Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Γιατί εξισώνεις αυτοάμυνα με φόνο; Δηλαδή ειναι κοινωνικά εντάξει το να με βασανίζουν σπιτι μου και οχι το να πυροβολήσω για να σωθώ?
Γιατί εκείνη την στιγμή δεν θα σκεφτεί αυτοάμυνα και θα βαρέσει ο οποιοσδήποτε στο ψαχνό για να σώσει είτε την περιουσία του (τις έδινες ιδιαίτερη έμφαση λίγο παραπάνω και στο έκανα bold) είτε γιατί κινδυνεύει.

Αν πχ ενα κράτος θέλει να μειώσει την εγκλήματικοτητα θα μπορούσε να πάρειχει τα στοιχειώδη για όλους με φορολογία από τους έχοντες τα πολλά. Άρα θα ειχαμε πολύ μικρότερη εγκλήματικοτητα. Ποιος όμως φτιαχνουν/επηρεάζουν τους νόμους;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Ο Πολιτισμος ΕΙΝΑΙ τα οπλα (τα ιερα λεγαν οι αρχαιοι).
Ακομα δεν το επιασες ;
Να κανεις επαναληψη σε Οοολους τους "κλασικους" μεχρι Star Wars episode X+++

Καλα .... ΜΗΝ το παραχεζουμε ! :rolleyes:

Aπλα ... "οπου δεν πιπτει λογος, πιπτει ραβδος" ... (παραφρασμενο :rolleyes:)

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Επομένως στην Αμερική σκοτώνονται από όπλα 12 χιλιάδες το χρόνο και σώζονται οι υπόλοιπο που είναι εκατοντάδες εκατομμύρια. Εύγε!

Μπορούσες να είσαι πιο τολμηρός και να απαντήσεις επί της ουσίας του ερωτήματος, θέλω να πιστεύω.

Αλλο λεει ρε φίλε pleo....

Ότι σε αντίστοιχη πληθυσμιακή χώρα που δεν έχει οπλοκατοχή δεν σκοτώθηκαν 12.000 αλλα πχ 500.

Αλλά αν θέλει κάποιος και με δημιουργική φαντασία το ερμηνεύει όπως τον βολεύει. Όπως στην τέχνη.
Καλό βράδυ!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Καλα .... ΜΗΝ το παραχεζουμε ! :rolleyes:

Aπλα ... "οπου δεν πιπτει λογος, πιπτει ραβδος" ... (παραφρασμενο :rolleyes:)

:flipout: :flipout: :flipout:

Παντως για αυτο που ρωτησες αν τα οπλα σωζουν περισσοτερες ζωες απ- οτι παιρνουμ ρωτα Αριζονα μερια ... και δεν κανω πλακα.
Ρωτα για το παραδειγμα που σου ειπα στο Ελ ΠΑσσο. Οπου στην απο δω (Αμερικανικη) μερια επιτρεπεται η οπλοφορια και εχει "σχεδον" 0 φονους την ημερα.
Στην απο εεκι πλευρα, (την Μεξικανικη), απαγορευεται η οπλοφορια, εχει 30 φονους την ημερα.

Εντιτ : Οπως και γι ατην νομιμοποιηση των ναρκωτικων δεν εχω σταματημενη ιδεα. Παιζεται μεσα στο κεφαλι με πολλες προυποθεσεις.
Αλλα για την Ελλαδα -συγκεκριμενα- σκεφτομαι πως ναι.

Γιατί εκείνη την στιγμή δεν θα σκεφτεί αυτοάμυνα και θα βαρέσει ο οποιοσδήποτε στο ψαχνό για να σώσει είτε την περιουσία του (τις έδινες ιδιαίτερη έμφαση λίγο παραπάνω και στο έκανα bold) είτε γιατί κινδυνεύει.

Αν πχ ενα κράτος θέλει να μειώσει την εγκλήματικοτητα θα μπορούσε να πάρειχει τα στοιχειώδη για όλους με φορολογία από τους έχοντες τα πολλά. Άρα θα ειχαμε πολύ μικρότερη εγκλήματικοτητα. Ποιος όμως φτιαχνουν/επηρεάζουν τους νόμους;

....δηλαδή να περιμένω τον αναδασμό του Σόλωνα ή να κάψω τα υπάρχοντα μου για να μην ανησυχώ μην μπουκάρουν εγκληματίες στο σπιτι μου;;; Σοβαρά τώρα, θα με τρελάνεις!

αν μπουν σπιτι σου, αυτά που γράφεις εδω θα περνούν απ το μυαλό σου;;; Μην πεις ναι, δεν το πιστευω, στο γράφω από τώρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

:flipout: :flipout: :flipout:

Παντως για αυτο που ρωτησες αν τα οπλα σωζουν περισσοτερες ζωες απ- οτι παιρνουμ ρωτα Αριζονα μερια ... και δεν κανω πλακα.
Ρωτα για το παραδειγμα που σου ειπα στο Ελ ΠΑσσο. Οπου στην απο δω (Αμερικανικη) μερια επιτρεπεται η οπλοφορια και εχει "σχεδον" 0 φονους την ημερα.
Στην απο εεκι πλευρα, (την Μεξικανικη), απαγορευεται η οπλοφορια, εχει 30 φονους την ημερα.

Εντιτ : Οπως και γι ατην νομιμοποιηση των ναρκωτικων δεν εχω σταματημενη ιδεα. Παιζεται μεσα στο κεφαλι με πολλες προυποθεσεις.
Αλλα για την Ελλαδα -συγκεκριμενα- σκεφτομαι πως ναι.

Σου ειπα .... δεν παιρνω δεδομενα τα οσα μου εχει πει ο εξαδελφος.
Ομως ... μου κανει εντυπωση ρε παιδια ... τοσους συμφορουμιτες εχουμε στις ΗΠΑ.
Oλοι σε συνοικιες με ιδιωτικη αστυνομευση ζουνε ? Θα με διαβασει κανεις (με τα
Nevada standoffs) και θα νομισει οτι μολις αφιχθηκα απο USA (επικο λαθος !!!)

Ας μιλησει και κανεις απο κει ! ....

Που να ανοίξει νήμα για υιοθεσίες από ομοφυλα ζευγάρια ή για το αν θα αγαπουσαμε και θα το στηριζαμε τα παιδιά μας αν ήθελαν να κάνουν αλλαγή φίλου;

ή αν η αγάπη μας προς αυτό θα ήταν ίδια όπως και πριν πάρει μια τέτοια απόφαση αλλαγή φύλου..

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Αλλο λεει ρε φίλε pleo....

Ότι σε αντίστοιχη πληθυσμιακή χώρα που δεν έχει οπλοκατοχή δεν σκοτώθηκαν 12.000 αλλα πχ 500.

Αλλά αν θέλει κάποιος και με δημιουργική φαντασία το ερμηνεύει όπως τον βολεύει. Όπως στην τέχνη.
Καλό βράδυ!

Λέει επακριβώς ότι η Αμερική είναι (ήταν γιατί αναφέρεται στο 2000) κάτω του μέσου όρου στα βίαια εγκλήματα. Φαντάζομαι συμφωνείς ότι σε αυτό (Violent crimes) περιλαμβάνονται τα εγκλήματα με χρήση όπλων. Αυτό λέει και τίποτε άλλο το διάγραμμα.
Και ξεβρακώθηκε μόνο του το Vox, ακολουθώντας την ίδια πορεία όσων προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο (στατιστικά) να αποδείξουν κάτι χωρίς να έχουν επαρκή στοιχεία. Κοινώς προπαγανδίζουν, αλλά έχουσιν γνώση οι φύλακες, ακόμα και άοπλοι.

....δηλαδή να περιμένω τον αναδασμό του Σόλωνα ή να κάψω τα υπάρχοντα μου για να μην ανησυχώ μην μπουκάρουν εγκληματίες στο σπιτι μου;;; Σοβαρά τώρα, θα με τρελάνεις!

αν μπουν σπιτι σου, αυτά που γράφεις εδω θα περνούν απ το μυαλό σου;;; Μην πεις ναι, δεν το πιστευω, στο γράφω από τώρα.
Μα δεν σου λέω να περιμένεις κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα όπλο, αν το θέλεις και το έχεις ανάγκη τόσο πολύ.
Με γεια!

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Που να ανοίξει νήμα για υιοθεσίες από ομοφυλα ζευγάρια ή για το αν θα αγαπουσαμε και θα το στηριζαμε τα παιδιά μας αν ήθελαν να κάνουν αλλαγή φίλου;

ή αν η αγάπη μας προς αυτό θα ήταν ίδια όπως και πριν πάρει μια τέτοια απόφαση αλλαγή φύλου..

Oποιον τον ξυνει το βρακι του (και οτι εφαπτεται) ας κανει οτι θελει ....
Ομως οποιον τον φαγουριζει η σκανδαλη ΔΕΝ πρεπει να κανει οτι θελει.

Αυτονοητο ?

Τώρα αυτα τι σχέση έχουν με αυτά που σου γράφω εδώ?

Άνοιξε νήμα με οτι θέμα θες και θα απαντήσω πρώτος.

Βλέπεις να απαντώ πουθενά.
Αναρωτιέμαι απλά...

Δεν μου αρέσει να διαβάζω σύγχρονο μεσαίωνα.

Πάντως για να μην έχει κανείς καμιά αυταπάτη, θα επαναλάβω κάτι που είχα γράψει εδώ πριν... τρία χρόνια. Η συζήτηση από μέρους μου γίνεται σε ξεκάθαρα θεωρητική βάση καθώς δεν πρόκειται να αλλάξει κανένας νόμος. Τουλάχιστον αυτό είναι το δικό μου insight.

Πολυ βιαζεσαι να φτασεις τα αστρα .... και το μελλον.
Να σου υπενθυμισω οτι εισαι ακομα απο ανθρακα και νερο.
Εξαιρετικα ευθραστος (για την αλτρουιστικη λαιλαπα που σαρωνει το πνευμα σου).

Μα δεν σου λέω να περιμένεις κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα όπλο, αν το θέλεις και το έχεις ανάγκη τόσο πολύ.
Με γεια!

Δεν είναι το θέμα μας πως να βρεις όπλο παράνομα αλλά η αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να προστατεύει τους νοικοκύρηδες από τα κακοποιά στοιχειά. Δεν μπορεί να ρθουν να μου κάνουν κακό μέσα στο σπιτι μου και επειδή πυροβόλησα να μπω και φυλακή κι από πάνω.

Προφανώς συμφωνούμε οτι τέλειος κόσμος δεν θα υπάρξει (και αν υπάρξει, εμείς δεν θα τον προλάβουμε) Η νομιμοποίηση της αγοράς ενός όπλου όπως και η νομιμοποίηση της αυτοάμυνας μεσώ της χρήσης ενός όπλου (υπό αυστηρά συγκεκριμένων συνθηκών και προϋποθέσεων) είναι ένα ΜΗ ιδανικό μέτρο που ταιριάζει σε μια ΜΗ ιδανική κοινωνία.

Βλέπεις να απαντώ πουθενά.
Αναρωτιέμαι απλά...

Μην αναρωτιέσαι άδικα. Άνοιξε νήμα και θα πάρεις απαντήσεις.

Πίσω στο θέμα μας τώρα...

Το βλέπεις πολύ ρομαντικά το συγκεκριμένο θέμα. Εγώ νομίζεις δεν θα ήθελα να μην υπάρχουν συνθήκες που να οδηγούν ανθρώπους στην ανάγκη να διαπράξουν εγκλήματα; Η νομίζεις οτι είσαι ο μόνος που διαβάζει κοινωνιολογία;

Μεχρι να έρθει αυτός ο ιδανικός κόσμος.....μέχρι τότε.... τι προτείνεις να κάτσουμε να μας γ@μησουν κιόλας. Αν χτύπα ξύλο συμβεί σε σένα τα ίδια θα λες;

....

Προφανώς συμφωνούμε οτι τέλειος κόσμος δεν θα υπάρξει ....

Φυσικα και δεν θα υπαρξει. Και οταν υπαρξει δεν θα ειναι πια ο κοσμος. Θα ειναι ο "αλλος κοσμος"

Και μενα με κανεις περηφανο αποψε. Οπως και τον SR ;)

..............................................................

Nα πω κλεινοντας ( ναι ξερω ολο "κλεινω" και ολο εδω ειμαι, αντι να δω κανα ντοκυμανταιρ) ... ολο το ρεζουμέ του θεματοs εγκλειεται σε αυτο το ποστ του συμφορπουμιτη werewolf : #920

Να είστε καλά ρε παιδιά, ευχαριστώ.

Ναι ο Werewolf μπήκε...όντας supercool....έριξε ένα post και τα κάλυψε όλα...... με ένα σεντόνι....:grinning-smiley-043

Αν θες στα λεω και με εικονογραφημενα. :p

eyoplo.jpg