On Gaku - πρώτες εντυπώσεις

ParisK

Established Member
26 January 2007
146
Ο Kondo San μπορεί να μας άφησε χρόνους αλλά μας άφησε και μια σπουδαία κληρονομιά. Χθες το βράδυ είχα την ευκαιρία να ακούσω τον ολοκληρωμένο ενισχυτή On Gaku και μάλιστα σε σύγκριση με τον προενισχυτή-τελικό Mactone XX-330 / MA-300B. Η σύντομη ακρόαση έγινε στη Solid Foundation με τα ηχεία FJ Dude.
Δεν χρειάστηκε παραπάνω από ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου για να διαπιστώσω ότι ο ενισχυτής είναι με χαώδη διαφορά ό,τι καλύτερο έχω ακούσει μέχρι στιγμής. Τα λόγια αδυνατούν να περιγράψουν την αρτιότητα της αρμονικής πληροφορίας στο χώρο και το χρόνο. Πρόκειται για μια εμπειρία ζωής για τους μουσικόφιλους και ειδικά γι'αυτούς που με τα χρόνια απέκτησαν αυτιά που πλέον δεν ικανοποιούνται με τίποτε.
Κι ένα φιλοσοφικό σχόλιο: όσο καλός κι αν είναι ένας ήχος, ο εγκέφαλος τελικά πάντα απορρίπτει την ηχητική ψευδαίσθηση αφού έχει αλάθητο κριτήριο χιλιάδων χρόνων. O On Gaku, για κάποιο λόγο, δεν προσπαθεί να σε πείσει σε ηχητικό επίπεδο (π.χ δεν έχει τόσο εκτεταμένα πρίμα όσο ο Μactone) αλλά απευθύνεται στο ονειρικό-υπαρξιακό σου κομμάτι με το οποίο φαίνεται να τα βρίσκει απόλυτα. Στο κάτω-κάτω, με αυτό ακούμε μουσική.
Θα επανέλθω όταν τον ακούσω με πικάπ και προενίσχυση από το σετ phono stage και step up KSL-M7 και KSL-SFz της Kondo.

Γι´αυτόν μιλάμε; (Η τιμή που διάβασα είναι σωστή; :eek: )

gaku_on.jpg

Περίπου. Είναι λίγο διαφορετικός στην έκδοση MkII, με μεγάλη πρόσοψη και τα χειριστήρια επάνω της. Η τιμή στην Ελλάδα είναι 65 χιλιάρικα.

Attachments

• kondo_ongaku.jpg
    kondo_ongaku.jpg
    20.6 KB · Views: 170
Απάντηση: Re: On Gaku - πρώτες εντυπώσεις

Η τιμή στην Ελλάδα είναι 65 χιλιάρικα.

Πόσααααα;;; :eek::eek::eek: ευτυχώς που καθόμουν σε καρέκλα!!

Πάρι, που οφείλεται η τιμή αυτή; Ενα κομμάτι στον κόσμο υπάρχει; Από χρυσό είναι; Μιλάμε για 22.000.000 δρχ έτσι για να το δούμε και με μηδενικά!

Ο Audionote ONGAKU είναι μηχάνημα που κυκλοφορεί για περίπου 2 δεκαετίες και η απόδοση και (κυρίως) η τιμή του το έχουν φέρει στη σφαίρα του θρύλου. Έχει βγεί σε διαφορετικές εκδόσεις και επίσης υπάρχουν οι ορίτζιναλ Γιαπωνέζικοι (δια χειρός Kondo) και οι Εγγλέζικοι (Audionote UK) για χειρός P.Quortrup. Επίσης αρχικά βγήκε σαν ολοκληρωμένος και υπάρχουν και τελικοί ενισχυτές με το ίδιο όνομα (ή αυτοί λέγονται GAKU ON???)

Τώρα για την εξήγηση του κόστους (αν υπάρχει) ας μιλήσουν οι πλέον ειδήμονες SETάδες. Αν δεν κάνω λάθος όμως κάτι παίζεται με τους μετασχηματιστές εξόδου (με τυλίγματα απο ασήμι) για να μπορέσει να δώσει τα 29 SET Βατάκια(!!!) του

Ο Audionote ONGAKU είναι μηχάνημα που κυκλοφορεί για περίπου 2 δεκαετίες και η απόδοση και (κυρίως) η τιμή του το έχουν φέρει στη σφαίρα του θρύλου. Έχει βγεί σε διαφορετικές εκδόσεις και επίσης υπάρχουν οι ορίτζιναλ Γιαπωνέζικοι (δια χειρός Kondo) και οι Εγγλέζικοι (Audionote UK) για χειρός P.Quortrup. Επίσης αρχικά βγήκε σαν ολοκληρωμένος και υπάρχουν και τελικοί ενισχυτές με το ίδιο όνομα (ή αυτοί λέγονται GAKU ON???)

Τώρα για την εξήγηση του κόστους (αν υπάρχει) ας μιλήσουν οι πλέον ειδήμονες SETάδες. Αν δεν κάνω λάθος όμως κάτι παίζεται με τους μετασχηματιστές εξόδου (με τυλίγματα απο ασήμι) για να μπορέσει να δώσει τα 29 SET Βατάκια(!!!) του
H τιμή τεχικά δεν δικαιολογέιται με τίποτα (ας είναι και απο πλατίνα!!)
ΑΠΛΑ είναι art

Ότι και να είναι δεν νομίζω πως κανείς δεν θα τον ήθελε!
Πάντως εμάς ότι και να μας δώσουν θα βρούμε προβλήματα!
Θα αρχίσουμε να την ψάχνουμε για ταιριαστά ηχεία, για καλώδια, ανάλογη πηγή, στήριξη κ.τ.λ
Και αν τον κάνουμε και ένα blind test μπορεί και να τον θάψουμε...
Στο τέλος θα τον πουλήσουμε!

Ότι και να είναι δεν νομίζω πως κανείς δεν θα τον ήθελε!
Πάντως εμάς ότι και να μας δώσουν θα βρούμε προβλήματα!
Θα αρχίσουμε να την ψάχνουμε για ταιριαστά ηχεία, για καλώδια, ανάλογη πηγή, στήριξη κ.τ.λ
Και αν τον κάνουμε και ένα blind test μπορεί και να τον θάψουμε...
Στο τέλος θα τον πουλήσουμε!

Αυτός ο ενισχυτής προφανώς παίζει μαγικά κάτω από προϋποθέσεις.

Πόσο χαίρομαι που επί τέλους αναγνωρίσατε την αξία μου!!!:flipout:
------------------------------------------
(Αλήθεια θα ήθελα πολύ να ... με ακούσω...)

Re: Απάντηση: Re: On Gaku - πρώτες εντυπώσεις

Πάρι, που οφείλεται η τιμή αυτή; Ενα κομμάτι στον κόσμο υπάρχει; Από χρυσό είναι; Μιλάμε για 22.000.000 δρχ έτσι για να το δούμε και με μηδενικά!

H τιμή οφείλεται στον ήχο του. Πρόκειται για την αναγωγή του hi-fi σε επίπεδο έργου τέχνης, γεγονός που αποσυνδέει την οικονομική του αξία από την αξία κτήσης και χρήσης.

Περίπου. Είναι λίγο διαφορετικός στην έκδοση MkII, με μεγάλη πρόσοψη και τα χειριστήρια επάνω της. Η τιμή στην Ελλάδα είναι 65 χιλιάρικα.

Ε, άμα κάνει τόσο... καλά θα παίζει! ;)

Σκεφτείτε οτι ένα Ελβετικό ρολόι Πατεκ-Φιλίπ ή και εγω δεν ξέρω τι άλλη μάρκα μπορεί να κοστίζει τα διπλάσια και βάλε...
Μάλλον όσοι γράφουμε εδώ θα προτιμούσαμε τον ONGAKU...έτσι δεν είναι;
Ε, όσο για την ώρα θα βολευόμασταν με ένα Q&Q αν μας έμενε κανένα 5ευρο στην τσέπη.

Και να τον αγοράσεις πάντως δεν γλυτώνεις το τρέξιμο στη συνέχεια.

Θέλει πολύ ψάξιμο το ηχείο που θα κελαηδίσει μαζί του. Ίσως όχι όσο οι περισσότεροι άλλοι SET αλλά σίγουρα δεν παίζει με τα πάντα.

Α!!! Και υπάρχουν και ενισχυτές ακριβώτεροι απο τον ONGAKU.

Σκεφτείτε οτι ένα Ελβετικό ρολόι Πατεκ-Φιλίπ ή και εγω δεν ξέρω τι άλλη μάρκα μπορεί να κοστίζει τα διπλάσια και βάλε...
Μάλλον όσοι γράφουμε εδώ θα προτιμούσαμε τον ONGAKU...έτσι δεν είναι;
Ε, όσο για την ώρα θα βολευόμασταν με ένα Q&Q αν μας έμενε κανένα 5ευρο στην τσέπη.

Το patek phillipe ειναι πιο πολυ κοσμημα παρα "εργαλειο". Συγκεκριμενα ενα quartz των 10 ευρω ειναι πιο ακριβες στη μετρηση του χρονου. Εγω προσωπικα με αλλο κριτηριο αγοραζω ρολοι και με αλλο ενισχυτη. Το ρολοι το θελω και λιγ"κοσμημα". Τον ενισχυτη τον θελω ΑΥΣΤΗΡΑ για αναπαραγωγη της μουσικης.