Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Και φυσικά μεγαλύτερο πρόβλημα είναι για τους ίδιους τους κατόχους όπλων που πέρασε από τον καθημερινο φόβο που νιώθουν, καθώς αν δεν ήταν φοβισμένοι δεν θα αγόραζαν όπλο,
Είναι οι αυτοκτονίες.

Οπου θίγουν και τα παραπάνω βίντεο.
Μια άτυχη, αδύναμη στιγμή και η ευκολία του όπλου δίνει τέλος στην ζωή του οπλοκατοχου, όπου ίσως μπορούσε να ξεπεράσει το πρόβλημα του με βοήθεια.

Ο φόβος και οι αυτοκτονίες είναι πολύ πιο σοβαρό και συχνό θέμα από τις ληστείες.
Aκριβως ,εχασα γνωστο ετσι πριν πολλα χρονια επειδη πηρε την καραμπινα του πατερα του και την εβαλε στο στομα του,μπαμ και κατω,μα θα πει καποιος μπορουσε να πηδηξει απο το μπαλκονι να παρει χαπια..αλλο να ξερει ο οτι θα φυγει μπαμ και κατω αλλο οτι μπορει να υποφερει μεχρι να πεθανει εαν πεθανει,τεραστια διαφορα...

Ας αγοράσει οποίος επιθυμεί ενα όπλο και ας είναι παράνομος. Και αν έρθει η ώρα να πυροβολήσει και αν σκοτώσει και δεν σκοτωθεί, το πολύ πολύ να πάει φυλακή. Ούτως ή άλλως ο συνεχόμενος φόβος μια φυλακή μυαλού είναι, απλά θα αλλάξετε χώρο.

Το να απαιτεί όμως κάποιος η κοινωνία να νομιμοποίησει την εκτέλεση εν ψυχρό και να μετονομάζει ένα εκτελεστη που παίρνει στα χέρια του το αν αξίζει κάποιος να ζει ή οχι, και να το παίζει θεός, και κάτω από την δική του παιδεία, ευφυΐα, ανθρωπιά και να το μετονομάζει σε αυτοάμυνα είναι από τις μεγαλύτερες υποκρισίες του πλανήτη.

Πάω για σκοποβολή, καλο βραδυ!

Εσείς φαντάζεστε τέτοια σκηνικά και δικαίως διαφωνείτε.

https://www.youtube.com/watch?v=kqRNe_qTx7Y

Κατ' αρχήν respect στον hickok45. Κατά δεύτερον και για να μην μένουν λάθος εντυπώσεις, το πήρε από τη Walmart όχι αυτός, αλλά εκείνος που είχε την ειδική άδεια να αγοράσει αυτόματο. Η διαδικασία απόκτησής της διαρκεί 10 μήνες και περιλαμβάνει ξεσκόνισμα σε όλο το παρελθόν εκείνου που αιτήθηκε την άδεια. Μέχρι σημείου ελέγχου από τον τοπικό Σερίφη.

+200 νταλαρς φόρο... .

Παρακολουθώ καθημερινά με πολύ ενδιαφέρον την παρούσα συζήτηση.

Συνεχίζει να με εκπλήσσει η εμμονή μερικών μελών στην ανάγκη οπλοκατοχής και οπλοχρησίας για περιπτώσεις εισβολής στο σπίτι και προστασίας της περιουσίας και της οικογένειας.

Δεκτό ως επιχείρημα.

Η επισήμανση των ατυχών περιστατικών φαίνεται πώς δεν τους ενδιαφέρει. καθόλου. Λένε ότι με καλή εκπαίδευση δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Στην περίπτωση να βρεθεί το όπλο στα χέρια άλλου, επίσης δεν τους απασχολεί, καθώς καλύπτονται με το επιχείρημα "το όπλο θα είναι κλειδωμένο". Επίσης θεωρούν ότι αν πυροβολήσουν κλέφτη σε κατάσταση άμυνας, αν αποδειχθεί ότι αυτός είναι άοπλος θα απαλλαγούν.

Ας τα δούμε αναλυτικά.
1. Εκπαίδευση: Πού, κάθε πότε και πόσο; Πόσο στοιχίζει;
Σκοπευτήρια δεν υπάρχουν και η πολιτεία δεν επιθυμεί να δημιουργηθούν. Η αντίθεση είναι καθολική. Και σε αυτά που υπάρχουν, αυτοί που ασκούνται συχνά έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικοί, δίνουν αρκετά χρήματα για σφαίρες. Πόσο; Από ερωτήσεις που έκανα σε Ελλάδα και Κύπρο πήρα ως απάντηση τα 500-1200 ευρώ το μήνα. Για όπλα μικρού βεληνεκούς, με 2 προπονήσεις την εβδομάδα σε όπλο και μια φυσικής κατάστασης, χωρίς καμιά μα καμιά διακοπή. Τουλάχιστον 50 βολές τη φορά. Η αραιά και πού παρουσία θεωρείται από αυτούς που ξέρουν, γελοία. Άρα η ΠΟλιτεία δεν σκοπεύει να ωθήσει τον κόσμο για εκπαίδευση στα όπλα, και αν αυτό γίνει κοστίζει ακριβά και ζητά σταθερή σχέση με το αντικείμενο.

Αν έχει κανείς άλλα στοιχεία, ας τα παραθέσει. Με χαρά να τα εξετάσουμε.

2. Περίπτωση να βρεθεί σε χέρια άλλου. Το συζήτησα με 4 αστυνομικούς, που φυλάγουν όπλο και σφαίρες στο σπίτι (με διαταγή). Και στους τέσσερις, τουλάχιστον 2 φορές το όπλο βρέθηκε στα χέρια άλλου και μάλιστα 2 φορές και με σφαίρες. Για τους 3 δεν ξέρω καθόλου τη σχολαστικότητά τους, και δεν μπορούσα να ρωτήσω αλλά για τον ένα ξέρω καλά. Πρόκειται για άτομο που τον παρομοιάζει κανείς με ρομπότ ή ψυχρό αίμα. Σε 14 χρόνια υπηρεσίας δεν άργησε ποτέ στη δουλειά του, δεν έχει παραβεί ποτέ κανόνα τροχαίας, όσο γελοίος κι αν είναι αυτός, μια κλήση που πήρε για παρκάρισμα, την πλήρωσε την άλλη μέρα και μάλιστα το ανέφερε στο διοικητή του. Φυλάει το όπλο και τις σφαίρες σε διαφορετικό χώρο, σε διαφορετικό όροφο και ελέγχει καθημερινά 3 φορές την ημέρα σε τακτές ώρες και μερικές φορές έκτακτα τα μέρη αυτά. Κάθε φορά που θα λείψει περισσότερο από μια μέρα, παραδίδει το όπλο στο τμήμα. Δεν έχει ξεχαστεί ΠΟΤΕ. ΠΟΤΕ. ΠΟΤΕ. Φυσικά ξυπνά κάθε βράδυ για έλεγχο, αυτό θεωρείται κανόνας. ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ. Έχει εκπαιδεύσει το γιο του να αποφεύγει τα όπλα με κάθε τρόπο, μαθαίνοντάς του πόσο κακό κάνουν στη θεωρία και στην πράξη (πράξη επίσκεψη σε κρατητήριο ώστε να δει ο μικρός τί πρόκειται να σε περίπτωση που... και φυσικά του έχει δείξει ακέφαλα ζώα... να τρέχει αίμα, τον έχει βάλει να μυρίσει αίμα, κλπ.) Φυσικά δεν δέχεται ποτέ τόσο κόσμο στο σπίτι ώστε να μη μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα όλους τους χώρους. Για< τόσο ψυχρό αίμα μιλούμε. Κι όμως δεν τα κατάφερε. Σε 14 χρόνια το όπλο βρέθηκα στα χέρια άλλου τουλάχιστον 2 φορές. Μια φορά αφού είχαν σπάσει τις κλειδαριές με κάτι μεγαλύτερο από μαχαίρι (μάλλον τσεκουράκι). Τη μια το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί, δηλ. είχαν γίνει βολές. Εσείς θα είστε πιο προσεκτικοί; Πιο τυχεροί; Θα το κλειδώνετε καλύτερα; Δηλ. εκτός από τα λουκέτα μετά θα έχετε και συνδυασμούς;

Θα ήθελα απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

3. Έστω ότι κάποιος μπαίνει στο σπίτι σας. Τον πυροβολείτε. Δεν είναι κλέφτης. Είναι πάρτι γενεθλίων έκπληξη. Ή ο πεθερός σας που φέρνει τα παιδιά στο σπίτι μετά από δικό σας πάρτι για το οποίο τα είχατε πάει στα πεθερικά και ανοίγει με το κλειδί που έδωσε η γυναίκα σας για να μη σα ςξυπνήσει. Τί γίνεται;
Έστω ότι είναι κλέφτης. Άοπλος. Τί γίνεται; Δεν έχετε καμιά ευθύνη; Μπορεί κάποιος να μας απαντήσει; Νομικός; Δικηγόρος;
Έστω ότι κάποιος παίρνει εν αγνοία σας το όπλο και τραυματίζει κάποιον άλλο. Χωρίς να έχετε προλάβει να το δηλώσετε στην Αστυνομία. Τί γίνεται; Νομικός; Δικηγόρος; Φίλε send, rivers (αν θυμάμαι καλά είσαι επίσης δικηγόρος. Αν όχι, τη συγνώμη μου).

Κάτι ακόμη.
Θα ήθελα να μάθω αν η κατοχή όπλου έχει επίπτωση στην ψυχολογία του ατόμου, θετική ή αρνητική και αν αλλάζει τη συμπεριφορά του. Αν δηλαδή το κάνει πιο τολμηρό, πιο ριψοκίνδυνο, κλπ. Πολύ θα ήθελα να μάθω την επιστημονική άποψη ενός ψυχολόγου, όπως του Σπύρου Σούρλα.

Τελευταίο.... έχετε πάει σε κηδεία ατόμου που σκοτώθηκε από τυχαία εκπυρσοκρότηση όπλου ή σκοτώθηκε πάνω σε παιχνίδι; Δεν έχω καμιά σχέση με τα όπλα, αλλά έχω πάει σε κηδεία συμφοιτήτριας που τη σκότωσε κατά λάθος ο αδελφός της, σε κηδεία παιδιού φίλου που το έφερε νεκρό από τις ΗΠΑ για να το θάψει στην Ελλάδα από λάθος πυροβολισμό, ενώ μέχρι πρότινος σε παραδιπλανό δρόμο κατοικούσε οικογένεια με παιδάκι με ένα πόδι. Το άλλο το πήρε σφαίρα από κυνηγετικό όπλο θείου, όταν ήταν 2 ετών.

Επίσης έχω φίλους κυνηγούς, οι οποίοι κυνηγούν συστηματικά. Αφήνουν όμως όπλα και σκυλιά πολύ μακριά από τη Θεσσαλονίκη σε μέρος που φυλάσσεται συνεχώς και μάλιστα πληρώνουν συνεταιρικά γι αυτό. Ο ένας μάλιστα ήταν θύμα ληστείας στο γραφείο του (δικηγορικό στην οδό Φράγκων), αλλά όπλο δεν πήρε. Ούτε μετά τη ληστεία.

Δεν θέλω να κλείσω τη συζήτηση, θέλω να ανοίξει και να κατατεθούν περισσότερες απόψεις.

Κοουταρω ενα παλιο ποστ με σοβαρα ερωτηματα..

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Έδειχνε ότι οι ΗΠΑ είναι κάτω του μέσου όρου στα Violent Crimes. Από link που προσπαθούσε να αποδείξει το αντίθετο. Πως λένε caught red handed ένα πράμα.
Ενδιαφέρεσαι μόνο για τα violent crimes ή για την συνολική εικόνα του πόσοι πεθαίνουν από όπλα στην Αμερική;
Γιατί η οπλοκατοχή δεν είναι μόνο για "αυτοάμυνα" αλλά για mass shootings, αυτοκτονίες, ξεκαθάρισμα λογαριασμών, διαμάχες ζευγαριών, οικογενειών κ.α.

Ύστερα δες γύρω σου αν είναι όλα φτιαγμένα με την λογική για να απαντήσω και σε κάτι πιο πίσω (δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος να διαβάζω όλα τα ποστ, ούτε να γράφω εδώ)

Έχει λογική ότι το 1% του πλανήτη έχει πλούτο περισσότερο από το υπόλοιπο 99% του πλανήτη;

ότι ένα άτομο κατέχει 120 billion dollars? Ενω την ιδια στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τα βασικά και πεθαίνουν από απόλυτη φτώχεια γιατί γεννήθηκαν σε λάθος μέρος;
Αν θεωρείς οτι πρυτανευει η λογική που έχει και ηθική μέσα οκ ζούμε σε άλλο κόσμο.

http://www.businessinsider.com/worlds-richest-billionaires-net-worth-2017-6

Last edited:
Ας αγοράσει οποίος επιθυμεί ενα όπλο και ας είναι παράνομος. Και αν έρθει η ώρα να πυροβολήσει και αν σκοτώσει και δεν σκοτωθεί, το πολύ πολύ να πάει φυλακή. Ούτως ή άλλως ο συνεχόμενος φόβος μια φυλακή μυαλού είναι, απλά θα αλλάξετε χώρο.

Το να απαιτεί όμως κάποιος η κοινωνία να νομιμοποίησει την εκτέλεση εν ψυχρό και να μετονομάζει ένα εκτελεστη που παίρνει στα χέρια του το αν αξίζει κάποιος να ζει ή οχι, και να το παίζει θεός, και κάτω από την δική του παιδεία, ευφυΐα, ανθρωπιά και να το μετονομάζει σε αυτοάμυνα είναι από τις μεγαλύτερες υποκρισίες του πλανήτη.

Η απάντηση στην παρανομία με παρανομία δηλαδή. Τελικά άλλος επιθυμεί τη ζούγκλα και τις εκτελέσεις εν ψυχρώ.

Ενδιαφέρεσαι μόνο για τα violent crimes ή για την συνολική εικόνα του πόσοι πεθαίνουν από όπλα στην Αμερική;
Γιατί η οπλοκατοχή δεν είναι μόνο για "αυτοάμυνα" αλλά για mass shootings, αυτοκτονίες, ξεκαθάρισμα λογαριασμών κ.α.

Πόσοι πεθαίνουν και πόσοι σώζονται, για πες; Προσπάθησε να δώσεις απάντηση αυτή τη φορά όμως έτσι για αλλαγή, αν θες.

Έχει λογική ότι το 1% του πλανήτη έχει τον περισσότερο πλούτο; ή ότι ένα άτομο κατέχει 120 billion dollars? Ενω την ιδια στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τα βασικά και πεθαίνουν από απόλυτη φτώχεια γιατί γεννήθηκαν σε λάθος μέρος;
Αν θεωρείς οτι πρυτανευει η λογική που έχει και ηθική μέσα οκ ζούμε σε άλλο κόσμο.

Τι σχέση έχει τώρα το συμπλήρωμα που έκανες στην απάντησή σου με αυτό που συζητάμε εδώ;

Λοιπόν θα σου δώσω μια φιλική συμβουλή, ειλικρινά. Εγώ στη ζωή μου τα ξεχωρίζω τα θέματα, τα αναλύω - όσο μου επιτρέπουν οι αισθήσεις οι γνώσεις μου και οι πληροφορίες μου. Όμως τα ξεχωρίζω τα θέματα.
Σου είπε κανείς ότι συμφωνώ με το 1% του πλανήτη έχει τον περισσότερο πλούτο; ή ότι ένα άτομο κατέχει 120 billion dollars? Ενω την ιδια στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τα βασικά και πεθαίνουν από απόλυτη φτώχεια γιατί γεννήθηκαν σε λάθος μέρος;

Που το είδες να τα έχω γράψει;

Σε αυτό το νήμα κι αν έχω γράψει εγώ, κι αν έχω πάμπολλες φορές μπει στο τριπάκι να επαναλαμβάνω συνεχώς σε όποιον μπαίνει τις ίδιες απαντήσεις, στις ίδιες ερωτήσεις με τα ίδια αποτελέσματα: Απάντηση από την άλλη πλευρά επί της ουσίας καμιά!
Σαν τη μέρα της μαρμότας ένα πράμα.

Συμψηφισμούς κάνεις, χωρίς να έχεις κι από πάνω σωστή πληροφόρηση για το θέμα του νήματος. Δικαίωμά σου βεβαίως. Αλλά εγώ με τους συμψηφισμούς δεν τα πάω καθόλου καλά.

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Με τετοια επιπεδα ανθρωπισμου και ευαισθησιας .... ουτε μαχαιρι στην κουζινα !
Καποιο παιδι μπορει να σκονταψει και να πεσει πανω του.
Σκοταδι, νυχτα, γλιστερο πλακακι ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Πόσοι πεθαίνουν και πόσοι σώζονται, για πες; Προσπάθησε να δώσεις απάντηση αυτή τη φορά όμως έτσι για αλλαγή, αν θες.

Αυτο το ψαχνω και εγω (εδω και καιρο). Αν εχεις στοιχεια πολυ θα τα ηθελα.
Παντως ο ξαδελφος απο Tucson μου ειπε οτι σωζονται περισσοτεροι
απλα δεν βγαινουν να το διατυμπανισουν. Βεβαια ... ειμαι εξω απ'τον χορο.
Οτι και να μου πει ... ειμαι βαθια νυχτωμενος. Οποτε καθε λινκ βοηθαει !

"Κάτι ακόμη.
Θα ήθελα να μάθω αν η κατοχή όπλου έχει επίπτωση στην ψυχολογία του ατόμου, θετική ή αρνητική και αν αλλάζει τη συμπεριφορά του. Αν δηλαδή το κάνει πιο τολμηρό, πιο ριψοκίνδυνο, κλπ. Πολύ θα ήθελα να μάθω την επιστημονική άποψη ενός ψυχολόγου, όπως του Σπύρου Σούρλα. "

Γνώριζα κάποιον που στα νιάτα του ήταν πολύ κακό παιδί, από μαγκιά κυρίως. Και φυσικά είχε όπλο(α) σχεδόν πάντα επάνω του. Μεγαλώνοντας λίγο άρχισε να ημερεύει και να γίνεται πιο "κανονικός" και να κουβαλάει κουμπούρια όλο και σπανιότερα.

Μια μέρα που τα ήπιαν έπεσε πολύ ξύλο έξω από ένα μαγαζί. Είχε βάλει κάτω έναν και τον κοπάναγε. Χρόνια μετά μου είπε: "ευτυχώς που δεν είχα όπλο εκείνο το βράδυ, είναι σχεδόν σίγουρο στην κατάσταση που είμουν -σ.τ.μ. ακόκ-πως θα το χρησιμοποιούσα." και άλλη φορά μου είχε πει: "αν έχεις όπλο, είναι πάρα πολύ πιθανό πως τελικά το χρησιμοποιήσεις"

Αυτά εμένα κάτι μου λεν για το τι μπορεί να κάνει στην συμπεριφορά κάποιου, από τα λόγια ενός ατόμου που δεν τα φανταζόταν αλλά τα έζησε στα άγρια νιάτα. Τώρα ξέρω θα μου πειτε δεν μιλάμε για μυαλά που δεν έχουν πήξει ακόμη. Χμμμμμ....

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Μισό λεπτό....

Εάν, όπως λένε οι στατιστικές που παραθέτεις, το 63% των θανάτων από όπλα είναι αυτοκτονίες (τεράστιο ποσοστό), τότε χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στις στατιστικές γιατί μπορεί τα συμπεράσματα τα οποία "δίνουν" τα βίντεο που παρέθεσες να ανατρέπονται.
.......

Ελα ντε.... ας το πει και καποιος.

Θα τελειωσω με κατι ακομα ποιο κυνικο ( αν ειναι δυνατον !)... Μα τελειως κυνικο που μονο οι ανθρωποι που το αντιμετοπιζουν μπορουν να το καταλαβουν.
Θα το πω σαν ιστοριουλα...

Αν δω καποιον νεο ανθρωπο στο χειλος ενος γκρεμου και να το σκεφτεται, δεν θα αδιαφορησω. Θα σκεφτω αν εχω "τα μπαγκαζια" για να επεμβω, να το συζητησω.

Αλλα απο την αλλη... αν καποιος θελει να θεσει τερμα στην ζωη του ντε και καλα... ε προτιμω να το κανει με ενα τριανταοχταρι σπιτι του. Πραγματικα το λεω.
Παρα να πεσει απο καμμια αερογεφυρα σε κανενα αυτοκινητοδρομο και να παρει και αλλους στον λαιμο του, η να πεσει στς ραγες ενος τραινου η ενος τραμ, γιατι μαλλον δεν γνωριζετε πολλοι αυτο που ονομαζεται "τα φαντασματα των γραμμων". Το γνωριζουν καποιοι που ασχολουνται.
Ζωες καταστρεφονται τελειως, οδηγων τραινων η ακομα και επιβατων απο τετοια περιστατικα...και τοτε χανονται υπνοι και οικογενειες ακομα.

Οποτε... οσο κυνικο κ αν σας φαινεται αν καποιος εχει αποφασισει το μεγαλο αλμα (ασχετα της αιτιας αλλα συχνα οι λιγοτερο αναιτιοι ειναι και οι πιο οδυνηροι για τον "περιγυρο") τοτε πραγματικα...ας παρει ενα περιστροφο.
Θα κανει χαρη σε ανθρωπους που δεν θα του φταιγαν σε τιποτα ειτε να τους σημαδεψει για ολη τους την ζωη, ειτε να τους παρει μαζι του στον ταφο.

Τιποτ'αλλο περι αυτων περι αυτοκτωνιας.

Τα στατιστικά σου δείχνουν πόσοι σκοτώνονται στην Αμερική με τα όπλα. Στα ίδια στατιστικά έχει και άλλες χώρες δίχως τιν νόμο περί οπλοκατοχής, και σου δείχνει πόσοι σώζονται.

Μπορούσες να απαντήσεις και μόνος σου θέλω να πιστεύω.

Γιατί εξισώνεις αυτοάμυνα με φόνο; Δηλαδή ειναι κοινωνικά εντάξει το να με βασανίζουν σπιτι μου και οχι το να πυροβολήσω για να σωθώ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Αυτο το ψαχνω και εγω (εδω και καιρο). Αν εχεις στοιχεια πολυ θα τα ηθελα.
Παντως ο ξαδελφος απο Tucson μου ειπε οτι σωζονται περισσοτεροι
απλα δεν βγαινουν να το διατυμπανισουν. Βεβαια ... ειμαι εξω απ'τον χορο.
Οτι και να μου πει ... ειμαι βαθια νυχτωμενος. Οποτε καθε λινκ βοηθαει !

Ξεκάθαρα θα σου πω πως δεν υπάρχει τρόπος να έχεις στοιχεία για κάτι που δεν κάνει κάποιος τον κόπο καν να το αναφέρει στην αστυνομία.
Ωστόσο, εάν θέλουμε να κάνουμε έρευνα παρουσιάζοντας όλες τις σημαντικές πτυχές ενός θέματος, και χρησιμοποιούμε διαγράμματα τα οποία - λόγω έλλειψης στοιχείων - παρουσιάζουν.... συνεπαγωγικώς ό,τι νάναι, τότε δεν έχουν καμία βαρύτητα ως προς τη γνώση που υποτίθεται ότι προορίζονται να παρέχουν.

Τι σχέση έχει τώρα το συμπλήρωμα που έκανες στην απάντησή σου με αυτό που συζητάμε εδώ;

Λοιπόν θα σου δώσω μια φιλική συμβουλή, ειλικρινά. Εγώ στη ζωή μου τα ξεχωρίζω τα θέματα, τα αναλύω - όσο μου επιτρέπουν οι αισθήσεις οι γνώσεις μου και οι πληροφορίες μου. Όμως τα ξεχωρίζω τα θέματα.
Σου είπε κανείς ότι συμφωνώ με το 1% του πλανήτη έχει τον περισσότερο πλούτο; ή ότι ένα άτομο κατέχει 120 billion dollars? Ενω την ιδια στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τα βασικά και πεθαίνουν από απόλυτη φτώχεια γιατί γεννήθηκαν σε λάθος μέρος;

Που το είδες να τα έχω γράψει;

Σε αυτό το νήμα κι αν έχω γράψει εγώ, κι αν έχω πάμπολλες φορές μπει στο τριπάκι να επαναλαμβάνω συνεχώς σε όποιον μπαίνει τις ίδιες απαντήσεις, στις ίδιες ερωτήσεις με τα ίδια αποτελέσματα: Απάντηση από την άλλη πλευρά επί της ουσίας καμιά!
Σαν τη μέρα της μαρμότας ένα πράμα.

Συμψηφισμούς κάνεις, χωρίς να έχεις κι από πάνω σωστή πληροφόρηση για το θέμα του νήματος. Δικαίωμά σου βεβαίως. Αλλά εγώ με τους συμψηφισμούς δεν τα πάω καθόλου καλά.
Στα τεχνικά θέματα είσαι πραγματικά άριστος και με έχεις βοηθήσει πολύ! Πραγματικά ευχαριστώ.

Σε αυτά εδώ με δυσκολεύεις...

Απαντούσε στο ερώτημα σου περί λογικής λίγα πόστ πιο πάνω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Ελα ομως που ο Πολιτισμος δεν επιβαλλεται (οπως τα οπλα).
Και δεν μπορεις να περιμενεις ποτε θα υπερνικησει ο Πολιτισμος τα οπλα.
Γιατι η σκανδαλη ειναι ..... waaaaayyyy faster and simpler.

Ο Πολιτισμος ΕΙΝΑΙ τα οπλα (τα ιερα λεγαν οι αρχαιοι).
Ακομα δεν το επιασες ;
Να κανεις επαναληψη σε Οοολους τους "κλασικους" μεχρι Star Wars episode X+++

Τα στατιστικά σου δείχνουν πόσοι σκοτώνονται στην Αμερική με τα όπλα. Στα ίδια στατιστικά έχει και άλλες χώρες δίχως τιν νόμο περί οπλοκατοχής, και σου δείχνει πόσοι σώζονται.

Μπορούσες να απαντήσεις και μόνος σου θέλω να πιστεύω.

Επομένως στην Αμερική σκοτώνονται από όπλα 12 χιλιάδες το χρόνο και σώζονται οι υπόλοιπο που είναι εκατοντάδες εκατομμύρια. Εύγε!

Μπορούσες να είσαι πιο τολμηρός και να απαντήσεις επί της ουσίας του ερωτήματος, θέλω να πιστεύω.

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Ελα ντε.... ας το πει και καποιος.

Θα τελειωσω με κατι ακομα ποιο κυνικο ( αν ειναι δυνατον !)... Μα τελειως κυνικο που μονο οι ανθρωποι που το αντιμετοπιζουν μπορουν να το καταλαβουν.
Θα το πω σαν ιστοριουλα...

Αν δω καποιον νεο ανθρωπο στο χειλος ενος γκρεμου και να το σκεφτεται, δεν θα αδιαφορησω. Θα σκεφτω αν εχω "τα μπαγκαζια" για να επεμβω, να το συζητησω.

Αλλα απο την αλλη... αν καποιος θελει να θεσει τερμα στην ζωη του ντε και καλα... ε προτιμω να το κανει με ενα τριανταοχταρι σπιτι του. Πραγματικα το λεω.
Παρα να πεσει απο καμμια αερογεφυρα σε κανενα αυτοκινητοδρομο και να παρει και αλλους στον λαιμο του, η να πεσει στς ραγες ενος τραινου η ενος τραμ, γιατι μαλλον δεν γνωριζετε πολλοι αυτο που ονομαζεται "τα φαντασματα των γραμμων". Το γνωριζουν καποιοι που ασχολουνται.
Ζωες καταστρεφονται τελειως, οδηγων τραινων η ακομα και επιβατων απο τετοια περιστατικα...και τοτε χανονται υπνοι και οικογενειες ακομα.

Οποτε... οσο κυνικο κ αν σας φαινεται αν καποιος εχει αποφασισει το μεγαλο αλμα (ασχετα της αιτιας αλλα συχνα οι λιγοτερο αναιτιοι ειναι και οι πιο οδυνηροι για τον "περιγυρο") τοτε πραγματικα...ας παρει ενα περιστροφο.
Θα κανει χαρη σε ανθρωπους που δεν θα του φταιγαν σε τιποτα ειτε να τους σημαδεψει για ολη τους την ζωη, ειτε να τους παρει μαζι του στον ταφο.

Τιποτ'αλλο περι αυτων περι αυτοκτωνιας.

Εντάξει και οι αυτοκτονίες με αυτό τον τρόπο δεν είναι πάντα και τόσο αποστειρωμένες.
Εκεί που μεγάλωσα ένας πήρε μια καραμπίνα και πυροβολήθηκε. Και από μόνο του αυτό έφτανε θα μου πεις για το gore του πράγματος αλλά δεν πήγαν όλα τόσα "όρθα". Τραυματίστηκε θανάσιμα αλλά τόσο ώστε να ζήσει αρκετά για να γυρίσει όλο το σπίτι και να το κάνει μάλλον χειρότερο από την χειρότερη ταινία που έχεις δει. Μετά κάποιοι τον βρήκαν. Δεν ξέρω πως ξανακοιμήθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια...