Onkyo 2011 A/V Receivers

Φίλε TALLPOST,
Καταρχήν ευχαριστώ...
Με το qdeo 4k ενδέχεται να υπάρχει βελτίωση της εικόνας στο 1080p από την ενδιάμεση υπερδειγματολειψία - oversampling (περ. "ήχος & εικόνα). Εκτός και αν όλα τα σήματα έως 1080p τα αναλαμβάνει το HQV. Από ´κει και πέρα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το επιπλέον βάρος του onkyo 809 (18.3 kgr). Μεγάλη διαφορά - ειδικά συγκριτικά με τον denon 3312 (10 kgr περίπου). Αλλά και ο νέος pioneer μάλλον ελαφρύτερος θα είναι από τον παλιό. Δεν θέλω με το που θα πάρω καινούριο μηχάνημα να ψάχνω και για δικάναλο τελικό για τα front. Εν πάση περιπτώση, αν γνωρίζει κάποιος φίλος, ποιός από τους δύο (809 vs yamaha aventage 2010) είναι καλύτερος σαν κατασκευή (χωροταξία εσωτερικά, τροφοδοτικό κτλ.) ας μας γράψει κάτι μήπως και βοηθηθούμε...

Πρίν από λίγο έκανα την παραγγελία στο schlauershoppen για τον 809. Πιστεύω να μην αργήσει να έρθει. Παρεπιμπτόντως, συνήθως σε πόσες ημέρες έρχεται το προϊόν - γνωρίζει κανείς; Είμαι σίγουρος ότι το πρώτο καιρό θα πελαγώσω με τις ρυθμίσεις... Θα επανέλθω με εντυπώσεις όταν με το καλό τον έχω στο σπίτι. Δεν είναι και λίγο για μένα να αλλάζω ενισχυτή έπειτα από 11 χρόνια με τον denon. Εξάλλου είναι το μόνο που μου λείπει από το συστηματάκι μου (τα άλλα κομμάτια - display κτλ είναι καινούρια μοντέλα).

Re: Απάντηση: Onkyo 2011 A/V Receivers

Πρίν από λίγο έκανα την παραγγελία στο schlauershoppen για τον 809. Πιστεύω να μην αργήσει να έρθει. Παρεπιμπτόντως, συνήθως σε πόσες ημέρες έρχεται το προϊόν - γνωρίζει κανείς; Είμαι σίγουρος ότι το πρώτο καιρό θα πελαγώσω με τις ρυθμίσεις... Θα επανέλθω με εντυπώσεις όταν με το καλό τον έχω στο σπίτι. Δεν είναι και λίγο για μένα να αλλάζω ενισχυτή έπειτα από 11 χρόνια με τον denon. Εξάλλου είναι το μόνο που μου λείπει από το συστηματάκι μου (τα άλλα κομμάτια - display κτλ είναι καινούρια μοντέλα).

Υπολόγιζε 6-10 εργάσιμες

Απάντηση: Re: Απάντηση: Onkyo 2011 A/V Receivers

Υπολόγιζε 6-10 εργάσιμες
Ευχαριστώ φίλε thankin.
Με την ευκαιρία, θα ήθελα να αναφέρω και κατι που παρατήρησα ψάχνοντας για την καλύτερη επιλογή av receiver. Παρατηρώντας το εσωτερικό του marantz 7005 συγκριτικά με τον 809, έχω την εντύπωση ότι χωροταξικά τουλάχιστον, ο onkyo είναι καλύτερος. Το τροφοδοτικό του είναι απομονωμένο από τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά εξαρτήματα (τα χωρίζει μία ευμεγέθης ψύκτρα), ψύχεται από δύο μεγάλους ανεμιστήρες (οι οποίοι πιστεύω να μην κάνουν πολύ θόρυβο) και τα ηλεκτρονικά του κάθε καναλιού βρίσκονται τοποθετημένα σε ξεχωριστή πλακέτα. Από την άλλη ο marantz φαίνεται να υιοθετεί την λύση της παθητικής ψύξης, αλλά το τροφοδοτικό του είναι τοποθετημένο σχεδόν κάτω από τις πλακέτες με τους επεξεργαστές κτλ. Προς θεού - μην θεωρηθεί ότι πιστεύω ότι εγώ ξέρω τι είναι καλύτερο ενώ η marantz όχι. Εξάλλου ειδικός δεν είμαι. Απλά μία παρατήρηση κάνω, γιατί μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι παρόλο που ο marantz είναι ελαφρύτερος κατα πέντε κιλά και έχει έναν επεξεργαστή για την εικόνα (anchor bay) σε αντίθεση με τους δύο του onkyo (hqv & qdeo), είναι πάνω από 500 ευρώ ακριβότερος. Δηλαδή πόσο πιο ποιοτικά είναι τα εξαρτήματά του ώστε να δικαιολογείται αυτή η διαφορά. Πολύ θα ήθελα την γνώμη σας...

Γεια σας και από εμένα, ετοιμάζομαι και εγώ να πάρω τον νέο μου ενισχυτή.
Σίγουρα ΟΝΚΥΟ αλλά ενώ είχα κλείσει στον 609, βλέπω οι τιμές πήραν τον ανήφορο...και έτσι καλοκοιτάω και τον 509 που είναι στο μπάτζετ μου.
Οι γνώστες μήπως θα μπορούσαν να πουν αν για σύστημα με 5.1 ηχεία θα ήταν προτιμότερος ο 509 από τον 609?Οποίες οι διαφορές των???
Ή για να το θέσω αλλιώς, χρειάζονται τα (επιπλέον) καλούδια του 609 ώστε να τον προτιμήσω?

Α και κάτι άλλο,
OFF TOPIC
η πηγή μου θα είναι ένα HTPC. Θα μπορούσα μέσω του HDMI 1.4 της κάρτας γραφικών, να το συνδέσω στον ΟΝΚΥΟ και να περνάει και ο πολυκάναλος ήχος ταυτόχρονα με την εικόνα, ή θα πρέπει να το συνδέσω από την κάρτα ήχου στον ΟΝΚΥΟ.
OFF TOPIC

Απάντηση: Re: Onkyo 2011 A/V Receivers

Γεια σας και από εμένα, ετοιμάζομαι και εγώ να πάρω τον νέο μου ενισχυτή.
Σίγουρα ΟΝΚΥΟ αλλά ενώ είχα κλείσει στον 609, βλέπω οι τιμές πήραν τον ανήφορο...και έτσι καλοκοιτάω και τον 509 που είναι στο μπάτζετ μου.
Οι γνώστες μήπως θα μπορούσαν να πουν αν για σύστημα με 5.1 ηχεία θα ήταν προτιμότερος ο 509 από τον 609?Οποίες οι διαφορές των???
Ή για να το θέσω αλλιώς, χρειάζονται τα (επιπλέον) καλούδια του 609 ώστε να τον προτιμήσω?

Α και κάτι άλλο,
OFF TOPIC
η πηγή μου θα είναι ένα HTPC. Θα μπορούσα μέσω του HDMI 1.4 της κάρτας γραφικών, να το συνδέσω στον ΟΝΚΥΟ και να περνάει και ο πολυκάναλος ήχος ταυτόχρονα με την εικόνα, ή θα πρέπει να το συνδέσω από την κάρτα ήχου στον ΟΝΚΥΟ.
OFF TOPIC
Φίλε journeyman
Όποιον και να επιλέξεις από τους δύο οι διαφορές κατα την γνώμη μου δεν είναι μεγάλες. Βέβαια δεν ξέρω αν ο 509 έχει chip-άκι qdeo.Άν όχι - δεν το συζητάμε - αξίζει να δώσεις τα επιπλέον χρήματα και να πας στον 609.
Όσον αφορά τον ήχο, δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα, ακόμα και αν η HDMI της κάρτας γραφικών είναι 1.3. Πάντως όπως και να έχει το πράγμα, έχεις και την λύση της spdif εφόσον πρόκειται για DD(AC-3)/DTS core και όχι για lossless ήχο.

Αυτή τη στιγμή η διαφορά στην τιμή τους, σύμφωνα με το Idealo.de είναι σχεδόν 140 ευρώ (469 ευρώ ο 609 και 325 ο 509).
Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει μέσο προβολής (στα πιο πολλα σπίτια), που να φτάνει στην ανάλυση των 4Κ που δίνει ο 609 (γιατί ο 509 δεν έχει), τότε μήπως πρέπει να καταλήξω στον 509???
Θέλω να πω πως σε νορμάλ συνθήκες (μιας και δεν έχω κάτι εξεζητημένο στο σαλόνι μου από θέμα εξοπλισμού), ίσως είναι προτιμότερο να μην "πάω" στον 609...

Δεν ξέρω ίσως σκέφτομαι δυνατά...!

Χτες το μεσημέρι παρέλαβα τον 809 και ασχολιόμουνα με τις συνδέσεις μέχρι αργά το βράδυ. Σε πρώτη φάση έχω τσεκάρει μόνο το lap top, το οποίο έχω συνδέσει στην "hdmi pc" και έχω εικόνα (μάλιστα έχει αναγνωρίσει η κάρτα τον onkyo και εμφανίζει το μοντέλο εκεί που πρίν έγραφε samsung). Ήχο δεν έχω. Ούτε από το lap top - ούτε από το HDMI ARC της samsung. Έκανα και την αναβάθμιση πανεύκολα μέσω ethernet. Αν μπορεί κάποιος φίλος να βοηθήσει με τις ρυθμίσεις (γενικά)...

Υ.Γ. Βαρύ μηχάνημα και με αρκετά καλή ποιότητα. Επίσης δεν έχω καταλάβει γιατί σε stand by διατηρεί αρκετά υψηλή θερμοκρασία.

Καλώς τον δεχτηκες. Πολλές και απροβλημάτιστες ακροάσεις. Πόσες μέρες έκανες να παραλάβεις?

Χτες το μεσημέρι παρέλαβα τον 809 και ασχολιόμουνα με τις συνδέσεις μέχρι αργά το βράδυ. Σε πρώτη φάση έχω τσεκάρει μόνο το lap top, το οποίο έχω συνδέσει στην "hdmi pc" και έχω εικόνα (μάλιστα έχει αναγνωρίσει η κάρτα τον onkyo και εμφανίζει το μοντέλο εκεί που πρίν έγραφε samsung). Ήχο δεν έχω. Ούτε από το lap top - ούτε από το HDMI ARC της samsung. Έκανα και την αναβάθμιση πανεύκολα μέσω ethernet. Αν μπορεί κάποιος φίλος να βοηθήσει με τις ρυθμίσεις (γενικά)...

Υ.Γ. Βαρύ μηχάνημα και με αρκετά καλή ποιότητα. Επίσης δεν έχω καταλάβει γιατί σε stand by διατηρεί αρκετά υψηλή θερμοκρασία.

Kαλοριζικος. Απο θέμα ήχου μπορει να παίζουν 2 σενάρια.
Το πρώτο και πιο πιθανό, όταν έχεις πάνω το laptop, αν έχει κάρτα γραφικών ati, πρεπει να ορίσεις ως έξοδο ήχου,την ίδια τη κάρτα,(όλες οι τελευταίες ατι εχουν). Πρωτα δοκιμάζεις αυτό.
Δεύτερο σενάριο είναι, αν απο το mode που έχεις συνδεσει το laptop στον ονκυο (πχ στο PC) πρεπει να δεις μεσα απο το μενου το ενισχυτή,αν στα audio inputs του συγκεκριμένου μενού ο ήχος ερχεται απο το hdmi και όχι απο κάποια άλλη είσοδο.

ΥΓ όσο για το θέμα της θερμοκρασίας, καλό θα ήταν να τον έχεις σε ευάερη θέση, όπως επίσης το καλύτερο θα ήταν να τοποθετήσεις 1 μεγαλο ανεμιστήρα(τύπου υπολογιστή) πάνω ακριβώς από το σημείο που βρίσκεται ο HQV.Πραγματικά βοηθάει πολυ το μηχανημα.

Παιδιά καταρχήν ευχαριστώ για την ανταπόκριση...
Φίλε thankin σ´ευχαριστώ - όσον αφορά την παραλαβή - από την ημέρα που έκανα την παραγγελία πέρασαν 6 εργάσιμες (όσο είχες πει).
Usherades, ήταν αυτά που περιγράφεις - και άλλα... Έπεσα με τα μούτρα γυρνώντας σπίτι και τα έφτιαξα όλα. Παράδειγμα μέχρι τις 21:00 περίπου, είχα συνηθίσει στην ιδέα ότι για να ακούω μουσική απ´το pc (foobar) θα πρέπει να έχω ανοιχτή την τηλεόραση (όλα είναι συνδεδεμένα πάνω στον ενισχυτή). Ευτυχώς κατι τέτοιο τελικά δεν είναι απαραίτητο. Αφού κλείσει η τηλεόραση, με το "home" στο remote ορίζεις την είσοδο και όλα είναι ok. Βασικά αν συνηθίσεις το menu στην τηλεόραση, δεν έχεις πρόβλημα και στην μικρή lcd του onkyo. Αν πας κατευθείαν στην μικρή, χάνεις τη μπάλα...
Να πάμε και λίγο σ´αυτά που ενδιαφέρουν τους περισσότερους; Ο ενισχυτής σε δικάναλη ακρόαση - με pure audio - είναι καταπληκτικός για την κατηγορία του και τα λεφτά του. Από μικρό παιδί παρακολουθώ τις εξελίξεις σε εκθέσεις και έχω ακούσει αρκετά μηχανήματα. Σε καμιά περίπτωση δεν δηλώνω ειδικός, αλλά γνώμη μου είναι οτι πρόκειται για σοβαρό μηχάνημα. Τελικά δεν είναι υποχρεωτικό να ξοδέψεις μια περιουσία (λίγο δύσκολο σήμερα) για να ακούσεις καλό ήχο και να πας σε δικάναλο ή προ και τελικό κτλ. Φυσικά αν περισσεύουν δεν το συζητάμε... Πολυκάναλους βγάζει και η mark levinson...

Υ.Γ. Το dvd recorder της sony πρίν 6 χρόνια μου είχε κοστίσει περισσότερο...

Έχω συνδέσει στον 809 ένα dvd-sacd player με πολυκάναλη αναλογική καθώς και με rca (stereo). Όταν ακούω sacd όλα είναι τέλεια. Πραγματικό 5.1 με παρα πολύ καλό διαχωρισμό των καναλιών. Όταν όμως από τις ρυθμίσεις του player το "γυρνάω" σε δικάναλο (για αναπαραγωγή απλού cd), παρατηρώ κάποιες αυξομειώσεις στην ένταση του ήχου. Σαν να πειράζει κάποιος το volume. Φυσικά ακούγονται πλέον μόνο τα δύο front. Κατά τα άλλα ο ήχος είναι πεντακάθαρος. Έχει κανείς καμιά ιδέα; Όχι τίποτε άλλο - απλά δεν είναι και σωστό νομίζω να κάνεις αναπαραγωγή cd/2ch από πέντε ηχεία... Μήπως φταίει το ότι είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένο δικάναλα και πολυκάναλα (παρόλο που κάθε φορά κανω τις απαραίτητες αλλαγές στο set up του player);

Re: Απάντηση: Onkyo 2011 A/V Receivers

Χτες το μεσημέρι παρέλαβα τον 809...

Υ.Γ. Επίσης δεν έχω καταλάβει γιατί σε stand by διατηρεί αρκετά υψηλή θερμοκρασία.

http://blog.hekkers.net/2011/06/15/keeping-av-power-consumption-acceptable/

Με απλα λογια στο standby η σειρα 9 (μονο; ) τρωει 38Watt για να περναει το σημα στο HDMI ή για να εχεις network control.

Μπορεί να μου υποδείξει κάποιος το φθηνότερο κατάστημα που στέλνει Ελλάδα τον 509;

Μπορεί να μου υποδείξει κάποιος το φθηνότερο κατάστημα που στέλνει Ελλάδα τον 509;

http://www.schlauershoppen.de
Σίγουρα θα ναι πολύ φθηνότερος απτόν έλληνα αντιπρόσωπο.Έχουμε αγοράσει πολλά μέλη του φορυμ απτο εν λόγω μαγάζι:firstprize:

Άκυρο, ψηθηκα για τον 609!!! Πειράζει που Θέλω να τον χρησιμοποιήσω με 5.1 σύστημα ενώ είναι 7.2;;;;;;