Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Εδώ που τα λέμε πάντως είναι καιρός να απαγορευτούν και τα κυνηγετικά και το κυνήγι.

Εδώ που τα λέμε πάντως είναι καιρός να απαγορευτούν και τα κυνηγετικά και το κυνήγι.

Kαι αυτο γινεται : )
Aλλα προφανως η κοινωνια εχει κρινει οτι τα κυνηγετικα ειναι ενα αποδεκτο ρισκο σε αντιθεση μια μια γενικευμενη οπλοφορια.Αποδειξη ? Αν ηταν αλλιως θα ειχαν αλλαξει τα πραγματα : )

...και τα κρητικά γαμήλια γλέντια... :)))

Πάλι με το διαχωρισμό σε κυνηγετικά και μη; Απάλευτο... . Προσπαθείστε να το δείτε ότι ο διαχωρισμός γίνεται βάσει της ελληνικής νομοθεσίας. Όπλα είναι. Η διαφορά είναι ότι δεν έχουν ραβδωτή κάνη. Σε κοντινές αποστάσεις είναι σαν να ρίχνεις με 4απλάσια ισχύ σε σχέση με ένα ραβδωτό, μία μπάλα του μπέηζμπολ!!!!

Πάντως ο Pleo όταν έγραψα πως ΔΕΝ είμαι κατά της οπλοκατοχης το προσπέρασε.
Για να ικανοποιηθεις, στείλε μου το ποστ όπως το θες να το υπογράψω.
Ετσι ή αλλιώς πάντως, αν υπάρχει 1 στις 1000 πιθανότητα να γίνουμε στόχοι ενόπλων, η κατοχή ενός όπλου, για τους λόγους που εκθεσαμε στη συζήτηση, δεν αλλάζει και πολύ την έκβαση μιας εισβολής οταν δεν υπάρχει ΦΥΛΑΚΑΣ - ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ.

Υπήρχε παλιά μια παροιμία που έλεγε "στακα να γεμίσω να σε πυροβολησω" που ίσως κάποιοι τη βλέπουν ως κυριολεξία

Πάλι με το διαχωρισμό σε κυνηγετικά και μη; Απάλευτο... . Προσπαθείστε να το δείτε ότι ο διαχωρισμός γίνεται βάσει της ελληνικής νομοθεσίας. Όπλα είναι. Η διαφορά είναι ότι δεν έχουν ραβδωτή κάνη. Σε κοντινές αποστάσεις είναι σαν να ρίχνεις με 4απλάσια ισχύ σε σχέση με ένα ραβδωτό, μία μπάλα του μπέηζμπολ!!!!

Α όλα κιόλα!

Εμένα με ενδιαφέρει να σταματήσει το κυνήγι.

Οι κυνηγοί αν γουστάρουν να πυροβολούν ο ένας τον άλλο, δικαίωμά τους.

Τα όπλα ως σπορ πάντως είναι ωραία δραστηριοτητα αλλα στην Ελλάδα ειναι κι αυτό στα δυσκολα

Α κατάλαβα. Έχεις μείνει στην εποχή των μουσκέτων. Δεν γεμίζεις. Γι' αυτό είναι δημοφιλή τα striker-fired. Στη θαλάμη με σταθερό τράβηγμα στη σκανδάλη.

Που θα τη βρεις την επιφυλακή; Θα την πάρεις τηλέφωνο;

Το κυνήγι είναι πλέον μια γελοία υπόθεση. Δεκαδες χιλιαδες κοσμος να ξεχυνεται κάθε Σαβ/κο στις σαιζόν να τουφεκισει κυριως πουλακια...

Α όλα κιόλα!

Εμένα με ενδιαφέρει να σταματήσει το κυνήγι.

Οι κυνηγοί αν γουστάρουν να πυροβολούν ο ένας τον άλλο, δικαίωμά τους.

Κι εμένα δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο πλην της αυτοάμυνας. Αχρείαστο σπορ και δολοφονικό. Of no use.

Kαι αυτο γινεται : )
Aλλα προφανως η κοινωνια εχει κρινει οτι τα κυνηγετικα ειναι ενα αποδεκτο ρισκο σε αντιθεση μια μια γενικευμενη οπλοφορια.Αποδειξη ? Αν ηταν αλλιως θα ειχαν αλλαξει τα πραγματα : )

Επίσης έχει αποφασίσει (στην Ελλάδα τουλάχιστον) ότι είναι προτιμότερο να σε κλέψουν από το να σκοτώσεις τον κλέφτη. Και καλά κάνει, προσθέτω.

Εννοείς Practical Shooting...

Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος http://www.skoe.gr/

Εγώ είμαι στο σωματείο Δήμητρα Ελευσίνας αλλά δεν ασχολούμαι πια.

Πολυ καλά...Ξερω και κάπως τα μέρη αυτα εκει πέρα. Πολυ καλά εκανες που πηγαινες και προτεινω σε όποιον κατέχει οπλο να το κάνει, γιατι χωρίς μπορει να γινει περισσοτερη ζημιά.

Λεω action shooting, εν κινησει με στοχους και πρωτόκολο shooting στους στοχους. Και πάνω απ'ολα σου μαθαίνουν τα πάντα σχετικά με την ασφάλεια, την τοποθέτηση κλπ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αυτη μ'αρέσει ποοολυυυυ....
Προσπαθω να βάλω την συζηγο να κάνει τέτοια ...αλλα δεν...
Δεν της πολυαρέσουν και τα όπλα...
Δυσκολη η κατάσταση

Πως να παρακάμψεις τον περιορισμό απαγόρευσης αυτόματων όπλων.

Bump Fire. Περίπου το ίδιο. Δεν αντέχει βέβαια πολύ η κάνη και η αλληλουχία μεταξύ των πυροβολισμών είναι σε μικρότερη ταχύτητα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Συγκεντρωθείτε στην τεχνική ρε σεις...

Είναι ένα βίντεο με με ξανθιά που ρίχνει κάτι απίστευτα βζοσκάμπιλα αλλά δεν κάνει να το βάλω.
Θα πρέπει να αυτομπαναριστώ.
Χρησιμοποιήστε και την φαντασία σας λίγο!

Στείλε ΠΜ

Πάρε νουμεράκι!!:flipout:

Από τις αγαπημένες σκηνές σε ταινία του Ταραντίνο (desperado).

Επιδέξιος χειρισμός όπλου, όχι αστεία... :)

https://www.youtube.com/watch?v=AEEf_00tNos

Τα μαρκούτσια του Μπαντέρας είναι τα όπλα στο έργο??

Και αυτό τι είναι??

450_salma-hayek-desperado-886051262.jpg

:love::love::love:

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Πάρε νουμεράκι!!:flipout:

Τα μαρκούτσια του Μπαντέρας είναι τα όπλα στο έργο??

Και αυτό τι είναι??

450_salma-hayek-desperado-886051262.jpg

:love::love::love:
Ζυγούρι.

Αλήθεια...
Αυτοί που είναι υπέρ της οπλοκατοχής, αν ακούσουν από το παιδί τους ότι κάποιο παιδί έφερε στο σχολείο το όπλο του μπαμπά του, πως θα αντιδράσουν και πόσο ασφαλείς θα νοιώσουν;

Disclaimer: Επιχειρήματα του στυλ "Δεν υπάρχουν ανεγκέφαλοι γονείς" ή "Το παιδί δεν θα βρει ποτέ το όπλο του μπαμπά" θα πυροδοτήσουν τρολλάρισμα.