Ομήρου Οδύσσεια και Οδύσσεια του Christopher Nolan

Όταν κάποιοι βρίσκονται στο απυρόβλητο, είτε λόγω θέσης, είτε επειδή έχουν τον τρόπο να σε προσβάλλουν συγκεκαλυμμένα, οι κόκκινες γραμμές του κανονισμού ξεθωριάζουν και είναι δυσδιάκριτες. Όσον αφορά το ρόλο σου, οποιαδήποτε κρίνεις πως ξεπέρασα τα εσκαμμένα...πράξε κατά συνείδηση χωρίς δεύτερη σκέψη.
Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Αν συνεχίσεις να εκφράζεσαι έτσι θα με αναγκάσεις να λάβω δυσάρεστα μέτρα.

καποτε, πριν10-15 χρονια,στο γραφειο μου, ηταν μια οικογενεια,,πατερας μανα κ δυο παιδια αγορι κ κοριτσι,,,,πιασαμε την κουβεντα -χαλαρα-γενικα περι του ρολου των γονεων, διαπαιδαγωγιση κλπ κλπ...σε καποια στιγμη ρωραω τον πιτσιρικα--λιγοτερο απο 9-10 χρονων-, αστειευομενος, για να τον 'διαβασω'..αγορι μου στο σπιτι ποιος ειναι ο αρχηγος?
κ ο πιτσιρικας εδωσε την αποστομωτικη απαντηση
''κανενας, ειμαστε ομαδα''
τα ειπε ολα, σε 3 λεξεις

Ο αρχαιος κοσμος οταν κρινεται με τα σημερινα δεδομενα ειναι λαθος ξεκινημα καταρχην, οτι ο Νολαν πιθανον προσαρμοζει την Οδυσσεια στους προβληματισμους της εποχης δεν σημαινει οτι κατατκρινει τον Ομηρο αυτοματως , αλλο που μπορει ετσι να το εκλαβουν καποιοι
παιρνει την ιστορια των ιστοριων σαν αφορμη για να θεσει τους δικους του προβληματισμους στην σημερινη κοινωνια γιατι σε αυτην απευθυνεται , οπως συμβαινει κ σε σαιξπηρικα εργα κ αλλα μεγαλων συγγραφεων.
Ενα mainstream εργο τεχνησ συνηθως αφουγκαζεται τον παλμο της εποχης του κ αντικατοπτριζει μερος της αρχουσας ιδεολογιας , αυτα ειναι γνωστα κ δεν θα ξανακαλυψουμε εδω τον τροχο γι αυτο.

Εμένα δεν με ενοχλεί τόσο το "woke" . Ήρθε να διορθωσει ανωμαλίες της κοινωνίας μας και κυριως την θέση της γυναίκας. Καταστάσεις μέσα στην οικογένεια που ήταν "φυσιολογικες" πλέον βρίσκουν φωνή και νομικά.

Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν αρχίζουν να σκαλιζουν το παρελθόν. Να θεωρούν πατριαρχικα και ρατσιστικα τραγούδια, ταινίες, βιβλία μιας άλλη εποχής. Και οχι μόνο να τα θεωρούν, αλλά να επιβάλλουν και την αλλοίωση των πρωτότυπων έργων...
Μόνο που το φεμινιστικό woke στο χόλυγουντ, έχει κουράσει και κοπώσει το κοινό εδώ και χρόνια. Για αυτό και σε πολλές ταινίες βλέπουμε πως κάνουν χαμηλές εισπράξεις και υιοθετήθηκε και ο όρος go woke go broke.

Να ξεκαθαρίσουμε γιατί υπάρχει πολύ ομίχλη, πως όταν μιλάμε για ακρίο φεμινισμό, δεν μιλάμε απλα για τα ίσα δικαιώματα των γυναικών, ή την προφύλαξή τους από το κατεστημένο (ποιος δεν θα ήθελε να τιμωρείτε μια εταιρία που δεν προσλαμβάνει μια έγγυο γυνάικα για να μην της αποδώσει δεδουλευμένα στην άδεια της)

Κύριοι αυτό είναι ξεκάθαρο ως στάση και άποψη , Οποιοσδήποτε άνθρωπος βρίσκεται σε επισφαλή και μειονεκτική θέση ανεξαρτήτως οποιασδήποτε ταυτότητας, χρειάζεται βοήθεια.

Αλλά πέιτε μου, σε τι ωφελεί τα τελευταία χρόνια τις γυναίκες, το να βλέπουμε σε ταινίες άντρες λευκούς που παρουσιάζονται ως άχρηστοι και ανίκανοι, ενώ οι γυναίκες παίρνουν ηγετικό ρόλο, σε περιπτώσεις που απλά δεν πρέπει γιατί χαλάει όλο το immersion ? Γιατί μονίμως (η μεγάλύτερη μου ένσταση) πρέπει να βλέπω μια δίωρη ταινία, όπου τη μιάμιση ώρα δεν έχω μόνο τις γυναίκες να μιλούν για συναισθήματα, αλλά οι διάλογοι να βάζουν και τους άνδρες να μιλούν ακατάπαυστα για τα συναισθήματά τους (για να προωθήσουν την ενσυναίσθηση) και τελικά η ταινία καταστρέφεται ?

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζετε τι συμβαίνει με τις ταινίες. Υπό αυτή την οπτική λοιπόν, σε ένα Οδυσσέα που υπάρχει το πρόβλημα χρόνου της ταινίας (ειδικά λόγω ΙΜΑΧ), ο κάθε ένας σκηνοθέτης θα αντιμετώπίσει πρόβλημα χρόνου, όχι μόνο ο Νόλαν. Για αυτό και αλληλο επικαλύφθηκαν οι σκηνές δράσης μην αφήνοντας χρόνο να αναπνέυσει η ταινία και να αντιληφθεί ο θεατής τι επίδραση προκαλει το ταξίδι στον Οδυσσέα (που δεν προκαλέι τελικά τίποτα σου Νόλαν) Και σαν να μην έφτανε αυτό, δώθηκε παραπάνω χρόνο για...ενσυναίσθηση. Το βιβλίο της wilson έπρεπε να ξεκινά: "μίλα μου λίγο για τα συναισθήματά σου".

Τα τελευταία 10 χρόνια που έχει κορυφωθεί στο χόλυγουντ το woke feminism, έχουμε δει πολλά δράματα. Έπρεπε ΚΑΙ σε μια παραγωγή που ήταν ευκαιρία να αναδειχθεί σωστά, να προβάλουν για μια ακόμα φορά το φεμινιστικό του θέματος ? (που για κάποιους δεν υπάρχει)

Αλλά πέιτε μου, σε τι ωφελεί τα τελευταία χρόνια τις γυναίκες, το να βλέπουμε σε ταινίες άντρες λευκούς που παρουσιάζονται ως άχρηστοι και ανίκανοι, ενώ οι γυναίκες παίρνουν ηγετικό ρόλο, σε περιπτώσεις που απλά δεν πρέπει γιατί χαλάει όλο το immersion ?

Ελα ντε.

Ενω οι ανδρες και ο πατριαρχισμος τα εχουν καταφερει περιφημα χιλιαδες χρονια τωρα στην ιστορια με επιτευγματα , ειρηνη μεταξυ των λαων κλπ .

Κανονικα το προτυπο Τζον Γουειν και Τσαρλτον Ιστον δεν επρεπε ποτε να εχει αποκαθηλωθει απο τα προτυπα του παγκοσμιου κινηματογραφου.

• Like
Reactions: Pleo and karamela
καποτε, πριν10-15 χρονια,στο γραφειο μου, ηταν μια οικογενεια,,πατερας μανα κ δυο παιδια αγορι κ κοριτσι,,,,πιασαμε την κουβεντα -χαλαρα-γενικα περι του ρολου των γονεων, διαπαιδαγωγιση κλπ κλπ...σε καποια στιγμη ρωραω τον πιτσιρικα--λιγοτερο απο 9-10 χρονων-, αστειευομενος, για να τον 'διαβασω'..αγορι μου στο σπιτι ποιος ειναι ο αρχηγος?
τα ειπε ολα, σε 3 λεξεις

Κάποτε σε μια τάξη JA (ή JΒ δεν θυμάμαι) λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγένων, χαλαρά τα πράγματα και το θέμα θα γυρνούσε που αλλού στα περί Χριστουγένων και τον Άη Βασίλη. Αμέσως πετάχτηκε o πιο... «διαβαστερός» και ίσως λίγο πιο μεγάλος και είπε, δεν υπάρχει και πως όλα αυτά είναι φτιαχτά και τα δώρα τα βάζουν οι γονείς στο δεντρο κλπ.
Μπροστά καθότανε ένα κοριτσάκι, πράγματι πολύ μικρό και είχε γυρίσει προς τα πίσω και άκουγε με γουρλωμένα τα μάτια. Με το που τελείωσε, γυρνάει μπροστά και λέει με μια αθωότητα... τι λέει μωρέ;

Η σκηνή ήταν να την πιεις στο ποτήρι και μου έχει μείνει.

Εμένα δεν με ενοχλεί τόσο το "woke" . Ήρθε να διορθωσει ανωμαλίες της κοινωνίας μας και κυριως την θέση της γυναίκας. Καταστάσεις μέσα στην οικογένεια που ήταν "φυσιολογικες" πλέον βρίσκουν φωνή και νομικά.

Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν αρχίζουν να σκαλιζουν το παρελθόν. Να θεωρούν πατριαρχικα και ρατσιστικα τραγούδια, ταινίες, βιβλία μιας άλλη εποχής. Και οχι μόνο να τα θεωρούν, αλλά να επιβάλλουν και την αλλοίωση των πρωτότυπων έργων...
Το κακό είναι πως το ακραίο φεμινιστικό woke (δεν υπαρχει μόνο μια ενιαία ομάδα και δεν συμφωνούν όλοι με όλους) στην ουσία κάνει και ζημιά στην προσπάθεια που επιχερείται να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στις γυναίκες. Ούτε όλες οι γυναίκες είναι φεμινίστριες και ασπάζονται αυτές τις ακραίες αντιλήψεις βέβαια. Που που να πετύχεις και το Dark Woke, να δεις καλοσύνη.

Ούτε ένας, ούτε ένας δεν τοποθετήθηκε για ακόμη μια φορά. Θεωρείτε ή όχι τοξικό τον όμηρο ? Θεωρείτε ή όχι πως η δύση διακατέχεται από μια πατριαρχική δομή που οφείλει να αλλάξει ? Θεωρείτε ή όχι πως ότι η ταινία φτιάχτηκε μέσα από ένα ιδεολογικό πρίσμα φεμινιστικής οπτικής ?

Για δες τι είχα γράψει πριν καν ρωτήσεις...

Η Wilson προσπάθησε αποτυχημένα να περάσει μηνύματα του στυλ "όλοι οι άντρες είναι γουρούνια" αναφερόμενη στην κανονική τους μορφή ως "μεταμφίεση".

Λες να το έγραψα επειδή μου άρεσε;

Ελα ντε.

Ενω οι ανδρες και ο πατριαρχισμος τα εχουν καταφερει περιφημα χιλιαδες χρονια τωρα στην ιστορια με επιτευγματα , ειρηνη μεταξυ των λαων κλπ .

Κανονικα το προτυπο Τζον Γουειν και Τσαρλτον Ιστον δεν επρεπε ποτε να εχει αποκαθηλωθει απο τα προτυπα του παγκοσμιου κινηματογραφου.
Τουλάχιστον επιτέλους αποκάλυψες πως είσαι φεμινιστής και επιθυμείς τη διάλυση του δυτιού πολιτισμού. Για να ξέρουμε και με ποιον μιλάμε όταν εκφράζει άποψη.

Ωραία θεωρία, αλλά ας μείνουμε στην πράξη. Για πες μου ένα συγκεκριμένο όφελος που έφερε στη ζωή μιας πραγματικής γυναίκας, η ταινία που δείχνει έναν άχρηστο λευκό άντρα.
Βελτίωσε τη σχέση της με τον πατέρα της ? Της βρήκε καλύτερο σύντροφο ? Της αύξησε τον μισθό ?
Ή απλά της έδωσε μια στιγμή ικανοποίησης στην οθόνη, ενώ στην πραγματική ζωή τίποτα δεν άλλαξε ?

Γιατί αν η απάντηση είναι η δεύτερη, τότε δεν μιλάμε για καμία απολύτως κοινωνική πρόοδο. Μιλάμε για ένα μάρκετινγκ που πουλάει ένα αίσθημα δικαίωσης αντί για πραγματική ουσία. Και όσο για τον πατριαρχισμό που τα κατάφερε περίφημα χιλιάδες χρόνια, δεν τον έφτιαξε το φύλο, τον έφτιαξαν άνθρωποι με ή χωρίς αρχές. Το ίδιο θα συμβεί και με το δικό σου πρότυπο.
Αν βασίζεται σε κάποια ιδεολογία και όχι σε αξίες, θα καταρρεύσει το ίδιο εύκολα, όσο κατέρρευσε ότι κατηγορείς.

Καλα να πω και γω αυτο για την ηλικια το δεχτηκα και γω σαν... επιχειρημα απο συγκεκριμενο ατομο. Και επειδη η ηλικια μου ειναι πανω κατω γνωστη και λογω του ιστορικου των καλλιτεχνικων μου αναφορων, ηταν του στυλ "Καλα ας το στην ηλικια σου δε σε παιρνει, ασχολησου με αλλα" μυνημα που σβηστηκε απο την διαχειρηση, παρ'ολο που εμενα δεν με πειραξε ουτε εκανα ιστορια ουτε παιρνω σοβαρα τετοια "επιχειρηματα". Αλλα μιλοντας για τακτ....

Ελα ντε.

Το οτι ο πατριαρχισμος τα εχει καταφερει (μεχρι σημερα) η αποδειξη εισαι εσυ ο ιδιος. Οτι υπαρχεις και οτι καθεσαι και γραφεις ελευθερος σε ενα φορουμ.

Αν "δεν τα ειχε καταφερει" η δεν θα υπηρχες η θα υπηρχες "αλλιως", σε κανα σκλαβοπαζαρο στο Τζιμπουτι η στο Αλγερι.
Αλλα που ξερεις λεγε-λεγε κατι μπορει να γινει...

Οι σκηνές στο η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα πάντως, υπήρξαν κοινωνικά απελευθερωτικές για πλείστες όσες γυναίκες στην Ελλάδα.

Τώρα τα άλλα με τον χριστιανισμό και τον δυτικό πολιτισμό και την υποχρέωση, εγώ δεν τα καταλαβαίνω πέρα από μια απέλπιδα προσπάθεια/ανάγκη για outing.

τα ειπε ολα, σε 3 λεξεις
Ακόμη και οι ομάδες έχουν αρχηγό.. προπονητή... Αυτά είναι για τη θεωρεία νομίζω.. η πραγματικότητα στις περισσότερες των περιπτώσεων σε προσγειώνει ανώμαλα φίλε μου...

Το φεμιστιστικό woke με βρίσκει και θα με βρίσκει απέναντί του για τον απλό λόγο γιατί επιθυμεί και προσπαθεί τη διάλυση της πατριαρχίας όπως το διατυπώνουν. Δηλαδή τις θεμελιώδεις αρχές του δυτικού πολιτισμού, όπως και τον Χριστιανισμό. Νιώθω υπόχρεος να υπερασπιστώ αυτά που θεωρώ πολύτιμα.

Και ερχόμαστε σε αυτό που ρωτώ και ξανά ρωτώ και απάντηση δεν παίρνω.
Όσοι είδατε την ταινία και δεν διαπιστώσατε φεμινιστική οπτική (καλές γυναίκες , κακοί άντρες , κατεστραμμένοι και άχρηστοι), σας ξέφυγαν ή δεν τα θεωρείτε woke φεμινιστικά επειδή απλά τα ασπάζεστε τον woke φεμινισμό. ?

Γιατί όταν κάποιος ρωτάει πως είναι η ταινία και θα πληρώσει ένα καλό αντίτιμο για να το δει και σε ΙΜΑΧ , μπορεί να θέλει να γνωρίζει εκ των προτέρων αν η ταινία έχει ή δεν έχει φεμινιστική οπτική. (αν αυτή δεν του αρέσει.)

Για αυτό και προσπαθώ να κατανοήσω πραγματικά, θεωρείτε τον Ομηρο τοξικό και τον αρχαίο κόσμο ως μια Πατριαρχία που πρέπει να διαλυθεί ?
Η απάντηση θα έλυνε την απορία για το αν είδατε την ταινία κάτω από ένα ιδεολογικό πρίσμα που έχετε και αυτή φέρει, ή το ΙΜΑΧ σας συνεπήρε και δεν θυμόσασταν λεπτομέρειες για την αφήγηση και τις γυναίκες της αυθεντικής Οδύσσειας κι έτσι υποσυνείδητα δεν είχατε σημείο αναφοράς να πατήσετε.
Πια πατριαρχία? Αυτή που μας έφερε εδώ που μας έφερε και νρέπομαι σαν άντρας με αυτά που κάνανε άντρες στο παρελθόν άλλα και κάνουν ακόμα αρκετοί και στην σημερινή εποχή? Μην πιάσω τώρα τον Χριστιανισμό που εν έτη 2026 ακόμα έχουμε περιοχή της Ελλάδας (μεγάλη κιόλας) που δεν μπορούν να πάνε καν γυναίκες, σκοταδισμός λέγεται αυτό. Δεν θα επεκταθώ γιατί απαγορεύεται από τους κανονισμούς του Forum να μιλάμε για Θρησκείες κλπ.

Και όχι κανένα φεμινισμό δεν είδα στην ταινία, ίσα ίσα χαίρομαι διπλά όταν βλέπω ταινίες που οι Γυναίκες παίρνουν αυτό που τους αξίζει...

Ο Ομηρος και ο αρχαίος κόσμος ήταν αυτό που ήταν τότε με τις συνθήκες της εποχής, ούτε μπορώ να το κρίνω, ούτε θα το κάνω....για σήμερα που μιλάμε λοιπόν που οι καταστάσεις έχουν αλλάξει, ο όρος πατριαρχία είναι απλά ντροπιαστικός, η γυναίκα είναι ισάξιο μέλος μιας οικογένειας και μην πω ανώτερο καθώς πλέον και δουλεύει, και συνεισφέρει οικονομικά (πολλές φορές περισσότερο από τους άντρες) και μεγαλώνει τα παιδιά και η ενσυναίσθηση των γυναικών είναι κατά τεκμήριο ανώτερη από αυτή των αντρών.

Για δες τι είχα γράψει πριν καν ρωτήσεις...

Λες να το έγραψα επειδή μου άρεσε;
LOL Είσαι ο τελευταίος που θα του απηύθυνα την ερώτηση. Οι απαντήσεις σου είναι πάντα πολύ σαφείς, με οξυδέρκεια και χιούμορ. Αναφερόμουν σε κάποιους που σε σκάνε για να σου που ξάστερα που πατάνε. Παράδειγμα ο Kosh, όπου από πάνω έριξε τη βόμβα πως (με δικά μου λόγια) θεωρεί τοξική την Πατριαρχία και θέλει να αλλάξει (δηλαδή να διαλυθεί) Εμένα αυτό μου αρκεί, για να καταλάβω το ιδεολογικό πρίσμα , το οποίο έχει για τη ζωή.

Είναι άντρας και θεωρεί υπεύθυνους τους δυτικούς άντρες για όλα τα κακά του κόσμου. Και τα γράφει σε ένα φόρουμ ανδροκρατούμενο.
Φαντάζομαι πως θεωρεί πως ο καθένας μας εδώ μέσα που δεν ασπάζεται τον φεμινισμό και έχει υιοθετήσει τις αξίες του δυτικού πολιτισμού, έχει βάλει το δικό του λιθαράκι για την καταστροφή του σύγχρονου κόσμου.

Τώρα αν ρωτούσα τον Kosh γιατί η woke κριτική επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στον δυτικό πολιτισμό, ενώ αποφεύγει συστηματικά να ασκήσει την ίδια ένταση κριτικής σε καθεστώτα όπου η καταπίεση είναι θεσμοθετημένη και όχι υποθετική, θα βραχυκύκλωνε ?

Ακόμη και οι ομάδες έχουν αρχηγό.. προπονητή... Αυτά είναι για τη θεωρεία νομίζω.. η πραγματικότητα στις περισσότερες των περιπτώσεων σε προσγειώνει ανώμαλα φίλε μου...
Η Οικογένεια δεν είναι ομάδα όμως, είναι Οικογένεια και δεν πρέπει ούτε αρχηγό να έχει ούτε ''ανώτερα'' μέλη, συμβαίνει δυστυχώς, όπως ανέφερες, άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούμε και να το επικροτούμε.

• Like
Reactions: Deneb
Χτες βραδυ ημαστα σε φιλους σε μια ευχαριστη βραδυα με τσιμπουσι και ποτα.

Ο Πατηρ σχετικος με το αθλημα (καθηγητης Φιλοσοφιας) η μητηρ σχετικα σχετικη (του ιατρικου τομεα αλλα με συνεχεις αναγνωσεις στον ελευθερο χρονο της κυρως αυτων που λεμε ιστορικων μυθιστορηματων και αστυνομικων σε αλλες εποχες). Τα δυο αγορια ανω των εικοσι αλλα μενουν παντα σπιτι, αλλου για αλλου σε θεμα κουλτουρας αν και φοιτητες (αιωνιοι ; θα δειξει )

Φυσικα η συζητηση ηρθε στην Οδυσσεια του Νολαν.
Τους αρεσε.
Συγκεκριμενα μου ειπαν περιμεναν να βαρεθουν η να αγκυλωθουν τοση ωρα αλλα η ωρα περασε χωρις να το καταλαβουν. Επιχειρημα που μετραει.
Εγω εδωσα τα δικα μου γνωστα μου επιχειρηματα.
Η ανταπαντηση ηταν η γνωστη... Ειναι αδυνατον να μεταφερθει "η Οδυσσεια του Ομηρου στο πανι".
Την απεριψα, ημουν καταφατικος οτι γινεται, και χωρις να κανω πλακα, οτι εγω ο ιδιος θα μπορουσα να το κανω, αρκει να αποκτουσα την τεχνικη και τα χρηματα.
Και ξερω πως θα το εκανα. Ακριβως.
Δεν υπηρξαν γελια και ειρωνιες, απλα κατανοησα ενα οριο της φαντασιας και της θελησης καποιων ανθρωπων. Και το να παιρνουν σαν δεδωμενο οτι προσφερεται.
Ειπα πως οταν γραφτηκε η Ραψωδια απο τον Ομηρο (*η τους Ομηρους) θα θεωρουταν αδυνατο να μεταφερθει ετσι με κωδικες και λογοτεχνικα γυρισματα που σημαδεψαν ολη την μετεπειτα και θεωρουνται θεμελειο του Πολιτισμου μας. Και ομως εγινε.
Ηταν συμφωνοι σε αυτο.
Οποτε το μονο που λειπει ειπα, ειναι ενα χαρακτηριστικο που αντιστοιχει σε δυο ορους : Πιστοτητα και Θεληση.
Και πως θεωρω πως κανενα απο αυτα δεν αντιπροσωπευουν τον Νολαν. Πολυ περισσοτερο η αμφιδρωμουμενη σχεση των.
Δεν βγηκε ακρη γιατι η θεση τους ηταν "ειναι αδυνατο",
Ισως δειγμα της εποχης μας. "το αδυνατον". Εκτος απο τις μηχανες.

Last edited:
Τουλάχιστον επιτέλους αποκάλυψες πως είσαι φεμινιστής και επιθυμείς τη διάλυση του δυτιού πολιτισμού. Για να ξέρουμε και με ποιον μιλάμε όταν εκφράζει άποψη.

Τα καταλαβες ολα . Βασικα δεν ειμαι καν φεμινιστης ειμαι κρυφοομοφυλοφιλος και βρηκα επιτελους την δυναμη να εκφραστω μεσω απο ενα νημα για την Οδυσσεια .

Ωραία θεωρία, αλλά ας μείνουμε στην πράξη. Για πες μου ένα συγκεκριμένο όφελος που έφερε στη ζωή μιας πραγματικής γυναίκας, η ταινία που δείχνει έναν άχρηστο λευκό άντρα.

Σε εχουν πληγωσει αυτες οι περιπτωσεις ? Μιλας με πολυ παθος για αυτες για αυτο ρωταω.

Καθε περιπτωση ειναι μοναδικη ειτε σεναριακη ειτε πραγματικη.

Γιατι πρεπει να ταυτιστει καποιος με μια ιστορια οπως βλεπαμε μικροι Καραγκιοζη ? Ειδες ποτε σου ας πουμε εκει τον εαυτο σου ως Χατζηαβατη ή αλλον ηρωα ? γιατι να ταυτιστεις με μια απλη ιστορια ?

• Like
Reactions: karamela
Επειδή μέσα στην woke κουλτούρα συνυπάρχει και ο φεμινισμός φυσικά (τοξική αρρενωπότητα, κουλτούρα του βιασμού), Στόχος του κινήματος (μόνοι τους το λένε) είναι να αποδομήσει κοινωνικές δομές αιώνων, όπως οι παραδοσιακοί ρόλοι των φύλων, η δομή της παραδοσιακής οικογένειας και οι ιεραρχίες εξουσίας που θεωρείται ότι ευνοούν συστηματικά τους άνδρες. Θέλουν να διαλύσουν δηλαδή την Πατριαρχία αιώνων που διέπει όλοκληρο τον δυτικό πολιτισμο.

Αληθεια τωρα ? :oops:

Μονον αυτο μου ερχεται αυτοματα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Haha
Reactions: Pleo