Ομοβροντία νέων προϊόντων από τη Sigma

Απάντηση: Re: Ομοβροντία νέων προϊόντων από τη Sigma

Εστιαζει γρηγορα και με ακριβεια ο sigma 70-200 ?
Μ ενδιαφερει και μενα ενας τετοιος φακος, αλλα δεν εχω ακουσει α καλυτερα ..

Μεταξυ αυτου κι ταμρον 70-200 ?

Oi Tamron έχουν καλύτερη οπτική απόδοση
Oi Sigma έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής και ταχύτερο AF
:afro::afro:

Ο Ταμρον είναι αστέρι οπτικά, κοντράρει τον αντίστοιχο Canon. Ίσως και να τον ξεπερνάει, σε ορισμένα τουλάχιστον εστιακά μήκη. Αλλά από εστίαση άστο, καμία σύγκριση.

Ο Ταμρον είναι αστέρι οπτικά, κοντράρει τον αντίστοιχο Canon. Ίσως και να τον ξεπερνάει, σε ορισμένα τουλάχιστον εστιακά μήκη.

Εεεεεεεεε ειπαμε οτι ειναι καλος μην το παρακανουμε . (κοψε κανα μετρο που λεγαμε παλια :flipout:)

Οι δοκιμές το λένε μάναμ' όχι μόνο εγώ.
Δες πχ το dpreview ή το the-digital-picture.

Κατασκευαστικά (παίρνει σκόνη) και από AF είναι μέτριος, δεν λέμε, οπτικώς είναι σε υψηλότατο επίπεδο, σε βαθμό να κοντράρει αρκετούς σταθερούς. Από άποψη οξύτητας-κόντραστ-εκτροπών εννοώ, γιατί στο φόντο όπως όλοι οι ζουμ, δεν μπορεί να φτάσει έναν σταθερό.

Βασικά για 70-200 θα έπαιρνα τον f/4 L is και τέλος. Γιατί το μέγεθος τελικά δεν πρέπει να το περιφρονούμε. Και μιλάμε για φακό που αποδίδει το 95% από ανοικτός.

Καλα και γω αυτον θα παιρνα, αλλα δεν εχω τοσα χρηματα, γι αυτο κοιταω πιο χαμηλα...

Eχω βρει το canon 70-200 f4 φτηνα, αλλα δεν εχει is ... kai μαλλον το χρειαζομαι?

Last edited:
Δεν πιστεύω ότι ο νέος 70-200 OS θα βγαίνει πιο φθηνά από τον 4Lis, άντε να μιλάμε για διαφορά των 100 ευρώ το πολύ. Και εάν, πάλι.

Ο Τάμρον, αντίθετα, πόσο βγαίνει πλέον, 620? Είναι ο πιο φθηνός 2.8 τελε ζουμ.

Το παρασολέιγ είναι η καλύτερη προστασία, δεν πιστεύω να αγοράζουν clear φίλτρα όσοι χρησιμοποιούν τέτοιους φακούς.

Συγγνώμη που θα το πω, αλλά τέτοιου τύπου φίλτρα μου θυμίζουν τα σεμεδάκια που έβαζαν παλιά οι γυναίκες του σπιτιού πάνω από την τηλεόραση.

Το παρασολέιγ είναι η καλύτερη προστασία, δεν πιστεύω να αγοράζουν clear φίλτρα όσοι χρησιμοποιούν τέτοιους φακούς.

Συγγνώμη που θα το πω, αλλά τέτοιου τύπου φίλτρα μου θυμίζουν τα σεμεδάκια που έβαζαν παλιά οι γυναίκες του σπιτιού πάνω από την τηλεόραση.

Clear φιλτρα ειναι απαραιτητα οταν εχουμε να κανουμε με χιονια,νερα, απονερα, πετραδακια, κλπ κλπ.

Αν μιλαμε για συνθηκες καλες δεν χρειαζεται κανενα ειδος προστασιας γιατι οπως και να το κανεις ενα τζαμι μπροστα απο το φακο ειναι παντα ενα εξτρα στοιχειο.

Έγραψες για παρασολέιγ μόνο. Τα παρασολέιγ χρησιμοποιούνται απόσο ξέρω και για προστασία από χτυπήματα κλπ.

Εγώ στον Βλάση απάντησα για το φίλτρο για προστασία του κρυστάλου.

Το παρασολέιγ, τι να προστατέψει στο κρύσταλο?

Clear φιλτρα ειναι απαραιτητα οταν εχουμε να κανουμε με χιονια,νερα, απονερα, πετραδακια, κλπ κλπ.

Αυτό λέω ο έρμος.

Μια βόλτα στην παραλία με αέρα για παράδειγμα, και είναι άχρηστο το κρύσταλο τόσων χρημάτων.

Σχεδόν με έπεισες... τέτοιοι είναι όσοι τα χρησιμοποιούν, άνθρωποι της φύσης και της περιπέτειας :flipout:

Σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι είναι κατά 99,9% ψυχολογικοί οι λόγοι...

Έγραψες για παρασολέιγ μόνο. Τα παρασολέιγ χρησιμοποιούνται απόσο ξέρω και για προστασία από χτυπήματα κλπ.

Εγώ στον Βλάση απάντησα για το φίλτρο για προστασία του κρυστάλου.

Το παρασολέιγ, τι να προστατέψει στο κρύσταλο?

Όταν βυθίζεται το μπροστινό στοιχείο 5-6-10 εκατοστά, εσύ τι λες, δεν προστατεύεται;