Onkyo TX-SR 876

Re: ONKYO TX-SR 876

Εγω παντως το εφτυσα το Adyssey και εβαλα τα ηχεια στα 0db εκτος απο τα surround που τα εβαλα στα -2db και εκανα δουλεια.
Και στα crossover τι έβαλες; Άφησες τις ρυθμίσεις του Audyssey ή τις άλλαξες κι εκεί;

Περίεργο.. Ακούς το sub να παίζει πολύ πιο δυνατά από τα άλλα και να τα καλύπτει; Το λέω γιατί έχει μεγάλη διαφορά στα db σε σχέση με τα άλλα.
Όταν έκανες το Audyssey το είχες σε χαμηλή ένταση; Σου αναφέρει σωστά την απόστασή του;

ειχα την ενταση του στη μεση.Η απόσταση ειναι σωστη

Εβαλα 80Η μπροστα, 100Η πισω άι 120 στο σαμπ (το μεγιστο). Μονο ετσι πηρα ενταση παντως. Το κροσοβερ βεβαια εξαρταται και με τι ηχεια εχει ο καθενας. Παντως το Adyssey εκοβε τον ηχο.

Απάντηση: ONKYO TX-SR 876

Καλησπερα το Audyssey βαζει ολα τα ηχεια που αποδιδουν κατω απο 70 hz σαν large καθως το εκουαλαιζερ καλιμπραρει τα ηχεια απο τα 65 hz και πανω.
Εαν μετρησετε με ντεσιμπελομετρο απο την κεντρικη θεση ακροασης θα δειτε πως εχετε διαφορες στις σταθμες των ηχειων απο αυτες που δινει το Audyssey.
Αυτο ωφειλεται στην προσπαθεια που κανει να δωσει μεσο ορο σταθμης σε πολλες θεσεις ακροασης.
Αφηστε το να κανει το καλιμπραρισμα και μετα αλλαξτε την ρυθμιση για το crossover των ηχειων με 10 - 15 hz πανω απο την χαμηλοτερη συχνοτητα που δινει ο κατασκευαστης.
Το crosssover του sub το δηλωνουμε παντα στην μεγαλυτερη συχνοτητα στα 120 hz.
Εαν το Audyssey μας δωσει ενταση για το sub με διορθωση μεγαλυτερη απο +3 db η -3 db αλλαζουμε αναλογα την ενταση του sub και ξανατρεχουμε το Audyssey

Re: Απάντηση: ONKYO TX-SR 876

Καλησπερα το Audyssey βαζει ολα τα ηχεια που αποδιδουν κατω απο 70 hz σαν large καθως το εκουαλαιζερ καλιμπραρει τα ηχεια απο τα 65 hz και πανω.
Εαν μετρησετε με ντεσιμπελομετρο απο την κεντρικη θεση ακροασης θα δειτε πως εχετε διαφορες στις σταθμες των ηχειων απο αυτες που δινει το Audyssey.
Αυτο ωφειλεται στην προσπαθεια που κανει να δωσει μεσο ορο σταθμης σε πολλες θεσεις ακροασης.
Αφηστε το να κανει το καλιμπραρισμα και μετα αλλαξτε την ρυθμιση για το crossover των ηχειων με 10 - 15 hz πανω απο την χαμηλοτερη συχνοτητα που δινει ο κατασκευαστης.
Το crosssover του sub το δηλωνουμε παντα στην μεγαλυτερη συχνοτητα στα 120 hz.
Εαν το Audyssey μας δωσει ενταση για το sub με διορθωση μεγαλυτερη απο +3 db η -3 db αλλαζουμε αναλογα την ενταση του sub και ξανατρεχουμε το Audyssey
Μπράβο βρε svellinis, αυτό πρέπει να συμβαίνει! Γιατί έχω ένα μικρό κεντρικό (70hz-22khz) και μου το έβγαζε full band.
To crossover του sub το δηλώνουμε 120 στον ενισχυτή και πάνω στο sub το κλείνουμε (θέση out στο low pass filter);

Επίσης δεν καταλαβαίνω το τελευταίο:
Εμένα το βγάζει στα -13db. Tι κάνω; Δυναμώνω το sub απ'το ρυθμιστικό του κατά 13 (στο περίπου έτσι;) και μετά ξανακάνω το audyssey μέχρι να μου το βγάλει μέσα στα όρια (+/-3db);

Kαι κάτι τελευταίο: Χρειάζεται να κάνω το audyssey για όλες τις θέσεις μέτρησης (8 στον onkyo); Εγώ από μία θέση βλέπω/ακούω και έκανα τις 3 μετρήσεις (που είναι το minimum) λίγο αριστερά, κέντρο και λίγο δεξιά από τη θέση αυτή...

Ευχαριστώ και σόρυ για τις πολλές ερωτήσεις...

Το crossover του sub το βαζεις στο μεγιστο στο δικο μου ειναι τα 140 hz στον ενισχυτη στα 120 hz .
Στην περιπτωση σου δυναμωνεις την ενταση στο sub και ξανακανεις το καλιμπραρισμα με το audyssey εαν σου δωσει +/-3 αντε και μεχρι 5 εισαι οκ αλλιως ξαναριθμιζεις την ενταση στο Sub και ξανα audyssey μεχρι να το πετυχεις.
Οι θεσεις ειναι τουλαχιστον 3 και να απεχουν τουλαχιστο 1-1,5 μετρο μεταξυ τους τωρα εαν εσυ εχεις μια θεση βαλε τις αλλες δυο την μια αριστερα απο την κεντρικη 1,5 μετρο και την αλλη παλι 1,5 μετρο δεξια απο την κεντρικη.
Αφου τελειωσεις με το καλιμπραρισμα βαλε το κεντρικο σαν small με crossover στα 80 hz. Εαν εχεις και αλλα ηχεια που εχουν ευρος που ξεκιναει πανω απο τα 40 hz βαλτα και αυτα small με το αναλογο γι αυτα crossover.

Για οσους ενδιαφερονται να κανουνε ρυθμιση με ντεσιμπελομετρο και δεν εχουν στην Στοα Φεξη Υπαρχει ενα καταστημα με ταμπελα Radio shark και εχει ακομα τα αναλογικα ντεσιμπελομετρα του radio shark την δευτερη εκδοση με 25 ευρα

Το crossover του sub το βαζεις στο μεγιστο στο δικο μου ειναι τα 140 hz στον ενισχυτη στα 120 hz .
Στην περιπτωση σου δυναμωνεις την ενταση στο sub και ξανακανεις το καλιμπραρισμα με το audyssey εαν σου δωσει +/-3 αντε και μεχρι 5 εισαι οκ αλλιως ξαναριθμιζεις την ενταση στο Sub και ξανα audyssey μεχρι να το πετυχεις.
Ρωτάω γιατί στο manual του onkyo γράφει:

If you’re using a powered subwoofer and it outputs very
low-frequency sound at a low volume level, it may not be
detected by the automatic speaker setup.
If the “Subwoofer” appears on the “Review SP Config”
screen as “No”, increase the subwoofer’s volume to the
half-way point, set it to its highest crossover frequency,
and then try running the automatic speaker setup again.
Note that if the volume is set too high and the sound distorts,
detection issues may occur, so use an appropriate
volume level. If the subwoofer has a low-pass filter
switch, set it to Off or Direct. Refer to your subwoofer’s
instruction manual for details.

Βέβαια εμένα μου το βρήκε κατευθείαν ('Yes').
To δικό μου έχει και ρυθμιστικό low pass filter και switch (in/out). Στο manual του sub λέει ότι για ταινίες να το έχουμε στο out κι ότι δεν έχει σημασία η θέση του ρυθμιστικού. Έτσι το είχα όταν έκανα το audyssey γιατί έτσι λένε και τα δύο manuals! Tώρα να το βάλω στο in και το ρυθμιστικό στο max (180 σε μένα);
Θα το δοκιμάσω...

Τhanx

To yamaha μου εχει τρια ρυθμιστικα ενα για ταινιες μουσικη το volume και ενα cut off . Την ενταση την εχω λιγο πιο κατω απο την μεση και το cut off στο μεγιστο στα 140 hz.
Ποιο sub εχεις ? να το ψαξω λιγο.

To yamaha μου εχει τρια ρυθμιστικα ενα για ταινιες μουσικη το volume και ενα cut off . Την ενταση την εχω λιγο πιο κατω απο την μεση και το cut off στο μεγιστο στα 140 hz.
Ποιο sub εχεις ? να το ψαξω λιγο.
B&W ASW600

Εμένα έχει πέντε:
Volume, Low-Pass Frequency, Low-Pass Filter, Phase, EQ

Εδώ το manual.

Eυχαριστώ ξανά!

Λοιπον phase 0 low pass filter out και 180 hz για ταινιες in για μουσικη και 180 hz και EQ A εαν το sub ειναι τοποθετημενο κοντα σε γωνια και εχεις μεγαλη αντηχηση των χαμηλων και b εαν δεν ειναι τοποθετημενο κοντα σε γωνια .
Τον διακοπτη mode τον εχεις παντα on. Ξεκινα με την ενταση στην μεση και αφου σου δωσει διορθωση μεσα στο +/- 3 db βαλε μια ταινια και δες. Kατα την διαρκεια αλλαξε το EQ απο Α σε Β και επελεξε την θεση αναλογα με το τι σου αρεσει . Εχε κατα νου οτι ο ηχος του sub δεν πρεπει να ξεχωριζει και να κανει αισθητη την παρουσια του sub. Eαν καταλαβαινεις οτι υπαρχει το sub εχεις βαλει ψηλα την ενταση.
Το πιο δυσκολο πραγμασε ενα home cinema ειναι η ρυθμιση του bass management. Θελει γνωσεις και εργαλεια πχ ντεσιμπελομετρο που να μετρα συχνοτητες απο τα 20 hz και dvd με ροζ θορυβους σε διαφορες συχνοτητες π.χ 20,30,40,50,60 hz ωστε να μπορεις να μετρησεις την ενταση των ηχειων σου σε αυτες τις συχνοτητες και αναλογα να ρυθμισεις και το sub.
Επειδη και τελεια να τα κανεις ολα αυτα μπορει να μην ακους αισθητη διαφορα ακολουθεις τους γενικους κανονες που περιεγραψα πιο πανω και εισαι Ok

Last edited:

Λοιπον phase 0 low pass filter out και 180 hz για ταινιες in για μουσικη και 180 hz και EQ A εαν το sub ειναι τοποθετημενο κοντα σε γωνια και εχεις μεγαλη αντηχηση των χαμηλων και b εαν δεν ειναι τοποθετημενο κοντα σε γωνια .
Τον διακοπτη mode τον εχεις παντα on. Ξεκινα με την ενταση στην μεση και αφου σου δωσει διορθωση μεσα στο +/- 3 db βαλε μια ταινια και δες. Kατα την διαρκεια αλλαξε το EQ απο Α σε Β και επελεξε την θεση αναλογα με το τι σου αρεσει . Εχε κατα νου οτι ο ηχος του sub δεν πρεπει να ξεχωριζει και να κανει αισθητη την παρουσια του sub. Eαν καταλαβαινεις οτι υπαρχει το sub εχεις βαλει ψηλα την ενταση.
Tα έκανα αλλά έγιναν χειρότερα, όπως στην περίπτωση του φίλου πιο πίσω. Δηλ. έβαλα την ένταση του sub πιο δυνατά (στη μέση) και τώρα μου το βγάζει στα -15db (από -13). Μάλλον πρέπει να το βάλω πολύ χαμηλά...

Βαλτο ενα τεταρτο πιο κατω
To είχα στη μέση και μου το έβγαζε -15. Το έβαλα στο 1/4 κ πήγε στο -10. Να το χαμηλώσω κι άλλο δε νομίζω. Θα του δώσω λίγο απ'τον onkyo να πάει -7. Περίεργο που πρέπει να είναι τόσο χαμηλά...

Πάντως ακούγονται κάπως παρατεταμένα τα μπάσα απ'το sub, θα ήθελα να είναι πιο κοφτά κ καθαρά.

Το lpf of lfe το'χω στο max (120hz).

Καλησπερα σε ολους,
με τα υπολοιπα ηχεια τι κανουμε τελικα,
μπορουμε να αλλαξουμε τις ρυθμισεις?
Ξαναεκανα το αυτόματο setup των ηχείων (Audyssey) και στο speaker level calibration μου έβγαλε :
Left -8.5 db
Centre -6.0db
Right -8.5db
Surright -9.5db
surrLeft -5.5db
Subwoofer -3.0 db
οι παλιες τιμες ηταν

"Μετά το αυτόματο setup των ηχείων (Audyssey) στο speaker level calibration
μου έβγαλε :
Left -6.0 db
Centre -5.0db
Right -6.0db
Surright -8.5db
surrLeft -4.5db
Subwoofer +3.0 db

αυτές οι τιμές φαντάζομαι πως βγαίνουν ανάλογα με την απόσταση των ηχείων
Μήπως είναι πολύ χαμηλές? (εκτός από το sub)
Όταν έχω την ένταση στη μέση(50) περίπου ο ήχος που βγαίνει είναι θα έλεγα χαμηλής έντασης-μήπως έτσι ζορίζω τον ενισχυτή ανοίγοντας πολύ την ένταση του (60 και πάνω)?
Γενικά μπορώ να τις «πειράξω» αναλογικά (π.χ. να βάλω + 1db σε όλα τα ηχεία) ή θα χαλάσει όλο το setup?
Ευχαριστώ πολύ"

Απάντηση: Re: Απάντηση: ONKYO TX-SR 876

To είχα στη μέση και μου το έβγαζε -15. Το έβαλα στο 1/4 κ πήγε στο -10. Να το χαμηλώσω κι άλλο δε νομίζω. Θα του δώσω λίγο απ'τον onkyo να πάει -7. Περίεργο που πρέπει να είναι τόσο χαμηλά...

Πάντως ακούγονται κάπως παρατεταμένα τα μπάσα απ'το sub, θα ήθελα να είναι πιο κοφτά κ καθαρά.

Το lpf of lfe το'χω στο max (120hz).
δοκιμασε με το EQ στην θεση Β

Παραγγέλθηκε και ο δικός μου.
Τελικά μετά από επικοινωνία με τον Andreas ψήθηκα για τον 876 στα 1226 ευρώ με τα μεταγορικά.
Ήδη πέρασε Ιταλία (Μπολώνια) και τον περιμένω σπίτι τη Δευτέρα!

Πάντως αυτή τη στιγμή ο onkyo 905 στο γνωστό μαγαζί έχει 1179 ευρώ,τιμή πάρα πολύ καλή σε σχέση με αυτά που προσφέρει...

Πάντως αυτή τη στιγμή ο onkyo 905 στο γνωστό μαγαζί έχει 1179 ευρώ,τιμή πάρα πολύ καλή σε σχέση με αυτά που προσφέρει...

Τελικα το θεμα της παραεισαγωγης δεν απασχολει κανεναν ?

Πώς το εννοείς αυτό? Ότι θα πρέπει να πληρώσω τον παραπάνω ας πούμε ενισχυτή στην Ελλάδα 3 φορές παραπάνω για να ενισχύω την τσέπη του Έλληνα εισαγωγέα? Ή εννοείς αν απασχολεί τον Έλληνα εισαγωγέα για τα διαφυγόντα κέρδη του εξαιτίας της κακής πολιτικής κοστολόγησης των προϊόντων του?