Ομήρου Οδύσσεια και Οδύσσεια του Christopher Nolan

Την εποχή του χαλκού το εισόδημα από τον τουρισμό πήγαινε σε κρατικές δομές. Ξεχνάτε μου φαίνεται πως έγινε ο τουρισμός a thing στην Ελλάδα. Αυτό σήμαινε τότε πως από το πρώτο δολάριο που θα πήγαινε ξερω γω στην κρατική ολυμπιακή αεροπορία έως το τελευταίο δολάριο που θα άφηνες στο ξενοδοχείο Xenia, όλα αυτά πήγαιναν στο κράτος.
Τι υπήρχε τότε εναλλακτικά; Σε χαρτόνι να κρατάνε στο λιμάνι μιλιούνια ιδιοκτήτες Rooms to let, άστον κάτω ρε τον τουρίστα, δικός μου είναι κλπ... .

Ωραία, κι εγώ κάποτε θυμάμαι ότι είχα πάει στη Σαντορίνη με κόστος διαμονής 330 δραχμές τη βραδιά κατακαλόκαιρο, θυμάμαι και κάτι αντίστοιχο είχα κάνει στην Πάρο και έκανα και παζάρι να κατέβει κι άλλο. Τι συζητάμε ακριβώς;

Όλα έχουν να κάνουν με την πτώση του διαθέσιμου εισοδήματος και φυσικά δεν προβλέπεται κάποια τρελή αλλαγή.
Ένιωσα άσχημα που το μοναδικό σχόλιο που έχω κάνει σε αυτό το νήμα είναι off-topic και πήγα και είδα την ταινία χθες σε θερινό. Πέρασα πολύ χαλαρά και όμορφα 3 ώρες βλέποντας μια χολυγουντιανή περιπέτεια. Ο κύκλωπας δεν μου άρεσε. Γούσταρα πολύ τη σκηνή με τους Λαιστρυγόνες. Έψαχνα να δω τη Ναυσικά που είναι στις κομμένες σκηνές και επίσης ήθελα να δω (και δεν είδα) πως φαντάστηκε ο Νόλαν το κρεβάτι του Οδησσέα με το δένδρο.
Πραγματικά who cares που η εξωτική ομορφιά ήταν νούβια ή η θεά άραβας. Γούσταρα τρελά με τον badass Αγαμέμνωνα (που μου θύμησε τον frontman στο παιχνίδι του καλαμαριού). Περισσότερο με παρεξένεψε το καράβι των Βίκινγκ και οι Ασιάτες στο στράτευμα.
Το καστ ήταν πραγματικά πολύ καλό.
- Σαν να είχε φτιαχτεί ο ρόλος της Πηνελόπης για την Anne Hathaway
- Πραγματικά θεά η Καλυψώ Charlize Theron
- Και φυσικά ο get me home Matt Damon κομμένος και ραμμένος για το ρόλο
Όσο για τον Nolan ναι δεν ήταν η αγαπημένη μου ταινία του (σίγουρα είναι το Dark Knight), δεν θα την θυμάμαι πιστέυω για χρόνια μετά όπως θυμάμαι το Inception, ούτε θα την δω άνετα 2-3 φορές όπως το Prestige.
Τα υπόλοιπα πραγματικά ποιος ασχολείται. Ας κάνει capitalize η Ιθάκη και τα Επτάνησα τουριστικά την ταινία.

Γιώργο πήγαινε ξαναδες το please στην IMAX (και όχι στην 20στή σειρά)
Να λέω καλά που έχουμε στην Πάρο ακόμη θερινό! Δεν νομίζω να παίζεται ακόμη όταν γυρίσω Αθήνα. Αλλά προφανώς μπορώ να καταλάβω τις -τεράστιες- διαφορές που θα έχει.

Η ολη ιδεα οτι χαριν του Νολαν, θα αρχιζουν να σταζουν δολλαρια στον λαο της Ελλαδας, και επειδη θα δουν τον Ματ Νταμον σε μια σπηλια στηνΕλλαδα, η μια παραλια του Μαροκου θα κατακλησουν τις παραλιες των νησιων, και θα τους πουλαμε ισκιο και κρεβατακια... ε αυτο με ξεπερναει τελειως. Πιο ηλιθια ιδεα δυσκολο να βρεις. Και για πολλους λογους.
Και οχι μονο οικονομικους, αλλα συν αυτους.

Οσο για την οικονομια βασισμενη στον τουρισμο. Καταλαβαινετε ολοι, οσοι σκεφτοσαστε λογικα, οτι ειναι μια οικονομια πολυ ευθραυστη, και αν συμβει μια στραβη, πολυ στραβη αλλα πολυ ευκολο πλεον στις μερες μας να συμβει, καταποντιζεται ολη η οικονομια του κρατους.

Ελπιζω να μην ισχυει για την Ελλαδα αυτο οτι η οικονομια της βασιζεται στον τουρισμο. Και το να κρεμονται καποιοι απο τα κρεμασταρια ενος σκηνοθετη ελπιζοντας "κι αλλα δολλαρια μπαρμπα" ειναι οτι πιο ψεκιά.

Σκεψου οι Μαροκινοι να ριχνουν τετοιο γλυψιμο στα μηντια στον Βιλνεβ ας πουμε. Θα θεωρουσαν κατι τετοιο ξεφτιλα. Και δε θα το καναν ποτε.
Οι Μαροκινοι.

Σκεψου οι Μαροκινοι να ριχνουν τετοιο γλυψιμο στα μηντια στον Βιλνεβ ας πουμε. Θα θεωρουσαν κατι τετοιο ξεφτιλα. Και δε θα το καναν ποτε.
Οι Μαροκινοι.

Εμας το κανει ο πρωθυπουργος μας

Αμα εχεις σοβαρό πολιτικό προγραμμα, όλα λύνονται

:LOL:

Η ολη ιδεα οτι χαριν του Νολαν, θα αρχιζουν να σταζουν δολλαρια στον λαο της Ελλαδας, και επειδη θα δουν τον Ματ Νταμον σε μια σπηλια στηνΕλλαδα, η μια παραλια του Μαροκου θα κατακλησουν τις παραλιες των νησιων, και θα τους πουλαμε ισκιο και κρεβατακια... ε αυτο με ξεπερναει τελειως. .

Εσενα μπορει να σε ξεπερναει αλλα υπαρχει σαφες προηγουμενο με ταινιες πολυ λιγοτερο διαφημισμενες απο την Οδυσσεια.

Το μαντολινο του Λοχαγου Κορελι εκτοξευσε τον τουρισμο στην Κεφαλονια .

Ομοιως το Απεραντο Γαλαζιο του Μπεσον στην Αμοργο

Ομοιως το Μαμμα Μια στην Σκοπελο.

• Like
Reactions: Φρα.Πε.