Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Το παραπάνω ποστ μου,απαντά σε σχόλιο του auteur..Από λάθος βρέθηκε εκεί που βρέθηκε..
Στην ουσία σου λέω ότι και να έχεις διαβάσει όλους τους πρωτοκλασσατους σε θεωρητικό επίπεδο,δεν το γλιτώνεις το συγκεκριμένο ρολακι αν θες να είσαι εντός της κοινωνίας όπως αυτή είναι διαμορφωμένη..

Αλήθεια..Τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστη την ουσιαστικοτητα των δικών μας αναζητήσεων; Μα η ποζερια που χαρακτηρίζει την ματαιοδοξία του Ντοριαν.

Εγώ γουστάρω να τρώω και σκουπίδια..Σε ισόποσες δόσεις..Για να κρατάω μια ισορροπία και να είμαι σε θέση να κοζαρω τι γίνεται δίπλα μου..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αν διαβάζει κάποιος μόνο τους πρωτοκλασσατους, πως θα καταλάβει ότι είναι πρωτοκλασσατοι αν δεν διαβάσει και σκουπίδια;

Από τα σκουπίδια ξεκινάμε να μαθαίνουμε τι είναι πρωτοκλασσατο και τι όχι. Που και που τα επαναλάβουμε, ξεκινώντας πάλι από τα σκουπίδια, απλά και μόνο για την ευχαρίστηση, τo guilty pleasure και όχι για να αποδείξουμε την ανωτερότητα των πρωτοκλασσατων.

Δεν είμαστε ότι διαβάζουμε αλλά ότι τελικά πράττουμε.

Ωραίο το animation.

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Τοτε καταλαβα ισως και ειπα... " You gonna get out of this place " Και το κανα καποτες.

A εγώ την Ελλάδα δεν την αλλάζω με καμία. Οσες φορές ταξίδεψα στην Ευρώπη, αυτή η μούχρα και η σκουντούφλα που έβλεπα να κρέμεται πάνω απ τις πόλεις τους, πρωί πρωί με το που έβγαινα από την πόρτα, λειτουργούσε τελείως αποτρεπτικά. Ασε που λέγανε "σήμερα λιακάδα!" κι έβλεπες έναν ήλιο τσουρούτικο, χλωμό, σαν φθισικό. Εχω και το φίλο μου το Βασίλη που δουλεύει στη Βρυξέλλα, μου λέει "περιμένω να έρθω στην ελλάδα, μιά-δυό φορές το χρόνο για ν ακούσω μουσική: εδώ τα κτίρια είναι παλιά, οι τοίχοι λεπτοί, ακούω τη γιαγιά από δίπλα όταν μιλάει στο τηλέφωνο. Μουσική μόνο από laptop με ακουστικά 'ψείρες'...". Κι ο Ηλίας, για τη Στοκχόλμη, τα ίδια ακριβώς μου έλεγε. Αφήνω τη διαφορά νοοτροπίας στην άκρη.
Το μόνο που ζηλεύω από δαύτους είναι ότι έχουν οργανωμένα κράτη. Ε τέτοιο, μπορεί ν αξιωθούν τα παιδιά μας ή τα εγγόνια μας να φτιάξουν κάποτε, στο μέλλον.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Περιλαμβάνει κυρίως την αμυντική χρήση όπλου. Στο 92% των περιπτώσεων (αν δεν κάνω λάθος) ούτε καν υπάρχει πυροβολισμός. Μιλάμε για το 92% από τα 2,5 εκατομμύρια. Που τους είδες τους θανάτους;

Η αξιοπιστία της μελέτης έγκειται στο ότι διασταυρώθηκε με νέα στοιχεία, τα οποία φέρνουν τους αριθμούς της να συμφωνούν και να βρίσκονται πολύ κοντά στους αριθμούς της πρωταρχικής μελέτης.

Και στο 92% να μην υπάρχει πυροβολισμός (αν ισχύει κάτι τέτοιο) μένουν άλλοι 200.000 πυροβολισμοί (άρα και πιθανοί θάνατοι). Αλήθεια, η «μελέτη» αναφέρει κάπου αριθμό τραυματισμών και θανάτων; ).

Άρα το βασικό ερώτημα παραμένει αναπάντητο:

Με τι συγκρίνονται οι 200.000 πυροβολισμοί / πιθανοί θάνατοι και λες ότι σώθηκαν ζωές;

Με τους παραπάνω από 200.000 που προεξοφλούν / φοβούνται / ελπίζουν οι υπέρμαχοι της οπλοκατοχής από ληστές, διαρρήκτες κλπ που μπαίνουν σε ενα σπίτι με σκοπό να σκοτώσουν;

Ας είμαστε σοβαροί...

Εννοείται ότι αναπάντητα παραμένουν και όλα τα αλλά που ανέφερα (περί αξιοπιστίας της μελέτης, ποιοτικων χαρακτηριστικών της (αν αφορά πολίτες ή αστυνομικούς κλπ), περί του τι σημαίνει να φέρει όπλο ο «νοικοκύρης» (αν δλδ αυτό συνεπάγεται ότι θα έρθει πλέον οπλισμένος και ο διαρρήκτης ή / και θα πυροβολήσει / σε αντίθεση με την περίπτωση να έπεφτε πάνω σε άοπλο κλπ)

ΥΓ Για κάθε όπλο υπαρχει τουλάχιστον ένας πιθανός πυροβολισμός (αμυντικός ή μη) και άρα ένας πιθανός θάνατος. Αυτό είναι κοινή λογική. Εκεί τους βλέπω του θανάτους. Οποίος δεν τους βλέπει (και εκεί είναι η ουσιώδης διαφορά μεταξυ υπέρμαχων και μη της οπλοκατοχής) είναι, μεταξύ άλλων, επικίνδυνος.

ΥΓ 2 Αν αρέσει σε κάποιον να παίζει με τα όπλα (περί αυτού δεν έχω καμία διαφωνία, γούστα είναι αυτά), ας το κάνει με ασφαλή τροπο (σκοποβολή κλπ). Δεν είναι ανάγκη να πιστεύει και να προσπαθεί να πείσει και του άλλους, ότι και οι άλλοι πολίτες πρέπει να έχουν όπλα. Ας βρει μια καλύτερη «δικαιολογία» για το χόμπι του.

Εγώ έχω μια (εύλογη) απορία: τι σημαίνει πρακτικά η κατοχή όπλου και η απορρέουσα δυνατότητα ''αυτοάμυνας''.
Εντάξει καταλαβαίνω το ότι ο κάτοχος όπλου (κατ'αυτόν) δεν ζει μέσα στο φόβο όπως οι υπόλοιποι (αν και η κατοχή μάλλον το αντίθετο καταδεικνύει) και πιθανότατα αντλεί κάποιο αίσθημα ανωτερότητας έναντι των κοινών θνητών κλπ. Δεν έχω σκοπό να κάνω ψυχογράφημα. Με ενδιαφέρει το πώς μεταφράζεται πρακτικά η κατοχή;

Ο κάτοχος όπλου κυκλοφορεί παντού και πάντα με το όπλο στην κωλότσεπη, σε θήκη στη μασχάλη;
Το έχει στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, στη βαλίτσα της μοτοσυκλέτας;
Το καλοκαίρι που τα ρούχα είναι λιγότερα και δεν καλύπτουν τη θήκη, δεν το έχει μαζί του και νιώθει πιο ευάλωτος;
Σε μια έξοδο για φαγητό, ποτό κλπ θα το έχει μαζί του επειδή η επιστροφή θα είναι σε προχωρημένη ώρα οπότε οι πιθανότητες να εμφανιστεί ο κακός είναι περισσότερες;
Το έχει μόνο για το σπίτι για πιθανούς εισβολείς; Και το έχει κάτω από το κρεβάτι, κάτω από το μαξιλάρι; Η βραδινή ρουτίνα λοιπόν περιλαμβάνει πλύσιμο δοντιών, κατούρημα, γέμισμα όπλου και τοποθέτηση δίπλα στο κρεβάτι; Κάτι ανάλογο το πρωί;

Εγώ έχω μια (εύλογη) απορία: τι σημαίνει πρακτικά η κατοχή όπλου και η απορρέουσα δυνατότητα ''αυτοάμυνας''.
Εντάξει καταλαβαίνω το ότι ο κάτοχος όπλου (κατ'αυτόν) δεν ζει μέσα στο φόβο όπως οι υπόλοιποι (αν και η κατοχή μάλλον το αντίθετο καταδεικνύει) και πιθανότατα αντλεί κάποιο αίσθημα ανωτερότητας έναντι των κοινών θνητών κλπ. Δεν έχω σκοπό να κάνω ψυχογράφημα. Με ενδιαφέρει το πώς μεταφράζεται πρακτικά η κατοχή;

Ο κάτοχος όπλου κυκλοφορεί παντού και πάντα με το όπλο στην κωλότσεπη, σε θήκη στη μασχάλη;
Το καλοκαίρι που τα ρούχα είναι λιγότερα και δεν καλύπτουν τη θήκη, δεν το έχει μαζί του και νιώθει πιο ευάλωτος;
Σε μια έξοδο για φαγητό, ποτό κλπ θα το έχει μαζί του επειδή η επιστροφή θα είναι σε προχωρημένη ώρα οπότε οι πιθανότητες να εμφανιστεί ο κακός είναι περισσότερες;
Το έχει μόνο για το σπίτι για πιθανούς εισβολείς; Και το έχει κάτω από το κρεβάτι, κάτω από το μαξιλάρι; Η βραδινή ρουτίνα λοιπόν περιλαμβάνει πλύσιμο δοντιών, κατούρημα, γέμισμα όπλου και τοποθέτηση δίπλα στο κρεβάτι; Κάτι ανάλογο το πρωί;

Μην ψαχνεις λογικη σε μια χωρα οπου τα ημιαυτοματ πουλιουνται διπλα απο..βρεφικες τροφες στα σουπερμαρκετ.Η μονη πραγματικη αυτοαμυνα ειναι ο διογκωμενος τραπεζικος λογαριασμος των εκπροσωπων του λομπι των οπλων απεναντι στις ..κακουχιες της ζωης.

Βασικά η φάση είναι λίγο σαν το αβγό με την κότα. Η ψύχραιμη λογική λέει ότι δε θα έπρεπε κανείς να έχει όπλο και να τα αφήσουμε μόνο να κυκλοφορούν στη μαύρη αγορά, όπως στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, ώστε να αφορούν το 0.1% των γκάγκστερς που καθαρίζονται μεταξύ τους και όχι τον γενικό πληθυσμό. Να γίνει δηλαδή το όπλο κάτι πολύ δύσκολο να αποκτήσει κανείς, και όχι να το βρίσκει ανάμεσα σε τυριά και σερβιέτες στο σουπερ μάρκετ. Η αμυντική λογική του κοινού θνητού όμως λέει ότι "σε μια χώρα που έχουν όπλο και οι πέτρες, θα είμαι σε μεινεκτική θέση αν δεν έχω σπίτι μου."
Οπότε δύσκολο να του αλλάξεις γνώμη, παρόλο που ξέρει ότι το όπλο που κρύβει στο ντουλάπι του για αυτοάμυνα μπορεί κάποια στιγμή να βρεθεί στα χέρια του περίεργου 10χρονου γιου του με γνωστές συνέπειες.

Κάτι ευθέως ανάλογο ισχύει και με την αστυνομία στις ΗΠΑ, που ξέρουμε πόσο εύκολα μπορεί να σε μπουμπουνίσει πριν καν ρωτήσει τι και πως: Σε μια χώρα που όταν σταματάς κάποιον για ταχύτητα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κρατάει ημιαυτόματο στο χέρι και ν'αρχισει να σου ρίχνει (κάτι που επίσης συμβαίνει επί καθημερινής βάσης), προσεγγίζεις με τελείως διαφορετικό τρόπο απ'ο,τι θα προσέγγιζες κάποιον που σταμάτησες για υπερβολική ταχύτητα στην Ελλάδα και το χειρότερο που μπορεί να κάνει είναι να προσπαθήσει να φύγει. Οπότε ούτε αυτό το τρομακτικό θέμα πρόκειται να περιοριστεί any time soon.

Οι λύσεις πρέπει να'ναι τελείως δραστικές (γενικευμένο ban χωρίς εξαιρέσεις), αλλιώς τα ημίμετρα είναι σα να μην υπάρχουν.

Αν διαβάζει κάποιος μόνο τους πρωτοκλασσατους, πως θα καταλάβει ότι είναι πρωτοκλασσατοι αν δεν διαβάσει και σκουπίδια;

Από τα σκουπίδια ξεκινάμε να μαθαίνουμε τι είναι πρωτοκλασσατο και τι όχι. Που και που τα επαναλάβουμε, ξεκινώντας πάλι από τα σκουπίδια, απλά και μόνο για την ευχαρίστηση, τo guilty pleasure και όχι για να αποδείξουμε την ανωτερότητα των πρωτοκλασσατων.

Δεν είμαστε ότι διαβάζουμε αλλά ότι τελικά πράττουμε.

Ωραίο το animation.

Διάβαζε οτι θέλεις, μην κάνεις κατήχηση όμως περί υψηλών νοημάτων όταν μιλάμε για πρακτικά θέματα. Δεν μπορεί κάποιος να περιγράφει έναν υπαρκτό κίνδυνο και ο άλλος να απαντά σε στυλ πχ "ο Μολιέρος είπε...." ή "δεν θα πρεπε να υπάρχει ανισότητα στο πλανητη"

Υπάρχει ώρα για αμπελοφιλοσοφία, αλλά δεν είναι αυτή.

Το οτι ο κόσμος πάει κατά διαόλου το ξέρουμε όλοι οπως σου εγραψα.

Απλό είναι αντί για φωτογραφική μηχανή, έχεις ένα όπλο, και ακριβώς το ίδιο ρίχνεις μερικές ριπές, ε κάποια θα πετύχει.

Θα σου πω και την ''λογικη'' σειρα που προφανως μεταφραζεται σε νομοσχεδια.Στην αρχη το εχεις για το σπιτι , μετα νιωθεις οτι καταπιεζεσαι και το εχεις και για τον δρομο .Μετα νιωθεις οτι καταπιεζασαι και δεν θελεις καλυμμενη θηκη αλλα open carry.Mετα νιωθεις απροστατευτος με το πιστολακι και θελεις αυτοματο να ριχνεις καμμια 500 σφαιρες για παν ενδεχομενο.Μετα αποφασιζουν οι ρεπουμπλικανοι οτι δεν θα εβλαπτε να εχεις κι ενα σιγαστηρα , παντα για εξτρα προστασια.Στο κατω κατω ''οποιοσδηποτε μπορει να βρει εναν σιγαστηρα''.Μετα αν ανεβει καποιος σε μια ταρατσα και φαει καμμια 100στη (τοσους θα φαει με τον σιγαστηα με να συνειδητοποιησουν οι αλλοι τι γινεται) προφανως θα φταει η ...ελλειπης οπλοφορια των υπολοιπων.Και καλο ειναι να εχει και ο δασκαλος ενα οπλο.Για αρχη, μετα και οι μαθητες γιατι καπως πρεπει να προστατευτειςκαι απο τον φυλακα.Εξαλλου οι Ρεπουμπίκανοι τον εχουν πει, ειναι απαραδεκτοι οι περιορισμοι σε σχολεια , εκκλησιες κλπ.Χανονται τοσοι πελατες.

Εντάξει, σωστά όλ'αυτά αλλά εγώ μιλάω για την ελληνική πραγματικότητα.

Τι σημαίνει στην πράξη κατέχω όπλο για αυτοάμυνα στην Ελλάδα του σήμερα;

Δεν υπαρχει ελληνικη πραγματικοτητα.Αν καποιος εχει στοχοποιηθει,ειναι πολιτικο προσωπο, δημοσιογραφος, αλλαζει.Οι υπολοιποι θα μεινουν 1000 χρονια με τις οπλοκαυλες φαντασιωσεις περι οπλοκατοχικης ''αυτοαμυνας''.
Εδω δυστυχως , μπορει να βγει κανα γιδι οξω με το <δικανο>, επειδη ο σκυλος του γειτονα κατουρησε την ντοματια, τα γιδια εφαγαν την κληματαρια και η μουρια περασε τον φρακτη
Η γιατι η γειτονισα τιναξε το χαλι πανω απο τα απλωμενα ρουχα της αποκατω

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Και στο 92% να μην υπάρχει πυροβολισμός (αν ισχύει κάτι τέτοιο) μένουν άλλοι 200.000 πυροβολισμοί (άρα και πιθανοί θάνατοι). Αλήθεια, η «μελέτη» αναφέρει κάπου αριθμό τραυματισμών και θανάτων; ).

Άρα το βασικό ερώτημα παραμένει αναπάντητο:

Με τι συγκρίνονται οι 200.000 πυροβολισμοί / πιθανοί θάνατοι και λες ότι σώθηκαν ζωές;

Με τους παραπάνω από 200.000 που προεξοφλούν / φοβούνται / ελπίζουν οι υπέρμαχοι της οπλοκατοχής από ληστές, διαρρήκτες κλπ που μπαίνουν σε ενα σπίτι με σκοπό να σκοτώσουν;

Ας είμαστε σοβαροί...

Εννοείται ότι αναπάντητα παραμένουν και όλα τα αλλά που ανέφερα (περί αξιοπιστίας της μελέτης, ποιοτικων χαρακτηριστικών της (αν αφορά πολίτες ή αστυνομικούς κλπ), περί του τι σημαίνει να φέρει όπλο ο «νοικοκύρης» (αν δλδ αυτό συνεπάγεται ότι θα έρθει πλέον οπλισμένος και ο διαρρήκτης ή / και θα πυροβολήσει / σε αντίθεση με την περίπτωση να έπεφτε πάνω σε άοπλο κλπ)

ΥΓ Για κάθε όπλο υπαρχει τουλάχιστον ένας πιθανός πυροβολισμός (αμυντικός ή μη) και άρα ένας πιθανός θάνατος. Αυτό είναι κοινή λογική. Εκεί τους βλέπω του θανάτους. Οποίος δεν τους βλέπει (και εκεί είναι η ουσιώδης διαφορά μεταξυ υπέρμαχων και μη της οπλοκατοχής) είναι, μεταξύ άλλων, επικίνδυνος.

ΥΓ 2 Αν αρέσει σε κάποιον να παίζει με τα όπλα (περί αυτού δεν έχω καμία διαφωνία, γούστα είναι αυτά), ας το κάνει με ασφαλή τροπο (σκοποβολή κλπ). Δεν είναι ανάγκη να πιστεύει και να προσπαθεί να πείσει και του άλλους, ότι και οι άλλοι πολίτες πρέπει να έχουν όπλα. Ας βρει μια καλύτερη «δικαιολογία» για το χόμπι του.

Μάλλον δεν κατάλαβες σε τι αναφέρεται η μελέτη. Gun Defensive Use είναι και η απλή επίδειξη χωρίς πυροβολισμό. Η μελέτη αφορά όλες τις χρήσεις. Ως εκ τούτου τα όπλα, ακόμα και στην ιδέα ότι μπορεί το υποψήφιο θύμα να αμυνθεί, λειτουργούν αποτρεπτικά και άρα σώζουν ζωές, όπως δείχνουν τα νούμερα της μελέτης που είναι πολύ κοντά στα νούμερα των νεότερων στοιχείων που βγήκαν στην επιφάνεια.

Εδω μπερδευονται δυο οροι διαφορετικοι.
Οπλοκατοχη, και οπλοφορια.

Η οπλοκατοχη περιλαμβανει την δυνατοτητα ακομα και οπλισμενου οπλου στον χωρο κατοικιας σου στο σπιτι σου η στο σκαφος αναψυχης σου.
Καθως επισης και την δυνατοτητα μεταφορας μη οπλισμενο, ασφαλισμενο, και σε ξεωριστα ασφαλη διαμερισματα οπλο και γεμιστηρας πυρομαχικα κατα την διαδρομη.

Η οπλοφορια αφορα ειδικες κατηγοριες πολιτων ( εκτως των δυναμεων ασφαλιας εν υπηρεσια την εκαστοτε στιγμη) που εχουν abilities & authorized to.

H δραματικη ιστορια του Μπατακλαν στο Παρισι δεν ειναι γνωστη στις λεπτομερειες της εχω την εντυπωση.
Εκει εγινε σφαγη σχεδον 100 ανθρωπων. Αλλα χαρις ενος απο αυτα τα ατομα που προανεφερα που ειχε δικαιωμα οπλοφοριας και που εφυγε απο το σπιτι του για να παει εκει και να καθαρισει τον εναν απο τους τρομοκρατες (με απλο πιστολι) και οχι μονο αυτο αλλα "αναγκασε τους υπολοιπους να αφησουν "τον λακκο" και να ανεβουν στον οροφο οπου και εκει μετα επενεβησαν οι ειδικες δυναμεις, τοτε τα θυματα θα ηταν πολυυυυ περισσοτερα.

Αυτο ειναι ενα Cas d'Ecole που θα επρεπε οχι μονο να αναφερεται σαν κοντρ-παραδειγμα αλλα και να διδασκεται.

Οταν ο Τραμπ ειπε αυτο που ειπε για το Μπατακλαν οτι αν υπηρχε οπλοφορια ισως δεν θα υπηρχαν τοσοι νεκροι και πεσαν πανω του να τον φανε ολοι, ειχε δικιο, μονο που ισως δεν ηξερε οτι αυτο το ατομο περνοντας ενα φιλο του και συναδελφο στον δρομο με το αυτοκινητο, μπηκαν στο Μπατακλαν και σιγουρα εσωσαν ακομα πολλες εκατονταδες ζωες...

Οταν μιλαμε για ανονυμους ηρωες...η μαλλον υπερ ηρωες. Αλλα φυσικα η ανωνυμια ειναι απαιτουμενη σε τετοιες περιπτωσεις.

Κατοχή όπλου πρακτικά και σε εντελώς πραγματικές συνθήκες σημαίνει ότι στην χειρότερη περίπτωση έχεις μια ακόμη επιλογή, ενώ στη συνηθέστερη των περιπτώσεων δεν είσαι εσύ εκείνος που μειονεκτεί. Γι' αυτό και αποκαλούνται τα όπλα equalizers.
Εννοείται ότι είναι πιο χρήσιμα στους πιο αδύναμους λόγω φυσικών μεγεθών, όπως για παράδειγμα στις γυναίκες.

Εντάξει, σωστά όλ'αυτά αλλά εγώ μιλάω για την ελληνική πραγματικότητα.

Τι σημαίνει στην πράξη κατέχω όπλο για αυτοάμυνα στην Ελλάδα του σήμερα;

Στιγματισμός με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όπως πλείστες άλλες περιπτώσεις παρεξήγησης εννοιών λόγω νοοτροπίας ή συνήθειας ή γιατί... έτσι.

Δεν υπαρχει ελληνικη πραγματικοτητα.Αν καποιος εχει στοχοποιηθει,ειναι πολιτικο προσωπο, δημοσιογραφος, αλλαζει.

Μην αγχώνεσαι γι' αυτούς. Αυτοί κυκλοφορούν με καμιά 10ριά άντρες ασφάλειας και έτσι δεν τους ενδιαφέρει το θέμα. Χ@στηκαν για το τι θα κάνεις εσύ και πως θα τα βγάλεις πέρα.

Διάβαζε οτι θέλεις, μην κάνεις κατήχηση όμως περί υψηλών νοημάτων όταν μιλάμε για πρακτικά θέματα. Δεν μπορεί κάποιος να περιγράφει έναν υπαρκτό κίνδυνο και ο άλλος να απαντά σε στυλ πχ "ο Μολιέρος είπε...." ή "δεν θα πρεπε να υπάρχει ανισότητα στο πλανητη"

Υπάρχει ώρα για αμπελοφιλοσοφία, αλλά δεν είναι αυτή.

Το οτι ο κόσμος πάει κατά διαόλου το ξέρουμε όλοι οπως σου εγραψα.

Ειναι πρακτικό το ζήτημα.

Αν δεν κατανοοόυμε κάποια φιλοσοφία και δεν βρίσκουμε κάτι απο τον ευατό μας σε αυτή, τοτε πάντα θα μελετάτε και θα παραμείνει σε θεωρητικό επίπεδο.
Ποτέ σε πρακτικό.

Καποιος που "ζεί" με τον φόβο δεν εχει χρόνο για φιλοσοφίες, ουτε καν για αμπελοφιλοσοφίες.
Ο φοβος του παίρνει τόσο χρόνο και ενέργεια, οπου χάνει την ίδια την ζωή, τον χρόνο, τις σκέψεις, τα συναισθήματα που θα μπορούσε να βιώσει όση ώρα μάχεται για να αμυνθεί απο τους φόβους του.

Δεν θα έκανε καθόλου εντύπωση αν υπάρχει καποια ερευνα οπου θα δείχνει οτι οι υποστηρικτές της οπλοκατοχής, εχουν χαμηλότερη προσωπική παιδεία απο τους μή.

επειδή εχουμε και άλλα πράγματα πιο ενδιαφέροντα, να κάνουμε,
καλή συνέχεια!

Κατοχή όπλου πρακτικά και σε εντελώς πραγματικές συνθήκες σημαίνει ότι στην χειρότερη περίπτωση έχεις μια ακόμη επιλογή, ενώ στη συνηθέστερη των περιπτώσεων δεν είσαι εσύ εκείνος που μειονεκτεί. Γι' αυτό και αποκαλούνται τα όπλα equalizers.
Εννοείται ότι είναι πιο χρήσιμα στους πιο αδύναμους λόγω φυσικών μεγεθών, όπως για παράδειγμα στις γυναίκες.

Στιγματισμός με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όπως πλείστες άλλες περιπτώσεις παρεξήγησης εννοιών λόγω νοοτροπίας ή συνήθειας ή γιατί... έτσι.

Αυτά είναι θεωρητικολογίες (σωστές ή λάθος αδιάφορο) με ολίγη από ψυχο-κοινωνιολογία. Εγώ ρώτησα συγκεκριμένα πράγματα στα οποία, τουλάχιστον εσύ, θα έπρεπε να έχεις απαντήσεις.