OPERA SECONDA ή SONUS FABER TOY TOWER;;;

Η εμπειρια μου απο Densen μου λεει το εξης. Επειδη χαμηλα δεν εχουν σωμα και δυναμη και επειδη ψηλα εχουν εκταση και αναλυση, η απουσια του χαμηλου σου δινει την εντυπωση οτι η τονικη ισορροπια του ενισχυτη ρεπει προς τις υψηλες. Με ενα ηχειο μπαμπατσικο χαμηλα, δε θα το καταλαβεις, με ενα ηχειο δυσκολο ναι. Παντως "μηχανικο" τον ηχο τους δεν θα τον χαρακτηριζα, "σκοτεινο" ουτε, μαλλον θα ελεγα οτι στα μεσαια ειναι λιγο ματ το ηχοχρωμα.

Μέτρα σύγκρισης έχω πολλά σε περιστασιακές ακροάσεις της μιας-δυο ημερών.
Γνώμη όμως μπορώ να έχω μόνο μετά από πολύμηνη συμβίωση.Αυτό θεωρώ εγώ σωστό.

Μίλησα για διαφορετικά μέτρα σύγκρισης ΟΧΙ ότι δεν έχεις
Ότι χρειάζεται συμβίωση με τα μηχανήματα συμφωνώ,αν και η πρώτη εκτίμηση είναι και το ουσιαστικό της υπόθεσης!-bye-

Last edited:
Η εμπειρια μου απο Densen μου λεει το εξης. Επειδη χαμηλα δεν εχουν σωμα και δυναμη και επειδη ψηλα εχουν εκταση και αναλυση, η απουσια του χαμηλου σου δινει την εντυπωση οτι η τονικη ισορροπια του ενισχυτη ρεπει προς τις υψηλες. Με ενα ηχειο μπαμπατσικο χαμηλα, δε θα το καταλαβεις, με ενα ηχειο δυσκολο ναι. Παντως "μηχανικο" τον ηχο τους δεν θα τον χαρακτηριζα, "σκοτεινο" ουτε, μαλλον θα ελεγα οτι στα μεσαια ειναι λιγο ματ το ηχοχρωμα.

Αυτό ακριβώς πετύχαινε το ματσάρισμά τους με τα 'εύκολα' Seconda.Ακριβέστατη περιγραφή.
Αυτό πριν τα after market καλώδια βέβαια.Εκεί ένιωσα πως έβαλα δεύτερο ζευγάρι ενισχυτών δίπλα στο υπάρχον.

Απάντηση: Re: OPERA SECONDA ή SONUS FABER TOY TOWER;;;

Ουτε σημερα:furious3:

Παιδες...δεν εχω Densen!

Ουτε σημερα:furious3:

Παιδες...δεν εχω Densen!

Ούτε ε;
Εσύ με τον unico σου θα τα πας,άσε εμάς να λέμε.
(Αν μη τι άλλο πάντως τα παραπάνω θα είναι χρήσιμα σε περίπτωση άναυλης επιστροφής,χε χε..)

sorry για άλλο ένα off topic...

όποιος άκουσε τους densen μεσουψηλά ως λαμπρούς, προβολικούς, σκληρούς και δεν ξέρω τι άλλο, στη πραγματικότητα άκουσε λαμπρό, προβολικό, σκληρό και δεν ξέρω τι άλλο μεσουψηλά ηχείο... ή ακατάλληλο στην οδήγηση απο τον αντίστοιχο densen!
η εταιρεία αυτή βγάζει απολύτως ισορροπημένα μηχανακια για να παίξεις με όλα τα ηχεία αναλόγως γούστου.
Δεν έχουν όλα τα μοντέλα την δύναμη για όλα τα ηχεία... φυσικά!!! Που το είδατε αυτό? Ν' ακούσω παράδειγμα παρακαλώ.

Οι μικροί densen είναι φτιαγμένοι κυρίως για 8ωμα σχετικά εύκολα ηχεία... εκεί δεν θα καταλάβεις ούτε έλειψη σώματος, ούτε τονική ανισορροπία ούτε τίποτα...
Εγώ απο την άλλη δοκίμασα σπίτι δύο 4ωμα και όντως στο πρώτο η έλλειψη σώματος χαμηλά ήταν αισθητή, αλλά στο δεύτερο ακούς σώματα και χαμηλές απο ηχείο δαπέδου.... ενώ με μεγαλύτερη καμπίνα 8ωμο μπουμπούνισε το σπίτι... και τα σώματα πήγαν στο διάολο... Να βγω τώρα να γράψω ότι ότι είναι "σωματαράδες" οι B110?
Και οι σωματαράδες και γλυκόηχοι nad και xindak αν κληθούν να οδηγήσουν κανα θηρίο για τα μέτρα τους, μια χαρά τζούφιοι και σκληροί θα φανούν. Nα τους πούμε αδύναμους και προβολικούς?

Δε πάει έτσι... και το ξέρετε...
πείτε άκουσα αυτό, με αυτά να συνεννοηθούμε και να καταλάβει κάτι και ο ανυποψίαστος αναγνώστης!
Ή δικαιολογείστε την άποψή σας απο τεχνικής πλευράς, με spec κτλ

ps1. αν δει ο Βασίλης (Rempelos) το νήμα ας γράψει τη γνώμη του για Β110/Seconda που έχει σπίτι του..... ο Σωκράτης που έζησε καιρό με αυτά το έκανε ήδη...
ps2. sorry φίλε Λάκη στο θέσαμε το νήμα!

Last edited:
Ούτε ο densen του Νίκου με τα chario μου ακούστηκε προβολικός, ούτε ο Β100 (με sirene) ενός άλλου φίλου...
Η άποψή μου συγκλίνει περισσότερο με του Παντελή (ιδιαίτερα με τη τελευταία πρόταση)... τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το δεύτερο σύστημα.
Στου Νίκου όμως, αντιθέτως, το βρήκα και "ζουμερό" το αποτέλεσμα...
Οπότε...μήπως και καταλήξουμε (πάλι) στο συμπέρασμα ότι, ναι μεν τα μηχανήματα έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι θέμα συνέργειας και χώρου;

Επίσης, μάλλον ούτε με τις γλυκάδες θα βρούμε άκρη...
Για τον ενα μπορεί να είναι μαλακός ή γλυκοηχος ο Ι21, για τον άλλο τα υβρίδια της unison ή της xindak, και για άλλους...άλλοι.

Σε κάθε περίπτωση όμως, και με τα δυο θέματα είμεθα οφ τόπικ...

Aυτό που (όλοι ελπίζω) περιμένουμε πλέον (και θα είναι και πανάκεια των οφ τόπικ) είναι η ακρόαση των ηχείων από τον evam...

Last edited:
Re: Απάντηση: OPERA SECONDA ή SONUS FABER TOY TOWER;;;

μήπως και καταλήξουμε (πάλι) στο συμπέρασμα ότι, ναι μεν τα μηχανήματα έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι θέμα συνέργειας και χώρου;

Αυτό...

να το γράψουμε 100 φορές σε ένα τετράδιο να το εμπεδώσουμε και να μη ξαναχαλάσουμε νήματα... -bye-

..............................................
ps2. sorry φίλε Λάκη στο θέσαμε το νήμα!
καλα, ας ακουσω σημερα/αυριο τα ηχεια και θα δειτε που θα σας ...θεσω εγω:BDGBGDB55:

Σωκρατη παρε κανα τηλεφωνο τα παληκαρια σου που τα εδωσαν, φοβαμαι μην εγινε κανενα λαθος στα τηλεφωνα μου και δεν με βρισκουν (ουτε 25αρα να περιμενα με τοση αγωνια!)

καλα, ας ακουσω σημερα/αυριο τα ηχεια και θα δειτε που θα σας ...θεσω εγω:BDGBGDB55:

Σωκρατη παρε κανα τηλεφωνο τα παληκαρια σου που τα εδωσαν, φοβαμαι μην εγινε κανενα λαθος στα τηλεφωνα μου και δεν με βρισκουν (ουτε 25αρα να περιμενα με τοση αγωνια!)

Μου πέρασε απ' το μυαλό....
Πρωί πρωί αύριο..

Μάλλον οι μεταφορικές δεν συμμερίζονται τις αγωνίες μας.
Ή αύριο ή Δευτέρα είπαν θα παραλαβεις.
Μεγάλη πληγή οι τύποι.

Απλά να αναφέρω οτι στην αναζήτηση ηχείων για την περίπτωση μου, ο αντιπρόσωπος της sonus, πρέπει να είχε εκτός απο τα toy και κάποιο μοντέλο της opera...δυστυχώς έχει περάσει καιρός απο τότε και δεν θυμάμαι ποιό μοντέλο...δεν χάνεις τίποτα να πάρεις ενα τηλ για να δείς εάν μπορεί να τα βάλει για να τα ακούσεις μαζί

Το Grand Mezza. Απλά καμία σχέση με το seconda.

Το Grand Mezza. Απλά καμία σχέση με το seconda.

Το εχει ακομη!
Για πες Bασιλη εδω και τις δικες σου εντυπωσεις για τα seconda

Το εχει ακομη!
Για πες Bασιλη εδω και τις δικες σου εντυπωσεις για τα seconda

Πρέπει να βρω και λιγο χρόνο. Βαγγέλη με λίγα λόγια θα σε καλύψει απόλυτα. Μέσα στο σκ θα προσπαθήσω να γράψω περισσότερα.

Πρέπει να βρω και λιγο χρόνο. Βαγγέλη με λίγα λόγια θα σε καλύψει απόλυτα. Μέσα στο σκ θα προσπαθήσω να γράψω περισσότερα.

Εν αναμονη λοιπον (κι απο εδω!)

Σημερα ηρθαν τα ηχεια - το βραδακι κρινονται στον ...επιπλατο χωρο μου!

Εννιά ημέρες!
Ούτε απ' το Αμέρικα να τα έστελνα!
(Εκτός και πέσαμε σε κρυφοaudiophile μεταφορέα και τα άκουγε τόσες ημέρες.)

Aπο το λιγο που ακουσα (διακοπη για...ειδικους λογους) ειδα οτι...βαρανε καλα - και κυριως ΔΕΝ μπουμαρουν (σ)τον χωρο! ΟΥΦ!