Οπαδοί στην σύγχρονη Ελλάδα.

Άνοιξα το θέμα όταν επέστρεψα στο σπίτι μου και με βάση τα όσα είδα. Και ενδεχομένως οι περισσότεροι να μην τα έβλεπαν ούτε στην τηλεόραση ούτε σε εφημερίδες.

Για τα άλλα γεγονότα που έγιναν στο παρελθόν βούηξε το πανελλήνιο δεν περιμένανε ούτε το Avclub ούτε εμένα για να ενημερωθούν.
Αλλά αν είναι να περιμένουμε να σκοτωθεί κάποιος για να μιλήσουμε τότε μας αξίζει αυτό που έχουμε.

έλα ντε....τι είναι λίγη μαύρη μπογιά σε ένα άγαλμα, ειδικά αφού καθαρίζει...μην κάθονται κ οι καθαριστές στον δήμο...να έχουν δουλειά...

Δεν πρόκειται να βάλουμε μυαλό ποτέ...βάζουμε μόνο όταν μας βάζουν την θηλιά στον λαιμό...πόσοι φορούσαν για παράδειγμα την ζώνη όταν το πρόστιμό είχε 50 ευρώ ; 2 ... πόσοι την φορούν τώρα που έχει 500 ευρώ ; 2000... (τα νούμερα είναι υποθετικά)...

Η οπαδική λογική,μόνο λογική δεν είναι.Υπακούει στους νόμους τις μάζας,πίσω από την οποία κάνουν πολλά και ακατανόμαστα, οπαδοί όλων των εθνικοτήτων.Από παραδείγματα, άπειρα.Με νεκρούς ή χωρίς.

Δεν νομίζω όμως ότι το γεγονός ότι κάποιος δεν πάει στο γήπεδο, χάνει και την κρίση του πάνω σε βανδαλισμούς οποιασδήποτε κατηγορίας.

Κάποιος είπε ότι "άλλο να βάφεις ένα άγαλμα και άλλο να βάφεις ένα τοίχο".Διαφωνώ.Το βάψιμο με σπρεϊ είναι αποκρουστικό έτσι ή αλλιώς.Ακόμα και ο τοίχος, είναι περιουσία κάποιου.Έχω το δικαίωμα να καταστρέφω την ιδιοκτησία του;Όταν καλύπτομαι από την ανωνυμία που μου δίνει η "πανυγηρική ατμόσφαιρα" φυσικά και το έχω.

Όσον αφορά το βάψιμο σε τοίχους, εξαρτάται.

Το γκραφίτι είναι τέχνη.
Τέχνη που γίνεται σε δικό μου τοίχο;Παρά τη θέλησή μου;;;;Ή μήπως τέχνη που γίνεται σε συγκεκριμένους τοίχους;(Που δεν προστατεύονται-θρασυδειλία)

Είναι λίγο περίπλοκο το ζήτημα.

Αν είναι ένα απλό σύνθημα, ή μόνο το όνομα μιας ομάδας, είναι όντως άσχημο.
Αλλά σε ένα τοίχο που έχει να βαφτεί από το Β' Παγκόσμιο, στον τοίχο κάποιου που δεν τον πειράζει, τότε ναι.

Επίσης, σε καμιά περίπτωση δε θεωρώ το ίδιο κακό το να βάψεις σε έναν απλό τοίχο σε σχέση με ιστορικό μνημείο.
Το μνημείο είναι για να μας θυμίζει ανθρώπους που έδωσαν το αίμα τους (κι όχι μόνο) για να μιλάμε εμείς στη γλώσσα μας.
Δε θα το βάλω στο ίδιο τσουβάλι με τον τοίχο μιας πολυκατοικίας...

Είναι λίγο περίπλοκο το ζήτημα.

Αν είναι ένα απλό σύνθημα, ή μόνο το όνομα μιας ομάδας, είναι όντως άσχημο.
Αλλά σε ένα τοίχο που έχει να βαφτεί από το Β' Παγκόσμιο, στον τοίχο κάποιου που δεν τον πειράζει, τότε ναι.

Επίσης, σε καμιά περίπτωση δε θεωρώ το ίδιο κακό το να βάψεις σε έναν απλό τοίχο σε σχέση με ιστορικό μνημείο.
Το μνημείο είναι για να μας θυμίζει ανθρώπους που έδωσαν το αίμα τους (κι όχι μόνο) για να μιλάμε εμείς στη γλώσσα μας.
Δε θα το βάλω στο ίδιο τσουβάλι με τον τοίχο μιας πολυκατοικίας...
Για τα ιστορικά μνημεία, εννοείται πως συμφωνώ.Το θέμα υπάρχει συνήθως με τον βανδαλισμό τοίχων υπό την ομπρέλλα της "ιδέας"(ομάδα,θρησκεία) δεν νομίζω ότι έχει και μεγάλη διαφορά αν γράψεις"Τ+Σ LFΕ".Για τέτοιου είδους γκράφιτι μιλάω.Το θέμα είναι όντως πολύπλοκο