Οπαδοί στην σύγχρονη Ελλάδα.

Κάποια στιγμή όμως ούτε το σπρέυ θα πρέπει να υπάρξει. Εννοώ ότι δεν υπάρχει λόγος να βανδαλίζουνε (ναι βανδαλισμός είναι το σπρέυ) τα μνημεία μας, για κανένα λόγο. Είναι άλλο το να γράψεις ένα σύνθημα σε τοίχο και άλλο σε μνημείο. Δείχνει ασέβεια στο σύνολο της κοινωνίας...

μα ακριβώς αυτό, δεν αναφερόμουν στα σκουπίδια και στις επιγραφές γενικώς... αλλά στο ότι κάποιος έπρεπε να γράψει σώνει και καλά στην προτομή του ναυάρχου Βότση, ακριβώς μπροστά στον Λευκό Πύργο. Τόση αγάπη για την πόλη μας και την ιστορία της πια. Και δεν είναι μόνο οι οπαδοί, να το ξεκαθαρίσουμε.

Τούς Σκωτσέζους τής Ραιηντζερς τούς ειδατε τι έκαναν στον τελικό του´Ουεφα??
Επειδή καποιοι παλιοτερα εγραφαν οτι εξαλειφθηκε ο Βρεττανικός χουλιγκανισμός.

Γενικά πάντως πέραν τού χουλιγκανισμού που υπάρχει ,το Ποδόσφαιρο είναι ένα γνήσιο λαϊκό άθλημα πού δεν πρέπει να το αδικούμε..
Δεν φταιει για ολα τα κακά της Κοινωνίας..
Και δεν θεωρώ οτι ντέ και καλά αποπροσανατολίζει απο τά ´προβλήματα τής Κοινωνιας´.
Εχω κουραστεί απο κοινότοπες αναλύσεις περισπούδαστων ´διανοουμένων´πού έχουν βάλει το Ποδόσφαιρο στην μπούκα..
Η ζωή είναι και ανάλαφρη και χρειάζεται και καλώς εννοουμενα πάθη...
Και ναι μεν Ιστορικά κάποιες φορές το Ποδόσφαιρο χρησιμοποιήθηκε σε ανελευθερα καθεστώτα πάσης φύσεως αλλά υπήρχαν και φορές που το Ποδόσφαιρο ένωσε κόσμο και αποτέλεσε σημείο ουσιαστικής αντίστασης..
Και σαν ομαδικό άθλημα μπορεί να διδάξει την συνεργασία μεταξύ των ατόμων..
Και ειναι βεβαιο οτι πολλοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο δεν ειναι ´αλλοτροιωμένοι´ουτε ´τυφλοί´με τά άλλα που συμβαινουν στην Κοινωνία.

Καλά ρε συ underdog, τα άτομα που μαζεύονται μεταξύ αυτών των πολλών χιλιάδων-οποιασδήποτε μεγάλης ομάδας- δεν τα έχεις δει;
πλάκα κάνουμε τώρα;
ό,τι πιο ποταπό,βρωμερό και αγράμματο τσογλάνι εκεί βρίσκει χώρο να εκφραστεί, να βγάλει τα κόμπλεξ του, να πουλήσει μαγκιά, να μαστουρώσει και να πιεί, να βρίσει και να εκτονωθεί πετώντας ότι του κατέβει...
εγώ έχω κόψει το γήπεδο εδώ και πολλά χρόνια, δεν κατεβάζω τον εαυτό μου στο επίπεδο αυτών των υπανθρώπων με το να είμαι μέρος της ίδιας κερκίδας με αυτούς, να φωνάζω τα συνθήματα που δίνουν γραμμή οι αρχηγοί τους, δεν είμαι κωλόπαιδο σαν αυτά κι ούτε θα γίνω οργανομένος στρατός του κάθε παράγοντα...
πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει σε όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες και δεν μιλάω για το χτεσινό τελικό...

Μόνο σε άλλα αθλήματα μπορεί κανείς να βρει οικογενειακό κοινό όπως ειδυλιακά μας περιέγραψες ότι κυκλοφορούσαν χτες στη Σαλονίκη οι οπαδοί...εγώ για κάτι σπασμένα μαγαζιά άκουσα και ξύλο με αντιπάλους κτλ...

Την άψογη ατμόσφαιρα ΓΙΟΡΤΗΣ όλη τη μέρα στην πόλη την είδες βανδαλισμό; Πλάκα μας κάνεις ρε φίλε; Για πες μας και τί ομάδα είσαι να δούμε ποιοί βανδαλίζουν....
Εγώ είδα τουρίστες χαμογελαστούς στην παραλία ενθουσιασμένους από το κλίμα...μικρά παιδιά στα κίτρινα να παίζουν...καντίνες να ψήνουν μπροστά στη θάλασσα και κόσμο σε παρέες να κάνει πικνικ πριν τον τελικό, ή να πίνει το καφεδάκι του χωρίς να ενοχλεί στο παραμικρό...και σε πείραξαν τα κουτάκια μπίρας;
Ε άντε τράβα στη Σουηδία ρε φίλε...μας γύρισες τα μυαλά πρωινιάτικα....

Λοιπόν, αρχικα θα σου πρότεινα να προσέχεις πώς εκφράζεσαι.
Τα , " πλάκα μας κάνεις ", " άντε τράβα " και τα υπόλοιπα στους φίλους σου.

Δέυτερον δεν μίλησα για το σύνολο των φιλάθλων ούτε για αυτούς που τραγουδούσαν και πανηγύριζαν κόσμια. Αλλά για ομάδες φιλάθλων με συγκεκριμένη συμπεριφορά. Και στο κάτώ κάτω αν ο Άρης ή η ΑΕΚ ή ο Ολυμπιακός για κάποιον είναι πιο σημαντικά απο μνημεία πρός τιμήν ανθρώπων που προσέφεραν στην Ελλάδα τότε πάσο, οι ομάδες προσφέρουν πολλά περισσότερα.

Αν πιστέυεις οτι δεν πρόκειται για βανδαλισμούς την επόμενη φορά να προτείνεις στους οπαδούς να βάψουν με σπρέυ το σπίτι σου, το αυτοκινητό σου ή ότι άλλο επιθυμείς , καθώς και να πετάξουν όλα τα κουτάκια μπύρας μπροστά στην είσοδο του σπιτιού σου.

Και το οτι αναφέρω το θέμα δεν σημαίνει οτι παραβλέπω ή δικαιολογώ άλλης μορφής βανδαλισμούς. Το εναντίον.
Και δεν κατηγορούμε το ποδόσφαιρο σαν άθλημα αλλά κάποιους ανεγκέφαλους που πιστεύουν πως με το να γράψουν παντού ανόητα συνθήματα εκφράζουν αγάπη προς την ομάδα τους.

Και αγαπητέ φίλε έτυχε να είμαι στον Λευκό Πύργο για περίπου 2 ώρες και να παρακολουθώ το τι γινότανε, δεν τα βγάζω απο το μυαλό μου, οπότε μην αρπάζεσαι.

Και τέλος υποστηρίζω την ΑΕΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα υπερασπιστώ ή θα δικαιολογήσω οποιαδήποτε βανδαλιστική ή απάνθρωπη ενέργεια οπαδών της ομάδας αυτής.

Οπότε αντί να πάω εγώ στη Σουηδία καλύτερα να πάνε κάποιοι άλλοι στον Αμαζόνιο ή τις ζούγκλες της Αφρικής.

Last edited:
Για να δούμε κ την άλλη όψη από τα μπουμπούκια των κόκκινων κ κίτρινων οπαδών/φιλάθλων που τίμησαν χθες τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος....

1. http://www.sport24.gr/html/ent/569/ent.234569.asp

Δώδεκα συλλήψεις για μικροεπεισόδια

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί, επειδή πριν από την έναρξη του αγώνα επιτέθηκαν και τραυμάτισαν έναν 28χρονο - ο οποίος διακομίστηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο - ισχυριζόμενοι ότι ο συγκεκριμένος, καθώς και άλλοι, άγνωστοι οπαδοί αντίπαλης ομάδας, έριξαν πέτρες εναντίον τους.

Εξάλλου, πριν από την έναρξη του αγώνα, περιμετρικά του Καυταντζόγλειου, συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, διότι πέντε από αυτά επιχείρησαν να εισέλθουν στο γήπεδο επιδεικνύοντας πλαστά εισιτήρια, ένα άτομο κατείχε μικρό αριθμό πυρσών με πρόθεση να τους εισάγει στο γήπεδο, ενώ 27χρονος συνελήφθη διότι επιτέθηκε σε αστυνομικό, με σκοπό να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, προβαίνοντας σε βιαιοπραγίες εναντίον του.

Τέλος, μετά τη λήξη του αγώνα, συνελήφθη ένα ακόμη άτομο, μέσα στο γήπεδο, διότι μαζί με άλλους οπαδούς προσπάθησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς τους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας, προβάλλοντας αντίσταση στην προσπάθεια ακινητοποίησής του.

2. http://www.sport24.gr/html/ent/470/ent.234470.asp

Ενταση είχαμε στο Καυτανζόγλειο περίπου 2 ώρες πριν τη σέντρα του τελικού. Οπαδοί του Αρη που δεν είχαν καταφέρει να προμηθευτούν εισιτήριο, προσπάθησαν να μπουν μαζικά στις εξέδρες του γηπέδου, πριν προλάβουν να παραταχθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

3. http://www.in.gr/sports/article.asp?lngEntityID=901097&lngDtrID=1105

Μεμονωμένα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ των οπαδών περίπου δύο ώρες πριν από την έναρξη. Συγκεκριμένα, οι οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης που είχαν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της εξέδρας των επισήμων, ήρθαν σε απόσταση αναπνοής από τους εκείνους των Πειραιωτών, οι οποίοι μόλις έκαναν τμηματικά την είσοδό τους στο γήπεδο.
Αμέσως ξεκίνησε εκτόξευση αντικειμένων και καθισμένων με την Αστυνομία να είναι ανήμπορη να αντιδράσει, καθώς σε εκείνο το σημείο δεν υπήρχε δύναμη των ΜΑΤ. Μάλιστα το μοναδικό εμπόδιο μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων ήταν ένα πλέξι γκλας, το οποίο αποτελούσε τη ...διαχωριστική ζώνη ασφαλείας! Λίγη ώρα αργότερα η κατάσταση εκτονώθηκε.Επίσης, άγνωστοι αποπειράθηκαν να επιτεθούν κατά λεωφορείων που μετέφεραν οπαδούς του Ολυμπιακού στην αερογέφυρα Σταυρούπολης αλλά παρεμποδίστηκαν από αστυνομικούς που ακολουθούσαν με περιπολικό. Σε άλλο επεισόδιο ένας φιλάθλου του Αρη τραυματίστηκε από πέτρα.
Τρεις οπαδοί προσήχθησαν σε αστυνομικά τμήματα ενώ άλλοι τρεις συνελήφθησαν για διάφορες αξιόποινες πράξεις.
Περιορισμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων των δύο φιναλίστ.
Πρώτοι εγκατέλειψαν τις κερκίδες του Καυτανζόγλειου Σταδίου οι φίλοι του Αρη. Στη συνέχεια, και μετά την απονομή του Κυπέλλου, αποχώρησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Μερίδα οπαδών των «κιτρίνων» έβαλε φωτιά σε καθίσματα στις θύρες 1 και 14, προκαλώντας την άμεση επέμβαση της Ασφαλείας του γηπέδου.
Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, μικρή ομάδα οπαδών επιτέθηκε με πέτρες σε λεωφορείο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα των επιβατών. Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές στο όχημα.

Αυτά τα ολίγα που βρήκα τώρα μέσα σε 1-2 λεπτά που έψαξα το διαδίκτυο...πάντα κ παντού τα ίδια...ότι χρώμα φανέλλα κ να φορούν οι οπαδοί...

Πάντως στην Ολλανδία γίνονται φρικτά επεισόδια..
Στά παιχνίδια Ουτρέχτης-Αγιαξ μιλάμε γιά κανονικές σφαγές.
Οπως και στο τοπικό Μπρέντα-Ναϊμέγκεν...
Στην Γαλλία οι οπαδοί της Παρί σεν Ζερμαίν οπως και οι οπαδοί της Λάτσιο στην Ρωμη συμμετέχουν σε αμιγώς ρατσιστικά επεισόδια...
Τα ιδια στην Κατάνια και στο Παλέρμο.
Και φυσικά οι Αγγλοι οπαδοί τής Μίλγουωλ
Εχω την εντύπωση οτι θεωρούμε την Ευρώπη αναπτυγμένη οπαδικά...
Πάντως το Ποδόσφαιρο είναι το κατ´εξοχήν λαϊκό άθλημα και δέν είναι σωστό να αντιμετωπίζεται σαν ´όπιο τού Λαού´.

Eίναι προφανές πως δεν πηγαίνετε στο γήπεδο και δεν έχετε ιδέα τί συμβαίνει εκεί και τί όχι, και σε ποιές διαστάσεις συμβαίνει αυτό σε σχέση με τα "ρεπορτάζ".
Προσπαθείτε να κρίνετε το ποδόσφαιρο με όρους Μεγάρου Μουσικής. Όταν λοιπόν δείτε από κοντά πραγματικά επεισόδια και βανδαλισμούς (και όχι από τον καναπέ σας στον Ευαγγελάτο), τότε θα αξιολογήσετε κατάλληλα το πόσο όμορφο ήταν το κλίμα χθες και πόσο ελάχιστα τα όποια περιστατικά για έναν τελικό με χιλιάδες οπαδών και από τις δύο ομάδες που χάρηκαν το παιχνίδι.

Μέχρι να ξεπεράσετε το κόμπλεξ ανωτερότητας του κουλτουριάρη που θεωρεί υπανθρώπους τους συμπολίτες του που πηγαίνουν στα γήπεδα όλης της χώρας (και όλου του κόσμου), περιοριστείτε σε κρίσεις επί αντικειμένων που γνωρίζετε και όχι "έχετε ακουστά" ή "διαβάζετε στις εφημερίδες"....

Αγαπητέ underdog έχω διαρκείας στο Καραϊσκάκη από την 1η χρονιά που άνοιξε αυτό, στο πέταλο θύρα 4...βλέπω λοιπόν κάθε φορά τι γίνεται δίπλα μου...άσε λοιπόν το κήρυγμα...ξέρω πολύ καλά τι γίνεται, τι "καπνίζω" από τους διπλανούς μου...

Κ λίγο παλιότερα έχω επισκεφτεί ως φιλοξενούμενος την Τούμπα...έχω γνωρίσει από κοντά λοιπόν...
Στο προηγούμενο τελικό που παίξαμε πάλι μαζί στην Πάτρα όμως ήμουν πάλι μέσα...ξέρω λοιπόν καλά τι γίνεται κ μπορώ να κρίνω κ να κατακρίνω...

Και τί γίνεται δίπλα σου; Απ' ότι ξέρω δεν είχαμε επεισόδια στο νέο Καραισκάκη. Ίσα ίσα που έχει ωραία ατμόσφαιρα. Τώρα αν εννοείς ότι κάποιος άναψε δίπλα σου τσιγαριλίκι...αν σε ενοχλεί αλλάζεις θύρα ή θέση.

Mα ποιός είπε οτι εκεί δε γίνονται. Ίσα ίσα ίσα όπως τα αναφέρεις κι εσύ πλέον έχουν παγκόσμια φήμη. Όπως και οι διακρατικές μεταφορές χούλιγκανς όπως είχε θίξει και κάποια τηλεοπτική εκπομπή πρόσφατα.

Προσωπικά δεν κατηγορώ το ποδόσφαιρο ούτε τον μέσο άνθρωπο που ασχολείται είτε γιατί του αρέσει το ποδόσφαιρο σαν άθλημα, είτε γιατί αγαπαέι μια ομάδα είτε γιατι βρίσκει ένα διέξοδο χαλάρωσης μέσα στην καθημερινότητά του.
Απο μόνο του δεν γίνεται όπιο του Λαού, πρέπει να το θές κι όλας, να το έχεις και μέσα σου.

Γιατί πως να το κάνουμε δε μπορώ να φανταστώ τον κ.Σούρλα ή τον Μανωλάκο να βάφει με Σπρέυ τους τοίχους ή τα μνημεία ή να καταστρέφει ή να εμπλέκεται σε επισόδεια, χωρίς όμως αυτό να μειώνει την αγάπη τους για την ομάδα που υποστηρίζουν ή το άθλημα που τους αρέσει να παρακολουθούν.

Έχουμε μπερδέψει κάποια πράγματα πιστεύω. Και κυρίως όλοι αυτοί που στο όνομα μια ομάδας ισωπεδώνουν τα πάντα.

Απάντηση: Re: Οπαδοί στην σύγχρονη Ελλάδα.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι οπαδοί της Τρέλλε - μποργκ?????:chinscratch::chinscratch:

Ενημερωμένο σε βρίσκω.:ADFADF1::ADFADF1:

Που να δείς τι γίνεται στο Τρόμσο της Νορβηγίας,που ειναι και το βορειότερο τμήμα τής χώρας..
Η κοντινότερη ομάδα η Μπόντο Γκλίμτ απέχει 500km..
Α υπάρχει και τοπικό ντέρμπυ Τρόμσο-Τρομσντάλεν...
Εκεί πρέπει να πίνουν δυο μπουκάλια στο κάθε ημίχρονο γιά να μήν ´κόψουν φλέβες´.:Banane0::Banane0:

Και τί γίνεται δίπλα σου; Απ' ότι ξέρω δεν είχαμε επεισόδια στο νέο Καραισκάκη. Ίσα ίσα που έχει ωραία ατμόσφαιρα. Τώρα αν εννοείς ότι κάποιος άναψε δίπλα σου τσιγαριλίκι...αν σε ενοχλεί αλλάζεις θύρα ή θέση.
Μου αρέσει να είμαι σε θύρα που το αίμα βράζει...

Απλά σου λέω ότι ξέρω τι μπουμπούκια κυκλοφορούν εντός κ εκτός των θυρών των ομάδων μας...δεν γλυτώνουμε τα επεισόδια εφόσον κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με αυτά...

Να σου πω περιστατικό από τα δύο ματς Οσφπ-Παο στο Καραϊσκάκη φέτος, την Κυριακή το ένα κ την Τετάρτη το άλλο για το κύπελλο...μπήκαμε στην θύρα 4 χωρίς να μας ψάξουν...μάλιστα την τετάρτη δεν είχε καν αστυνομικούς στην θύρα κάτω που κοιτούν τα εισητήρια...στο ματς όμως με την Λάρισα είχε αστυνομία λες κ παίζαμε τελικό cl. Αν κουβαλούσα ρουκέτα μαζί μου τότε με τον Παο κ την πετούσα κανείς δεν θα με σταματούσε...μετά θα έλεγαν ότι γίνονται αίσχη στα ελληνικά γήπεδα...

Μετά το "ραντεβού" των οπαδών οσφπ-παο κ τον θάνατο του παιδιού είδες κάτι να αλλάζει ;

Κανείς λοιπόν δεν ασχολείται...

Eίναι προφανές πως δεν πηγαίνετε στο γήπεδο και δεν έχετε ιδέα τί συμβαίνει εκεί και τί όχι, και σε ποιές διαστάσεις συμβαίνει αυτό σε σχέση με τα "ρεπορτάζ".
Προσπαθείτε να κρίνετε το ποδόσφαιρο με όρους Μεγάρου Μουσικής. Όταν λοιπόν δείτε από κοντά πραγματικά επεισόδια και βανδαλισμούς (και όχι από τον καναπέ σας στον Ευαγγελάτο), τότε θα αξιολογήσετε κατάλληλα το πόσο όμορφο ήταν το κλίμα χθες και πόσο ελάχιστα τα όποια περιστατικά για έναν τελικό με χιλιάδες οπαδών και από τις δύο ομάδες που χάρηκαν το παιχνίδι.

Μέχρι να ξεπεράσετε το κόμπλεξ ανωτερότητας του κουλτουριάρη που θεωρεί υπανθρώπους τους συμπολίτες του που πηγαίνουν στα γήπεδα όλης της χώρας (και όλου του κόσμου), περιοριστείτε σε κρίσεις επί αντικειμένων που γνωρίζετε και όχι "έχετε ακουστά" ή "διαβάζετε στις εφημερίδες"....

Δεν κρίνω το ποδόσφαιρο με όρους Μεγάρου Μουσικής στο οποίο έχω πάει πολυ λιγότερες φορές απο ότι σε γήπεδο ( είτε ποδοσφαίρου, είτε μπάσκετ, είτε βόλλεϋ ). Και βασικά δεν κρίνω καν το ποδόσφαιρο αλλά μερίδα οπαδών ( και όχι όλους τους συμπολίτες μου που πηγαίνουν στα γήπεδα της χώρας ή του εξωτερικού ) τους οποίους δεν θεωρώ υπανθρώπους αλλά άτομα χωρίς σεβασμό και λογική.
Δεν νομίζω να έχει κάποιος κόμπλεξ επειδή δεν του αρέσουν τα επισόδεια και οι άλλες μορφές εκτόνωσης των οπαδών.
Και τέλος δεν θα μας υποδείξεις εσύ που θα περιοριστούν οι κρίσεις μας.
Δεν ζούμε σε άλλη χώρα κι ούτε περιμένουμε τον Ευαγγελάτο ή τις εφημερίδες να μας πούν τι γίνεται.

Ναι αλλά το νήμα ξεκίνησε όχι για επεισόδια αλλά για το Σπρέυ και τις μπίρες!

Τη στιγμή που φέτος έγιναν μύρια χειρότερα και τόπικ ΔΕΝ άνοιξε!

Ενημερωμένο σε βρίσκω.:ADFADF1::ADFADF1:

Που να δείς τι γίνεται στο Τρόμσο της Νορβηγίας,που ειναι και το βορειότερο τμήμα τής χώρας..
Η κοντινότερη ομάδα η Μπόντο Γκλίμτ απέχει 500km..
Α υπάρχει και τοπικό ντέρμπυ Τρόμσο-Τρομσντάλεν...
Εκεί πρέπει να πίνουν δυο μπουκάλια στο κάθε ημίχρονο γιά να μήν ´κόψουν φλέβες´.:Banane0::Banane0:

Παλιές αμαρτίες, Σπύρο μου, παλιές αμαρτίες...είναι που είχα αγάπη στον Bjon Borg...:flipout::flipout::flipout:

ΥΓ (άσχετο)

Την Πορτογαλία ακόμα 8 την δίνουν???