Ομήρου Οδύσσεια και Οδύσσεια του Christopher Nolan

Ταυλανδη της ευρωπης μας εχουν αποκαλεσει βρετανικες εφημεριδες κ οχι αδικα..

• Like
Reactions: klamia71
Ταυλανδη της ευρωπης μας εχουν αποκαλεσει βρετανικες εφημεριδες κ οχι αδικα..
Γιατί αυτό είμαστε μας αρέσει δεν μας αρέσει και να καθόμαστε να γκρινιάζουμε για το τι μπορεί να γίνει και τι όχι δεν έχει νόημα γιατί αποδεδειγμένα τίποτα δεν θα αλλάξει και το είπα και πριν, παράδειγμα είναι οι πόλεις μας, που ακόμα και η επέκταση τους είναι άθλια και συνεχίζει να άθλια. Είναι ουτοπία να μιλάμε για κάτι αλλο και είναι στην σφαίρα της φαντασιας. Δεν συμφωνώ φυσικά αλλά ξέρω σε τι χώρα ζω και δεν έχω αυταπάτες.

Αν εσύ έχεις αποδεχθεί αυτή την πραγματικότητα / είσαι καλά με αυτή, ΟΚ. Εγώ πάντως, όχι.

Μεγάλο λάθος αυτό το σκεπτικό.

Γιατί απλούστατα, για την Αθήνα δεν μπορούμε να κάνουμε πλέον (σχεδόν) τίποτα ενώ τα νησιά (και άλλα μέρη) που δεν έχουν καταστραφεί ακόμη, μπορούμε να τα σώσουμε.

Τι πιο απλό;

Αν τα λεφτά (και αυτά μεσοπρόθεσμα και μόνο για τους λίγους) ειναι το ζητούμενο, μια χαρα τα λες.
Μια χαρά αν μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο μπορούν να γίνουν πράγματα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις αλλά κανείς δεν νοιάζεται, πετάμε την μπάλα στην εξέδρα ότι τίποτα δεν γίνεται.

Φυσικά τίποτα δεν θα γίνει όπως και στα νησιά για αυτό δεν έχει νόημα να γκρινιάζουμε κιόλας. Τίποτα δεν θα αλλάξει σε αυτή την χώρα όσο απόλυτο και ανά ακούγεται αυτό. Ή το αποδέχεσαι και συνεχιζεις ή απλά πας να ζήσεις σε άλλη χώρα.

Γιατί αυτό είμαστε μας αρέσει δεν μας αρέσει και να καθόμαστε να γκρινιάζουμε για το τι μπορεί να γίνει και τι όχι δεν έχει νόημα γιατί αποδεδειγμένα τίποτα δεν θα αλλάξει και το είπα και πριν, παράδειγμα είναι οι πόλεις μας, που ακόμα και η επέκταση τους είναι άθλια και συνεχίζει να άθλια. Είναι ουτοπία να μιλάμε για κάτι αλλο και είναι στην σφαίρα της φαντασιας. Δεν συμφωνώ φυσικά αλλά ξέρω σε τι χώρα ζω και δεν έχω αυταπάτες.
Πολύ μοιρολατρικο.

Άρα αφού δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον βιασμό ας τον απολαύσουμε...
(Και να φέρουμε και 2-3 άλλους να βοηθήσουν) 😂😂😂

• Like
Reactions: Haagenti and spcav
οσο πιο πολυ πιστευουμε οτι δεν αλλαζει τιποτα, τοσο πιο πολυ παγιωνονται ολα αυτα κ γινονται χειροτερα
κ μεις αδρανουμε ολο κ πιο πολυ, οτι καλυτερο για να μας κανουν οτι θελουν χωρις κιχ...

Φυσικά τίποτα δεν θα γίνει όπως και στα νησιά για αυτό δεν έχει νόημα να γκρινιάζουμε κιόλας. Τίποτα δεν θα αλλάξει σε αυτή την χώρα όσο απόλυτο και ανά ακούγεται αυτό. Ή το αποδέχεσαι και συνεχιζεις ή απλά πας να ζήσεις σε άλλη χώρα.

Οσο είμαστε αυτής τη λογικής, σίγουρα δεν θα αλλάξει κάτι.

Εγω προσωπικά, όσο απίθανο και αν όντως ειναι, θα συνεχίσω να το παλεύω (όσο και όπως μπορώ) - εσύ θες να το ονομάσεις γκρίνια, be my guest (που ακόμη και αυτή είναι δείγμα υγείας / οτι δεν έχεις αλλοτριωθεί πλήρως δλδ).

Η μετακόμοιση σε άλλη χώρα είναι όντως μία λύση. Αν δεν ηταν το θεμα της ηλικίας (μεταξύ άλλων) θα το είχα κάνει. Αλλά και πάλι, ακόμα και να φύγεις, δεν σημαίνει ότι θα πάψεις να αγαπάς / νοιάζεσαι για τον τόπο του.

• Like
Εδώ για να καλύψουν τον υπερτουρισμο την Χαλκιδική έχουν νομικά παραθυράκια και "χτίζουν" σε εκτός σχεδίου οικόπεδα ή τα πουλάνε σε ανυποψίαστους Βαλκάνιους.
Δεν θα πω την διαδικασία, αλλά είναι νομιμοτατη...

Και οι τοπικές αρχές κάνουν τα στραβά μάτια, κυρίως σε Beach bar . Εχω χρησιμοποιήσει άπειρες φορές την εφαρμογή για καταγγελίες και ποτέ δεν άλλαξε κάτι. Μάλιστα σε περιοχές που δεν υπήρχαν ομπρέλες στην εφαρμογή αλλά είχε καταπατηθει η παραλία, μετά από την καταγγελία ως δια μαγείας μέσα σε 1 εβδομάδα οι ομπρέλες εμφανίζονταν στην εφαρμογή.
Οι άδειες δίνονται από τους δήμους οπότε καταλαβαίνουμε ...

• Like
Για αυτό ο Νόλαν είναι τεράστιος. Μέχρι και τη στρεβλή ανάπτυξη του ΑΕΠ της Τροίας έδειξε με τον μισοβυθισμένο δούρειο ίππο.

Τον Οδυσσέα που αφού επέστρεψε από το μέρος στο οποίο βοήθησε για την καταστροφή του, να επιστρέφει σε μια αλλοτριωμενη Ιθάκη και να συνειδητοποιεί ότι ο κόσμος αλλάζει και πως κι αυτός έπεσε θύμα του ίδιου τυχοδιωκτισμού.

Τόσα νοήματα έχει το έπος που ανοίγουν σαν βεντάλια στο μυαλό κι εσείς διαμαρτύρεται που μπορεί να φέρει περισσότερους τουρίστες;
Ευκαιρία λοιπόν να τους εξηγήσετε.

• Like
Οσο είμαστε αυτής τη λογικής, σίγουρα δεν θα αλλάξει κάτι.

Εγω προσωπικά, όσο απίθανο και αν όντως ειναι, θα συνεχίσω να το παλεύω (όσο και όπως μπορώ) - εσύ θες να το ονομάσεις γκρίνια, be my guest (που ακόμη και αυτή είναι δείγμα υγείας / οτι δεν έχεις αλλοτριωθεί πλήρως δλδ).

Η μετακόμοιση σε άλλη χώρα είναι όντως μία λύση. Αν δεν ηταν το θεμα της ηλικίας (μεταξύ άλλων) θα το είχα κάνει. Αλλά και πάλι, ακόμα και να φύγεις, δεν σημαίνει ότι θα πάψεις να αγαπάς / νοιάζεσαι για τον τόπο του.
Μα αυτή την λογική έχεις και εσυ για τις πόλεις που εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα και όχι τα νησιά. Είπες ότι δεν γίνεται τίποτα εκεί. Εμένα αυτό με ενοχλεί και επιμενω.

Μα αυτή την λογική έχεις και εσυ για τις πόλεις που εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα και όχι τα νησιά. Είπες ότι δεν γίνεται τίποτα εκεί. Εμένα αυτό με ενοχλεί και επιμενω.
Τα ειπαμε (τα αυτονόητα): Η Αθήνα ειναι ηδη χτισμένη / κατεστραμένη στο 90%, μιλάμε για άλλα μερη που ειναι ηδη παρθένα (και δεν χρειάζεται να γκρεμίσεις - απλά να μη τα καταστρεψεις)

Εγώ δε φοβάμαι.. έχουμε τουριστικού σχεδιασμό και όραμα σα χώρα..
😂😂😂

Attachments

• IMG_20260811_153210.jpg
    IMG_20260811_153210.jpg
    370.6 KB · Views: 14
  • Haha
Reactions: spcav
Πολύ μοιρολατρικο.

Άρα αφού δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον βιασμό ας τον απολαύσουμε...
(Και να φέρουμε και 2-3 άλλους να βοηθήσουν) 😂😂😂
Μοιρολατρικο ή ρεαλισμός επιλέγεις και παίρνεις. Πες μου τι λειτουργεί σε αυτή την χώρα σωστά και το κάνουμε σωστά; Οπότε όταν όλα ή σχεδόν όλα πάνε λαθος, όταν καταστρέψαμε και ακόμα καταστρέφουμε τις πόλεις μας και δεν ανοίγει ρουθούνι, ε είναι οξύμωρο να λέμε να σώσουμε τα νησιά που εκεί βγάζει το κράτος και όσοι έχουν περιουσίες εκεί λεφτά. Το είπα δεν διαφωνώ μαζι σας, αλλά είμαι ρεαλιστής και δεν έχω αυταπάτες. Όταν καταστρέφεις πράγματα τα οποία δεν σου αποφέρουν και λεφτά σκέψου το γίνεται όταν αυτό που καταστρέφεις φέρνει και λεφτά. Πιο πιθανό είναι να γκρεμισουμε την Αθήνα και να την ξαναφτιάξουμε παρά να μην γεμίσουμε Water Parks και ξενοδοχεία τα νησιά. Οι άδειες πέφτουν βροχή...από νησί είμαι την Σκιάθο και μάλιστα νησί που εχει πολυ τουρισμό, χτίζονται τα πάντα, με επιδοτήσεις από το ΕΣΠΑ και ο Δήμος κάνει τα στραβά μάτια έως και παρανομίες για να διευκολύνει τον κόσμο. Το μότο του Δημάρχου είναι χτιστε ότι θέλετε και εγώ είμαι εδώ και βγαίνει παμψηφεί συνεχώς... και πάνω κάτω συμβαίνει το ιδιο παντού.

Οπότε για αυτό με βλέπεις τοσο απόλυτο, τίποτα δεν θα γίνει λοιπόν. Τα νησιά ζουν από τον τουρισμό και όποιος έχει εκεί περιουσια κάνει τα πάντα να βγάλει λεφτά και άλλα λεφτα, όσα μπορεί περισσότερα και σκασιλα του αν θα καταστρέψει την φύση...με τις ευλογίες φυσικά της πολιτείας, του Δήμου και όλων...όλοι τρώνε και όσο τρώνε τίποτα δεν θα αλλάξει....

Φυσικά σε βάθος χρόνου συμφωνώ ζημιά θα κάνει όλο αυτό...αλλά ποιος σκέφτεται το μέλλον...πάντα στην Ελλάδα το τώρα κοιτάμε...εδώ κοντευουμε να εξαφανιστουμε σαν λαός με την υπογεννητικότητα, θα μας νοιάξει σαν λαός να μην καταστρέψουμε τα νησια; Όποιος προλάβει είναι...ο θάνατος σου η ζωή μου είναι η όλη κατάσταση δυστυχώς.

Τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα.. (που εγώ συμφωνώ ότι δεν υπάρχει, γι'αυτό θα την κάνω από αυτόν το δυσμοιρο τόπο )
Γιατί έχει παγειωθεί αυτή η λογική με τη συμμετοχή μας βέβαια. Ότι αρπάξει ο απαυτος μας σήμερα. Ποιος νοιάζεται για το αύριο...
Αλίμονο στα παιδιά μας. Όσα δεν μπορούν να φύγουν έξω και μείνουν εδώ...
Ούτε ο Νόλαν δε μας σώζει....

• Like
Reactions: karamela
Τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα.. (που εγώ συμφωνώ ότι δεν υπάρχει, γι'αυτό θα την κάνω από αυτόν το δυσμοιρο τόπο )
Γιατί έχει παγειωθεί αυτή η λογική με τη συμμετοχή μας βέβαια. Ότι αρπάξει ο απαυτος μας σήμερα. Ποιος νοιάζεται για το αύριο...
Αλίμονο στα παιδιά μας. Όσα δεν μπορούν να φύγουν έξω και μείνουν εδώ...
Ούτε ο Νόλαν δε μας σώζει....
Στενάχωρο είναι και φυσικά ούτε σε εμένα μου αρέσει, αλλά αυτή είναι η κατάσταση δυστυχώς. Η Ελλάδα είναι πλέον μόνο για όσους έχουν φράγκα, έχουν περιουσίες σε νησιά και βγάζουν πάλι φράγκα κλπ. Όσοι απλά ζουν σε ένα σπίτι κλουβί στην Αθήνα και δεν έχουν σοβαρή περιουσία στην χώρα, η μονη λύση είναι το εξωτερικό....κανένας δεν νοιάζεται για το αύριο ουτε για τα παιδιά μας. Οπότε για αυτό δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, ότι το παλεύουμε, ότι κάτι θα αλλάξει κλπ. Γιατί είναι ουτοπία και όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο πιο γρήγορα θα πάρεις τα μέτρα σου, οποία και αν είναι αυτά..

Όλα έχουν να κάνουν με την πτώση του διαθέσιμου εισοδήματος και φυσικά δεν προβλέπεται κάποια τρελή αλλαγή.