Onkyo TX-SR 876

Re: ONKYO TX-SR 876

Σκέφτομαι να κάνω bi-amp τα δύο μπροστινά ηχεία.
Οπότε μάλλον θα πάρω μόνο για τα μπροστινά και τα
άλλα θα τα συνδέσω με σκέτο καλώδιο.
Τα banana plugs τα παίρνεις ξεχωριστά και τα εφαρμόζεις στο καλώδιο?
Καμία πρόταση για καλό και φθηνό καλώδιο (ξέρετε κανένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη)?
Ευχαριστώ πολύ.

Με το bi-amp δεν αυξανεις την ισχυ...απλα εχεις καλυτερα bass και treble. Τα banana plug τα παιρνεις απο οποιοδηποτε καταστημα ηλεκτρονικου εξοπλισμου (προσεξε να ειναι διαφορετικο χρωμα για δεξι αριστερο για να μην μπερδευεσαι). Καλωδια θα βρεις στο ιδιο καταστημα (μην παρεις το φθηνοτερο αλλα ενα αξιοπρεπες). Αν θα χρησιμοποιησεις τις HDMI εξοδους εκει θελει προσοχη τι καλωδιο θα παρεις. Να ειναι 1.3α με πιστοποιηση για εικονα 1080ρ.

Και μια ερωτηση για οποιον γνωριζει: εχω την εξοδο του 876 στα 1080ρ. Οταν στο DVD player εχω εξοδο 1080ρ 24Hertz παιρνω εικονα με κολληματα. Οταν εχω στην εξοδο 1080ρ ειναι μια χαρα. Αντιθετως σε HD ταινια η εξοδος του DVD δουλευει καλα σε 1080ρ 24Hertz. Αυτο πως εξηγειται?

Και μια ερωτηση για οποιον γνωριζει: εχω την εξοδο του 876 στα 1080ρ. Οταν στο DVD player εχω εξοδο 1080ρ 24Hertz παιρνω εικονα με κολληματα. Οταν εχω στην εξοδο 1080ρ ειναι μια χαρα. Αντιθετως σε HD ταινια η εξοδος του DVD δουλευει καλα σε 1080ρ 24Hertz. Αυτο πως εξηγειται?
Aφού βάζεις στο dvd να βγάζει 1080 τότε το dvd κάνει το upscale. Οπότε βάζεις 'through' στον ονκυο.

Με το bi-amp δεν αυξανεις την ισχυ...απλα εχεις καλυτερα bass και treble. Τα banana plug τα παιρνεις απο οποιοδηποτε καταστημα ηλεκτρονικου εξοπλισμου (προσεξε να ειναι διαφορετικο χρωμα για δεξι αριστερο για να μην μπερδευεσαι). Καλωδια θα βρεις στο ιδιο καταστημα (μην παρεις το φθηνοτερο αλλα ενα αξιοπρεπες). Αν θα χρησιμοποιησεις τις HDMI εξοδους εκει θελει προσοχη τι καλωδιο θα παρεις. Να ειναι 1.3α με πιστοποιηση για εικονα 1080ρ.

Έχω ένα gembird (μου το εδώσαν δώρο μαζί με το PS3.
Έψαξα στο google και βρήκα μόνο αυτό http://gembird.manufacturer.globals...e/1004561982/HDMI-Male-to-HDMI-Male-Cable.htm
Είναι καλό αυτό το καλώδιο ή να πάρω κάποιο άλλο?
(δεν μπορώ να καταλάβω εαν είναι 1.3α με πιστοποιηση για εικονα 1080ρ)
Ευχαριστώ.

Έχω ένα gembird (μου το εδώσαν δώρο μαζί με το PS3.
Έψαξα στο google και βρήκα μόνο αυτό http://gembird.manufacturer.globals...e/1004561982/HDMI-Male-to-HDMI-Male-Cable.htm
Είναι καλό αυτό το καλώδιο ή να πάρω κάποιο άλλο?
(δεν μπορώ να καταλάβω εαν είναι 1.3α με πιστοποιηση για εικονα 1080ρ)
Ευχαριστώ.

Οχι δεν σου κανει εχει μεταδοση 2.2Gbps. πολλα στην αγορα εχουν 5. Εσυ θες με ικανοτητα μεταδοσης 10Gbps. Μονο σε αυτη την ταχυτητα σου περναει εικονα 1080ρ24ρ και ηχο bitstream. Πλεον πανω στη συσκευασια το αναγραφουν, οπου δεν το λεει σημαινει οτι δεν καλυπτει τις προδιαγραφες.

Aφού βάζεις στο dvd να βγάζει 1080 τότε το dvd κάνει το upscale. Οπότε βάζεις 'through' στον ονκυο.
Οταν εχω και τα δυο στα 1080ρ δεν υπαρχει προβλημα. Ο 876 θα βελτιωσει οτι σημα παρει ουτως ή αλλως. Το θεμα ειναι οτι κολλαει οταν το upscale του DVD ειναι στα 1080ρ24Hertz.

Οταν εχω και τα δυο στα 1080ρ δεν υπαρχει προβλημα. Ο 876 θα βελτιωσει οτι σημα παρει ουτως ή αλλως. Το θεμα ειναι οτι κολλαει οταν το upscale του DVD ειναι στα 1080ρ24Hertz.
Αυτό λέω. Μήπως κολλάει επειδή βάζεις και τα δύο να κάνουν upscale;;
Δηλ. τι συμβαίνει όταν:
dvd>1080, onkyo>through
ή
dvd>576 (native), onkyo>1080
Σε μια απ'αυτές τις δύο ρυθμίσεις σου κολλάει;

Last edited:

Οχι δεν σου κανει εχει μεταδοση 2.2Gbps. πολλα στην αγορα εχουν 5. Εσυ θες με ικανοτητα μεταδοσης 10Gbps. Μονο σε αυτη την ταχυτητα σου περναει εικονα 1080ρ24ρ και ηχο bitstream. Πλεον πανω στη συσκευασια το αναγραφουν, οπου δεν το λεει σημαινει οτι δεν καλυπτει τις προδιαγραφες.

[FONT=&quot]Γι’ αυτό το Logitech τι λέτε (το πήρα για το [/FONT][FONT=&quot]ps[/FONT][FONT=&quot]3)[/FONT]
[FONT=&quot]http://reviews.digitaltrends.com/review/4313/logitech-hdmi-audio-video-cable-review[/FONT]
[FONT=&quot]είναι καλό ή θα πρέπει να πάρω κάτι άλλο?[/FONT]
[FONT=&quot]Έχετε να προτείνετε κάποιο([/FONT][FONT=&quot]1.3α, 1080ρ24ρ,10Gbps)?[/FONT]

Σκέφτομαι να κάνω bi-amp τα δύο μπροστινά ηχεία.
Οπότε μάλλον θα πάρω μόνο για τα μπροστινά και τα
άλλα θα τα συνδέσω με σκέτο καλώδιο.
Τα banana plugs τα παίρνεις ξεχωριστά και τα εφαρμόζεις στο καλώδιο?
Καμία πρόταση για καλό και φθηνό καλώδιο (ξέρετε κανένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη)?
Ευχαριστώ πολύ.

Τα μπροστινά μου ηχεία τα έχω κάνει bi-amp όπως λες και όχι απλή διπλοκαλωδίωση όπως πιστεύουν κάποιοι, γιατί στον Onkyo και σε κάποια άλλα μεγάλα μοντέλα δίνεται αυτή η δυνατότητα. Τα μπροστινά ηχεία τα έχω συνδέσει με ένα ζευγάρι καλωδίων MIT-6 το καθένα και επίχρυσες μπανάνες στην απόληξη προς τα ηχεία και προς τον ενισχυτή. Υπάρχουν επίχρυσες μπανάνες με βίδωμα στην μία άκρη για να ασφαλίζει το καλώδιο και να μην χρειάζεται να κάνεις κολλήσεις.

Αυτό λέω. Μήπως κολλάει επειδή βάζεις και τα δύο να κάνουν upscale;;
Δηλ. τι συμβαίνει όταν:
dvd>1080, onkyo>through
ή
dvd>576 (native), onkyo>1080
Σε μια απ'αυτές τις δύο ρυθμίσεις σου κολλάει;

Σε καμμια δεν κολλαει εκτος απο: DVD1080p24 και onkyo 1080p. Η επιλογη 1080ρ-1080ρ δουλευει μια χαρα. Υποψιν οτι αυτο συμβαινει σε HD DVD player που υπαρχει η επιλογη 1080ρ24hertz.

Λίγο μπερδεμένα μου ακούγονται όλα αυτά και νομίζω πως δεν έχει σχέση ο ενισχυτής.

Σε ποιο player αναφέρεσαι ? Από DVD δεν μπορείς να πάρεις 24fps και ίσως τα κολλήματα να οφείλονται σε κάποια μετατροπή.

[FONT=&quot]Γι’ αυτό το Logitech τι λέτε (το πήρα για το [/FONT][FONT=&quot]ps[/FONT][FONT=&quot]3)[/FONT]
[FONT=&quot]http://reviews.digitaltrends.com/review/4313/logitech-hdmi-audio-video-cable-review[/FONT]
[FONT=&quot]είναι καλό ή θα πρέπει να πάρω κάτι άλλο?[/FONT]
[FONT=&quot]Έχετε να προτείνετε κάποιο([/FONT][FONT=&quot]1.3α, 1080ρ24ρ,10Gbps)?[/FONT]
Εγω εχω παρει καλωδια της Oelbach με πιστοποιηση 1.3b και 1080ρ24ρ. Ειναι πολυ καλη μαρκα κυκλοφορουν σε ολη την Ελλαδα και κοστος του 1.5 μετρου γυρω στα 55 ευρω.

Λίγο μπερδεμένα μου ακούγονται όλα αυτά και νομίζω πως δεν έχει σχέση ο ενισχυτής.

Σε ποιο player αναφέρεσαι ? Από DVD δεν μπορείς να πάρεις 24fps και ίσως τα κολλήματα να οφείλονται σε κάποια μετατροπή.

Αυτο πρεπει να ειναι το προβλημα...ζηταω απο DVD 24fps και προφανως εκει το upscaling κολλαει.

Απάντηση: ONKYO TX-SR 876

Το 1080/24p αναφέρεται αποκλειστικά για HD ταινίες κι όχι για απλά DVD. Επομένως δεν μπορώ να καταλάβω και το λόγο ύπαρξης αυτού στις ρυθμίσεις του DVD player.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, αφού αγόρασες τον Onkyo που φοράει το τσιπάκι της Silicon Optix, είναι να δίνεις από το DVD σου τη native ανάλυση και να έχεις δηλωμένο στον Onkyo να δίνει εικόνα στα 1080p, ώστε να δουλεύει ο scaler του Onkyo, που είναι σαφώς ανώτερος από τον αντίστοιχο που έχει το DVD player σου. Είναι η μέρα με τη νύχτα που λέμε. -bye-

Αυτο πρεπει να ειναι το προβλημα...ζηταω απο DVD 24fps και προφανως εκει το upscaling κολλαει.

Ναι.

Δεν κολάει το upscaling, αλλά θα γίνεται κάποια περίεργη μετατροπή στο framerate.

Υπάρχει η δυνατότητα διαφορετικής ρύθμισης στο player για DVD και HD ? Ευρωπαϊκό είναι το Tosh ?

«Γι’ αυτό το Logitech τι λέτε (το πήρα για το ps3)
http://reviews.digitaltrends.com/review/4313/logitech-hdmi-audio-video-cable-review
είναι καλό ή θα πρέπει να πάρω κάτι άλλο?»

Συγνώμη που επιμένω,
Όμως το απόγευμα θα πάω να αγοράσω καλώδια
(για να ξέρω εάν θα το κρατήσω και να πάρω μόνο ένα)

Ναι.

Δεν κολάει το upscaling, αλλά θα γίνεται κάποια περίεργη μετατροπή στο framerate.

Υπάρχει η δυνατότητα διαφορετικής ρύθμισης στο player για DVD και HD ? Ευρωπαϊκό είναι το Tosh ?

Με απλη ρυθμιση στα 1080ρ ειναι ΟΚ. Το μηχανημα ειναι ευρωπαικο.Απλα καθε φορα που θα βαζω HD DVD θα πρεπει να αλλαζω στο σεταπ στο 1080ρ24ρ αν και με τον 876 στα 1080ρ μαλλον δεν θα το χρειαστω ποτε.

«Γι’ αυτό το Logitech τι λέτε (το πήρα για το ps3)
http://reviews.digitaltrends.com/review/4313/logitech-hdmi-audio-video-cable-review
είναι καλό ή θα πρέπει να πάρω κάτι άλλο?»

Συγνώμη που επιμένω,
Όμως το απόγευμα θα πάω να αγοράσω καλώδια
(για να ξέρω εάν θα το κρατήσω και να πάρω μόνο ένα)

Απ'οτι ειδα στο σαιτ το καλωδιο φαινεται ΟΚ. Μην παρεις αλλο. Αν στο μελλον μπορεσεις και δανειστεις ενα αλλο και δεις διαφορα τοτε παιρνεις και ενα καινουριο.

Απ'οτι ειδα στο σαιτ το καλωδιο φαινεται ΟΚ. Μην παρεις αλλο. Αν στο μελλον μπορεσεις και δανειστεις ενα αλλο και δεις διαφορα τοτε παιρνεις και ενα καινουριο.

ευχαριστώ πολύ