OPERA SECONDA ή SONUS FABER TOY TOWER;;;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: OPERA SECONDA ή SONUS FABER TOY TOWER;;;

Οκ,άκυρο,έχεις δίκιο,αυτό το CD δεν το είχα,είναι ευγενική χορηγία το αρχείο.

(Τέλος off topic,δεν ξαναμιλάω.)

Μπορεί να είναι vinyl rip …

Μπορεί να είναι από DSD … αλλά γιατί να το υποβιβάσεις ως εκεί?

Μπορεί … μπορεί … αλλά τα αγνώστου πατρός δύσκολο να τα εμπιστευτεί κανείς …

Είπαμε

Κσυλο

:D

Απάντηση: Re: OPERA SECONDA ή SONUS FABER TOY TOWER;;;

Ειναι γνωστο παντως οτι τα Opera/Unico Research ειναι της ιδιας εταιρειας, και συμφωνα με τους κατασκευαστες τους, ρυθμιζονται για να ταιριαζουν καλα μεταξυ τους.

Με...τροφοδοτη εναν ιταλικο ενισχυτη τον UNICO 100 ποιο απο τα δυο ιταλικα ηχεια θα "δεσει" καλυτερα;
Ειναι γνωστο παντως οτι τα Opera/Unico Research ειναι της ιδιας εταιρειας, και συμφωνα με τους κατασκευαστες τους, ρυθμιζονται για να ταιριαζουν καλα μεταξυ τους.

Τα "ματσαρίσματα" των εταιρειών είναι καλοδεχούμενα, αλλά δεν είναι κάτι που θεωρώ πως αξίζει να προκαλεί εφησυχασμό ή ενθουσιασμό...
ιδιαίτερα δε όταν δεν υπάρχει και δυνατότητα ακρόασης από τον υποψήφιο κάτοχο.
Μπορεί οι εταιρείες να τιουνάρουν τα μηχανήματά τους μαζί, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και ευτυχές (για όλους) αποτέλεσμα.

Έχω ακούσει unico και seconda σε διαφορετικά setup... και προσωπικά (=υποκειμενικά) η ιδέα αυτού του συνδυασμού δεν με συναρπάζει...

Αφενός έχω την υποψία ότι ίσως υπάρξουν περιοχές ασάφειας (χαμηλά) και τονισμού (ψηλομεσαία),
και αφετέρου την αίσθηση ότι το συνολικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι κάπως "ανέμπνευστο", "άγευστο"...
Αυτά βέβαια (αν προκύψουν), σε πολλούς μπορεί να αρέσουν, και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό.

Το καλύτερο θα ήταν να ακροαστείς και τα δυο ζευγάρια, σε οποιοδήποτε διαθέσιμο/διαφορετικό χώρο (τι να κάνουμε, έτσι είναι για όλους...σχεδόν), αλλά με τον Unison να τα οδηγεί - και αν είναι δυνατόν και με τη πηγή... ( με την ευκαιρία θα μπορούσες να αναφέρεις ποιά είναι; ).

Όσο για τους "προβληματικούς" χώρους...
ελάχιστοι έχουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους... όλοι οι άλλοι έχουμε προβληματικούς (λιγότερο ή περισσότερο).
Ο δικός σου προβληματικός χώρος τί διαστάσεις και χαρακτηριστικά έχει;

Πιθανόν ο ίδιος να τα έχεις προσμετρήσει αυτά (χώρο, πηγή, ηχητικούς χαρακτήρες), ώστε να "κόψεις" το sonus με το καλημέρα...

ο ίδιος πάντως, δεν θα τα "έκαιγα" τόσο εύκολα... και χωρίς ακρόαση...

το έκανα μια φορά... και μετάνοιωσα.

Last edited:

Τα "ματσαρίσματα" των εταιρειών είναι καλοδεχούμενα, αλλά δεν είναι κάτι που θεωρώ πως αξίζει να προκαλεί εφησυχασμό ή ενθουσιασμό...
ιδιαίτερα δε όταν δεν υπάρχει και δυνατότητα ακρόασης από τον υποψήφιο κάτοχο.
Μπορεί οι εταιρείες να τιουνάρουν τα μηχανήματά τους μαζί, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και ευτυχές (για όλους) αποτέλεσμα.

Έχω ακούσει unico και seconda σε διαφορετικά setup... και προσωπικά (=υποκειμενικά) η ιδέα αυτού του συνδυασμού δεν με συναρπάζει...

Αφενός έχω την υποψία ότι ίσως υπάρξουν περιοχές ασάφειας (χαμηλά) και τονισμού (ψηλομεσαία),
και αφετέρου την αίσθηση ότι το συνολικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι κάπως "ανέμπνευστο", "άγευστο"...
Αυτά βέβαια (αν προκύψουν), σε πολλούς μπορεί να αρέσουν, και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό.

Το καλύτερο θα ήταν να ακροαστείς και τα δυο ζευγάρια, σε οποιοδήποτε διαθέσιμο/διαφορετικό χώρο (τι να κάνουμε, έτσι είναι για όλους...σχεδόν), αλλά με τον Unison να τα οδηγεί - και αν είναι δυνατόν και με τη πηγή... ( με την ευκαιρία θα μπορούσες να αναφέρεις ποιά είναι; ).

Όσο για τους "προβληματικούς" χώρους...
ελάχιστοι έχουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους... όλοι οι άλλοι έχουμε προβληματικούς (λιγότερο ή περισσότερο).
Ο δικός σου προβληματικός χώρος τί διαστάσεις και χαρακτηριστικά έχει;

Πιθανόν ο ίδιος να τα έχεις προσμετρήσει αυτά (χώρο, πηγή, ηχητικούς χαρακτήρες), ώστε να "κόψεις" το sonus με το καλημέρα...

ο ίδιος πάντως, δεν θα τα "έκαιγα" τόσο εύκολα... και χωρίς ακρόαση...

το έκανα μια φορά... και μετάνοιωσα.
Ευχαριστω για την απαντηση
Το ζευγαρι Unico - Opera θα ακουστει σημερα (μαλλον) επι τοπου, αλλα το Sonus Faber Toy Tower ως ζευγαρι...ποτε, γιατι δεν στελνει ο αντιπροσωπος εδω. Οποτε τυχουσα αγορα του θα ειναι στα τυφλα. Ως πηγη θα ειναι Unico cd player και πολλα flac υψηλης αναλυσης μεσω Dune Max.
Ο χωρος φαινεται εδω μην 11 http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/99061-Τι-(ποιά)-ηχεία-στον-χώρο-μου/page3 (με τη διαφορα οτι για...σοβαρες ακροασεις αυτες γινονται απο τη θεση γ´γενικως)

Μήπως είναι "γλυκερό" το αποτέλεσμα των unico cd, unico 100, opera seconda? Θα έλεγα να ακούσεις και τα toy towers, αλλά και κάποιο άλλο πιο ουδέτερο ηχείο ή μια πιο ουδέτερη πηγή (δηλ. χωρίς λάμπα στο σήμα). Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις.

Μήπως είναι "γλυκερό" το αποτέλεσμα των unico cd, unico 100, opera seconda? Θα έλεγα να ακούσεις και τα toy towers, αλλά και κάποιο άλλο πιο ουδέτερο ηχείο ή μια πιο ουδέτερη πηγή (δηλ. χωρίς λάμπα στο σήμα). Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις.

Το "γλυκερο" το φοβαμαι, αλλα η πηγη και η ενισχυση ΔΕΝ αλλαζουν πλεον - αρα μονο με τα ηχεια θα γινει "παιγνιδι". Αν καποιος ...καλος αντιπροσωπος θελει τουλαχιστον 2000 απο μενα (ζεστα, + κατι τις) για ηχεια θα κανει την "παραχωρηση" να μου τα στειλει και να τα ακουσω στο χωρο μου και με τα μασινια μου. Χοιριδιον εν σακκω ποτε πια. Καλα και χρυσα ηταν τα 805ς, αλλα εδω μεσα και χαθηκαν και "δεν" γενικα. Αν ξερετε κανεναν συνεργασιμο μαγαζατορα, με πμ δεχομαι και μετα...αιτουμαι!

Για να προσθέσω κι εγώ την εμπειρία μου ως ο κάτοχος,τα Seconda,μόνο γλυκερά δεν είναι.Τουλάχιστον στον συνδυασμό με τα δικά μου Densen.
Θα έλεγα μάλιστα πως μπορεί να μην είναι αποκαλυπτικά της κάθε λεπτομέρειας στις πολύ υψηλές και στις τέρμα κάτω,αλλά στο μεσαίο φάσμα είναι πολύ αναλυτικά.
Αν ήταν γλυκερά,με τις δικές μου μουσικές προτιμήσεις,θα είχαν μείνει σπίτι το πολύ ένα τέταρτο.
(Όσο να ακουστεί το 'Ραμόν" και με τον Χαρούλη και με τον Σαββόπουλο,χε,χε..)
Το ότι έχουν ελαφρώς προβολικές μεσαίες είναι γεγονός.Όπως επίσης γεγονός είναι ο "μεγάλος" τους ήχος,στον δικό μου μεγάλο χώρο φυσικά.
Εκεί που δεν συγκρίνονται με τα υπόλοιπα της κατηγορίας τους όμως είναι στον έλεγχο του μπάσου,όντας κλειστού τύπου.
Αυτά πάντα στα δικά μου αυτιά.
Ο αγαπητός Βαγγέλης θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει με τα δικά του αυτιά πως θα τα ακούσει στον χώρο του.Γιατί κακά τα ψέματα,ηχείο και χώρος,είναι ένα και το αυτό,ακούμε και τα δύο κι αυτό δεν αλλάζει.

......................................,αλλά στο μεσαίο φάσμα είναι πολύ αναλυτικά.
..........................
Εκεί που δεν συγκρίνονται με τα υπόλοιπα της κατηγορίας τους όμως είναι στον έλεγχο του μπάσου,όντας κλειστού τύπου.
.....................................................

Οι πολυ υψηλες...χαθηκαν πλεον (παιδια...μεγαλωσαμε!), αλλα εαν αυτα απου αναφερεις βγουν εδω μεσα τοτε ΟΚ!
Αλλα μαλλον αυριο θα ερθουν, οι μεταφορικες σε καμια ωρα κλεινουν (δεν ειναι κουριερ)

Αλλα μαλλον αυριο θα ερθουν, οι μεταφορικες σε καμια ωρα κλεινουν (δεν ειναι κουριερ)

Μια μερούλα υπομονή..
Εγώ τι να πω;
Που έχω βάλει επάνω τα sony των νιάτων μου και μου φαίνεται πως 'εχω χάσει άνθρωπο από εδώ μέσα!
Πάντως,σε κάθε περίπτωση,ή τα κρατήσεις και τα αντικαταστήσω με κάτι που έχω στο μυαλό μου,είτε μου τα επιστρέψεις,η αναβάθμιση που θα ακούσω,θα είναι συγκλονιστική!

Ποιός ανέφερε βρε παίδες ως "γλυκερά" τα seconda; Μήπως έγραψα κάτι λάθος και παρανοήθηκα (πλην sokmav & leo);
Το ακριβώς αντίθετο εννοούσα... Τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία (ακρόαση) αυτό κατάλαβα...
ότι πρόκειται δηλαδή για "σοβαρά" και καλοφτιαγμένα ηχεία, που μόνο όμως με ανάλογα συνοδά θα μπορούσαν να δώσουν ένα πιο "ζουμερό" αποτέλεσμα (αν και εφόσον ο χρήστης επιθυμεί κάτι τέτοιο).

Εν πάση περιπτώσει, το θετικό είναι ότι ο φίλος evam γνωρίζει τι ήχο δεν θέλει, οπότε με το seconda μάλλον βαδίζει σωστά...
Το μόνο, λίγη προσοχή σε ενα πιθανό ενδεχόμενο "θέματος" στη μεσουψηλή περιοχή (λόγω συνέργειας με ενισχυτή), το οποίο (αν υπάρξει, που το απεύχομαι) θα γίνει αντιληπτό μόνο με εκτεταμένη ακρόαση (2-3 ώρες τουλάχιστον, σερί).
Στη πρώτη μισή-μια ώρα, κάτι τέτοιο μπορεί να ακουστεί και ως "εντυπωσιακό", "διαφανές" ή "αναλυτικό", αλλά σε βάθος χρόνου να αποδειχθεί τελικά "κουραστικό", "λαμπρό", και "χαρά του φαρμακοποιού" που θα ξεπουλήσει όλα του τα παναντόλ έξτρα...

Η πηγή σου είναι σούπερ... Με τις χαμηλές δεν νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα (πως να έχεις κιόλας αφού δεν θα υπάρχουν)... οπότε... λίγη προσοχή στην ακρόαση (δοκίμασε και "κακές" ηχογραφήσεις. ελληνικά ακούς, δεν θα δυσκολευτείς να βρεις!), και αν δεν προκύψει οποιοδήποτε θέμα (όπως λχ αυτό των μεσουψηλών), τότε θα χαρούμε όλοι να έχουμε έναν ακόμα ευτυχισμένο μουσικόφιλο στη παρέα... :smile:

Εγώ πάντως (στο "κόλλημα"!) θα προτιμούσα τα sonus... :flipout:

o Unico 100 με ενα ωραιο ζευγαρι ΝΟS λαμπιτσες θα ναι μια χαρα ακομα κ για τα Opera. Το αργο του χαμηλο το ισοσταθμιζει η ταχυτητα της κλειστης καμπινας του ηχειου.

Ποιός ανέφερε βρε παίδες ως "γλυκερά" τα seconda; Μήπως έγραψα κάτι λάθος και παρανοήθηκα (πλην sokmav & leo);
Το ακριβώς αντίθετο εννοούσα... Τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία (ακρόαση) αυτό κατάλαβα...
ότι πρόκειται δηλαδή για "σοβαρά" και καλοφτιαγμένα ηχεία, που μόνο όμως με ανάλογα συνοδά θα μπορούσαν να δώσουν ένα πιο "ζουμερό" αποτέλεσμα (αν και εφόσον ο χρήστης επιθυμεί κάτι τέτοιο).
"Αναλογα συνοδα" δεν ειναι αυτα της ιδιας εταιρειας;
Εν πάση περιπτώσει, το θετικό είναι ότι ο φίλος evam γνωρίζει τι ήχο δεν θέλει, οπότε με το seconda μάλλον βαδίζει σωστά...
Το μόνο, λίγη προσοχή σε ενα πιθανό ενδεχόμενο "θέματος" στη μεσουψηλή περιοχή (λόγω συνέργειας με ενισχυτή), το οποίο (αν υπάρξει, που το απεύχομαι) θα γίνει αντιληπτό μόνο με εκτεταμένη ακρόαση (2-3 ώρες τουλάχιστον, σερί).
Στη πρώτη μισή-μια ώρα, κάτι τέτοιο μπορεί να ακουστεί και ως "εντυπωσιακό", "διαφανές" ή "αναλυτικό", αλλά σε βάθος χρόνου να αποδειχθεί τελικά "κουραστικό", "λαμπρό", και "χαρά του φαρμακοποιού" που θα ξεπουλήσει όλα του τα παναντόλ έξτρα...
Οπως ακριβως την πατησα με τα 805ς

Η πηγή σου είναι σούπερ... Με τις χαμηλές δεν νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα (πως να έχεις κιόλας αφού δεν θα υπάρχουν)
μη μου λες τετοια μη μου λες ... οπότε... λίγη προσοχή στην ακρόαση (δοκίμασε και "κακές" ηχογραφήσεις. ελληνικά ακούς, δεν θα δυσκολευτείς να βρεις!), και αν δεν προκύψει οποιοδήποτε θέμα (όπως λχ αυτό των μεσουψηλών), τότε θα χαρούμε όλοι να έχουμε έναν ακόμα ευτυχισμένο μουσικόφιλο στη παρέα... :smile:

Πες τον πατριωτη μου (Καρδιτσιωτης ειναι) να μου τα στειλει για ακροαση:guitarist:

Re: Απάντηση: OPERA SECONDA ή SONUS FABER TOY TOWER;;;

Η πηγή σου είναι σούπερ... Με τις χαμηλές δεν νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα (πως να έχεις κιόλας αφού δεν θα υπάρχουν)... οπότε... λίγη προσοχή στην ακρόαση (δοκίμασε και "κακές" ηχογραφήσεις. ελληνικά ακούς, δεν θα δυσκολευτείς να βρεις!), και αν δεν προκύψει οποιοδήποτε θέμα (όπως λχ αυτό των μεσουψηλών), τότε θα χαρούμε όλοι να έχουμε έναν ακόμα ευτυχισμένο μουσικόφιλο στη παρέα... :smile:

Εγώ το ανέφερα λόγω ότι υπάρχουν λάμπες και στο CD και στον ενισχυτή (προενίσχυση).

Δεν έχω ακούσει το συνδυασμό αυτό και δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός και να εκφέρω ιδίαν άποψη.

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το εντυπωσιακό-αναλυτικό άκουσμα σε βάθος χρόνου μπορεί να αποδειχθεί κουραστικό κι ενοχλητικό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: OPERA SECONDA ή SONUS FABER TOY TOWER;;;

Εγώ το ανέφερα λόγω ότι υπάρχουν λάμπες και στο CD και στον ενισχυτή (προενίσχυση).

Δεν έχω ακούσει το συνδυασμό αυτό και δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός και να εκφέρω ιδίαν άποψη.

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το εντυπωσιακό-αναλυτικό άκουσμα σε βάθος χρόνου μπορεί να αποδειχθεί κουραστικό κι ενοχλητικό.
Αυτο δεν ισχυει για τα ATC;

Δεν ξέρω τα ATC δεν τα έχω ακούσει και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Όταν έψαχνα για ηχεία τα είχα στη λίστα μου, αλλά αφού βρήκα αυτά που ήθελα, δεν πήγα να τα ακούσω.

Άλλα ηχεία που άκουσα σε συνδυασμό με "στεγνό" κι αναλυτικό ενισχυτή με κούρασαν.

Δε με λες βρε ψυχή, πριν την περιπέτεια τι ηχεία είχες και δε σου άρεσαν?

Δεν μου αρεσαν στο χωρο μου, μπουμαριζαν και με μετρια ενταση ηταν και μεγαλα γκρινιαζε και η κυρα, οταν επαιξαν αλλου με ενισχυτικα ταξης D, εκλαιγα, αλλα τι να τα κανω, να τα καμαρωνω λογω ομορφιας;http://www.soundstage.com/revequip/mfsl_oml2.htm

Για μένα αν το ηχείο πετά όλη την ανάλυση και τη λεπτομέρεια στα μούτρα θα καταντήσει κουραστικό το άκουσμα.
Η λεπτομέρεια και η ανάλυση πρέπει να υπάρχει και να συνεισφέρει στο συνολικό άκουσμα-αποτέλεσμα.