opa 2134 καμιά γνώμη ?

χμ το φτου κακά σημαίνει αφ ενός ότι δεν είναι καλό πράγμα, αλλά το αγαπημένος ότι σου αρέσει....

το επόμενο ερώτημα είναι ποιά είναι συμβατά με δαύτο ώστε η αλλαγή να θεωρηθεί αναβάθμιση προς το καλύτερο....

τι λέει αυτός ο opamp?

Καλος ειναι (οσο καλος μπορει να ειναι ενας ΟΠΑ :grinning-smiley-043). Που θα τον βαλεις?

ΥΓ. Βαλε βαση, να μπορεις να "ρολαρεις" μεχρις να βρεις τον τελεστικο του γουστου σου ..

δεν θα τον βάλω πουθενά.
είναι βαλμένος σε ένα μηχανάκι που έχω παραγγείλει και είναι ήδη μανίσια πάνω σε βάση γιά το σκοπό αυτό.
Γι αυτό ρωτάω γιά το επόμενο βήμα...-bye-

δεν θα τον βάλω πουθενά.
είναι βαλμένος σε ένα μηχανάκι που έχω παραγγείλει και είναι ήδη μανίσια πάνω σε βάση γιά το σκοπό αυτό.
Γι αυτό ρωτάω γιά το επόμενο βήμα...-bye-

.... ωραια, ειναι διπλος, περνεις διπλους και δοκιμαζεις. Τωρα κατα ποσο αξιζει τον κοπο, δεν ξερω.
Κανε ενα search να βρεις γνωμες προτασεις κλπ ..

χμ το φτου κακά σημαίνει αφ ενός ότι δεν είναι καλό πράγμα, αλλά το αγαπημένος ότι σου αρέσει....

το επόμενο ερώτημα είναι ποιά είναι συμβατά με δαύτο ώστε η αλλαγή να θεωρηθεί αναβάθμιση προς το καλύτερο....

Σημαίνει ότι, αν αναγκαστικά θα πρέπει να αφήσω στην άκρη τις λυχνίες και να χρησιμοποιήσω τελεστικό θα προτιμήσω τον 134.

Εχω δοκιμάσει -τα μαύρα χρόνια που έπαιζα με τελστικούς- τους 604, 606, 134, 627, 637 απο την σειρά OPA της BB. Φυσικά ακόμα τους χρησιμοποιώ σε πολλές κατασκευές, γεννήτριες, buffers, ενισχυτές σε μετρητικά.

Σημαίνει ότι, αν αναγκαστικά θα πρέπει να αφήσω στην άκρη τις λυχνίες και να χρησιμοποιήσω τελεστικό θα προτιμήσω τον 134.

Εχω δοκιμάσει -τα μαύρα χρόνια που έπαιζα με τελστικούς- τους 604, 606, 134, 627, 637 απο την σειρά OPA της BB. Φυσικά ακόμα τους χρησιμοποιώ σε πολλές κατασκευές, γεννήτριες, buffers, ενισχυτές σε μετρητικά.

χμ... λες 134 εγώ λέω 2134. Να υποθέσω ότι μιλάμε γιά το ίδιο πράγμα ?

αυτός είναι ti.
δηλ. με την ίδια λογική βάζω αντί ti, bb 2604 ?

σόρρυ αλλά το επίπεδον χαμηλόν...
Ποιό είναι συμβατό με τι ?

Τζιμ τι εννοείς διπλός ?
search κάνω μάνα μου. Άρχισα από τους φίλους...

αυτός είναι ti.

Τζιμ τι εννοείς διπλός ?

Καλά κάνεις και μπερδεύτηκες. Εγώ φταίω.

Απ την αρχή.
Την BB εξαγόρασε πριν απο χρόνια η TI.
Οπότε τώρα πια TI=BB.
OPA η σειρά τελεστικών που έβγαζε η BB πριν την εξαγωρά απ την ΤΙ.
Κωδικοποίηση που κράτησε η ΤΙ μετά την εξαγορά.
Στην κωδικοποίηση αυτή OPA2xxxx = διπλός τελεστικός (δύο κανάλια).
Παρομοίως OPA4xxx = τετραπλός (τέσσερα κανάλια).

Σημείωση: δεν υπάρχουν όλοι οι μονοί τελεστικοί σε διπλή η τετραπλή έκδοση.

Παράδειγμα: OPA134 μονός, OPA2134 διπλός, OPA4134 τετραπλός.

Ελπίζω να τα κατάφερα καλύτερα αυτή τη φορά.

Last edited:

αυτός είναι ti.

Τζιμ τι εννοείς διπλός ?

Δυο σε ενα, οπως τα σαμπουαν :grinning-smiley-043.
Ο Μ τα εξηγησε παραπανω. Ο 2604 ειναι επισεις καλος. Βαλτον απανω και ακου τον.
Tip. Εγγραφεσαι στην ΤΙ (Linear, Analog κλπ) και περνεις δειγματα δωρεαν παραδομενα στην πορτα σου. Φροντιζεις μονο να ειναι βασης (οχι SMD).

Μανώλη σαφέστατα αυτή τη φορά.
Ευχαριστώ.

Τζιμ, επίσης ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω.

Τελικά πως διαπιστώνω την άμεση συμβατότητα?
Αν κάτι δεν είναι συμβατό θα ανατινάξω το μηχανάκι ή απλά δεν θα παίζει ?

Το pinout των διπλών (με 8 pin) είναι στάνταρ (και για τροφοδοσία και για εισόδους- εξόδους) οπότε ζημιά δεν μπορείς να κάνεις, αρκεί να τοποθετηθεί σωστά το ολοκληρωμένο στη βάση του και όχι ανάποδα.
Οπότε μπορείς να δοκιμάσεις άμεσα όποιο διπλό τελεστικό θέλεις, αρκεί να είναι σε συσκευασία PDIP και όχι smd.
Αν τώρα μιλάμε για smd (μονούς και διπλούς) ή PDIP μονούς τότε υπάρχουν και βάσεις από την browndog.

Πχ από μονό PDIP σε διπλό:

http://cimarrontechnology.com/single-to-dualop-ampadapter-dipversionpn021001.aspx

και από smd (μονούς ή διπλούς) σε διπλό PDIP:

http://cimarrontechnology.com/surfacemountadapters.aspx

Μανώλη σαφέστατα αυτή τη φορά.
Ευχαριστώ.

Τζιμ, επίσης ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω.

Τελικά πως διαπιστώνω την άμεση συμβατότητα?
Αν κάτι δεν είναι συμβατό θα ανατινάξω το μηχανάκι ή απλά δεν θα παίζει ?

Αλλαγές "νύχτα" δεν θα συμβούλευα.

Θα πρέπει να γίνουν κάποιοι βασικοί έλεγχοι στο κύκλωμα.

Λιανά, δεν σημαίνει ότι τα πόδια είναι ίδια στον αριθμό ή ακόμα και το pinout και βάζουμε ότι βρούμε. Ισως όχι τόσο για την καλή υγεία του τελεστικού που συνήθως είναι bullet proof (ή καλύτερα fool proof) αλλά για αυτήν του υπόλοιπου κυκλώματος.

Πες μας τι θες ν αλλάξεις με τι και θα ρίξουμε μια ματιά ή τις ανάλογες ερωτήσεις για το θύμα (συσκευή προς σφάξιμο).

Αλλαγές "νύχτα" δεν θα συμβούλευα.

Θα πρέπει να γίνουν κάποιοι βασικοί έλεγχοι στο κύκλωμα.

Λιανά, δεν σημαίνει ότι τα πόδια είναι ίδια στον αριθμό ή ακόμα και το pinout και βάζουμε ότι βρούμε. Ισως όχι τόσο για την καλή υγεία του τελεστικού που συνήθως είναι bullet proof (ή καλύτερα fool proof) αλλά για αυτήν του υπόλοιπου κυκλώματος.

Πες μας τι θες ν αλλάξεις με τι και θα ρίξουμε μια ματιά ή τις ανάλογες ερωτήσεις για το θύμα (συσκευή προς σφάξιμο).

απόλυτα κατανοητό.
και γιά την ώρα μιλάμε σε θεωρητική βάση.
Ακόμα δεν τον είδαμε που λεμε...

όταν παραλάβω, ακούσω και μπώ στο τριπ αλλαγής θα τα ξαναπούμε.
Πάντως απορίες έλυσα.
θενκς ξανά όλους.

Δεν έχει κανένα νόημα να βάλεις άλλον από τον 2134 αφού αυτό το τεστ έχει γίνει πολλές φορές και δεν απέδωσε .
Ο 2134 είναι ο καλύτερος διπλός τελεστικός . το μόνο που τον χτυπάει είναι ένα module με δυο μονούς 627 που μπαίνει στη θέση του 2134.
Λάβε υπόψη σου ότι όλοι αυτοί οι τελεστικοί θέλουν τουλάχιστον 150 ώρες για αν αρχίσουν να παίζουν οπότε τα συμπεράσματα μετά.
Προβλήματα συμβατότητας είδα μονο σε μια περίπτωση από τις εκατοντάδες όταν άλλαξα σε ένα τελικό sherbourn και ταλάντωσε .αλλά και εκεί διορθώθηκε με ένα παίξιμο στους miller .

Τα τελευταια 2 γραμματα στο μοντελο πχ 627AU σημαινουν κατι ?
Γιατι ψαχνοντας βλεπω οτι αυτο αλλαζει και εμφανιζονται ετσι διαφορα μοντελα 627.
Κατ επεκτασιν ,υπαρχει θεμα ασυμβατοτητας ?

Οι πιο γνωστοί αντάπτορες είναι αυτοί της BrownDog. Πιασάριο ονοματάκι έτσι; (BrownDog - BurrBrown) :chinscratch:

Πάνω κάτω η κατάταξη είναι κάπως έτσι: AD8610 και OPA627 στα "high end", OPA604 ως ενδιάμεση λύση, και ο OPA2134 στο "low end".

Τώρα βέβαια να πάρεις ενα ενεργό κροσόβερ για παράδειγμα και να του αλλάξεις όλους τους τελεστικούς με 627 που απο τους αγιογδύτες εδώ τον βρίσκεις στα 20+ ευρώ και πάς για 16 κομμάτια το λιγότερο, το κόβω λίγο μαζοχιστικό :bird: Ο OPA2134 στα 4 μαρουλάκια είναι μια χαρά! Άλλωστε δε βλέπω κάποιο λόγο στην αύξηση εξαρτημάτων (σπάσιμο του διπλού σε δυο μονούς τελεστικούς). Επιπρόσθετη διαδρομή σήματος και άλλο ταίριασμα.

Τα ίδια είναι όλοι. Ο επιστήμονας μόνο θα δει την ουσία, που είναι στη τροφοδότησή τους, στο unity gain στους 120MHz π.χ., και στη ταχύτητα. Ποιος θα κάτσει να τα μελετήσει αυτά; Οι βασούλες είναι διαφιμιστικό κόλπο για να σε βάλουν στο τριπάκι αλλαγής. Κάτι που ξεκίνισε με τις "audiofille" κάρτες ήχου!
Δε παμε καλά λεω εγώ :vollkommenauf:

Η διαφορά του 2134 σε σχέση με άλλους φτηνιάρικους 5532 072 4558 κλπ είναι μεγάλη .η διαφορά του με τον 627 είναι μικρή και θα τη δεις μόνο αν πχ τον έχεις πάνω σε κάποιο προ σαν μοναδικό εξάρτημα σε ένα πολύ απαιτητικό σύστημα πανσέληνο ……
Απλά υπάρχει αλλά δεν ξέρω κατά πόσων αξίζει να πας σε τέτοιες λύσεις
Υπάρχουν και modules discrete για αντικατάσταση που εκεί η διαφορά είναι μεγάλη πάλι.