Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Μην βαζεις λογια που δεν ειπα.

Αν μπουν σπιτι σου για κακο σκοπο εχεις καλυτερες πιθανότητες οπλισμενος παρα αοπλος. Ειναι πολυ απλο. Βγαλε τα υπολοιπα κοινωνικα φαινόμενα απ εξω για λιγο.

μολις σου έγραψα οτι ΔΕΝ έχεις καμία πιθανότητα οπλισμένος.. ισα ίσα που το κάνεις χειρότερο με το που θα δουν οπλο..
ο φόβος ειναι μεγάλη κινητήρια δύναμη και η κυριότερη αιτία θανάτων..

ψαξε να δεις πόσους σκοτώνουν οι αστυφύλαξ στην αμερική με πρόφαση την αυτοάμυνα και μετά αποδεικνύεται οτι ο ληστής ή απλα ο χαζός/μαστουρομένος/άτυχος που βρέθηκε στην λάθος στιγμή, σε λάθος χρόνο, δεν οπλοφορούσε.

-bye-

Last edited by a moderator:
Σεβομαι τη αποψη σου. Οπως επιλεγεις συγκεκριμενα στοιχεία...μπορω και γω να επιλεγω αντιστοιχα για να στηριξω την δικη μου αποψη.
Επειδη φοβαμαι το βραδυ......αυτο δεν με κανει ουτε cowboy ουτε fundamentalist καφρο. Θελω να εχω την ευκαιρια να αμυνθω. Καλυτερα να προσπαθησω και ας αποτυχω παρα να πεθανω περιμενοντας την αστυνομια....που στο κατω κατω μπορει να μην εχει ειδοποιηθεί καν.

Αλλα ξοδευουμε τσαμπα χρονο ολοι μας εδω μεσα. Αυτο δεν θα γινει ποτε στην Ελλαδα.

Αντε ελα το βραδυ απο το σπιτι να " μαλώσουμε" οσο θέλεις. -bye-

Σεβομαι τη αποψη σου. Οπως επιλεγεις συγκεκριμενα στοιχεία...μπορω και γω να επιλεγω αντιστοιχα για να στηριξω την δικη μου αποψη.
Επειδη φοβαμαι το βραδυ......αυτο δεν με κανει ουτε cowboy ουτε fundamentalist καφρο. Θελω να εχω την ευκαιρια να αμυνθω. Καλυτερα να προσπαθησω και ας αποτυχω παρα να πεθανω περιμενοντας την αστυνομια....που στο κατω κατω μπορει να μην εχει ειδοποιηθεί καν.

Αλλα ξοδευουμε τσαμπα χρονο ολοι μας εδω μεσα. Αυτο δεν θα γινει ποτε στην Ελλαδα.

Αντε ελα το βραδυ απο το σπιτι να " μαλώσουμε" οσο θέλεις. -bye-

πολύ φοβάμαι οτι θα μου την έχεις στημένη μαζί με άλλα μέλη συμμοριών απο εδω τριγύρω, και θα μου την ανάψεις..
ενω πιο πριν θα εχεις φροντίσει να με αναισθητοποιήσεις με καμια νέα συνταγή σου..
μπριτς που θα έρθω..

θα βάλω τον John Wayne μπας και μάθω τίποτα και ίσως μια μέρα τα ξαναπούμε..
:violent-smiley-030:

Με καγκελα , μπαρα πανικου και συρτες δεν μπαινουν μεσα ουτε..ειδικες δυναμεις.

Η εναλλακτικη ειναι να τρεμεις για το οπλο στο σπιτι, να ψαχνεις κρυψωνες να το βαλεις , στην ντουλαπα το οπλο,οι σφαιρες στο συρταρι μην τις παρεις ο μικρος και να εχεις φαντασιωσεις οτι αν ακουσεις θορυβο θα ερπεις σαν το κομαντα μεσα στην νυχτα να τα..συναρμολογεις και να πιασεις θεση για καραουλι.Λες και ζεις σε καμμια επαυλη και θα εχεις κανα μισαωρο να το σκεφτεις βλεποντας απο το μονιτορ τους ληστες, σαν τις ταινιες :)

γιατί πολύ απλά θα γίνεις και εσύ ενας εγκληματιας.. νεκρός εγκληματιας, αφου οι ληστες πανε συνήθως 2-3.

Αν μάλιστα πυροβολήσεις, επειδή πάνε 2-3 οπως είπαμε, θα στην ανάψει ο δεύτερος, τρίτος, τέταρτος.. εισαι αρκετά γρήγορος;
Εκτός και αν έχεις οικογένεια καουμποιδων και δώσεις όπλο στην κόρη, στον γιο, στην γυναίκα..

μια ευτυχισμένη, εκστασιασμένη οικογένεια μεγαλοαστών, με το θήραμα της, μια ζέβρα, πιο πριν ηταν μια καμηλοπάρδαλη.

trailer70435.jpg

αλλα τότε, πριν καν σε επισκευτούν οι ληστές, θα στην ανάψει πιο γρήγορα απο την σκιά της, η γυναίκα σου..
εσυ εισαι υπομονετικός και δεν θα το σκεφτείς πρώτος.. ή κανας γίος, κόρη σου..
ωραια πράγματα, οικογενειακά..

αν δε, εχεις διαφωνία με φίλο πάνω στο ποτό.. ή αν έρθει επίσκεψη καποιος που δεν συμπαθάς..
θα τον κλαινε οι ρέγγες.. αυτοάμυνα (απέχθειας) θα πεις..
:flipout:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

PS αντι για την επιλογή να αμυνθείς, γιατί να μην έχει την επιλογή ο καθένας να ζήσει, δίχως κληρονομική φτώχεια..
εισαι πίσω απο ενα πληκτρολόγιο και έχεις ότι έχεις (οπως όλοι μας) γιατι έτυχε και γεννήθηκες στην τυχερή πλευρα/οικογένεια.

Προβολή των φόβων σου επάνω σε άλλους. Θα γίνει εγκληματίας γιατί το λες εσύ. ΟΚ.

Εγώ είμαι υπέρ της οπλοφορίας και κατά του κυνηγιού.

πολύ φοβάμαι οτι θα μου την έχεις στημένη μαζί με άλλα μέλη συμμοριών απο εδω τριγύρω, και θα μου την ανάψεις..
ενω πιο πριν θα εχεις φροντίσει να με αναισθητοποιήσεις με καμια νέα συνταγή σου..
μπριτς που θα έρθω..

θα βάλω τον John Wayne μπας και μάθω τίποτα και ίσως μια μέρα τα ξαναπούμε..
:violent-smiley-030:

Ta bold είναι η προβολή του φόβου σου επάνω στους άλλους που έγραψα μόλις πριν από λίγο.

Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σε όσους θεωρούν ότι οι πιθανότητές τους είναι περισσότερες αν είναι οπλισμένοι σε ενδεχόμενη εισβολή κακοποιών.

Είστε σίγουροι ότι αμέσως μόλις ξυπνήσετε, (με την τσίμπλα στο μάτι),:
- θα είστε σε θέση να εκτιμήσετε άμεσα και σωστά την κατάσταση και να λειτουργήσετε με ψυχραιμία και ακρίβεια;
- θα είστε πανέτοιμοι για δράση εναντίον κακοποιών που θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα, θα έχουν, πιθανότατα, εμπειρία σε εισβολές και θα έχουν ξαναπυροβολήσει και πιθανώς σκοτώσει;
- θα μπορέσετε σε πίεση χρόνου να πυροβολήσετε εύστοχα ενώ μέχρι τότε θα έχετε (αν έχετε) πυροβολήσει μόνο εναντίον στόχου και χωρίς χρονική πίεση;

Αν η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι καταφατική τότε σας συγχαίρω διότι έχετε δεξιότητες για τις οποίες απαιτείται μακροχρόνια εκπαίδευση για την οποία μάλιστα δεν είναι ικανοί όλοι οι άνθρωποι. Εσείς και ο Jason Bourne...

Κι εγώ θα ήθελα να ρωτήσω για τις ίδιες πιθανότητες χωρίς να υφίσταται όπλο. :)

Μόλις έγραψες κάτι που δεν είναι λογικό.

να απαντήσω στο 1ο επιχειρημα σου, στο 2ο ή στο 3ο;

ίσως το μονο σίγουρο να ειναι οτι γενικά, όλη η ανθρωποτητα, δεν βασίζεται στην λογική..

να απαντήσω στο 1ο επιχειρημα σου, στο 2ο ή στο 3ο;

ίσως το μονο σίγουρο να ειναι οτι γενικά, όλη η ανθρωποτητα, δεν βασίζεται στην λογική..

Σε όποιο θες, έτσι κι αλλιώς ελάχιστη σημασία έχει κατόπιν αυτού που έγραψες μόλις τώρα. Κι εγώ που νόμιζα ότι με τη λογική πας μπροστά... ένα ένα μου τα λέτε.

Ζητήστε από του μάστορες στο άλλο νήμα να σας προμηθεύσουν αυτό το πράγμα.
https://www.youtube.com/watch?v=6r3B0bi4_Iw

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη έσω έτοιμοι και με το ένα μάτι ανοιχτό στον ύπνο (και όποιον πάρει χάρος) (κουιζ βρες την ταινία...)
a.jpg
Επαυξάνω στα όσα έγραψε ο Skakinen.

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

PS αντι για την επιλογή να αμυνθείς, γιατί να μην έχει την επιλογή ο καθένας να ζήσει, δίχως κληρονομική φτώχεια..
εισαι πίσω απο ενα πληκτρολόγιο και έχεις ότι έχεις (οπως όλοι μας) γιατι έτυχε και γεννήθηκες στην τυχερή πλευρα/οικογένεια.

α καλά... ε πέσ' το μας απ' την αρχή ντε

82d8a5521c76dc94a71490b49903ea35.gif

Με καγκελα , μπαρα πανικου και συρτες δεν μπαινουν μεσα ουτε..ειδικες δυναμεις.

Η εναλλακτικη ειναι να τρεμεις για το οπλο στο σπιτι, να ψαχνεις κρυψωνες να το βαλεις .... :)

To επιασες. Αυτο ειναι το μεγα προβλημα. Δεν θες πια να πας πουθενα μην αφησεις το σπιτι, που φυσικα το οπλο και οι σφαιρες θα ειναι σε κρυψωνα και σε θρησαβροκυβωτιο ξεχωριστα και πως προβλεπεται, εαν σου το επιτρεπει το σπιτι. Αλλα και παλι...δεν εισαι ησυχος να αφηνεις το σπιτι χωρις κανεναν.

Οποτε καλυτερα να εχεις αδεια οπλοφοριας να το παιρνεις μαζι σου...οπως ο Σαββιδης.

Κι εγώ θα ήθελα να ρωτήσω για τις ίδιες πιθανότητες χωρίς να υφίσταται όπλο. :)

Η λογική σου επιδέχεται δύο αναγνώσεις:

α) έχεις τις ανάλογες δεξιότητες οπότε σου βγάζω το καπέλο
β) δεν τις έχεις αλλά νομίζεις ότι τις έχεις και υποτιμάς το ενδεχόμενο σενάριο να βαρέσεις στο γάμο του καραγκιόζη, οι κακοποιοί να εξαγριωθούν και να κάνουν πράγματα που πιθανώς δεν θα έκαναν σε σένα ή/και στους δικούς σου

Ξαναβάζω τα εύλογα ερωτήματα για να απαντήσουν και άλλοι ομοϊδεάτες

Είστε σίγουροι ότι αμέσως μόλις ξυπνήσετε, (με την τσίμπλα στο μάτι),:
- θα είστε σε θέση να εκτιμήσετε άμεσα και σωστά την κατάσταση και να λειτουργήσετε με ψυχραιμία και ακρίβεια;
- θα είστε πανέτοιμοι για δράση εναντίον κακοποιών που θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα, θα έχουν, πιθανότατα, εμπειρία σε εισβολές και θα έχουν ξαναπυροβολήσει και πιθανώς σκοτώσει;
- θα μπορέσετε σε πίεση χρόνου να πυροβολήσετε εύστοχα ενώ μέχρι τότε θα έχετε (αν έχετε) πυροβολήσει μόνο εναντίον στόχου και χωρίς χρονική πίεση;

@chris73

Ετσι , πανω απ'ολα η ανεση.Ξαπλα , το ενα χερι να φθανει το κουμπουρι , το αλλο το τηλεκοντρολ :)