Γιατί αυτό είμαστε μας αρέσει δεν μας αρέσει και να καθόμαστε να γκρινιάζουμε για το τι μπορεί να γίνει και τι όχι δεν έχει νόημα γιατί αποδεδειγμένα τίποτα δεν θα αλλάξει και το είπα και πριν, παράδειγμα είναι οι πόλεις μας, που ακόμα και η επέκταση τους είναι άθλια και συνεχίζει να άθλια. Είναι ουτοπία να μιλάμε για κάτι αλλο και είναι στην σφαίρα της φαντασιας. Δεν συμφωνώ φυσικά αλλά ξέρω σε τι χώρα ζω και δεν έχω αυταπάτες.Ταυλανδη της ευρωπης μας εχουν αποκαλεσει βρετανικες εφημεριδες κ οχι αδικα..
Μια χαρά αν μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο μπορούν να γίνουν πράγματα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις αλλά κανείς δεν νοιάζεται, πετάμε την μπάλα στην εξέδρα ότι τίποτα δεν γίνεται.Αν εσύ έχεις αποδεχθεί αυτή την πραγματικότητα / είσαι καλά με αυτή, ΟΚ. Εγώ πάντως, όχι.
Μεγάλο λάθος αυτό το σκεπτικό.
Γιατί απλούστατα, για την Αθήνα δεν μπορούμε να κάνουμε πλέον (σχεδόν) τίποτα ενώ τα νησιά (και άλλα μέρη) που δεν έχουν καταστραφεί ακόμη, μπορούμε να τα σώσουμε.
Τι πιο απλό;
Αν τα λεφτά (και αυτά μεσοπρόθεσμα και μόνο για τους λίγους) ειναι το ζητούμενο, μια χαρα τα λες.
Πολύ μοιρολατρικο.Γιατί αυτό είμαστε μας αρέσει δεν μας αρέσει και να καθόμαστε να γκρινιάζουμε για το τι μπορεί να γίνει και τι όχι δεν έχει νόημα γιατί αποδεδειγμένα τίποτα δεν θα αλλάξει και το είπα και πριν, παράδειγμα είναι οι πόλεις μας, που ακόμα και η επέκταση τους είναι άθλια και συνεχίζει να άθλια. Είναι ουτοπία να μιλάμε για κάτι αλλο και είναι στην σφαίρα της φαντασιας. Δεν συμφωνώ φυσικά αλλά ξέρω σε τι χώρα ζω και δεν έχω αυταπάτες.
Φυσικά τίποτα δεν θα γίνει όπως και στα νησιά για αυτό δεν έχει νόημα να γκρινιάζουμε κιόλας. Τίποτα δεν θα αλλάξει σε αυτή την χώρα όσο απόλυτο και ανά ακούγεται αυτό. Ή το αποδέχεσαι και συνεχιζεις ή απλά πας να ζήσεις σε άλλη χώρα.
Μα αυτή την λογική έχεις και εσυ για τις πόλεις που εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα και όχι τα νησιά. Είπες ότι δεν γίνεται τίποτα εκεί. Εμένα αυτό με ενοχλεί και επιμενω.Οσο είμαστε αυτής τη λογικής, σίγουρα δεν θα αλλάξει κάτι.
Εγω προσωπικά, όσο απίθανο και αν όντως ειναι, θα συνεχίσω να το παλεύω (όσο και όπως μπορώ) - εσύ θες να το ονομάσεις γκρίνια, be my guest (που ακόμη και αυτή είναι δείγμα υγείας / οτι δεν έχεις αλλοτριωθεί πλήρως δλδ).
Η μετακόμοιση σε άλλη χώρα είναι όντως μία λύση. Αν δεν ηταν το θεμα της ηλικίας (μεταξύ άλλων) θα το είχα κάνει. Αλλά και πάλι, ακόμα και να φύγεις, δεν σημαίνει ότι θα πάψεις να αγαπάς / νοιάζεσαι για τον τόπο του.
Τα ειπαμε (τα αυτονόητα): Η Αθήνα ειναι ηδη χτισμένη / κατεστραμένη στο 90%, μιλάμε για άλλα μερη που ειναι ηδη παρθένα (και δεν χρειάζεται να γκρεμίσεις - απλά να μη τα καταστρεψεις)Μα αυτή την λογική έχεις και εσυ για τις πόλεις που εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα και όχι τα νησιά. Είπες ότι δεν γίνεται τίποτα εκεί. Εμένα αυτό με ενοχλεί και επιμενω.
Μοιρολατρικο ή ρεαλισμός επιλέγεις και παίρνεις. Πες μου τι λειτουργεί σε αυτή την χώρα σωστά και το κάνουμε σωστά; Οπότε όταν όλα ή σχεδόν όλα πάνε λαθος, όταν καταστρέψαμε και ακόμα καταστρέφουμε τις πόλεις μας και δεν ανοίγει ρουθούνι, ε είναι οξύμωρο να λέμε να σώσουμε τα νησιά που εκεί βγάζει το κράτος και όσοι έχουν περιουσίες εκεί λεφτά. Το είπα δεν διαφωνώ μαζι σας, αλλά είμαι ρεαλιστής και δεν έχω αυταπάτες. Όταν καταστρέφεις πράγματα τα οποία δεν σου αποφέρουν και λεφτά σκέψου το γίνεται όταν αυτό που καταστρέφεις φέρνει και λεφτά. Πιο πιθανό είναι να γκρεμισουμε την Αθήνα και να την ξαναφτιάξουμε παρά να μην γεμίσουμε Water Parks και ξενοδοχεία τα νησιά. Οι άδειες πέφτουν βροχή...από νησί είμαι την Σκιάθο και μάλιστα νησί που εχει πολυ τουρισμό, χτίζονται τα πάντα, με επιδοτήσεις από το ΕΣΠΑ και ο Δήμος κάνει τα στραβά μάτια έως και παρανομίες για να διευκολύνει τον κόσμο. Το μότο του Δημάρχου είναι χτιστε ότι θέλετε και εγώ είμαι εδώ και βγαίνει παμψηφεί συνεχώς... και πάνω κάτω συμβαίνει το ιδιο παντού.Πολύ μοιρολατρικο.
Άρα αφού δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον βιασμό ας τον απολαύσουμε...
(Και να φέρουμε και 2-3 άλλους να βοηθήσουν)![]()
Αυτό ειναι το μεγάλο δράμα, όντως.....Αλίμονο στα παιδιά μας. Όσα δεν μπορούν να φύγουν έξω και μείνουν εδώ...
Στενάχωρο είναι και φυσικά ούτε σε εμένα μου αρέσει, αλλά αυτή είναι η κατάσταση δυστυχώς. Η Ελλάδα είναι πλέον μόνο για όσους έχουν φράγκα, έχουν περιουσίες σε νησιά και βγάζουν πάλι φράγκα κλπ. Όσοι απλά ζουν σε ένα σπίτι κλουβί στην Αθήνα και δεν έχουν σοβαρή περιουσία στην χώρα, η μονη λύση είναι το εξωτερικό....κανένας δεν νοιάζεται για το αύριο ουτε για τα παιδιά μας. Οπότε για αυτό δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, ότι το παλεύουμε, ότι κάτι θα αλλάξει κλπ. Γιατί είναι ουτοπία και όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο πιο γρήγορα θα πάρεις τα μέτρα σου, οποία και αν είναι αυτά..Τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα.. (που εγώ συμφωνώ ότι δεν υπάρχει, γι'αυτό θα την κάνω από αυτόν το δυσμοιρο τόπο )
Γιατί έχει παγειωθεί αυτή η λογική με τη συμμετοχή μας βέβαια. Ότι αρπάξει ο απαυτος μας σήμερα. Ποιος νοιάζεται για το αύριο...
Αλίμονο στα παιδιά μας. Όσα δεν μπορούν να φύγουν έξω και μείνουν εδώ...
Ούτε ο Νόλαν δε μας σώζει....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.