Ομήρου Οδύσσεια και Οδύσσεια του Christopher Nolan

Ναι, φθονώ την μυρωδιά της φορμόλης. Είπε ο Κίμωνας "έκτρωμα" την ταινία που γύρισε ο Νόλαν που πιθανολογώ πως η σχέση του με το γύρισμα αρχίζει και τελειώνει το Πάσχα.
Να σεβαστώ το "δεν μου άρεσε", το ¨βρήκα ανακρίβειες" και τα λοιπά, αλλά τα "ο μυρωδιάς" και "έκτρωμα" αξίζουν μόνο χλεύη και κράξιμο.
Από στόμα κόρακος "κρα" θα ακούσεις.
Να δούμε πόσο θα κάνει να σβηστεί

Από στόμα κόρακος "κρα" θα ακούσεις.
Να δούμε πόσο θα κάνει να σβηστεί
Να, αυτή είναι η φορμόλη. Λες και διαφωνώ με τον θυμόσοφο λαό. Επίσης χαρακτηρίζεις για 2η φορά με ξένα λόγια, Αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων ανδρών, σκουλικιάρικο είναι.

Προφανως στη μακρα αυτη συζητηση υπαρχει μια διαφορα οπτικης γωνιας,
Δεν λεει κανεις οτι η ταινια η ο σκηνοθετης ειναι για πεταμα.
Λεει οτι ειναι ματαιο να περιμενεις να βγει απο το Χολυγουντ, αναγνωριση, σεβασμος, βαθυτητα, προεκτασεις.
Ειναι αλλου ειδους τεχνη η συγκεκριμενη.

• Like
Reactions: kimon
Λεει οτι ειναι ματαιο να περιμενεις να βγει απο το Χολυγουντ, αναγνωριση, σεβασμος, βαθυτητα, προεκτασεις.
Οι απόψεις σεβαστές. Μα στην προκειμένη περίπτωση ειπώθηκε ακριβώς αυτό. Πώς είναι "μυρωδιάς" ( ω μοντιέ) και η ταινία για πέταμα ('εκτρωμα"). Αυτά προκαλούν. Άλλωστε για αυτό λέγονται με τέτοιον λόγο. Και μετά "αχ να δω πότε θα σβηστεί"

• Like
Reactions: takisot
Κάποιος που διασκευάζει την "Οδύσσεια" χωρίς την ελάχιστη αναφορά στον ανθρωπισμό της, έ, αυτός πως πρέπει να λέγεται (άνευ γραφικότητος); Τιτανομέγιστος;
Καταλαβαίνεις, υποθέτω, ότι δεν υπάρχει ακόμη από τους "σινεφίλ" η παραμικρή αντίκρουση των προκείμενων προτάσεων, που οδηγούν σ'αυτό το συμπέρασμα;
Όταν λέω λοιπόν "μυρωδιάς"...

Κολοκύθια μετά ριγανεως.

Σε ποιο σημείο δεν είδες αναφορά στον ανθρωπισμό;

Η ταινία είναι τίγκα σε αυτό.

Δεν λέει αυτό. Έχει κάνει συγκεκριμένη αναφορά ότι η ταινία δεν έχει τον ανθρωπισμό της Οδύσσειας.

Δηλαδή το ακριβώς ανάποδο από αυτό που έχει η ταινία.

Εδώ ο κουβάς που έχει πάει είναι χωρίς πάτο. Ακόμα πέφτει...

Να, αυτή είναι η φορμόλη. Λες και διαφωνώ με τον θυμόσοφο λαό. Επίσης χαρακτηρίζεις για 2η φορά με ξένα λόγια, Αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων ανδρών, σκουλικιάρικο είναι.
Η αναφορά σε παροιμίες στο πλαίσιο μιας γλωσσικής κοινότητας δεν είναι καθόλου "ξένα λόγια", γιατί είναι κοινό κτήμα, κοινή γλωσσική περιουσία για να το πούμε, των μελών της.
Πάντως, για ξέρεις, είναι ίδιον πολλών μεγάλων ανδρών (εγώ δεν είμαι) τα μεγάλα ελαττώματα.

Οι απόψεις σεβαστές.

Δεν ειναι ακριβως ετσι.

Εδω μιλαμε για μελος που ειδε την ταινια αποσπασματικα με πειρατικο υλικο και κρινει μονον οτι ταιριαζει στις πεποιθησεις του που ειναι λιγο πολυ γνωστες.

Η ταινια και καθε ταινια δεν ειναι μια μορφη τεχνης που μπορεις να την κρινεις με ακαταλληλο υλικο, χωρις τον σωστο ηχο με μια μπριζολα στο ενα χερι ενα κινητο στο αλλο και ενα ΑΙ να ψαχνει τα απαντα της Οδυσσειας για να συγκρινεις και να μπεις να τρολλαρεις κανοντας τον κριτη.

Οχι.

Ειναι σαν να περνας εξω απο την πινακοθηκη εξω απο την τζαμαρια να βλεπεις απο αποσταση ενα εργο μεσα απο αντικατοπτρισμους και να κανεις κριτικη στο εργο απλα επειδη ειναι το χουι σου.

Σεβαστες ειναι οι αποψεις οποιων εχουν δει ενα εργο/ ταινια με τις μινιμουμ σοβαρες συνθηκες θεασης (ακομα και θερινο)

Όχι βέβαια. Απλά το έκανα αρτιστικ ντηζάϊν αυτή τη φορά. 😅

Την ταινία την είδες;
Μου την εδειξαν φιλοι μου σε "ειδικο" στρημερ. Για να με πεισουν...
Ασε...

Οι απόψεις σεβαστές. Μα στην προκειμένη περίπτωση ειπώθηκε ακριβώς αυτό. Πώς είναι "μυρωδιάς" ( ω μοντιέ) και η ταινία για πέταμα ('εκτρωμα"). Αυτά προκαλούν. Άλλωστε για αυτό λέγονται με τέτοιον λόγο. Και μετά "αχ να δω πότε θα σβηστεί"
Το "αχ" η το "αχ καλέ" δεν περιλαμβάνονται στις εκφράσεις που χρησιμοποιώ γενικώς. Ας μη προσθέτουμε δικά μας λόγια στα ξένα.

Ασε...

Παιδες μηπως να ανοιξουμε ενα νημα αποκλειστικα για τους θεατες πειρατικων εκδοσεων ?

Να ανταλλαξετε αποψεις οσοι ειδατε αυτο που μικροι λεγαμε "τζουρα" ή "μισαδακι"

Ειναι προσβολη προς την νοημοσυνη των μελων των φορουμ αυτο που κανετε. Ειδικα για ανθρωπους που εκτιματε την τεχνη.

Ασε...

Είσαι σίγουρος ότι σου έδειξαν την ταινία και όχι κάτι άλλο για να σου κάνουν πλάκα; 🤣

Έλα εντάξει, μας έπεισες... είδες τρεις και πλέον ώρες από ειδικό στρημερ. Από εκείνο που έχει ένας που δεν ξέρουμε γιατί είναι από χωριό κλπ.

Προσπάθησε αυτά να μην τα πουλάς εδώ τουλάχιστον.

Η αναφορά σε παροιμίες στο πλαίσιο μιας γλωσσικής κοινότητας δεν είναι καθόλου "ξένα λόγια", γιατί είναι κοινό κτήμα, κοινή γλωσσική περιουσία για να το πούμε, των μελών της.
Πάντως, για ξέρεις, είναι ίδιον πολλών μεγάλων ανδρών (εγώ δεν είμαι) τα μεγάλα ελαττώματα.
Σκωπτικός ήταν ο λόγος μου περί του χαρακτηριστκού των μεγάλων ανδρών. Οι παροιμίες καλές είναι. Αλλά ο χαρακτηρισμός παραμένει. Και η αστική ευγένεια επιτάσσει να λείπουν οι χαρακτηρισμοί στις διαφωνίες. Αντίθετα επικροτεί την σκωπτική διάθεση.

• Like
Reactions: takisot and vadergr
Γράφεις για μια ταινία που ο ίδιος παραδεχεσαι ότι δεν έχεις δει. Αυτό είναι στα όρια του trolling, γιατί γράφεις για να γράφεις. Έχοντας δει την ταινία με τη γυναίκα μου και όντας και οι δύο Αρχαιολόγοι, σε διαβεβαιώ ότι κάνεις λάθος στο "χωρίς την ελάχιστη αναφορά στον ανθρωπισμό της".

Επειδη σε γνωριζω χρονια, και επειδη ξερω οχι μονο το ακαδημαϊκο σου επιπεδο αλλα ακομα και την διδακτορικη θεση που υποστηριξες, θα ηθελα να μου πεις καποτε, οχι τωρα, οταν μπορεσεις η αν ποτε συναντηθουμε... που ειδες τον ανθρωπισμο της, στην Κιρκη για παραδειγμα.
Που ειδες "δραση" η πολεμικη τεχνικη στο πιο θεαματικο κομμτι του φιλμ ; Κλιν κλιν κλαν Αχχχ... κλιν κλιν κλαν αχχχ... και οι τρωες με μασκες απο πολυστηρενη...
Το τοξο σαν Τομυγκαν.
Σορρυ και με ολο τον σεβασμο.
Εχω ξερασει τον "Βασιλια αρθουρο" με τον Σων Κοννερυ και την Ριτσαρντ Γκηηρ επειδη φοραγαν μποτακια, και δερματινα γιλεκα.... ε δεν το εκανα για να λουστω αυτο.
Και την χαρυβδη σαν να ειχαν βαλει καλτσες με δοντια να κοινουνται. Ελεος,...
Και δεν θεωρω τον εαυτο μου δυσκολο κοινο. Εβλεπα ακομα και τα σπαγγετι μυθολογικα για πλακα τις κυριακες απογευματα. Αλλα τουλαχιστον κανεις απο αυτους δεν το eπαιζε τοσο hype οσο ο Νολαν.
Την πλακα τους καναν και το λεγαν.

Πέρα από τις άνευ ουσίας λογομαχίες, θα με ενδιέφερε να δω την απάντηση κάποιου γνώστη στην ερώτησή μου που διατυπώθηκε στο ποστ #420.

Έχει απαντηθεί εδώ και πολλές ώρες με απόσπασμα από την ταινία.

Ψαξτο.

Και κλείνουμε όπως ξεκινήσαμε. Ψάξτο. :D

Του το έγραψα από το μεσημέρι για τον ανθρωπισμό με τα ίδια τα λόγια του Οδυσσέα από την ταινια αλλά είπαμε... μυρωδιά... 😅