Onkyo TX-SR875 ή Pioneer LX-70???

Μην αγοράσεις από έξωτερικό γιατί στην πρώτη βλαβη την έβαψες.

(ως αναφορα τους Onkyo, αν αναφερεται εκει ο Μαστρο Καστρο) Παρ'τον απ'εξω, με τοσα που 8α γλυτωσεις και ολες τους τις βλαβες να πληρωσεις απο τη τσεπη σου παλι κερδισμενος 8α βγεις :grinning-smiley-043

Εχουν μαζευτει πανω απο 10 διαφορετικα 8ρεντ τον τελευταιο μηνα με 8εμα: Yamaha RX3800 (και RX1800) vs Onkyo 905 (και 875) vs Pioneer LX70 (και LX60) ... αλλα δεν βλεπω κανεναν μας να εχει καταληξει. (το βλεπω να οδηγει σε PB σε λιγο:ADFADF1: )
Αντε ρε Διονυση να βγαλεις εσυ τουλαχιστον την ακρη να μας πεις και μας, εγω απο τα τοσα reviews εχω λαλησει...:2thumb22sup:
Δεν ειναι ακριβως ετσι... αρκετοι εχουμε καταληξει σε onkyo απο γερμανια... ο 875 κοντα στο χιλιαρικο ειναι τσαμπα πραμα για αυτα που κανει!!! :music-smiley-005:

η ονκιο οπως εχω ξαναπει εκανε μια κινηση που ομοια δεν ειχε ξανακανει,
και οχι μονο η ονκιο καμμια εταιρια δεν ειχε βαλει ultra 2 σε μηχανημα κατω των 2500 ευρω.
απο την αλλη μερια η pioneer ναι μεν δεν εχει την σφραγιδα για επεξεργασια ultra 2 cinema αλλα εχει το κορυφαιο συστημα ισοσταθμισης που μπηκε ποτε σε ενισχυτη τετοιου τυπου
και ακομα κατι μοναδικο
εχει sacd gain κατι το οποιο βοηθα αφανταστα αυτους που στηριζουν αυτον τον ηχο,
και παλι πρωτη η pioneer σηκωσε το γαντι και απεναντι στην τρελλη δυναμη του καθε ονκιο απαντα με σταδια ψηφιακης ενισχυσης
οτι κανει θα το κανει η cool power οπως υποπστηριζει η γιαπωνεζικη εταιρια
2 νεα μοντελα μεσαιας κατηγοριας αναμενονται λοιπον ,συν ο μεγαλος σουσανο
ο ιαπωνας θεος της θαλλασας ερχεται να ταραξει τα νερα με τις απιστευτες δυνατοτητες και να κανει οτι ειχε κανει ο προπαπους του ο μεγαλος ax10

Ακομη δεν δουλευτικαν καλα καλα και βγαζουν νεα?...
Καποιος τους εφαγε πωλησεις...

Δεν ειναι ακριβως ετσι... αρκετοι εχουμε καταληξει σε onkyo απο γερμανια... ο 875 κοντα στο χιλιαρικο ειναι τσαμπα πραμα για αυτα που κανει!!! :music-smiley-005:

Μαλον δεν εισαι ενας απο τους αρκετους που τον εστειλε πισω, γιατι ενα απο τα (τσαμπα) πραγματα που κανει ειναι και χρεη σομπας λιγο πριν σβησει απο τις καψες του.
Εκτος αυτου, κριμα το 1000ρικο οταν στα νεα φορμα...
In addition to the usual multichannel Dolby Digital and DTS modes, the Onkyo provides decoding for those high resolution, lossless audio modes mentioned earlier if it receives them in raw bitstream mode. But none of the HD DVD or Blu-ray players available to me are apparently capable of sending Dolby TrueHD or DTS-HD Master Audio bitstreams to this AVR. We are still investigating why this is so at press time, but there is no indication that the reason for this failure originates in the receiver. Stay tuned.

(να ξεκα8αρισω οτι και εγω για 875 πηγαινα)

H παραπληροφορηση στο μεγαλειο της...

Ποιοι ειναι αυτοι οι αρκετοι? Ποσοι τον εστειλαν πισω? (ενας?)
Για ποια σομπα μιλας? (δουλευει ζεστα γιατι ειναι απο τους πιο ισχυρους αλλα οι 40-45 βαθμοι δεν ειναι σομπα για 7καναλο ανω των 100w που βγαζει στις εξοδους!!!)
Ποσοι εχουν "καει"? (Ελλαδα κανενας!)

Απ'οτι ξερω... μονο ενας συμφορουμιτης ετυχε σε αστοχια υλικου και εμφανιστηκε λιγη ωρα μετα που τον πρωτοεπαιξε (και ηταν απο τα μοντελα πριν την ανακληση)... και δε πηρε φωτια απο τις καψες του... απλα παφ και τελος...

Πολλα γραφονται στο Internet... ειδικα το θεμα των DDhd & DTShd ειναι μεγαλη μουφα... δουλευει μια χαρα σε ολους...

Παραδειγμα πως δουλευει το ιντερνετ... ΠΧ. αυτο που εγραψες παραπανω... ενω δεν ισχυει για ελλαδα... μπορει καποιος να το μεταφρασει σε ενα γερμανικο φορουμ και να πει... "κοιτατε, στην ελλαδα ολοι καηκαν και τους εστειλαν πισω"... και ετσι ξεκιναει το ραδιο αρβυλα...

Ποιοι ειναι αυτοι οι αρκετοι? Ποσοι τον εστειλαν πισω? (ενας?)
Μονο εγω προσωπικα ξερω 2 ατομα. Με μια απλη αναζητηση στην ενοτητα 8α βρεις 6 σελιδες με πολυσελιδα 8ρεντ και μονο απο αυτα εχεις μια μουτζα ατομα. Προσφατα μονο ποσταρε το ενα παληκαρι που λες.
Μη ξεχνας οτι τα μοντελα αυτα μετρανε σχεδον ενα χρονο στα ραφια, απο περσυ τον Ιουνιο περιπου.

Για ποια σομπα μιλας? (δουλευει ζεστα γιατι ειναι απο τους πιο ισχυρους αλλα οι 40-45 βαθμοι δεν ειναι σομπα για 7καναλο ανω των 100w που βγαζει στις εξοδους!!!)
40~45= δουλευει ζεστα, ναι συμφωνω
70αρες και ανω=Kerosun... και αναφερομαι σε αυτους που ηρ8α σε επαφη, οπου δεν μπορουσες να κρατησεις το χερι σου πανω στο σουρωτηρι.

Ποσοι εχουν "καει"? (Ελλαδα κανενας!)
Δεν γνωριζω, δεν δουλευω στην Ονκιο. Οντως κανενας?

Πολλα γραφονται στο Internet... ειδικα το θεμα των DDhd & DTShd ειναι μεγαλη μουφα... δουλευει μια χαρα σε ολους...
Παραδειγμα πως δουλευει το ιντερνετ... ΠΧ. αυτο που εγραψες παραπανω... ενω δεν ισχυει για ελλαδα... μπορει καποιος να το μεταφρασει σε ενα γερμανικο φορουμ και να πει... "κοιτατε, στην ελλαδα ολοι καηκαν και τους εστειλαν πισω"... και ετσι ξεκιναει το ραδιο αρβυλα...

Δεν 8υμαμαι να μιλησα για φορουμ, αλλα για reviews(με test), οπως εδω και εδω

Θα ειναι απ' τα πρωτα κομματια που σταματησαν να κυκλοφορουν απο τον Σεπτεμβρη 2007... Και οχι δε ξεκινησε τον ιουνιο η πωληση... τοτε ανακοινωθηκε ο πρωτος 605 HDaudio...

Τα θρεντ που αναφερεσαι εδω... (καπου τοτε γραφτηκες στο φορουμ) τα παρακολουθω, συμμετεχω και βοηθω για τον 875 απο το ανοιγμα τους και τον οκτωβρη που αγορασα (με καθυστερηση 1 μηνα λογω ανακλησης) πηρα το βελτιωμενο μοντελο απο γερμανια... Στην ελλαδα ηρθαν μεν καποια κομματια παλαια αλλα ειναι λιγα γιατι τοτε αρχησε να κυκλοφορει εδω...

Οχι δεν ειναι 5 τα ατομα που τους καηκε... και ουτε ειναι 70 οι βαθμοι που δουλευουν τα μηχανακια αυτα... που τα βρηκες αυτα τα στοιχεια στο avclub...?

Τα τεστ που αναφερεις (το ενα απο αυτα το ειχα δωσει εγω σε λινκ) εχουν απο τα πρωτα ("προβληματικα") κομματια και ισως και προ-παραγωγης οπως συνηθως στα πρωτα τεστ...

Δε πρεπει να με πιστεψεις sony και καλα... το θεμα ειναι να μην πιστεψουν εσενα αλλοι διοτι ειναι γενικοτιτες και αοριστιες που εχουν παψει απο τον Νοεμβρη του 2007...

Εχω γραψει αναλυτικα πως μπορει ο καθενας οχι με το υπερθερμομετρο ακριβειας (το χερι του) να βλεπει θερμοκρασια αλλα μεσω κρυφου μενου, οπως και σε τι λειτουργεια ειναι ο ανεμιστηρας... (εμενα συνηθως στο off ή low ειναι παντως, σε εντασεις ~75% σε 5.1 συστημα).

Εσυ παρε pioneer... δε πειραζει!

Ειμαι συμφωνος ξαναλεω περι προβληματικης "φουρνιας"-ανακλησης, με οτι αυτο επεφερε στα τεστ των μηχανηματων προ αυτης.
Δεν ανεφερα που8ενα για καμμενα!
Τα 2 κομματια που βαραγαν 70αρες ηταν αυτα που ειχα επαφη, εκτος απο χειρομετρητη, μετρη8ηκαν και με το αρμοδιο γκατζετακι. Δεν εχω τοσο ακριβειας χερι.-bye-
Περι λινκ, reviews και λοιπων δεν ειναι και δυσκολο απο κανεναν πλεον ενα γουγλαρισμα "onkyo 875 κλπ κλπ". Δεν ζητησα απο κανενα να με πιστεψει, υπαρχει ο "εις ενας" γι'αυτο.
Τι σημασια εχει ποτε γραφτηκα στο φορουμ? Πριν γραφτω δεν ηξερα να διαβαζω?
Με λιγη προσεκτικοτερη αναγωση 8α γλειτωναμε μπαταριες απο το keyboard, να ξαναπω οτι για αυτο το μοντελο ενδιαφερομαι εξου και η αγανακτηση.

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση αφου ενδιαφέρομαι για έναν απο αυτούς τους δύο (PIONEER 70 - ONKYO 875) Ο onkyo 875 καννει upscaling απο την HDMI; Απο οσα ξέρω ο pioneer δεν κάνει.

o lx 70 που ρωτησα μου ειπαν οτι κανει και αυτοσ ειναι ενασ λογοσ που τον αγοραζω εκτοσ εαν μου ειπαν ψεμματα

Απο που τον παίρνεις και τι τιμη; Εαν θέλεις στείλεμου pm. Είμαι απο Ξάνθη και φυσικά δεν υπαρχει τίποτα και πουθενά για να ακούσω η να δώ. Θα ήθελα τον 905 που τον έχει σε καλη τιμή το technikdirek αλλα φοβάμε την παραγγελεια οπότε πάω προς τον 70

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση αφου ενδιαφέρομαι για έναν απο αυτούς τους δύο (PIONEER 70 - ONKYO 875) Ο onkyo 875 καννει upscaling απο την HDMI; Απο οσα ξέρω ο pioneer δεν κάνει.

Φυσικα κανει... και με τετοιο επεξεργαστη κανει τα παντα καλυτερα απο τον 70αρη!

Μερικές φορές η προσπάθεια ενημέρωσης ξεπερνά τα όρια της αντιπαράθεσης απόψεων. Κάποιες φορές γίνεται ακόμα και προσβλητική.

Φυσικό είναι ο καθένας που με κόπο μάζεψε κάποια χρήματα να θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να προβληματίζεται σε σχέση με την αγορά που θα κάνει. Ειδικά άτομα που βρίσκονται στην επαρχία και πολλές φορές δεν έχουν την δυνατότητα ακουσμάτων ή θέασης των προϊόντων.

ΧΩΡΙΣ να έχω προσωπική άποψη για κάθε προϊόν έχω καταλάβει ότι οι ΟΝΚΥΟ όπου και να διαβάσεις παίρνουν καλύτερες κριτικές. Φτάνει μόνο αυτό ? Μάλλον όχι.

ΟΠΟΤΕ αν θέλεις καλύτερο αποτέλεσμα και έχεις να τα δώσεις πάς και αγοράζεις ένα ONKYO από Ελλάδα, δέχεσαι ότι στον 'χαιδέψανε' και σου βάλανε το χέρι ποιό βαθειά στην τσέπη και τελειώνεις. Τελειώνεις ? χμμ θα φανεί όταν έχεις βλάβη με το Service του εδώ αντιπροσώπου.

Αλλιώς ας πάει και το παλιάμπελο, πας Γερμανία, αν σου βγεί καλό το κομμάτι όλα καλά, αν χαλάσει ή τα σκάς στόν εδώ αντιπρόσωπο με την προυπόθεση πως μπορεί να το φτιάξει ή το στέλνεις πίσω και περιμένεις οσοοοοο καιρό χρειαστεί.

Αλλιώς αγοράζεις Pioneer και δίνεις λιγότερα χρήματα. Από Service εδώ ? χο-χο-χο. Καλύτερα να μην χαλάσει. ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ απο κάποιο μαγαζί που να έχεις σχέσεις και να αναλάβει το κατάστημα τα τηλέφωνα και τις φωνές με το Service. ΕΙΣΟΔΟ μόνο στο Service και ας μην το φτιάξεις έχει 85 ευρώ σε ότι είναι εκτός εγγύησης.

ΔΙΝΕΙΣ την διαφορά των χρημάτων απο τον ONKYO σε ένα τελικό, και μερικά παραπάνω, και έχεις καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.

ΟΣΟ για το Upscaling νομίζω πως δεν ενδιαφέρει τους πάντες και αρκετές φορές δέν έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Είναι όμως εμπορικό όπλο ολων των εταιρειών αυτή την εποχή.

Περί Service επειδή και εγώ είχα προβληματισμό σχετικά με την αγορά ενισχυτή έγραψα στο 1ο μου πόστ εδώ.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=25637

Τελικά αγόρασα έναν LX-70, ακόμα στο κουτί είναι και μάλλον σε καμιά 15 μέρες θα μπεί σε λειτουργία, για 2 βασικούς λόγους ( πέρα απο τους τεχνικούς )

α. Τιμή ( Ειδικά όταν σου έρχεται ο μισός σχεδόν δώρο )
β. Αλλος θα τραβάει το πρόβλημα Service και αν είναι σε Service θα έχω δανεικό να κάνω την δουλειά μου.

Ξέρω πως δεν έχω κάνει την καλύτερη επιλογή, από ότι θα ήθελα, αλλά απο το να βασανίζομαι διαρκώς καλύτερα έτσι.

Παρόλα αυτά καταλαβαίνω τον προβληματισμό του καθενός και καλή είναι η ανταλαγή απόψεων σε 'ήπιους' τόνους.

Παρόλα αυτά με τον καταιγισμό νέων μοντέλων και την πίεση των τιμών πιστεύτε ότι ο κάθε αντιπρόσωπος στέλνει στο εξωτερικό άτομα για εκπαίδευση σε επισκευές ? ή ότι έχει ανταλλακτικά ? Ακόμα και τις δυνατότητες του κάθε μηχανήματος αν πάρετε τηλέφωνο να σας βοηθήσουν δεν θα ξέρουν, εκτός και αν ο τεχνικός είναι και 'χομπύστας' και το έχει ψάξει.

ΚΑΙ φυσικά έμενα προσωπικά με ενδιαφέρει η επισκευή και μετά την εγγύηση ανεξαρτήτα απο την χώρα αγοράς.

Last edited: