Re: Απάντηση: Re: Onkyo TX-SR875 ή Pioneer LX-70???
Εχεις ακούσει για τιμές απο courier; PIONEER απο Αθήνα 17κιλά 49e ONKYO 905 απο Γερμανία 27 κιλά 47e Εάν πάθει κάτι και πρέπει να πάει για σέρβις θέλεις 100ε μόνο πάνε -έλα. Και κάτι ακόμα έχουμε μάθει στην Ελλάδα ότι < με τα χαιρετίσματα δουλειά δεν γίνεται> οπότε μην σου τύχη και πάθει κάτι μάλλον την πάτησες. Τώρα νομίζω καταλαβένεται τι ενοώ όταν αναρωτιεμαι αν έχω σέρβις ή όχι.Υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες όταν ζείς περιφέρεια και αυτά ειναι μόνο ανα απλό δείγμα μην σου τύχη κάτι δύσκολο !!!!!
Οπως και να έχει με καμία μάρκα δεν θα έχεις εκεί σέρβις!!!!! Αρα ή δεν θα αγοράσεις τίποτα ή θα διαλέξεις κάτι πολύ φτηνό ή θα αγοράσεις από ένα μαγαζί από ΑΘΗΝΑ. Αν πάς σε κάποια λύση από ΑΘΗΝΑ ή ΘΕΣ/ΚΗ ζήτα να τον βάλουν να παίξει μερικές μέρες πριν στον στείλουν ώστε αν έχει κατασκευαστικό σφάλμα να το δείξει.
Οι επιλογές σου δεν είναι πολλές και θα πάρεις κάποιο ρίσκο, άλλωστε όλοι μας αυτό κάνουμε. Απλά σε μία μικρή ή εξειδικευμένη εταιρεία προσέχουν καλύτερα τους πελάτες τους.
Επίσης να μην ξεχνάμε κάτι βασικό. Σχεδόν σε όλες τις σημερινές ηλεκτρονικές συσκευές δεν είναι εύκολο να κάνεις επισκευή εκτός και αν έχει χαλάσει κανένας πυκωτής ή καμία αντίσταση. Αν λοιπόν πάθει βλάβη μια τέτοια συσκευή και είναι ΕΝΤΟΣ εγγύησης ο αντιπρόσωπος αλλάζει μια πλακέτα και στην δίνει πίσω, αν είναι ΕΚΤΟΣ εγγύησης πολλές φορές το κόστος της πλακέτας είναι τα 3/4 του μηχανήματος οπότε είναι ασύμφορη η επισκευή.
Ακόμα και στα αυτοκίνητα θα το έχεται ζήσει όλοι αυτό. Αν πάς να φτιάξεις το αυτοκίνητό σου από ανταλλακτικά τα φτάσει να κάνει 3 ή 4 φορές επάνω.
Το θέμα είναι αν :
1. Οσο έχεις εγγύηση έχει ο αντιπρόσωπος κάποιο ελάχιστο Stock ανταλλακτικών ? Πιστεύω ότι δεν έχουν. Αλλά αν είναι σοβαροί ή σου δίνουν άλλη νέα συσκευή ή φροντίζουν να φέρουν το ανταλλακτικό σύντομα με Courier.
2. Οταν περάσει η εγγύηση το φέρνουν σύντομα ? Εστω και αν είναι η αξία του μεγάλη εσύ μπορεί να θες να φτιάξεις την συσκευή σου.
Αν ή αξία του ανταλλακτικού είναι μικρή θα στο φέρουν σύντομα ή σε 2-3 μήνες ? Μήπως σου δώσουν τιμή επισκευής σκόπιμα μεγάλη για να μην μπούν στην διαδικασία παραγγελίας ?
3. Ξέρει ο κάθε τεχνικός να εντοπίσει το πρόβλημα με την ραγδαία αλλαγή μοντέλων ?
Θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες σ' αυτό το θέμα αλλά ΟΛΑ αυτά τα προιόντα είναι καταναλωτικά και με την πίεση τιμών που υπάρχει δεν επενδύουν οι εταιρείες σε σέρβις και ανταλλακτικά παρά μόνο στο ελάχιστο.