Εγώ έχω μια (εύλογη) απορία: τι σημαίνει πρακτικά η κατοχή όπλου και η απορρέουσα δυνατότητα ''αυτοάμυνας''.
Εντάξει καταλαβαίνω το ότι ο κάτοχος όπλου (κατ'αυτόν) δεν ζει μέσα στο φόβο όπως οι υπόλοιποι (αν και η κατοχή μάλλον το αντίθετο καταδεικνύει) και πιθανότατα αντλεί κάποιο αίσθημα ανωτερότητας έναντι των κοινών θνητών κλπ. Δεν έχω σκοπό να κάνω ψυχογράφημα. Με ενδιαφέρει το πώς μεταφράζεται πρακτικά η κατοχή;
Ο κάτοχος όπλου κυκλοφορεί παντού και πάντα με το όπλο στην κωλότσεπη, σε θήκη στη μασχάλη;
Το έχει στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, στη βαλίτσα της μοτοσυκλέτας;
Το καλοκαίρι που τα ρούχα είναι λιγότερα και δεν καλύπτουν τη θήκη, δεν το έχει μαζί του και νιώθει πιο ευάλωτος;
Σε μια έξοδο για φαγητό, ποτό κλπ θα το έχει μαζί του επειδή η επιστροφή θα είναι σε προχωρημένη ώρα οπότε οι πιθανότητες να εμφανιστεί ο κακός είναι περισσότερες;
Το έχει μόνο για το σπίτι για πιθανούς εισβολείς; Και το έχει κάτω από το κρεβάτι, κάτω από το μαξιλάρι; Η βραδινή ρουτίνα λοιπόν περιλαμβάνει πλύσιμο δοντιών, κατούρημα, γέμισμα όπλου και τοποθέτηση δίπλα στο κρεβάτι; Κάτι ανάλογο το πρωί;
Εδω μπερδευονται δυο οροι διαφορετικοι.
Οπλοκατοχη, και οπλοφορια.
Η οπλοκατοχη περιλαμβανει την δυνατοτητα ακομα και οπλισμενου οπλου στον χωρο κατοικιας σου στο σπιτι σου η στο σκαφος αναψυχης σου.
Καθως επισης και την δυνατοτητα μεταφορας μη οπλισμενο, ασφαλισμενο, και σε ξεωριστα ασφαλη διαμερισματα οπλο και γεμιστηρας πυρομαχικα κατα την διαδρομη.
Η οπλοφορια αφορα ειδικες κατηγοριες πολιτων ( εκτως των δυναμεων ασφαλιας εν υπηρεσια την εκαστοτε στιγμη) που εχουν
abilities & authorized to.
H δραματικη ιστορια του Μπατακλαν στο Παρισι δεν ειναι γνωστη στις λεπτομερειες της εχω την εντυπωση.
Εκει εγινε σφαγη σχεδον 100 ανθρωπων.
Αλλα χαρις ενος απο αυτα τα ατομα που προανεφερα που ειχε δικαιωμα οπλοφοριας και που εφυγε απο το σπιτι του για να παει εκει και να καθαρισει τον εναν απο τους τρομοκρατες (με απλο πιστολι) και οχι μονο αυτο αλλα "αναγκασε τους υπολοιπους να αφησουν "τον λακκο" και να ανεβουν στον οροφο οπου και εκει μετα επενεβησαν οι ειδικες δυναμεις,
τοτε τα θυματα θα ηταν πολυυυυ περισσοτερα.
Αυτο ειναι ενα Cas d'Ecole που θα επρεπε οχι μονο να αναφερεται σαν κοντρ-παραδειγμα αλλα και να διδασκεται.
Οταν ο Τραμπ ειπε αυτο που ειπε για το Μπατακλαν οτι αν υπηρχε οπλοφορια ισως δεν θα υπηρχαν τοσοι νεκροι και πεσαν πανω του να τον φανε ολοι, ειχε δικιο, μονο που ισως δεν ηξερε οτι
αυτο το ατομο περνοντας ενα φιλο του και συναδελφο στον δρομο με το αυτοκινητο, μπηκαν στο Μπατακλαν και σιγουρα εσωσαν ακομα πολλες εκατονταδες ζωες...
Οταν μιλαμε για ανονυμους ηρωες...η μαλλον υπερ ηρωες. Αλλα φυσικα η ανωνυμια ειναι απαιτουμενη σε τετοιες περιπτωσεις.