εξακολουθήσεις να μην καταλαβαίνεις σε τι πρέπει να απαντήσεις. Και μετά σε χαλάει το "προβλέψιμος."

duty_calls_2x.png

Σε ρωτησα για την ηλικια σου οχι για την ψυχιατρικη σου κατασταση.

Και σου ειπα και γιατι αλλα διαλεξες να το αγνοησεις και να πιστευεις οτι σε βγαλαμε και ψυχασθενη.

Οποτε ξανακοιτα λιγο τι γραφει ο καθενας και μετα αρπαζεις το οπλο σου.

Επισης σε ρωτησα για το αν εισαι γονιος γιατι αν εισουν πιθανον να μην εκφραζοσουν με τοση απαξιωση για τους woke (ετσι απλα αν το παιδι σου ηταν μη ετεροφυλοφιλος ας πουμε πως θα αντιδρουσες στην woke ατζεντα που εχει απλωθει και δικαιως για εμενα σε κοινωνικο επιπεδο )
Μα τι γράφεις. ? Καταλαβαίνεις τι γράφεις ? Αν σου απαντήσω πως είμαι αρκετά μεγάλος για να είμαι θερμόαιμος έφηβος και αρκετά μικρός για ννα μην έχω άνοια, τι συμπέρασμα θα βγάλεις. ? Και γιατί να πρέπει ΕΓΩ να μιλήσω για την ψυχολογική μου κατάσταση, ? Για μίλησε μου λίγο για τη δική σου να δω κάτι.

Το έγραψα και στο προηγούμενο σχόλιό μου. Κάποιοι έχετε έλλειψη τακτ, έχετε μια τραχύτητα στο λόγο, που ούτε καν αντιλαμβάνεστε πως είστε άξεστοι. Μην μιλήσουμε για την woke ατζέντα καλύτερα, γιατί σε άλλα αναφέρομαι εγώ και σε άλλα εσύ. Το woke αφήγημα έχει ξεκινήσει δεκαετίες πίσω και αφορούσε αρχικά τους μαυρους. Εκείνα τα χρόνια, ήταν ένα υγιές κίνημα, το οποίο θα έβρισκε τον οποιονδήποτε σωστό άνθρωπο, υπέρμαχό του.

Σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά. Το αρχικό κίνημα μεταλλάχτηκε ριζικά. Πέρασε από την ουσιαστική διεκδίκηση δικαιωμάτων σε μια επιθετική, δογματική και συχνά υποκριτική κουλτούρα.
Η καλή του πλευρά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Η προστασία των μειονοτήτων, την καταπολέμηση του ρατσισμού, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ισότητα των ευκαιριών.

Η αρνητική πλευρά εμφανίζεται όταν οι προοδευτικές ιδέες εφαρμόζονται με ακραίο, τιμωρητικό ή παράλογο τρόπο. Η επιβολή μιας και "μοναδικής αλήθειας", η άμεση καταδίκη όσων διαφωνούν (χωρίς περιθώριο διαλόγου) και η εστίαση σε ασήμαντες λεπτομέρειες της γλώσσας. Αντί να ενώνει τους ανθρώπους γύρω από κοινές αξίες, συχνά τους χωρίζει σε θύτες και θύματα με βάση την ταυτότητά τους.

Εμένα με βρίσκει απέναντιο η κουλτούρα ακύρωσης, ο περιορισμός ελευθεριας του λόγου (για να μην κατηγορηθεις ως ρατσιστής κλπ, και φυσικά το άμεσα συνδεδεμένο με την ταινία, το Woke washing όπου μεγάλες πολυεθνικές, το Χόλιγουντ και θεσμοί υιοθετούν woke συνθήματα με έναν τρόπο επιφανειακό και εμπορικό απλώς για να δείξουν ανώτερη ηθική (virtue signaling), χωρίς να λύνουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Επειδή μέσα στην woke κουλτούρα συνυπάρχει και ο φεμινισμός φυσικά (τοξική αρρενωπότητα, κουλτούρα του βιασμού), Στόχος του κινήματος (μόνοι τους το λένε) είναι να αποδομήσει κοινωνικές δομές αιώνων, όπως οι παραδοσιακοί ρόλοι των φύλων, η δομή της παραδοσιακής οικογένειας και οι ιεραρχίες εξουσίας που θεωρείται ότι ευνοούν συστηματικά τους άνδρες. Θέλουν να διαλύσουν δηλαδή την Πατριαρχία αιώνων που διέπει όλοκληρο τον δυτικό πολιτισμο.

Και ύστερα από την κατάθεση ιδεολογικών φρονημάτων, φτάσαμε στην ουσία που αφορά την ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΛΑΝ.

Όσοι με διάβασαν , θα παρατήρησαν πως δεν έχω κάνει την παραμικρή νύξη για μαύρη Ελένη, τρανς ηθοποιό κλπ Άφησα απ'έξω το κομμάτι της διαφορετικότητας και συμπερίληψης μειονοτήτων. Άρα κάποιος με κτριτική σκέψη και από τα συμφραζόμενα τι θα συμπέραινε ? Πως είμαι υπέρ ή κατα ? Στην είδηση πως ο Πέητζ θα έκανε τον Αχιλλέα αντέδρασα ( αν και τελικά έκανε τον Αχιλλέα στο Άδη ως Σίνων). Αλλά δεν αντέδρασα γιατί χρησιμοποίησαν τρανς ηθοποιό. Αλλά για το ότι η μικροσκοπικη κορμοστασιά του δεν συνάδει με τον σωματότυπο του αχιλλέα. Είναι αισθητικό/καλλιτεχνικό το θλεμα και όχι θέμα φύλου.
Αντιθέτως, στην Νιόγκο, αποδέχομαι πως δεν θα καταστραφεί η ταινία απο το πεντάλεπτο race swapp, (συμπερίληψη), αλλά με βρίσκει απολύτως κάθετο το ότι την στιγμάτησαν στο πρόσωπο, για να μας δείξουν πως η γυναίκα δεν είναι μόνο εργαλείο του σεξ λόγο ομορφιάς, αλλά έχει και εσωτερική ομορφιά. Αυτό ήταν ένα καθαρά φεμινιστικό μήνυμα.

Κι ερχόμαστε στο πρόβλημα και στις ερωτήσεις που έκανα και δεν απανταει ΚΑΝΕΙΣ

Το φεμιστιστικό woke με βρίσκει και θα με βρίσκει απέναντί του για τον απλό λόγο γιατί επιθυμεί και προσπαθεί τη διάλυση της πατριαρχίας όπως το διατυπώνουν. Δηλαδή τις θεμελιώδεις αρχές του δυτικού πολιτισμού, όπως και τον Χριστιανισμό. Νιώθω υπόχρεος να υπερασπιστώ αυτά που θεωρώ πολύτιμα.

Και ερχόμαστε σε αυτό που ρωτώ και ξανά ρωτώ και απάντηση δεν παίρνω.
Όσοι είδατε την ταινία και δεν διαπιστώσατε φεμινιστική οπτική (καλές γυναίκες , κακοί άντρες , κατεστραμμένοι και άχρηστοι), σας ξέφυγαν ή δεν τα θεωρείτε woke φεμινιστικά επειδή απλά τα ασπάζεστε τον woke φεμινισμό. ?

Γιατί όταν κάποιος ρωτάει πως είναι η ταινία και θα πληρώσει ένα καλό αντίτιμο για να το δει και σε ΙΜΑΧ , μπορεί να θέλει να γνωρίζει εκ των προτέρων αν η ταινία έχει ή δεν έχει φεμινιστική οπτική. (αν αυτή δεν του αρέσει.)

Για αυτό και προσπαθώ να κατανοήσω πραγματικά, θεωρείτε τον Ομηρο τοξικό και τον αρχαίο κόσμο ως μια Πατριαρχία που πρέπει να διαλυθεί ?
Η απάντηση θα έλυνε την απορία για το αν είδατε την ταινία κάτω από ένα ιδεολογικό πρίσμα που έχετε και αυτή φέρει, ή το ΙΜΑΧ σας συνεπήρε και δεν θυμόσασταν λεπτομέρειες για την αφήγηση και τις γυναίκες της αυθεντικής Οδύσσειας κι έτσι υποσυνείδητα δεν είχατε σημείο αναφοράς να πατήσετε.

Εμένα δεν με ενοχλεί τόσο το "woke" . Ήρθε να διορθωσει ανωμαλίες της κοινωνίας μας και κυριως την θέση της γυναίκας. Καταστάσεις μέσα στην οικογένεια που ήταν "φυσιολογικες" πλέον βρίσκουν φωνή και νομικά.

Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν αρχίζουν να σκαλιζουν το παρελθόν. Να θεωρούν πατριαρχικα και ρατσιστικα τραγούδια, ταινίες, βιβλία μιας άλλη εποχής. Και οχι μόνο να τα θεωρούν, αλλά να επιβάλλουν και την αλλοίωση των πρωτότυπων έργων...

Sergiani, σε παρακαλώ να σταματήσεις τίς προσωπικές επιθέσεις και αντεγκλήσεις. Μπορείς να γράφεις ότι θέλεις εντός των ορίων του κανονισμού. Άλλη προειδοποίηση δε θα υπάρξει.
Όταν κάποιοι βρίσκονται στο απυρόβλητο, είτε λόγω θέσης, είτε επειδή έχουν τον τρόπο να σε προσβάλλουν συγκεκαλυμμένα, οι κόκκινες γραμμές του κανονισμού ξεθωριάζουν και είναι δυσδιάκριτες. Όσον αφορά το ρόλο σου, οποιαδήποτε κρίνεις πως ξεπέρασα τα εσκαμμένα...πράξε κατά συνείδηση χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το θεωρείτε βαρύ ?

Υπάρχει μια ποικιλία από παρανοήσεις εδώ.

Θα συμφωνήσω με τον Kosh ότι, το ότι απλά και μόνο σε ρώτησε ποια είναι η ηλικία σου δεν σημαίνει ότι υπονοεί κάτι για την ψυχιατρική σου κατάσταση. Αλίμονο.

Ότι αναφέρεις για "πολιτικό πρίσμα" δεν έχει καμία βάση. Κανείς δεν επικρίνει κανέναν εδώ μέσα επειδή είναι "δεξιός" ή "αριστερός" ή οτιδήποτε.
Κάτι τέτοιο απαγορεύεται δια ροπάλου από τον Κανονισμό μας.

Εσύ είσαι ο πρώτος (και ο μόνος) που έκανε αναφορά σε αριστερούς και δεξιούς και πολύ κακώς (και εντελώς άστοχα) έκανες.

Δεν έχει νόημα να σχολιάζεις την ταινία προς εμένα γιατί δεν την έχω δει.
Καθότι δεν την έχω δει, δεν την έχω σχολιάσει και προφανώς δεν πρόκειται να την σχολιάσω χωρίς πρώτα να την δω.
Θεωρίες του στυλ "έπαιξε λίγο η Λουπίτα, άρα αυτό σημαίνει..." δεν μου λένε απολύτως τίποτα, αν δεν έχω δει την ταινία.

Τέλος, επιλέγεις να παραποιείς τα λεγόμενά μου με το "Αν δεν σας αρέσουν τα κείμενα του sergiani... LOG OFF¨.

Αυτό που έγραψα εντελώς ξεκάθαρα είναι ότι αν δεν σου αρέσει που δεν διαβάζουμε και/ή σχολιάζουμε τα κείμενά σου, τότε LOG OFF, και ισχύει 100%.