OPERA SECONDA ή SONUS FABER TOY TOWER;;;

lakiss51

Supreme Member
8 December 2006
4,924
Με...τροφοδοτη εναν ιταλικο ενισχυτη τον UNICO 100 ποιο απο τα δυο ιταλικα ηχεια θα "δεσει" καλυτερα;
Ειναι γνωστο παντως οτι τα Opera/Unico Research ειναι της ιδιας εταιρειας, και συμφωνα με τους κατασκευαστες τους, ρυθμιζονται για να ταιριαζουν καλα μεταξυ τους. Ωστοσο ποιες μπορει να ειναι οι ακουστικες διαφορες μεταξυ των δυο ηχειων ωστε να προτιμηθει καποιο απο αυτα; Σημειωτεον οτι το Opera ειναι κλειστου τυπου (αρα σχετικα πιο ευκολο στη τοποθετηση στον δυσκολο χωρο μου) ενω απο την αλλη το Sonus εχει την οπη μπας ρεφλεξ πισω, αλλ απο οτι διαβαζω, δεν απαιτει μεγαλη αποσταση απο τον πισω τοιχο (πλεον του οτι για σοβαρη, μερακληδικη, ακροαση τα ηχεια τοποθετουνται στη μεση του χωρου πανταχοθεν ελευθερα). Αρα...επικεντρωνομαστε περισσοτερο στις ηχητικες διαφορες μεταξυ των και φυσικα ειμαι ανοιχτος και σε οποιαδηποτε αλλη προταση. Για το Opera αναφερομαι στο προηγουμενο μοντελο και οχι στο... ανοικονομητο νεο.
Λοιπον;

την απαντηση την εδωσες μονος σου . για ξανδιαβασε ...

Ειναι γνωστο παντως οτι τα Opera/Unico Research ειναι της ιδιας εταιρειας, και συμφωνα με τους κατασκευαστες τους, ρυθμιζονται για να ταιριαζουν καλα μεταξυ τους.

Όσες φορές έχω ακούσει Opera με Unico είχα μείνει άφωνος. Ήταν ολοφάνερο ότι συνεργάζονται πολύ καλά!

Η συνέργεια είναι πολύ σοβαρός λόγος για να πετύχεις ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα χωρίς αμφιβολίες, ταλαιπωρίες και επιπλέον ψάξιμο. Αν τα άκουσες και σου άρεσε ο ήχος του σετακίου unico-opera, τότε προχώρα.

Απάντηση: Re: OPERA SECONDA ή SONUS FABER TOY TOWER;;;

την απαντηση την εδωσες μονος σου . για ξανδιαβασε ...

Ειναι γνωστο παντως οτι τα Opera/Unico Research ειναι της ιδιας εταιρειας, και συμφωνα με τους κατασκευαστες τους, ρυθμιζονται για να ταιριαζουν καλα μεταξυ τους.
Ετσι τουλαχιστον λενε και οι δ/ντες παραγωγης των ηχειων. Ωστοσο δεν εχω ακουσει τον συνδυασμο Op/Un αλλα απλα θελω να μαθω αν ο ετερος συνδυασμος Sonus/Unico ειναι καλυτερος λογω ποιοτητας ηχειου. Εχω την εντυπωση οτι τα Sonus υπερτερουν των Opera

Ετσι τουλαχιστον λενε και οι δ/ντες παραγωγης των ηχειων. Ωστοσο δεν εχω ακουσει τον συνδυασμο Op/Un αλλα απλα θελω να μαθω αν ο ετερος συνδυασμος Sonus/Unico ειναι καλυτερος λογω ποιοτητας ηχειου. Εχω την εντυπωση οτι τα Sonus υπερτερουν των Opera

Μόνο με ακρόαση θα βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα!

Απλά να αναφέρω οτι στην αναζήτηση ηχείων για την περίπτωση μου, ο αντιπρόσωπος της sonus, πρέπει να είχε εκτός απο τα toy και κάποιο μοντέλο της opera...δυστυχώς έχει περάσει καιρός απο τότε και δεν θυμάμαι ποιό μοντέλο...δεν χάνεις τίποτα να πάρεις ενα τηλ για να δείς εάν μπορεί να τα βάλει για να τα ακούσεις μαζί

Περι ακροασης, ειναι ακατορθωτο να βγαλεις συμπερασματα για το πως θα ταιριαξουν στο χωρο σου (και με τα ενισχυτικα σου) ακουγοντας σε εντελως διαφορετικο χωρο και με εντελως ενισχυτικη συνθεση! Ετσι την "πατησα" με τα 805ς, οπου εκει που τα ακουσα με ενθουσιασαν αλλα σπιτι... και ειναι πολυ δυσκολο να σταλουν ηχεια στη Λαρισα για ακροαση και, πιθανως, να επιστραφουν...αναυλα, ετσι δεν ειναι; Μονο μετα τα OPERA SECONDA που δινει μελος εδω μεσα, μπορει να γινει (και μαλλον θα γινει). Παρεπιμπτοντως τα Sonus Toy Tower τα ακουσα στον Σακη Χατζηδημητριου. - πολυ "εκφραστικα" εκει, αλλα εδω μεσα στα επιπλα κλπ;
Απλα, ρωταω με το παρον θεμα μηπως εχει κανεις ταυτοχρονη εμπειρια ακροασης και των δυο (εστω και χωρις τον ενισχυτη μου) για να δω τι διαφορες εχουν μεταξυ τους τουλαχιστον

Περι ακροασης, ειναι ακατορθωτο να βγαλεις συμπερασματα για το πως θα ταιριαξουν στο χωρο σου (και με τα ενισχυτικα σου) ακουγοντας σε εντελως διαφορετικο χωρο και με εντελως ενισχυτικη συνθεση! Ετσι την "πατησα" με τα 805ς, οπου εκει που τα ακουσα με ενθουσιασαν αλλα σπιτι... και ειναι πολυ δυσκολο να σταλουν ηχεια στη Λαρισα για ακροαση και, πιθανως, να επιστραφουν...αναυλα, ετσι δεν ειναι; Μονο μετα τα OPERA SECONDA που δινει μελος εδω μεσα, μπορει να γινει (και μαλλον θα γινει). Παρεπιμπτοντως τα Sonus Toy Tower τα ακουσα στον Σακη Χατζηδημητριου. - πολυ "εκφραστικα" εκει, αλλα εδω μεσα στα επιπλα κλπ;
Απλα, ρωταω με το παρον θεμα μηπως εχει κανεις ταυτοχρονη εμπειρια ακροασης και των δυο (εστω και χωρις τον ενισχυτη μου) για να δω τι διαφορες εχουν μεταξυ τους τουλαχιστον

Mα και εμπειρία νά'χει κάποιος,την έχει αποκτήσει σε χώρο διαφορετικό από εκεί που ουσιαστικά προορίζονται να παίξουν:
Άρα;

το ασφαλέστερο είναι στον χώρο του καθενός και με τα ενισχυτικά του...το αμέσως επόμενο είναι με τον ενισχυτή αγκαλιά...τουλάχιστον στον χώρο του αντιπροσώπου

απλά το ανέφερα, επειδή θα μπορούσε να γίνει άμεση σύγκριση με τα δύο ηχεία, για να καταλάβει κάποιος τον χαρακτήρα τους, ευελπιστώντας να συμπεριφερθούν

αντίστοιχα στο χώρο του...μάλλον είναι φαύλος κύκλος το πράγμα

το ασφαλέστερο είναι στον χώρο του καθενός και με τα ενισχυτικά του...το αμέσως επόμενο είναι με τον ενισχυτή αγκαλιά...τουλάχιστον στον χώρο του αντιπροσώπου

απλά το ανέφερα, επειδή θα μπορούσε να γίνει άμεση σύγκριση με τα δύο ηχεία, για να καταλάβει κάποιος τον χαρακτήρα τους, ευελπιστώντας να συμπεριφερθούν

αντίστοιχα στο χώρο του...μάλλον είναι φαύλος κύκλος το πράγμα

Ακριβώς!!
Φαύλος κύκλος!!

Re: Απάντηση: Re: OPERA SECONDA ή SONUS FABER TOY TOWER;;;

Είχα παλαιότερα τα opera seconda και τώρα έχω τα toy tower. Τα opera είναι οντως πολυ εύκολα στην τοποθέτηση και δε θα σε προβληματίσουν σε αυτό.Εξαιρετικά ηχεία και ειδικά σε φωνες και μικρά σύνολα. Το μπάσο τους ίσως να μη το βρείς τόσο γεμάτο λογω κλειστής καμπίνας αλλά σε αυτό παίζουν ως γνωστό κι άλλα πράγματα ρόλο (χώρος,συνοδά,οδήγηση).
Από την άλλη το toy tower ειναι μαγευτικό και για μένα είναι ένα κλικ ανώτερο. Αυτό το ηχείο καταφερνει να με καθηλώνει συνεχώς με την αμεσότητα, το σωματώδη ήχο του, και τις εξαιρετκές μεσοϋψηλές του. Επίσης, ειναι κι αυτό σχετικά βολικό στην τοποθέτηση, παρόλο το bass reflex.
Αυτά βέβαια τα αναφέρω με τα δικά μου συνοδά, στο δικό μου χώρο (επίσης προβληματικός)
και με τα δικά μου μουσικά ακουσματα.
Μπορει σε εσενα να ματσάρουν καλυτερα τα opera λόγω συνεργειας.
Ελπίζω να βοήθησα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: OPERA SECONDA ή SONUS FABER TOY TOWER;;;

Είχα παλαιότερα τα opera seconda και τώρα έχω τα toy tower. Τα opera είναι οντως πολυ εύκολα στην τοποθέτηση και δε θα σε προβληματίσουν σε αυτό.Εξαιρετικά ηχεία και ειδικά σε φωνες και μικρά σύνολα. Το μπάσο τους ίσως να μη το βρείς τόσο γεμάτο λογω κλειστής καμπίνας αλλά σε αυτό παίζουν ως γνωστό κι άλλα πράγματα ρόλο (χώρος,συνοδά,οδήγηση).
Από την άλλη το toy tower ειναι μαγευτικό και για μένα είναι ένα κλικ ανώτερο. Αυτό το ηχείο καταφερνει να με καθηλώνει συνεχώς με την αμεσότητα, το σωματώδη ήχο του, και τις εξαιρετκές μεσοϋψηλές του. Επίσης, ειναι κι αυτό σχετικά βολικό στην τοποθέτηση, παρόλο το bass reflex.
Αυτά βέβαια τα αναφέρω με τα δικά μου συνοδά, στο δικό μου χώρο (επίσης προβληματικός)
και με τα δικά μου μουσικά ακουσματα.
Μπορει σε εσενα να ματσάρουν καλυτερα τα opera λόγω συνεργειας.
Ελπίζω να βοήθησα.

Μενω στην πρωτη παραγραφό σου οπου ειναι ΑΥΤΟ ακριβως που ζητω: γυναικειες φωνες (Σωκρατηηη - και δη... σκουρες!), μικρα συνολα (ορα Χατζηδακις), ευκολια στην τοποθετηση, χωρις υπερβολη του μπασου (απο αυτην ξεκινησε η περιπετεια).
Ακουσα μονο το Sonus σε σχεδον ιδανικες συνθηκες και μου ειχε αρεσει. Αναμενω πλεον την ακροαση του Οπερα.
Μια ακροαση που, οπως λετε παιδες, γενικως ειναι "φαυλος κυκλος" - ελπιζω η τελικη επιλογη να μην μου βγει "εθνικο λαχειο" οπου μετα απο καμια 15αρια χρονια στο ιδιο νουμερο δεν κερδισα ΠΟΤΕ:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: OPERA SECONDA ή SONUS FABER TOY TOWER;;;

Μενω στην πρωτη παραγραφό σου οπου ειναι ΑΥΤΟ ακριβως που ζητω: γυναικειες φωνες (Σωκρατηηη - και δη... σκουρες!), μικρα συνολα (ορα Χατζηδακις), ευκολια στην τοποθετηση, χωρις υπερβολη του μπασου (απο αυτην ξεκινησε η περιπετεια).
Ακουσα μονο το Sonus σε σχεδον ιδανικες συνθηκες και μου ειχε αρεσει. Αναμενω πλεον την ακροαση του Οπερα.
Μια ακροαση που, οπως λετε παιδες, γενικως ειναι "φαυλος κυκλος" - ελπιζω η τελικη επιλογη να μην μου βγει "εθνικο λαχειο" οπου μετα απο καμια 15αρια χρονια στο ιδιο νουμερο δεν κερδισα ΠΟΤΕ:flipout:

Χαχαχαχα,εγώ δεν μιλάω καθόλου όπως βλέπεις όντας ο πατέρας μιας εκ των νυφών.
Και μιας και εγώ συνήθως ακούω αγριανθρώπους,έχω λίγα να σου πω.
Ακούω όμως κι αυτούς:http://www.youtube.com/watch?v=uDxt8w9DeDU (αυτήν την στιγμή μάλιστα,από αρχείο flac φυσικά) κι ελπίζω να τους ακούσεις με τον ίδιο τρόπο στον χώρο σου και να μην χρειαστεί να διανύσουν δυο φορές τα παραπάνω χλμ..
Με την προϋπόθεση βέβαια πως ο πρώτος μνηστήρας δεν θα βρει την προίκα που θα πρέπει να δώσει και πάρεις σειρά ως δεύτερος.

Re: Απάντηση: OPERA SECONDA ή SONUS FABER TOY TOWER;;;

Στην μικρή,24/44 ριπαρισμένο με EAC.
(Θα φάμε ξύλο για το off topic.)

Ναι θα φάτε :D

24/44.1 δε βγαίνει από το EAC
16/44.1 βγαίνει

:slapface:

Απάντηση: Re: Απάντηση: OPERA SECONDA ή SONUS FABER TOY TOWER;;;

Ναι θα φάτε :D

24/44.1 δε βγαίνει από το EAC
16/44.1 βγαίνει

:slapface:

Κι ετούτο τι λέει τότε;
gΚαταγραφή.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: OPERA SECONDA ή SONUS FABER TOY TOWER;;;

Κι ετούτο τι λέει τότε;
View attachment 88227

Οκ,άκυρο,έχεις δίκιο,αυτό το CD δεν το είχα,είναι ευγενική χορηγία το αρχείο.

(Τέλος off topic,δεν ξαναμιλάω.)