Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Η λογική σου επιδέχεται δύο αναγνώσεις:

α) έχεις τις ανάλογες δεξιότητες οπότε σου βγάζω το καπέλο
β) δεν τις έχεις αλλά νομίζεις ότι τις έχεις και υποτιμάς το ενδεχόμενο σενάριο να βαρέσεις στο γάμο του καραγκιόζη, οι κακοποιοί να εξαγριωθούν και να κάνουν πράγματα που πιθανώς δεν θα έκαναν σε σένα ή/και στους δικούς σου

Ξαναβάζω τα εύλογα ερωτήματα για να απαντήσουν και άλλοι ομοϊδεάτες

Είστε σίγουροι ότι αμέσως μόλις ξυπνήσετε, (με την τσίμπλα στο μάτι),:
- θα είστε σε θέση να εκτιμήσετε άμεσα και σωστά την κατάσταση και να λειτουργήσετε με ψυχραιμία και ακρίβεια;
- θα είστε πανέτοιμοι για δράση εναντίον κακοποιών που θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα, θα έχουν, πιθανότατα, εμπειρία σε εισβολές και θα έχουν ξαναπυροβολήσει και πιθανώς σκοτώσει;
- θα μπορέσετε σε πίεση χρόνου να πυροβολήσετε εύστοχα ενώ μέχρι τότε θα έχετε (αν έχετε) πυροβολήσει μόνο εναντίον στόχου και χωρίς χρονική πίεση;

Να σου απαντησω, ναι. Εχεις πολυ περισσοτερες πιθανοτητες. Και δεν ειναι αναγκη καν να κανεις χρηση (να σκοτωσεις).
Και δεν ξαναπαταει και κανεις.

Για την οικονομία της συζήτησης, όσοι παίρνουν πρόσθετα μέτρα ασφάλειας καλά κάνουν, εδώ όμως μιλάμε για το μέτρο της ασφάλειας εκείνο που δεν επιτρέπεται να έχουμε και συζητάμε το πως και γιατί επί του συγκεκριμένου μέτρου.

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Τo taser επιτρεπεται στην Ελλαδα?

2. 'Όπλα θεωρούνται επίσης τα αντικείμενα που είναι πρόσφορα για επίθεση ή άμυνα και ιδιαίτερα:
α. Μηχανισμοί και κάθε μέσο εκτόξευσης χημικών ουσιών (SPRAY) ή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

(α. 1 παρ. 2 Ν. 2618/1993 περί όπλων και εκρηκτικών)

Με καγκελα , μπαρα πανικου και συρτες δεν μπαινουν μεσα ουτε..ειδικες δυναμεις.

δεν ξέρω τι είναι η "πανικού", πάντως όντως με μια γερή μπάρα πίσω από την πόρτα, είναι στην πράξη αδύνατο να μπει κανείς με εμάς μέσα.

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

δεν ξέρω τι είναι η "πανικού", πάντως όντως με μια γερή μπάρα πίσω από την πόρτα, είναι στην πράξη αδύνατο να μπει κανείς με εμάς μέσα.

Ε αυτο δεν ειναι το ζητουμενο ? Αν ειμαστε εξω...τι να λεει και το οπλο στο σπιτι.Ας βαλει καποιος και συναγερμο και εταιρεια σεκιουριτυ , να του φυλανε το σπιτι οταν λειπει

μολις σου έγραψα οτι ΔΕΝ έχεις καμία πιθανότητα οπλισμένος.. ισα ίσα που το κάνεις χειρότερο με το που θα δουν οπλο..
-

Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο 88χρονος μπάρμπας, που "δεν είχε καμία πιθανότητα", βγήκε λόγω όπλου νικητής από μια μάχη μέ έναν 18χρονο και έναν 28χρονο. Οι οποίοι, όπως λένε τουλάχιστον οι ειδήσεις, τον άρπαξαν από την αυλή του και τον ανάγκασαν να τους βάλει μέσα στο σπίτι (άρα μιλάμε για ξεκάθαρη περίπτωση ληστείας, όχι διάρρηξης). Για δες λοιπόν που ένας ...88χρονος σε διαψεύδει. Θα μου πεις, απέναντι σε πιθανότατα άοπλους δράστες. Ναι μεν, αλλά δυο παλήκαρους στα ντουζένια τους. Ξέρουμε τι θα πει 88, και τι 18 και τι 28 (τι στην ευχή, στον λήγοντα πέσαμε αυτή τη φορά)

Κανεις δεν συζητα το ψυχολογικο κομματι μιας "νομιμης αμυνας" ....
Ειστε σιγουροι οτι ΑΝ σκοτωσετε τον επιδοξο εισβολεα ... θα μπορεσετε να ξανακοιμηθειτε υσηχοι ?

Εχετε διαβασει τι συμβαινει σε οσους ετυχε να σκοτωσουν κατω απο νομιμη αμυνα ?
Και δεν μιλαω για τον διαρκη φοβο αντιποινων ... απο τους συνεργατες/φιλους/συγγενεις του θυματος.
Μιλαω για την εικονα ενος ανθρωπου που τον ριχνετε κατω .... και δεν ξανασηκωνεται ποτε !
Και αυτη εικονα .... κολλαει για παντα στον εγκεφαλο (ακομα και σε professional hitmen
ποσο μαλλον σε σας τα προβατακια ... τους αμνους του θεου !)

Νομιζετε οτι ... ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ .... δεν θα παρεισφρυσει η παραμικρη τυψη ?

(Προσοχη λιγο, ειπα οτι δεν ειμαι εναντιον της οπλοχρησιας αλλα ουτε και υπερ .... απλες σκεψεις κανω)

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο 88χρονος μπάρμπας, που "δεν είχε καμία πιθανότητα", βγήκε λόγω όπλου νικητής από μια μάχη μέ έναν 18χρονο και έναν 28χρονο. Οι οποίοι, όπως λένε τουλάχιστον οι ειδήσεις, τον άρπαξαν από την αυλή του και τον ανάγκασαν να τους βάλει μέσα στο σπίτι (άρα μιλάμε για ξεκάθαρη περίπτωση ληστείας, όχι διάρρηξης). Για δες λοιπόν που ένας ...88χρονος σε διαψεύδει. Θα μου πεις, απέναντι σε πιθανότατα άοπλους δράστες. Ναι μεν, αλλά δυο παλήκαρους στα ντουζένια τους. Ξέρουμε τι θα πει 88, και τι 18 και τι 28 (τι στην ευχή, στον λήγοντα πέσαμε αυτή τη φορά)

Πιθανότατα άοπλους και δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση ήταν οι νέοι διότι αν ήταν τίποτα πρεζόνια το 18 και 28 δεν λέει τίποτα.
UPDATE
Ο 28χρονος είναι χρόνιος χρήστης

Ειστε σιγουροι οτι ΑΝ σκοτωσετε τον επιδοξο εισβολεα ... θα μπορεσετε να ξανακοιμηθειτε υσηχοι ?

Εχετε διαβασει τι συμβαινει σε οσους ετυχε να σκοτωσουν κατω απο νομιμη αμυνα ?
Και δεν μιλαω για τον διαρκη φοβο αντιποινων ... απο τους συνεργατες/φιλους/συγγενεις του θυματος.
Μιλαω για την εικονα ενος ανθρωπου που πεφτει κατω .... και δεν ξανασηκωνετε ποτε !
Και αυτη εικονα .... κολλαει για παντα στον εγκεφαλο (ακομα και σε professional hitmen
ποσο μαλλον σε σας τα προβατακια ... τους αμνους του θεου !)

Νομιζετε οτι ... ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ .... δεν θα παρεισφρυσει η παραμικρη τυψη ?

(Προσοχη λιγο, ειπα οτι δεν ειμαι εναντιον της οπλοχρησιας αλλα ουτε και υπερ .... απλες σκεψεις κανω)

Επί του παρόντος φίλτατε, πιο πολύ στοιχειώνουν τη φαντασία μου (γιατί δεν τις είδα, φαντάσου και να τις έβλεπα, τις άκουσα μόνον) οι εικόνες της γριάς που την έκαιγαν με το σίδερο να ομολογήσει πού έχει χρήματα, και της άλλης γριάς στα Γιάννενα πρόπερσυ, που ένα ολόκληρο ΣΚ τη βασάνιζαν για τον ίδιο λόγο, και είχαν φτάσει να της κόψουν ακόμη και τις θηλές.

Εάν ερχόταν η κακιά η ώρα, δεν θα εξέταζα το "νόμιμο" του πράγματος (κι ας είμαι νομικός), αλλά το ηθικό.

Ασε που μπορει να μπουκαρουν οταν λειπεις και να σου κλεψουν και το οπλο.Και πηγαινε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας

Τετοια προστασια να λειπει..Αν ειναι να χασεις 20 χρoνια απο το αγχος :)

Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα .... με τον ψυχισμο και το υποσυνειδητο μας.
Εαν βαλεις αντιβαρο τις εικονες καποιων ανημπορων ψυχων ... δεν θα ελαφρωσει το ζυγι (του φονου) απο την αλλη πλευρα.
ΔΕΝ λειτουργουν ετσι αυτα τα πραγματα.

Και για να γελάσουμε λίγο...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

κάμερες στο σαλόνι, κάμερες στην εξώπορτα, κάμερες στις παντόφλες, κάμερες στο μπιντέ, κάμερες πάνω στις κάμερες μήπως χαλάσει η κανονική κάμερα. Και δώρο μία κάμερα!

:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Πιθανότατα άοπλους και δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση ήταν οι νέοι διότι αν ήταν τίποτα πρεζόνια το 18 και 28 δεν λέει τίποτα.
UPDATE
Ο 28χρονος είναι χρόνιος χρήστης

Και ο 88χρονος πιθανότατα. Χρόνιος χρήστης χαπιών για την πίεση, για τον προστάτη, για το ζάχαρο και δεν συμμαζεύεται. Όταν η γιαγιά μου θα γινόταν 88... τη βγάλαμε από την τελευταία της κατοικία.

...μισό... μήπως πρόκειται για αθίγγανους; Γιατί όλοι τους στην ανάκριση χρόνιοι χρήστες δηλώνουν.
Να σου πω για περίπτωση που πέτυχα (όχι δική μου, όσο περίμενα τη δική μου) αθίγγανου γύρω στα 20και κάτι, ο οποίος έκανε ...βουτάνιο (πρώτη φορά εκεί το άκουσα, έπινε γκαζάκια!), και ο οποίος μπήκε σε ένα σπίτι, λήστεψε μια 85χρονη, τη βίασε κατά φύση και παρά φύσει και μετά άνοιξε το ψυγείο και της έφαγε και ένα παγωτό ξυλάκι. Χρόνιος χρήστης κατά τ' άλλα. Κλαιγόταν η μάνα του και η (ανήλικη) γυναίκα του που έδειχναν τα πιστοποιητικά. Φυσικά ούτε οι δικαστές ούτε οι ένορκοι πείστηκαν.

Βρε σεις μην κοροϊδεύετε.

Κάποιοι έχουν απλά μια άλλη γνώμη δεν τρέχει τίποτα.

Το βλέπω απλα το θέμα: Στην μια περίπτωσή μπαίνουν μέσα στο σπιτι για κακό σκοπό και δεν εχω τρόπο να αμυνθω και αφήνω το θεμα στην τυχη/θεο και στην άλλη εχω.

Αν μπουν μέσα στο σπιτι θα με δέσουν, θα με δείρουν και θα κάνουν ότι θελουν σε εμένα, σε όποιον είναι μέσα στο σπιτι και φυσικά στην περιουσία μου. Αν αντισταθώ μπορεί και να βρεθώ και νεκρός.

Αν εχω τρόπο άμυνας θα κάνω ότι μπορώ (ακόμα και αν δεν είμαι ο Rambo) και θέλω να πιστευω οτι υπάρχει παραπάνω περίπτωση να γλιτώσω κάτι ή όλα τα από πάνω. Δεν είπε κανένας οτι δεν υπάρχει ρίσκο. Αλλα ρίσκο υπάρχει παραπάνω στην πάνω περίπτωση.

Καποιοι άνθρωποι δεν νιώθουν καλά γνωρίζοντας οτι θα ειναι ανήμποροι σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες και δυσκολεύονται να δεχτούν να το αφήσουν στην τυχη και να ελπίσουν οτι οι εγκληματίες θα δείξουν έλεος. Κάποιοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στο responce time της αστυνομίας. Κάποιοι έχουν περάσει διάφορα στο παρελθόν και δεν μπορούν να κοιμηθούν εύκολα το βράδυ από το σοκ που πέρασαν.

Ποιος μίλησε για Άγρια Δύση κτλ?

Στο κάτω κάτω, να το πάρουμε αλλιώς. ΑΝ επιτρεπόταν η οπλοκατοχή οσοι δεν θέλετε δεν θα σας αναγκάσει κανένας να αγοράσετε όπλο. Αντίθετά η δική σας γνώμη επιβάλει την ανημποριά σε όλους. Είμαι πολιτισμένος ειρηνιστής άνθρωπος.....αλλά θα ήθελα να εχω ένα 22ρι και ας μένει να σκουριάζει στο συρτάρι που λέει ο λόγος.

Εσείς φαντάζεστε τέτοια σκηνικά και δικαίως διαφωνείτε.

https://www.youtube.com/watch?v=kqRNe_qTx7Y

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Ειστε σιγουροι οτι ΑΝ σκοτωσετε τον επιδοξο εισβολεα ... θα μπορεσετε να ξανακοιμηθειτε υσηχοι ?.......

Ναι !

...και έτσι για να κάνω πιο light την συζήτηση....το παραπάνω Μ60 (που λείπει από πολλά ελληνικά στρατόπεδα) , στο Arkansas πωλείται στο Guns & Ammunition section στα Walmart.

Προφανώς δεν υποστηρίζω μια τέτοια κατάσταση.

Last edited:
Βρε σεις μην κοροϊδεύετε.

Κάποιοι έχουν απλά μια άλλη γνώμη δεν τρέχει τίποτα.

Το βλέπω απλα το θέμα: Στην μια περίπτωσή μπαίνουν μέσα στο σπιτι για κακό σκοπό και δεν εχω τρόπο να αμυνθω και αφήνω το θεμα στην τυχη/θεο και στην άλλη εχω.

Αν μπουν μέσα στο σπιτι θα με δέσουν, θα με δείρουν και θα κάνουν ότι θελουν σε εμένα, σε όποιον είναι μέσα στο σπιτι και φυσικά στην περιουσία μου. Αν αντισταθώ μπορεί και να βρεθώ και νεκρός.

Αν εχω τρόπο άμυνας θα κάνω ότι μπορώ (ακόμα και αν δεν είμαι ο Rambo) και θέλω να πιστευω οτι υπάρχει παραπάνω περίπτωση να γλιτώσω κάτι ή όλα τα από πάνω. Δεν είπε κανένας οτι δεν υπάρχει ρίσκο. Αλλα ρίσκο υπάρχει παραπάνω στην πάνω περίπτωση.

Καποιοι άνθρωποι δεν νιώθουν καλά γνωρίζοντας οτι θα ειναι ανήμποροι σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες και δυσκολεύονται να δεχτούν να το αφήσουν στην τυχη και να ελπίσουν οτι οι εγκληματίες θα δείξουν έλεος. Κάποιοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στο responce time της αστυνομίας. Κάποιοι έχουν περάσει διάφορα στο παρελθόν και δεν μπορούν να κοιμηθούν εύκολα το βράδυ από το σοκ που πέρασαν.

Ποιος μίλησε για Άγρια Δύση κτλ?

Στο κάτω κάτω, να το πάρουμε αλλιώς. ΑΝ επιτρεπόταν η οπλοκατοχή οσοι δεν θέλετε δεν θα σας αναγκάσει κανένας να αγοράσετε όπλο. Αντίθετά η δική σας γνώμη επιβάλει την ανημποριά σε όλους. Είμαι πολιτισμένος ειρηνιστής άνθρωπος.....αλλά θα ήθελα να εχω ένα 22ρι και ας μένει να σκουριάζει στο συρτάρι που λέει ο λόγος.

Εσείς φαντάζεστε τέτοια σκηνικά και δικαίως διαφωνείτε.

https://www.youtube.com/watch?v=kqRNe_qTx7Y

Ποιος κοροϊδεύει;
Μόνος σου αυτοαναιρείσαι.
Χαιρετώ τους πολιτισμένους ειρηνιστες με τα άλλα τους!

Και ενα βίντεο εκμάθησης

https://youtu.be/cvhf8KaRhg8

https://youtu.be/KNZO30lPGm4

Προτείνω και αλλαγή φρουράς για να μην σας πιάσουν στον ύπνο..
Το παραπάνω screenshot είναι από το the hitchhiker της ida lupino. (από τις ελάχιστες γυναίκες του Hollywood)
Ένα πολύ ωραίο fulm noir.

The Hitch-Hiker
https://www.imdb.com/title/tt0045877/

Ακόμα καλύτερο και με πολύ προχωρημένες ιδέες και θεματική, ειδικά για το Hollywood του 1950, ακόμα και για σήμερα που κυριαρχεί ο συντήρητισμος (και όχι αυτός του Frank Zappa που κάνει να ντρέπονται τους "προοδευτικους" με τις απόψεις του στο eat that question)

The Bigamist
https://www.imdb.com/title/tt0045557/

Last edited:
Τάσο το έσβησα διότι στο μεταξύ είχες συμπληρώσει κάποια πράγματα που κάλυπταν την απορία μου.

Ποιος κοροϊδεύει;
Μόνος σου αυτοαναιρείσαι.
Χαιρετώ τους πολιτισμένους ειρηνιστες!

Και ενα βίντεο εκμάθησης

https://youtu.be/cvhf8KaRhg8

https://youtu.be/KNZO30lPGm4

Έχω δηλώσει (και έχω εξηγήσει γιατί) ότι είμαι ΚΑΤΑ της οπλοκατοχής.

Η οπλοκατοχή όμως για την οποία συζητάμε εδώ δεν αφορά πολεμικά όπλα.

@ Auteur

Ειρηνιστής μπορεί να είναι και ένας κάτοχος όπλου που εύχεται να μην χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει ποτέ.

Ορισμός.....Ειρηνιστής: πρόσωπο που αγαπά την ειρήνη και αγωνίζεται για την επικράτησή της.

Μάλλον μπερδεύεις τον ειρηνιστή με τον μάρτυρα (του Ιεχωβά)