ONKYO TX-NR906 (Ερωτήσεις - Προβλήματα - Reviews...)

Re: Απάντηση: ONKYO TX-NR906 (Ερωτήσεις - Προβλήματα - Reviews...)

Καλησπέρα και απο μένα,είμαι και εγώ κάτοχος του 906.
Πρωτα απ' όλα θα ηταν καλό να ορίσεις τα ηχεία στη large επιλογή,και όντως όπως λες και συ είναι καλο να τα χεις χαμηλότερα.
Επίσης το συγκεκριμένο sub βγαλτο τελείως περισσότερο θορυβο κανει παρά καλο στον ήχο! Καλο θα ήταν επισης να τοποθετησεις κανα δυο ανεμιστηρακια τυπου υπολογιστη ή ενα μεγαλο 12-15cm στο σημειο που ειναι ο Reon Hqv το βοηθαει σημαντικο το μηχανημα στη λειτουργεία του!
Τελικώς,είχα πάρει τηλεφωνο την αντιπροσώπια πριν απο 3 χρονια περίπου για το manual στα ελληνικά, και επειδη το είχα αγοράσει και εγω απο Γερμανια,και ενώ του ποσο κοστιζει το manual για να το αγοράσω γιατί αρχικά αυτ'ος μου έλεγε ηλιθιες δικαιολογιες, και γνωρίζοντας την νομοθεσια της ΕΕ που ειναι υποχρεωμενος να εχεις το μανυαλ στα ελληνικα θεωρησε σωστο αυτο να μου πει οτι εχει χαλασει το φωτοτυπικο του και δε μπορει να μου το δωσει!! Το εχεις ομως το manual
Καλη συνεχεια !!!
Η αλήθεια είναι ότι έτσι τα έχω δηλώσει και τα έχω με αποκοπή στους 50.Τώρα για το θέμα ψύξης, προσωρινά με τις μεγάλες θερμοκρασίες που είχαμε, όποτε έπαιζε, χρησιμοποιούσα έναν εξωτερικό επιτραπέζιο αναμιστήρα και έκανε μια χαρά την δουλειά του.Οσο για το manual άστο γιατί όσο το θυμάμαι μου την βαράει.
Να σαι καλά φίλε μου.
 
Φίλε Νίκο και βέβαια βοήθησες.Αυτό βέβαια θα επιβεβαιωθεί και στην πράξη.Μια απορία μόνο.Επειδή τα κυρίως, λένε, ότι έχουν τις προδιαγραφές να κατέβουν αρκετά χαμηλά, σε δικάναλη λειτουργία δεν είναι προτιμότερο να τα έχω πιό κάτω, καθώς όπως σου είπα το sub δεν είναι και ότι πιο καλό, και το έχω απλά για συμπλήρωμα?Οσο για τα ohm είναι στα 8 οπότε έχω δηλώσει στον ONKYO την μέγιστη.Τέλως πάντων εδώ είμαστε και θα τα λέμε.Αν δεν έχεις πρόβλημα πές μου την περιοχή σου μήπως και κάτσει κερασματάκι.Εγώ είμαι Πετρούπολη.Οπως και νά χει σε ευχαριστώ ακόμη μια φορά γιατί είσαι ο μόνος εδώ και καιρό που μου απάντησε.
Καλημερα φιλε μου , δεν κανει τιποτα αμα μπορουμε να βοηθαμε ! Τωρα οσο για την επιλογη για τα εμπρος ηχεια αυτη οριζεται σε 2 θεσεις μια στο μενου οπως σου εγραψα εκει μπαινουν χερτζ ( π.χ. 100,80,50 και φουλ μπαντ ) και κατα τη διαρκεια του αυτοματου καλιμπραρισματος εκει μπαινει χαρακτηρισμος σαν μεγαλα , μεσαια η μικρα > Δεν ξερω τα ηχεια σου τι ειναι γιατι μπηκα στο σαιτ και δεν τα εχει πλεον! εγω π.χ εχω στα χερτζ 80 αλλα εχω ορισει το ηχειο κατα το καλιμπραρισμα σαν μεγαλο , ειναι δηλ διαφοροι συνδιασμοι !! Μενω επαρχια αλλιως θα ερχομουν να καλουμε παρεα το καλιμπραρισμα !:music-smiley-005:
 
Nαι τα ηχεία μπορούν να δηλωθούν ώς large αφού τα χαρακτηρηστικά τους είναι τα κάτωθι.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά Ηχείου Απόκριση Συχνοτήτων (Hz): 33 - 22k
Εμπέδηση - Impedance (Ohm): 8
Ελέχιστη Εμπέδηση - Min. Impedance (Ohm): 3.2
Ευαισθησία (dB/2.83V/m): 92
Εξωτερικό Περιστροφικό Tweeter 1'' Νεοδυμίου: Ναι
Woofer 7'' Πλεκτού Υαλονήματος: 3
Ισχύς (Wrms): 200
Μέγιστη Ισχύς (Watt): 400
Τύπος Crossover: 3.5-way
Ηλεκτρονική Προστασία Tweeter: Ναι
Μαγνητική Θωράκιση: Ναι
Οπές Bass Reflex: 2
Θάλαμοι Woofer: 3
Επίχρυσοι Ακροδέκτες / Διπλοκαλωδίωση: Yes / Yes
Διαστάσεις ΠxΥxΒ (mm): 210 x 1073 x 340
Διαστάσεις ΠxΥxΒ (ίντσες): 8.3 x 42.2 x 13.4
Βάρος (kg): 25
THX Crossover (Hz): 80
Να σαι καλά και πάλι φίλε Νίκο.Και μόνο η πρόθεσή σου μου αρκεί.:a0210:-bye-
 
Φιλε μου εαν δεν ρυθμισεις τον ενισχυτη σου με τον Οδυσσεα πρεπει να πας στο εκουαλιζερ και να επιλεξεις σαν ρυθμιση την μανουαλ η να το βγαλεις τελειως off .
Ο οδυσσεας αυτο που κανει ειναι να ρυθμιζει το εκουαλιζερ ωστε να αποδιδει καλυτερα τις χαμηλες συχνοτητες αναλογα με τις αντανακλασεις που εχει ο χωρος σου .
Για να το επιτυχει αυτο μετρα με το μικροφωνακι πως αποδιδονται οι χαμηλες συχνοτητες σε 8 σημεια του χωρου .
Γενικα σε ολoυς τους ενισχυτες που υπαρχει ο Οδυσσεας το αφηνεις να κανει το καλιπραισιον και μετα βαζεις τα ηχεια σου με συχνοτητα αποκοπης μεχρι 70 hz οχι πιο κατω ακομα και εαν ο Οδυσσεας τα εχει βρει σαν μεγαλα καθως το εκουαλιζερ δινει στο σαμπ 8 φορες περισσοτερα φιλτρα για την ρυθμιση του μπασου απο οτι στα υπολοιπα ηχεια .
Αφηνοντας στο σαμπ την διαχειριση των χαμηλων θα επιτυχεις ετσι πολυ καλυτερο ακουστικο αποτελεσμα καθως το εκουαλιζερ του Οδυσσεα θα ρυθμισει καθε ηχειο ωστε να αποδιδει καλυτερα τις συχντοτητες στον χωρο σου .
Αλλωστε εχει παρατηρηθει οτι το αυτι μας δεν μπορει να εντοπισει την κατευθυνση των χαμηλων συχντοτητων κατω απο τα 70 hz .
Χρειαζεσαι βεβαια ενα καλο σαμπακι .
Εκτος απο αυτα υπαρχουν δεκαδες λεπτομερεις για το πως θα ρυθμισεις τον ενισχυτη ωστε να αποφυγεις το μπουμαρισμα κατα το παιξιμο της μουσικης σε συνδιασμο με τον Οδυσσεα.
Εγω στην αρχη ειχα φοβιθει οτι εκανα μαπα αγορα καθως ημουν απογοητευμενος απο την αποδοση στην μουσικη .
Μπες στο site του Οδυσσεα και διαβασε προσεχτικα τις οδηγιες που δινει ο δημιουργος του .
Αυτα δεν τα γραφει το μανουαλ και εαν δες ξερεις Αγγλικα παρακαλεσε εναν φιλο να στα μεταφρασει για να αρχισεις να μπαινεις στον μαγικο κοσμο του οδυσσεα .
Ξερω καποιους φιλους που αλλαξαν μηχανηματα γιατι δεν εβγαλαν ακρη με τον Οδυσσεα και πιστεψαν οτι ειναι μουφα ο ενισχυτης.
Εγω προσωπικα αφου το εψαξα πολυ και το ρυθμισα σωστα ειμαι πολυ ικανοποιημενος .
 
Last edited:
Απάντηση: Re: ONKYO TX-NR906 (Ερωτήσεις - Προβλήματα - Reviews...)

Εγώ συνήθως ακούω στο dynamic επειδή δίνει έντονα δυναμικά.


Το mode dynamic στο εκουαλιζερ δεν εχει να κανει με τα μπασα και τα δυναμικα ειναι μια τεχνολογια που εχει αναπτυχθει απο τον δημιουργο του Οδυσσεα ωστε οταν ακους σε χαμηλη ενταση ταινιες η μουσικη να μην χανεις την αισθηση του μπασου .
Κανονικα μια ταινια εχει γυριστει απο τον μηχανικο της να αποδιδει σωστα τον ηχο σε ενταση 75 db κατι που ειναι πολυ δυσκολο να γινει στο σπιτι μας χωρις να εξαγριωθουν οι γειτονες. Περιληπτικα με την τεχνολογια αυτη οσο κατεβαζεις την ενταση τοσο ο Οδυσσεας προσαρμοζει τις σταθμες των συχνοτητων για να φερει κοντα το ακουστικο αποτελεσμα σε αυτο που επιθυμουσε να δωσει ο μηχανικος της ταινιας
 
Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά. Είχα απουσιάσει αρκετό καιρό από το φόρουμ αλλά χαίρομαι που σας ξαναβρήκα. Αντιμετωπίζω ενα προβληματάκι με τον ONKYO 906 που έχω. Τον συνέδεσα πρόσφατα με ενα σετ ηχειων της BOSE το Acoustimas 15 (5.1). Τα ηχεία συνδέθηκαν στις εξοδους : front R-L,center,surround R-L,sub και λειτουργούσαν κανονικά. Εκανα δοκιμή προχθές να συνδέσω τα πίσω στις εξόδους Surround back R-L και όταν ετρεξα το audyssey εβγαλε error στο πίσω αριστερά. Υπάρχει περίπτωση να είναι ξεκουμπωμένη η πλακέτα ? Σε 5.1 πρέπει να έχω συνδέσει τα suround L-R ή τα surround back R-L ?
Επίσης καταλάθος έσπασα το πλαστικό κλιπάκι που συγκρατεί το πορτάκι στο μπροστινό μέρος. Απευθύνθηκα στον αντιπρόσωπο της ONKYO στο Χολαργό για να παραγγείλω το ανταλλακτικό αλλά αρνήθηκε να με εξυπηρετήσει δεδομένου ότι ο ενισχυτής είναι αγορασμένος απο το εξωτερικό (αν και είναι ακόμα εντος εγγύησης). Μήπως και μπορώ να βρω απο κάπου το service manual ώστε να βρω το part number και να το παραγγείλω απο έξω ? Εχει συμβεί και σε κάποιον άλλο κάτι ανάλογο?
Ευχαριστώ, περιμένω τη βοήθειά σας !!!
 
Απάντηση: Re: ONKYO TX-NR906 (Ερωτήσεις - Προβλήματα - Reviews...)

Υπάρχει περίπτωση να είναι ξεκουμπωμένη η πλακέτα ? Σε 5.1 πρέπει να έχω συνδέσει τα suround L-R ή τα surround back R-L ?
Επίσης καταλάθος έσπασα το πλαστικό κλιπάκι που συγκρατεί το πορτάκι στο μπροστινό μέρος. Απευθύνθηκα στον αντιπρόσωπο της ONKYO στο Χολαργό για να παραγγείλω το ανταλλακτικό αλλά αρνήθηκε να με εξυπηρετήσει δεδομένου ότι ο ενισχυτής είναι αγορασμένος απο το εξωτερικό (αν και είναι ακόμα εντος εγγύησης). Μήπως και μπορώ να βρω απο κάπου το service manual ώστε να βρω το part number και να το παραγγείλω απο έξω ? Εχει συμβεί και σε κάποιον άλλο κάτι ανάλογο?
Ευχαριστώ, περιμένω τη βοήθειά σας !!!

Καλη Χρονιά. Αν ήταν ξεκούμπωτη λογικά δε θα δούλευαν καθόλου.Πρέπει να είναι συνδεδεμένα τα surround back!
Πόσο καιρό τον έχεις είναι δεύτερο χέρι, στο παρούσιασε τώρα δηλαδή το πρόβλημα? Ακουγέται έστω το θρόισμα του σήματος στα ηχείο ή είναι νεκρό?
Για τον έλληνα αντιπρόσωπο τα χουμε πει και πιο πάνω, δύσκολη περίπτωση πάντως με το πορτάκι, φαντάζομαι απο το schlauer θα ναι αγορασμενος, αν ναι τότε μπορείς να επικοινωνίσεις με τον dibo7, που συνεργάζεται με το κατάστημα.
 
Δεν ειναι πρωτακουστο το φαινομενο να εχει ξεκουμπωθει πλακετα απο ONKYO.
Πιθανοτατα αυτο ειναι.
Καποια μελη εδω παλαιοτερα τον ειχαν ανοιξει μονοι τους.
 
Σε παλιότερους Onkyo όντως το κάθε κανάλι ήταν σε ξεχωριστή πλακέτα η οποία μερικές φορές ξεκούμπωνε κατά την μεταφορά, οπότε το συγκεκριμένο κανάλι δεν έπαιζε.

Στις νεότερες σειρές είχα την εντύπωση ότι το είχαν φτιάξει.

Πάντως αν είναι αυτό, φτιάχνεται εύκολα, ακόμα και από τον τελικό χρήστη (αρκεί να είναι πρόθυμος να βάλει κατσαβίδι στο μηχάνημα..).
 
Σε παλιότερους Onkyo όντως το κάθε κανάλι ήταν σε ξεχωριστή πλακέτα η οποία μερικές φορές ξεκούμπωνε κατά την μεταφορά, οπότε το συγκεκριμένο κανάλι δεν έπαιζε.

Στις νεότερες σειρές είχα την εντύπωση ότι το είχαν φτιάξει.

Πάντως αν είναι αυτό, φτιάχνεται εύκολα, ακόμα και από τον τελικό χρήστη (αρκεί να είναι πρόθυμος να βάλει κατσαβίδι στο μηχάνημα..).

Ο ενισχυτής είναι αγορασμένος 1ο χέρι απο UK! Δεν τον είχα συνδέσει μέχρι πρόσφατα! Μήπως γνωρίζεις σίγουρα αν το κάθε κανάλι είναι σε διαφορετική πλακέτα στον 906 για να βάλω χερι? Πάντως ο ενισχυτής αν δεν κάνω λάθος δεν είναι απ' τις τελευταίες σειρές της ONKYO.

Καμία ιδέα για service manual ώστε να βρω το part number? Σε μια αναζήτηση που έκανα στο δίκτυο είχε διαγραφεί το link :-(
ΘΑ δοκιμάσω και στον schlauer μήπως με βοηθήσει αν και δεν είναι αγορασμένος απ' αυτόν !!! Ευχαριστώ
 
Re: Απάντηση: Re: ONKYO TX-NR906 (Ερωτήσεις - Προβλήματα - Reviews...)

Καλη Χρονιά. Πρέπει να είναι συνδεδεμένα τα surround back!

Δεν μου φαίνεται λογικό γιατί στο μενού του ONKYO εμφανίζει πρώτα την επιλογή για surround R-L σε 5-1 και σαν υποπερίπτωση την suround back R-L για 7.1 ???
 
Ο ενισχυτής είναι αγορασμένος 1ο χέρι απο UK! Δεν τον είχα συνδέσει μέχρι πρόσφατα! Μήπως γνωρίζεις σίγουρα αν το κάθε κανάλι είναι σε διαφορετική πλακέτα στον 906 για να βάλω χερι? Πάντως ο ενισχυτής αν δεν κάνω λάθος δεν είναι απ' τις τελευταίες σειρές της ONKYO.

Καμία ιδέα για service manual ώστε να βρω το part number? Σε μια αναζήτηση που έκανα στο δίκτυο είχε διαγραφεί το link :-(
ΘΑ δοκιμάσω και στον schlauer μήπως με βοηθήσει αν και δεν είναι αγορασμένος απ' αυτόν !!! Ευχαριστώ

Από κάποιες φωτο που βρήκα στο google φαίνεται να είναι με πλακέτες. Ελπίζω να είναι όντως αυτό το πρόβλημα..
 
Απάντηση: Re: ONKYO TX-NR906 (Ερωτήσεις - Προβλήματα - Reviews...)

Από κάποιες φωτο που βρήκα στο google φαίνεται να είναι με πλακέτες. Ελπίζω να είναι όντως αυτό το πρόβλημα..

Λοιπόν ανοιξα τον ενισχυτή, κούνησα και τις 7 πλακέτες που έχει μέσα και συνέβει το εξής παράδοξο:

Μέσω του audio / tone setup , ακούω κανονικά τα πίσω ηχεία.
Το audyssey ομως εξακολουθεί να κάνει fail στο surround back right!!!

Καμία ιδέα ???

Επίσης να αναφέρω ότι σε ένα 5.1 σύστημα δεν ενώνουμε τα surround back R-L ηχεία αλλά τα surround R-L! Απλά ενημερωτικά σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα και σε άλλον :)
 
Last edited:
Νομίζω βρήκα την απάντηση : One of the symptoms of mistakenly using the Surr Back terminals in a 5.1 setup is Audyssey failing when it tests the Surrounds!!!
 
Καλημέρα :D Επανέρχομαι με μια νεα απορια:

Συνέδεσα χθες τον EPSON TW700 (HD ready) προβολέα που είχα στον ONKYO 906 με upscale σε 1080p. Δοκίμασα να στείλω εικόνα από τον δορυφορικό δέκτη AZBOX μέσω HDMI και ενώ είχα εικόνα (1080P) ΔΕΝ είχα ήχο !!! Οταν έστειλα το σήμα στην TV είχα εικόνα KAI ήχο κανονικά μέσω του ONKYO. Τι μπορεί να φταίει ??? Να αναφέρω συμπληρωματικά ότι η σύνδεση προτζέκτορα και ONKYO γίνεται με 15μετρο clicktronics και δουλεύει άψογα όταν χρησιμοποιώ ως πηγή το PS3.

Σας ευχαριστώ
 
Last edited:
Re: Απάντηση: ONKYO TX-NR906 (Ερωτήσεις - Προβλήματα - Reviews...)

Καλημέρα :D Επανέρχομαι με μια νεα απορια:

Συνέδεσα χθες τον EPSON TW700 (HD ready) προβολέα που είχα στον ONKYO 906 με upscale σε 1080p. Δοκίμασα να στείλω εικόνα από τον δορυφορικό δέκτη AZBOX μέσω HDMI και ενώ είχα εικόνα (1080P) ΔΕΝ είχα ήχο !!! Οταν έστειλα το σήμα στην TV είχα εικόνα KAI ήχο κανονικά μέσω του ONKYO. Τι μπορεί να φταίει ??? Να αναφέρω συμπληρωματικά ότι η σύνδεση προτζέκτορα και ONKYO γίνεται με 15μετρο clicktronics και δουλεύει άψογα όταν χρησιμοποιώ ως πηγή το PS3.

Σας ευχαριστώ

Κανείς ?
Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι στη σύνδεση του ONKYO με τον azbox (sat receiver) μου εμφανίζει μόνο 2 κάναλο ήχο μέσω HDMI. Μήπως απαιτείται και σύνδεση με οπτική ?

ΘΑ εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια στις παραπάνω ερωτήσεις μου. ΕΥχαριστώ
 
Σε συνδεση epson με ονκυο υπήρχε ήχος,γιατί δε το αναφέρεις κάπου. Συμπτωματικα εχουμε τον ίδιο προβολέα,δεν υπάρχει λόγος να στέλνεις 1080p(απο ονκυο),απο τι θυμαμαι το χα δοκιμάσει παλιότερα και δεν έπαιζε ή υπήρχε κάποιο πρόβλημα,δε θυμάμαι ακριβώς. Με 720p σήμα θα είσαι εντάξει.
Για τον δέκτη τώρα,κοίταξε να πείραξεις κάποιες απτίς ρυθμίσεις του στον ήχο.
 
Re: Απάντηση: ONKYO TX-NR906 (Ερωτήσεις - Προβλήματα - Reviews...)

Σε συνδεση epson με ονκυο υπήρχε ήχος,γιατί δε το αναφέρεις κάπου. Συμπτωματικα εχουμε τον ίδιο προβολέα,δεν υπάρχει λόγος να στέλνεις 1080p(απο ονκυο),απο τι θυμαμαι το χα δοκιμάσει παλιότερα και δεν έπαιζε ή υπήρχε κάποιο πρόβλημα,δε θυμάμαι ακριβώς. Με 720p σήμα θα είσαι εντάξει.
Για τον δέκτη τώρα,κοίταξε να πείραξεις κάποιες απτίς ρυθμίσεις του στον ήχο.

Σ ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ακόμα και αν στείλω 720p σήμα στον epson, ο ήχος δεν περνάει για κάποιο λόγο στα ηχεία. Αν στείλω σήμα στην τηλεόραση δουλεύει κανονικά! Λίγο κουλό μου φαίνεται!
Στον azbox έχω πειράξει τις ρυθμίσεις που δίνει, χωρίς αποτέλεσμα δυστυχώς μέχρι στιγμής!
 
Αν δουλευει το PS3 που ειναι συνδεδεμενο σε διαφορετικη είσοδο HDMI απο τον δεκτη τοτε μαλλον δοκιμασε να ξανατσεκαρεις τις ρυθμισεις, στο 1ο μενου του ονκυο.(στο monitor out δωσε στα main & sub 720p και τσέκαρε το 1-4 μενου)
 
Last edited: