ONKYO TX-NR906 (Ερωτήσεις - Προβλήματα - Reviews...)

Re: Settings εικόνας Onkyo TX-NR906

Το ότι ο Reon αργεί το έχω ήδη προσέξει. Κάποιες φορές όμως κολάει επιπλέον(ήχο εξακολουθώ και έχω εικόνα όμως κολημένη με παραμορφωμένα χρώματα). Μόνο με επανακίνηση του ενισχυτή ξεκολά. Συνεπώς για να είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα καλά resolution στο output (main και sub) auto και στο source set up -- resolution adjust -- isf mode : night.
Κάτι τελευταίο μιας και βλέπω ότι υπάρχει εμπείρια από το συγκεκριμένο μηχάνημα. Έχω την εντύπωση ότι η στάθμες του είναι χαμηλές πάντα σε σύγκριση με τον Sony STR-DB 940 που αντικατέστησε. Και βέβαια ο Sony ήταν γνωστός για την ισχύ του τροφοδοτικού του αλλά κάτι τέτοιο θα πρέπει να ισχύσει βάσει προδιαγραφών και για τον Onkyo.Μήπως πρέπει να αλλάξω τίποτα στις ρυθμίσεις του ήχου ? Να σημείωσω ότι έχω κάνει calibration με την βοήθεια του Adyssey .

Απάντηση: Settings εικόνας Onkyo TX-NR906

Ο 906 εχει χαμηλες σταθμες,δε το νομιζω, τι ηχεια εχεις. Σε εντασεις παιζεις συνηθως? Αν ανοιγεις την ενταση απο το remote αργει γενικα πολυ να ανεβασει ,για δοκιμασε το χειροκινητα,εχουμε τον ιδιο προβολεα παρεπιμπτοντως.

Re: Settings εικόνας Onkyo TX-NR906

Τα ηχεία είναι εύκολα στην οδήγηση λόγω σχετικά υψηλής ευαισθησίας. πιο συγκεκριμένα έχω τα Mission 773E kai 77C (κεντρικό) Ο ενισχυτής αρχίζει να "ακούγεται" από τα -25db και κάτω . Πάντα σε συγκριση με τον Sony έχω την α'ισθηση ότι αργεί να πάρει τα πάνω του καθώς του ανεβάζω ένταση. Δεν έχω πολυκαταλάβει για να είμαι κι ειλικρινής και την κλίμακα με τα desibel του Onkyo. Ευχαριστώ πάντως για την υπομονή και τις εξηγήσεις...

Απάντηση: Settings εικόνας Onkyo TX-NR906

Ως προς τις ρυθμισεις στον ηχο,ξεχασα να προσθεσω,προς πρεπει να ορισεις,απο μενου του ονκυο,την αντισταση και το μεγεθος των ηχειων(στην προκειμενη περιπτωση,μαλλον large).

Καλησπέρα. Θα είμαι σε λίγες μέρες κάτοχος του 906 και χρειάζομαι βοήθεια (εκ των προτέρων) σε μερικές απορίες μου:
1.Θελω να ακούσω flac / mp3s τα οποία εχω σε media center pc κοντα στον ενισχυτή. Δυστυχώς το pc βγάζει μόνο καρφί ως εξοδο ηχου και vga για εικόνα. Πως θα στείλω με τόν καλύτερο δυνατό τρόπο εικόνα και ήχο στον 906? Συνίσταται η αγορά κάποιου άλλου?
2.Στην πριπτωση που θελω να συνδεσω ενα ipod classic που έχω, κάνουν δουλειά τα DS-AX2 ή ND-S1 ? Τα εχει δοκιμασει κάποιος ?
Αυτά προς το παρών. :ciao:

Θελω να ακούσω flac / mp3s τα οποία εχω σε media center pc κοντα στον ενισχυτή. Δυστυχώς το pc βγάζει μόνο καρφί ως εξοδο ηχου και vga για εικόνα. Πως θα στείλω με τόν καλύτερο δυνατό τρόπο ήχο στον 906? .....

Μέσω δικτύου. Ο 906 υποστηρίζει DLNA. Ομως αναπαραγωγή αρχείων FLAC δεν υποστηρίζεται.

Last edited:
Μέσω δικτύου. Ο 906 υποστηρίζει DLNA. Ομως αναπαραγωγή αρχείων FLAC δεν υποστηρίζεται.

Ευχαριστώ. Απ ότι διάβασα ο 906 σε αντίθεση με τον 905 διαβάζει flac ή εννοείς ότι θα διαβάζει τα FLAC αρχεία από το PC μέσω ethernet? Φαντάζομαι θα υπάρχουν απώλειες - Υπενθυμίζω ότι το media center pc μου βγάζει μόνο καρφί για τον ήχο και vga για εικόνα. Από τα onkyo docks θα μπορεί να διαβάσει flac ?

Eπειδή εδώ και κανά τρίμηνο είμαι και εγώ ιδιοκτήτης ενος 906 και προσπαθώ να κατανοήσω κάποιες απο τις παραμέτρους των πολυάριθμων ρυθμίσεων του χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, θα ήθελα, αν και εφόσον είναι εφικτό, να βρώ ένα manual στα Ελληνικά.Προσπάθησα μέσω αντιπροσωπίας αλλά μάταια.3 μήνες ακόμα με ειδοποιούν.Οσο για την μετάφραση του Αγγλικού απο το google.....είναι για γέλια.Γι αυτό αν κάποιος φίλος έχει το ανωτέρω και έχει βέβαια και την ευγενή καλοσύνη να με εξυπηρετήσει με κάποιον τρόπο, θα του είμαι υπόχρεος.-bye-

Eπειδή εδώ και κανά τρίμηνο είμαι και εγώ ιδιοκτήτης ενος 906 και προσπαθώ να κατανοήσω κάποιες απο τις παραμέτρους των πολυάριθμων ρυθμίσεων του χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, θα ήθελα, αν και εφόσον είναι εφικτό, να βρώ ένα manual στα Ελληνικά.Προσπάθησα μέσω αντιπροσωπίας αλλά μάταια.3 μήνες ακόμα με ειδοποιούν.Οσο για την μετάφραση του Αγγλικού απο το google.....είναι για γέλια.Γι αυτό αν κάποιος φίλος έχει το ανωτέρω και έχει βέβαια και την ευγενή καλοσύνη να με εξυπηρετήσει με κάποιον τρόπο, θα του είμαι υπόχρεος.-bye-
Κανα νέο αγαπητοί φίλοι κάτοχοι του 906?Ακόμα ψάχνω κάποια πράγματα.
Δεν μπορεί κανείς να βοηθήσει?Αν ζητάω υπερβολές..... ταπεινά συγνώμη.:bigcry:

κανονικα επιβαλλεται απο την ΕΕ, οι εταιριες να διαθετουν manual στην γλωσσα της χωρας στην οποια διατιθεται το προιον....

Eπειδη εχω τον ενισχυτη για πες μου τι θελεις να μαθεις αν μπορω να σου εξηγησω γιατι εγχειριδιο ουτε εγω εχω στα ελληνικα γτ τον αγορασα απο γερμανια !

Kαταρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την προθυμία σου να με βοηθήσεις.Και ξεκινάω λέγοντας οτι ακόμα δεν έχω κάνει αυτόματο σετάρισμα με τον Οδυσσέα και προσπαθώ ακουστικά βάση προτίμησης να τον ρυθμίσω.Πληροφοριακά έχω για κύρια ηχεία τα crystal τ3ΤΗΧ κεντρικό το crystal system 6, περιφεριακά τα canon v-100 και ένα σαμπάκι της roister το pb-125.Tα κύρια τα κόβω στα 50hz και όλα τα άλλα στα 100.Σύστημα 5.1 δηλαδή.Απλά αναφέρω τα παραπάνω για να μου πείς μήπως κάπου έχω κάνει καμιά πατάτα.Η σύνδεση των εμπρός είναι η κλασική και όχι με διπλοενίσχυση ή διπκοκαλωδίωση.Πές μου λοιπόν.Στίς επιλογές του EQ ποιά είναι η πιό σωστή?Εγώ συνήθως ακούω στο dynamic επειδή δίνει έντονα δυναμικά.Ηένδειξη audysey πρέπει να ανάβει μόνιμα?Γιατί αυτό συμβαίνει.Για το sub τί ρυθμίσεις προτείνεις να κάνω?Θέλει άλλες για μουσική και άλλες για ταινίες?Υπ όψιν ότι το sub είναι αρκετά παλιό και βγάζει 125w.Αυτά θυμάμαι πρός το παρόν.Θα είμαι ευγνώμων για κάθε απάντηση.-bye-

Kαταρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την προθυμία σου να με βοηθήσεις.Και ξεκινάω λέγοντας οτι ακόμα δεν έχω κάνει αυτόματο σετάρισμα με τον Οδυσσέα και προσπαθώ ακουστικά βάση προτίμησης να τον ρυθμίσω.Πληροφοριακά έχω για κύρια ηχεία τα crystal τ3ΤΗΧ κεντρικό το crystal system 6, περιφεριακά τα canon v-100 και ένα σαμπάκι της roister το pb-125.Tα κύρια τα κόβω στα 50hz και όλα τα άλλα στα 100.Σύστημα 5.1 δηλαδή.Απλά αναφέρω τα παραπάνω για να μου πείς μήπως κάπου έχω κάνει καμιά πατάτα.Η σύνδεση των εμπρός είναι η κλασική και όχι με διπλοενίσχυση ή διπκοκαλωδίωση.Πές μου λοιπόν.Στίς επιλογές του EQ ποιά είναι η πιό σωστή?Εγώ συνήθως ακούω στο dynamic επειδή δίνει έντονα δυναμικά.Ηένδειξη audysey πρέπει να ανάβει μόνιμα?Γιατί αυτό συμβαίνει.Για το sub τί ρυθμίσεις προτείνεις να κάνω?Θέλει άλλες για μουσική και άλλες για ταινίες?Υπ όψιν ότι το sub είναι αρκετά παλιό και βγάζει 125w.Αυτά θυμάμαι πρός το παρόν.Θα είμαι ευγνώμων για κάθε απάντηση.-bye-
Φιλε μου να κοιταξω σημερα το μεσημερι τις ρυθμισεις μου κ θα επανελθω το απογευμα να σου πω !

Λοιπον πας στο Menu του ενισχυτη πατοντας set up στο remote control
Απο εκει παμε στο 2. speaker set up
2.1 speaker settings
impendance 4ohm ( τα δικα μου ηχεια πρεπει να δεις τι εχουν εσενα )
Τype front A Normal
2.2 Sp configuration
sub yes
Front 80hz
center 80
surround 80
LPF pf Lfe 80
double bass on
τα υπολοιπα πιο κατω use
2.3 k 2.4 βγαινουν απο αυτοματο καλιμπραρισμα η το ρυθμιζεις μονος σου δεν μπορω να βοηθησω εδω
2.5 EQ Settings
mult EQXT ( Aν εχεις κανει το αυτοματο καλιμπραρισμα ομως )
2.6 THX Set up
THX Sub no ( πρεπει να χεις sub thx για να το ενεργοποιησεις αλλιως no )
Loundness plus on

3. Audio Adjust
3.4 panorama on
dimension 0
center width 6
Neo6 Music center image 5
3.5 Dolby EX Auto
3.6 Theater - dimentional
Listening Angle Wide
Οσον αφορα το audio adjust ειναι δικες μου ακουστικες προτιμησεις , παιξε κ αποφασισε ! Για μουσικη παιξε με audio direct !Ομως δοκιμασε κ πολυκαναλη αναπαραγωγη οπως PL II MUSIC μπορει καποιες φορες να σ ευχαριστει ειδικα σε χορευτικα electro - hip hop , r'n'b !!Τα διαφορα αυτα DSP μπορει να τ αλλαζεις απ το remote εκει που εχει τα listening mode!
To audyssey ειναι παντα αναμενο εκτος και ακους σε audio direct , απο κει και περα αν εχεις καποια πηγη προγραμματος σε συγκεκριμενο φορμα π.χ. dolby digital τοτε συντονιζεται αυτοματα στο αντιστοιχο φορμα !!
Να κανεις το αυτοματο καλιμπραρισμα δεν γινεται αλλιως για ερασιτεχνες σαν εμας εκτος και εισαι γνωστης κ εχεις ειδικα οργανα για να κανεις manual !!
ουφφφφ αυτα απο μενα ελπιζω να βοηθησα :music-smiley-005:

Φίλε Νίκο και βέβαια βοήθησες.Αυτό βέβαια θα επιβεβαιωθεί και στην πράξη.Μια απορία μόνο.Επειδή τα κυρίως, λένε, ότι έχουν τις προδιαγραφές να κατέβουν αρκετά χαμηλά, σε δικάναλη λειτουργία δεν είναι προτιμότερο να τα έχω πιό κάτω, καθώς όπως σου είπα το sub δεν είναι και ότι πιο καλό, και το έχω απλά για συμπλήρωμα?Οσο για τα ohm είναι στα 8 οπότε έχω δηλώσει στον ONKYO την μέγιστη.Τέλως πάντων εδώ είμαστε και θα τα λέμε.Αν δεν έχεις πρόβλημα πές μου την περιοχή σου μήπως και κάτσει κερασματάκι.Εγώ είμαι Πετρούπολη.Οπως και νά χει σε ευχαριστώ ακόμη μια φορά γιατί είσαι ο μόνος εδώ και καιρό που μου απάντησε.

Καλησπέρα και απο μένα,είμαι και εγώ κάτοχος του 906.
Πρωτα απ' όλα θα ηταν καλό να ορίσεις τα ηχεία στη large επιλογή,και όντως όπως λες και συ είναι καλο να τα χεις χαμηλότερα.
Επίσης το συγκεκριμένο sub βγαλτο τελείως περισσότερο θορυβο κανει παρά καλο στον ήχο! Καλο θα ήταν επισης να τοποθετησεις κανα δυο ανεμιστηρακια τυπου υπολογιστη ή ενα μεγαλο 12-15cm στο σημειο που ειναι ο Reon Hqv το βοηθαει σημαντικο το μηχανημα στη λειτουργεία του!
Τελικώς,είχα πάρει τηλεφωνο την αντιπροσώπια πριν απο 3 χρονια περίπου για το manual στα ελληνικά, και επειδη το είχα αγοράσει και εγω απο Γερμανια,και ενώ του ποσο κοστιζει το manual για να το αγοράσω γιατί αρχικά αυτ'ος μου έλεγε ηλιθιες δικαιολογιες, και γνωρίζοντας την νομοθεσια της ΕΕ που ειναι υποχρεωμενος να εχεις το μανυαλ στα ελληνικα θεωρησε σωστο αυτο να μου πει οτι εχει χαλασει το φωτοτυπικο του και δε μπορει να μου το δωσει!! Το εχεις ομως το manual
Καλη συνεχεια !!!