Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Έγινε στη Φινλανδία με τον νεοναζί-ρατσιστή Breivnick.Πιτσιρικάς δεν ήταν βέβαια,και μπούκαρε σε κατασκήνωση,αλλά το ίδιο είναι.Βέβαια αυτό δεν είναι σύνηθες στην Ευρώπη,αλλά και πάλι..

Διορθωση στη Νορβηγια ηταν σε ενα νησακι που ειχε 3ημερο παρτυ η αντιστοιχη νεολαια πασοκ/νδ Nορβηγιας...:p

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Έγινε στη Φινλανδία με τον νεοναζί-ρατσιστή Breivnick.Πιτσιρικάς δεν ήταν βέβαια,και μπούκαρε σε κατασκήνωση,αλλά το ίδιο είναι.Βέβαια αυτό δεν είναι σύνηθες στην Ευρώπη,αλλά και πάλι..

Δεν μπορεί να υπαχθεί στα περιστατικά σχολείων, πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. Οι τρομοκράτες δεν έχουν να κάνουν τόσο με την αυστηρότητα ή μη των νόμων περί οπλοκατοχής.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Μα ποια πληθυσμιακή διαφορά και ποια ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Δες μόνο το 59-0 στα συμβάντα σε σχολεία/κολέγια. Τέτοιες διαφορές δεν χρειάζονται και ιδιαίτερη ανάλυση. Κάτι κάνουν σοβαρά λάθος οι Αμερικανοί.

Ναι. Το σοβαρότατο λάθος τους είναι ότι έχουν gun-free zones σε χώρα που επιτρέπεται η οπλοκατοχή/οπλοφορία. Το λες και αυτοκτονικό. Είναι σαν να λες στον άλλον που να πάει να βρει ανυπεράσπιστα θύματα.

Οπως το λες διαβολικη συμπτωση

Οσον αφορα τους πιτσιρικαδες (και οχι μονο)...
Το 1983 και μονο υπηρχαν καταγεγραμμενοι επισημα δωδεκα εκκατομυρια σατανιστες. Και με το νομο.

Μετα ψαχτε λιγο τα προφιλ και σχεσεις κλπ.

Βεβαια σε καποιους αυτο δεν σημαινει τιποτα. Για μενα σημαινει πολλα.

Επαναλαμβανομενη συμπτωση παυει να ειναι συμπτωση.

Βεβαια δεν εχει δοκιμαστει το συστημα οπως πρεπει.Οπως ειπε ο pleo μονο στα σχολεια ειναι ανυπερασπιστοι.Αν κουβαλανε ολοι οι μαθητες και οι καθηγητες περιστροφα τοτε μονο μπορουν να βγουν ασφαλη συμπερασματα :)

Bεβαια γιατι σε ολος τον στον υπολοιπο κοσμο κουβαλανε μονο βιβλια χωρις προβλημα κανεις δεν ξερει.Μπορει να ειναι και συμπτωση :)

Επαναλαμβανομενη συμπτωση παυει να ειναι συμπτωση.

Βεβαια δεν εχει δοκιμαστει το συστημα οπως πρεπει.Οπως ειπε ο pleo μονο στα σχολεια ειναι ανυπερασπιστοι.Αν κουβαλανε ολοι οι μαθητες και οι καθηγητες περιστροφα τοτε μονο μπορουν να βγουν ασφαλη συμπερασματα :)

Bεβαια γιατι σε ολος τον στον υπολοιπο κοσμο κουβαλανε μονο βιβλια χωρις προβλημα κανεις δεν ξερει.Μπορει να ειναι και συμπτωση :)

Αν είναι να τρολάρεις, μπορείς και πιο έξυπνα. Το δεδομένο μας έχει ως εξής. Σε μια χώρα όπου επιτρέπεται η οπλοφορία/οπλοκατοχή έχεις κάποια μέρη στα οποία δεν επιτρέπεται. Το λάθος το βλέπεις και μόνος σου.

Ή λοιπόν θα αλλάξεις εντελώς τις βασικές σου αρχές και θα κυνηγάς την ουρά σου καταργώντας εντελώς τις θεμελιώδεις διατάξεις εκείνου που σε ορίζουν ως κράτος - τι λέω κράτος, ως υπόσταση πρέπει να πω - ή θα πάψεις να έχεις gun-free zones. Δυστυχώς η πραγματικότητα λέει ότι οφείλεις να κάνεις το δεύτερο, όσο κι αν ακούγεται πικρό. :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Ναι. Το σοβαρότατο λάθος τους είναι ότι έχουν gun-free zones σε χώρα που επιτρέπεται η οπλοκατοχή/οπλοφορία. Το λες και αυτοκτονικό. Είναι σαν να λες στον άλλον που να πάει να βρει ανυπεράσπιστα θύματα.

Το σοβαρότερο λάθος τους είναι ότι κάθε βλαμμένο βλέπει εύκολα μπροστά του όποτε του γυρίζουν τα μυαλά, το όπλο του καράβλαχου μπάρμπα του και βουρ στον πατσά.

Ή λοιπόν θα αλλάξεις εντελώς τις βασικές σου αρχές και θα κυνηγάς την ουρά σου καταργώντας εντελώς τις θεμελιώδεις διατάξεις εκείνου που σε ορίζουν ως κράτος, ή θα πάψεις να έχεις gun-free zones. Δυστυχώς η πραγματικότητα λέει ότι οφείλεις να κάνεις το δεύτερο, όσο κι αν ακούγεται πικρό. :)

Ας το κανουν.Τα δικα μας παιδια θα κουβαλανε βιβλια.Οι μακακες ας κουβαλανε,...καραπινα στο σχολειο, για να προστατευσουν τις θεμελιωδεις αρχες του λομπυ των οπλων :)

Ας το κανουν.Τα δικα μας παιδια θα κουβαλανε βιβλια.Οι μακακες ας κουβαλανε,...καραπινα στο σχολειο, για να προστατευσουν τις θεμελιωδεις αρχες του λομπυ των οπλων :)

Δεν κατάλαβες τίποτε. Όταν λέμε gun free zones, σημαίνει ότι εντός της ζώνης αυτής δεν επιτρέπεται κανένα όπλο. Μόνο κατόπιν εορτής, όταν η αστυνομία θα καταγράφει νεκρούς μπαίνοντας στο χώρο. Η επιλογή η άλλη είναι κατάργηση θεμελιωδών αρχών.
Πέρα από τη δυσκολία του όλου εγχειρήματος, κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε αντίθεση με την υπόσταση του όλου οικοδομήματος των ΗΠΑ μέχρι και σε φιλοσοφικό επίπεδο.

Στην Αμερική δεν έχουν βιβλία τα παιδιά στο σχολείο μαζί τους; Ένα ένα μου τα λέτε, ή μάλλον προσπαθείτε να τα πείτε κάπως αλλιώς από το πως είναι.

Εγώ είμαι κατά της οπλοκατοχής, και υπέρ της πλήρους, με ελάχιστες και αυστηρά ελεγχόμενες εξαιρέσεις, απαγόρευσης των όπλων, με μία όμως, και μάλιστα εκ των ουκ άνευ, προϋπόθεση:

Συνολική αλλαγή (ανατροπή) των κανόνων εμπλοκής των αρχών με ενόπλους. Ο ένοπλος θα αντιμετωπίζεται ως σοβαρότατος δημόσιος κίνδυνος, και εφόσον δεν παραδίδεται εν ριπή οφθαλμού, θα την τρώει στο ψαχνό. Όποιος αποφασίσει να κουβαλάει όπλο πρέπει να γνωρίζει ότι υπογράφει έτσι την θανατική του καταδίκη. Αυτό βέβαια θα προϋποθέτει και αλλαγή της αστυνόμευσης, με αρκετές άοπλες περιπολίες και ειδικές δυνάμεις που θα επεμβαίνουν αμέσως στις περιπτώσεις ενόπλων για να εξουδετερώσουν, με το καλό ή το κακό, έναν δημόσιο κίνδυνο. Δεν μπορούμε με τέτοιους κανόνες εμπλοκής να εμπιστευόμαστε όπλα στον κάθε Κορκονέα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Το σοβαρότερο λάθος τους είναι ότι κάθε βλαμμένο βλέπει εύκολα μπροστά του όποτε του γυρίζουν τα μυαλά, το όπλο του καράβλαχου μπάρμπα του και βουρ στον πατσά.

Το πρόβλημα είναι ότι του επιτρέπεται να το βλέπει ως πατσά ενώ θα μπορούσε να είναι αστακός. Εκεί θα δυσκολευόταν ακόμα και να σκεφτεί το ενδεχόμενο να κάνει κάτι.

Παντως, η οπλοφορια (και οχι απλως οπλοκατοχη) ΔΕΝ εχει αποκλειστικα καταστροφικη επιδραση στις πολιτειες (των ΗΠΑ)
που αβανταρεται. Δηλαδη, Αριζονα, Τεξας, Νεο Μεξικο, κλπ .... Οπως και να το κανουμε, οταν γνωριζω οτι στο σπιτι που
ορεγομαι να μπουκαρω, καποιος εκει μεσα εχει οπλο .... δεν θα μπω σαν κυριος (οπως εδω). Θα κλασω λιγο μαλλακι ....

Για να μην εκλειπει πληρως η (οικιακη) ληστεια, μονο και μονο απο αυτην την σοβαροτατη αποτρεπτικη δυνατοτητα,
μαλλον συντρεχουν αλλοι λογοι .... που, εξατιας της ελληνικης πραγματικοτητας, αδυνατουμε να συλλαβουμε.
Ας πουμε αν ο ληστης, πρωτα χτυπαει τρια ecstasy, και μετα μπουκαρει .... η και αλλα σοβαροτερα ....
οπως το ΑΝ τον κυνηγουν σε τρεις πολιτειες και οι μερες του ειναι μετρημενες .... οτι "γλεντησει" !
Μελλον για αυτον, ετσι κι αλλιως, δεν υπαρχει. Η οτι ειναι μεξικανος και δεν προλαβε κανεις να τον ενημερωσει
οτι ο νομος εδω (στις ΗΠΑ) εφαρμοζεται, οτι δεν ειναι Μεχικο οπου ολα πουλιουνται στην σωστη "τιμη".

Κουβεντα κανω .... δεν γνωριζω !

Last edited:
Ποια είναι εκείνη η επιλογή που θα με φέρει να είμαι στο ίδιο τουλάχιστον επίπεδο άμυνας με κάποιον που έχει κακές προθέσεις; Αυτό πρέπει να σκεφτούμε.

Για να δούμε τις επιλογές: Θα μου την πέσει με αντιαρματικό; Δύσκολο, να το χρησιμοποιήσεις εντός του διαμερίσματος και δεν κρύβεται και εύκολα. Θα μου την πέσει με άρμα; Ακόμα πιο δύσκολο. Με πυρηνικό υποβρύχιο; Αυτό κι αν δεν χωράει από την αποχετευση!

Με τι θα είναι οπλισμένος; Με όπλο κατά πάσα πιθανότητα πιστόλι. Ε, αυτή τη δυνατότητα πρέπει να έχω κι εγώ ο αμυνόμενος.

Αν υπήρχε τρόπος να εξαφανιστούν όλα τα πυροβόλα όπλα από τη Γή, τότε η κουβέντα θα αφορούσε την κατάργηση π.χ. των μαχαιριών; Των τσεκουριών ίσως; Ας είμαστε πραγματιστές και ας δούμε ποιά είναι η συνθήκη εκείνη που δεν θα μας φέρει σε μειονεκτική θέση όταν θα πρέπει να αμυνθούμε.

Εγώ θέλω μια κοινωνία χωρίς όπλα. Τώρα αν πετύχεις τον κακοποιό με το πιστόλι ατυχησες. Κι αν σε πατήσει αυτοκίνητο το ίδιο, κι αν σε χτυπήσει κεραυνός. Μου διαφεύγει πως η λύση σε αυτό είναι μια κοινωνία τύπου άγριας Δύσης. Εξελίσσεται ο άνθρωπος. Για το θέμα της καταστολής μου άρεσε η πρόταση του Τάσου (send)

Η αδυναμια βρισκεται παντοτε σ'αυτον ... που φερει πολιτισμο πνευματος και καλλιεργεια ψυχης.
Πως θα σηκωσει να πυροβολησει (ποσο μαλλον να μαχαιρωσει) ? Το γνωριζει ΑΥΤΟ ο εισβολεας.
Πονταρει σ'αυτο ... και κερδιζει απο αυτο.

Εγώ θέλω μια κοινωνία χωρίς όπλα. Τώρα αν πετύχεις τον κακοποιό με το πιστόλι ατυχησες. Κι αν σε πατήσει αυτοκίνητο το ίδιο, κι αν σε χτυπήσει κεραυνός. Μου διαφεύγει πως η λύση σε αυτό είναι μια κοινωνία τύπου άγριας Δύσης. Εξελίσσεται ο άνθρωπος. Για το θέμα της καταστολής μου άρεσε η πρόταση του Τάσου (send)

An armed society is a polite society. Manners are good when one may have to back up his acts with his life.

Robert A. Heinlein

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Παντως, η οπλοφορια (και οχι απλως οπλοκατοχη) ΔΕΝ εχει αποκλειστικα καταστροφικη επιδραση στις πολιτειες (των ΗΠΑ)
που αβανταρεται. Δηλαδη, Αριζονα, Τεξας, Νεο Μεξικο, κλπ .... Οπως και να το κανουμε, οταν γνωριζω οτι στο σπιτι που
ορεγομαι να μπουκαρω, καποιος εκει μεσα εχει οπλο .... δεν θα μπω σαν κυριος (οπως εδω). Θα κλασω λιγο μαλλακι ....

Για να μην εκλειπει πληρως η (οικιακη) ληστεια, μονο και μονο απο αυτην την σοβαροτατη αποτρεπτικη δυνατοτητα,
μαλλον συντρεχουν αλλοι λογοι .... που, εξατιας της ελληνικης πραγματικοτητας, αδυνατουμε να συλλαβουμε.
Ας πουμε αν ο ληστης, πρωτα χτυπαει τρια ecstasy, και μετα μπουκαρει .... η και αλλα σοβαροτερα ....
οπως το ΑΝ τον κυνηγουν σε τρεις πολιτειες και οι μερες του ειναι μετρημενες .... οτι "γλεντησει" !
Μελλον για αυτον, ετσι κι αλλιως, δεν υπαρχει. Η οτι ειναι μεξικανος και δεν προλαβε κανεις να τον ενημερωσει
οτι ο νομος εδω (στις ΗΠΑ) εφαρμοζεται, οτι δεν ειναι Μεχικο οπου ολα πουλιουνται στην σωστη "τιμη".

Κουβεντα κανω .... δεν γνωριζω !

Μην τρεχεις στις Πολιτειες της Αμερικης. Υπαρχουν κρατη που απαγορευονται τα οπλα και εχουν ΠΟΛΥΥΥ περισσοτερα θυματα απο πυροβολα οπλα.

Δες ενα απλο παραδειγμα. Ρωτα και τον ξαδελφο στην Αριζονα. Ξερει.

Υπαρχει μια πολη, πολυ γνωστη, το Ελ Πασσο. Αυτο που δεν ειναι γνωστο ειναι οτι το Ελ πασσο ( η πολη χωρις νομο κλπ..) ειναι το ημισυ μιας μεγαλυτερης πολης δηλαδη εχει την διδυμη αδελφη της στην αλλη πλευρα των συνορων με το Μεξικο. Η Θιουνταντ Χουαρες.

Εν ταξει το Ελ Πασσο δεν ειναι και παραδεισος ειρηνης αλλα ειναι μια πολυ σιγουρη πολη για τα δεδωμενα .
Αντιθετα στην αλλη πλευρα των συνορων... ξερεις τι γινεται ;;; 30 νεκροι την ημερα μεσος ορος.
Επισης η Θιουνταντ Χουαρες ονομαζεται και η πολη του θανατου των γυναικων.
Γυρω στις 600 γυναικες που χαθηκαν για παντα τα ιχνη τους τα τελευταια χρονια.
Και ομως...στο Μεξικο απαγορευεται η οπλοφορια. Μην πιασουμε αλλες χωρες της Λατινικης Αμερικης οπου απαγορευεται η οπλοφιρια και οι κατοικοι περνανε με το κοκκινο φαναρι γιατι αν σταματησουν...

Δεν ειναι τα οπλα που απογορευονται που δεν σκοτωνουν.

Science fiction.

Nope, it's the best social equalizer you can get in a free society.

Και για την ακρίβεια θεωρώ ότι τα όπλα είναι πιο χρήσιμα στους περισσότερο αδύναμους, όπως στις γυναίκες.

Nope, it's the best social equalizer you can get in a free society.

Και για την ακρίβεια θεωρώ ότι τα όπλα είναι πιο χρήσιμα στους περισσότερο αδύναμους, όπως στις γυναίκες.

Κοινωνία με την ωριμότητα να διαχειριστεί εκτεταμενη οπλοκατοχή, δεν χρειάζεται όπλα.