Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Οχι το κρεμασμα,το σχοινι δεν μπορουμε να το απαγορεψουμε γιατι δεν φτιαχτηκε για να σκοτωνει, αλλα εγραψα και αλλα εκτος απο αυτο,αυτο ερχεται σαν συνεχεια των ανωτερω που εγραψα..

Τώρα μου τα γυρίζεις. Τελικά αποδεικνύεται επικίνδυνο το σκοινί. Όπως και το σφυρί στην Αμερική με το οποίο γίνονται περισσότερες ανθρωποκτονίες απ' ό,τι με πυροβόλα όπλα.

Και για να δεις πόσο εύκολα ανατρέπεται το σκεπτικό σου, ούτε το πυροβόλο όπλο φτιάχτηκε για να σκοτώνει, αλλά για να προστατεύει.

Τόμπολα;

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

....

Σιγουρα δεν μπορουν ολοι να προστατευθουν στον ιδιο βαθμο. (ηλικιωμενοι, γυναικες, κλπ)
Εκει ενα μη θανασιμο οπλο θα βοηθουσε.

Νομίζω με το επίπεδο της εγκληματικότητας σήμερα, θα έπρεπε να επιτρέπονται τα μη θανατηφόρα μέσα άμυνας μέσα στο σπίτι....

Εδω υπαρχει ενα πολυ μεγαλο προβλημα, καθως οπως ξερουμε οι κακοποιοι που μπυκαρουν στα σπιτια ειναι θρασυδειλα ατομα, πρωτα κανουν αναγνωρισεις στην γειτονια και διαλεγουν τους πιο ευαλωτους στοχους.

Ενας ανημπορος, η υπεριλικας δεν θα μπορεσει κατα μεγαλη πιθανοτητα δυστυχως ουτε τα μη φονικα μεσα αμυνας να χρησιμοποιεισει.
Οποτε γινεται δικοπο μαχαιρι. Καθως για τον ιδιο λογο τα ατομα αυτα που ειπαμε (θρασυδειλοι και χωρις κανενα σεβασμο στην ανθρωπινη ζωη) μπορει να γινουν ακομα πιο επικινδυνα και εκδικητικα αν παρατηρησουν οτι δεν κινδυνευουν απο μια αντιδραση.

Για μενα η λυση για τα ατομα αυτα ειναι η Αλλυλεγγυη. Μεσω γνωριμιων γειτονων, δρομων και τετραγονων σε αμοιβαια προβλεψη.

απεφυγες ολοκληρο το σκεπτικο μου για να απομονωσεις την τελευταια προταση..τομπολα ειναι η κολοκυθια?

απεφυγες ολοκληρο το σκεπτικο μου για να απομονωσεις την τελευταια προταση..τομπολα ειναι η κολοκυθια?

Νομίζω ότι σημαίνει ανατροπή γενικότερα.

Το αποτέλεσμα μας ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση, αφού όλο το σκεπτικό σου αυτό αφορά. Κάνω λάθος;

Auteur τρολαρεις φιλε μου. Κατσε στο έλεος του καθενα δεν πειραζει. Οι Εξευγενισμενες αντιλήψεις σου ας ειναι η ασπιδα σου. Δεν απαντω σε αλλα ποστ σου γιατι φοβαμαι οτι θα τσακωθουμε χωρις λογο.

εγω λέω να τσακωθούμε χωρις λόγο αλλα για να νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια, να μπορούσαμε να ειχαμε και απο ένα οπλο στο χέρι..
να πίναμε και μερικά απο τα εκλεκτά κοκταιλ που φτίαχνεις..

το έχεις;
λες να εισαι πιο γρήγορος;
και αν τα καταφέρεις (με τις ευχές μου).. μετά απο πόσο καιρό, φαντάζεσαι οτι θα τα το στρέψεις εναντίον σου;
εισαι σκληρό καρύδι;
are you tough enough boy?

Τα πραγματα ειναι απλα ,ενα οπλο για να ειναι χρησιμο σε περιπτωση αυτοαμυνας στο σπιτι(εκτος του οτι ο κατοχος πρεπει να ειναι εκπαιδευμενος,ψυχραιμος κλπ,κλπ)πρεπει να ειναι αμεσα διαθεσιμο,δηλαδη να βρικεται σε μερος που να υπαρχει αμεση προσβαση,
επισης πρεπει να ειναι γεματο,εαν υποθεσουμε οτι η ασφαλης φυλαξη του οπλου ειναι σε αλλο μερος, οι σφαιρες σε αλλο,η το οπλο να ειναι σε κανενα χρηματοκιβωτιο,ολοι καταλαβαινουν οτι ειναι σαν να μην υπαρχει,αφου δεν προλαβαινει κανενας να το παρει στα χερια του εαν μπει ληστης οπλισμενος,
επισης εαν μπει καποιος ληστης μερα ,σε ποιο δωματιο μπορει να ειναι διαθεσιμο?η πρεπει να χεις δυο-τρια η να το χεις πανω σου σαν τον επιθεωρητη Καλαχαν,
κατοπιν των παραπανω δεν χρειαζεται στατιστικη μελετη για να υποθεσουμε οτι ειναι πιθανοτερο να υπαρξει θανατος απο το οπλο απο ατυχημα,αυτοκτονια,εγκλημα παθους η εκδικησης κλπ κλπ,παρα για αυτοαμυνα σε περιπτωση ληστειας,αλλα παραθετω δυο τετοια στατιστικα...

Μια μελέτη του 1998 στο The Journal of Trauma and Acute Care Surgery, για να πάρουμε ένα από τα πολλά παραδείγματα, διαπίστωσε ότι «κάθε φορά που ένα όπλο στο σπίτι χρησιμοποιήθηκε σε αυτοάμυνα ή νομίμως δικαιολογημένο πυροβολισμό, υπήρξαν τέσσερις ακούσιοι πυροβολισμοί, επτά εγκληματικές επιθέσεις ή ανθρωποκτονίες και 11 απόπειρες ή ολοκληρωμένες αυτοκτονίες. «Αυτό σημαίνει ότι το πυροβόλο όπλο είναι 22 φορές πιο πιθανό να χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική επίθεση, τυχαίο θάνατο ή τραυματισμό, απόπειρα αυτοκτονίας ή ανθρωποκτονία από ό, τι για αυτοάμυνα.

Μια μελέτη του 2003 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Emergency Medicine, η οποία εξέταζε τα επίπεδα ιδιοκτησίας όπλων μεταξύ χιλιάδων θυμάτων δολοφονίας και αυτοκτονίας και μη θυμάτων, διαπίστωσε ότι τα νοικοκυριά που κατέχουν όπλα ήταν 41% πιο πιθανό να έχουν ανθρωποκτονία και το 244% αυτοκτονία.

Στατιστικα στην Ελλαδα ο δευτερος μεγαλυτερος τροπος αυτοκτονιων ειναι ο αυτοπυροβολισμος.

Μάλιστα. Και χωρίς όπλο;

Να σου απαντησω εγω.

Στο πρωτο σκελος. Οταν εισαι σπιτι τη νυχτα ας πουμε, το οπλο συν τα "αναλωσιμα" πρεπει να ειναι αμεσα προσβασιμο προς το μερος που κοιμασαι, δηλαδη διαδικασια που να συμπεριλαμβανει το πολυ 30". Μολις ακουσεις υποπτο θορυβο, (δεν συζητω καν για ηχητικες παγιδες αλαρμ και τετοια) εχεις τον χρονο σου απεριοριστα συν το οτι γνωριζεις το σπιτι σου απεξω κι ανακατωτα και μεσα στο σκοταδι. Βεβαια οπως εχω πει εξαρταται απο το σπιτι του καθενος και την διαμορφωση του.
Τωρα αν βαριοκοιμασαι εχεις βαλει και ταμπον στα αυτια και εχουν ερθει οι ληστες μεχρι την καμαρα σου ... εχει ειπωθει παραπανω... οπως εστρωσες κοιμασαι οποτε καλυτερα κανε τον κοιμησμενο.

Τωρα για το ραπορτο οτο υπηρξαν περισσοτερες "δολοφωνιες" κατα 41 % σε σπιτια οπου υπηρχε οπλο ειναι απολυτα φυσιολογικο.
Σε μεγιστο βαθμο το θυμα ειναι ο εισβολεας.

Νομίζω ότι σημαίνει ανατροπή γενικότερα.

Το αποτέλεσμα μας ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση, αφού όλο το σκεπτικό σου αυτό αφορά. Κάνω λάθος;

Στο συγκεκριμενο κειμενο αναλυω το αποτελεσμα ναι,ως απαντηση στο οτι ειναι καλυτερα με οπλο σπιτι για αυτοαμυνα..

εγω λέω να τσακωθούμε χωρις λόγο αλλα για να νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια, να μπορούσαμε να ειχαμε και απο ένα οπλο στο χέρι..
να πίναμε και μερικά απο τα εκλεκτά κοκταιλ που φτίαχνεις..

το έχεις;
λες να εισαι πιο γρήγορος;
και αν τα καταφέρεις (με τις ευχές μου).. μετά απο πόσο καιρό, φαντάζεσαι οτι θα τα το στρέψεις εναντίον σου;
εισαι σκληρό καρύδι;
are you tough enough boy?

...δεν τσιμπάω...

Attachments

• troll.jpg
    troll.jpg
    154.6 KB · Views: 51
Διαβαζω ως μοναδικό επιχείρημα των υπερασπιστών της οπλοχρησίας την υπεράσπιση της οικίας σε περίπτωση διάρρηξης. Η ζωή σε μια κοινωνία δεν είναι μόνο διαρρήξεις. Θα πρέπει να συνεκτιμήσετε τις συνέπειες της ελεύθερης πρόσβασης σε όπλα στη γενικότερη λειτουργία της κοινωνίας. Ένα σπρέι πιπεριού εκτιμώ είναι η καλύτερη λύση σε περίπτωση διάρρηξης αν και αυτό είναι γενικότερα στα «μη σου τύχει».

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Απο αυτα που εγραψα αυτα καταλαβες. ? Ενα σκετο οπλο και μια σκετη ξανθια...μπορει να καταληξει να βγαζει selfie με αυτο ολη μερα. :flipout:
Η υποθεση οπλο, ειναι υποθεση πολλων κεφαλαιων.

Οπως το να γνωριζεις καποια πολεμικη τεχνη, μπορει να σου σωσει τη ζωη καποτε (αν ειδικα εχεις και σωστη ηλικια, καλη σωματικη διαπλαση, γυμναση κλπ) ετσι και το να εχεις απλα οπλο, εγραψα οτι δεν αρκει. Και παντα αποφασιζεις αναλογα με τις περιστασεις.
Αν μπουκαρουν 6 ενοπλοι ΣΑΦΩΣ και δεν θα κανεις χρηση οπλου. Αν μπουκαρουν 2 ατομα και ο ενας κρατα οπλο ειναι διαφορετικα.
Επισης αν εχεις το μικρο παιδακι σου στο κρεββατι σου και στην πεσουν οταν κοιμασαι, φυσικα και ΔΕΝ θα κανεις καποια κινηση με οπλο, αφου θα σε εχουν πιασει στον υπνο. Αυτα ομως ειναι προφανη δεν χρειαζεται να τα γραφω.
Το ποση τσιμπλα θα εχω, ποση ωρα χρειαζεται να ξυπνησω κλπ ειναι κι αυτο μια παραμετρος. Μιλαμε παντα για περιπτωσεις οπου εισαι ξυπνιος (σε εγρηγορση). Αν εισαι σαν ζομπι, νομιζω οτι παλι δεν τιθεται θεμα.

Επισης δεν ξερω αν καποιος απο τους συνομιλητες ασχολειται με οπλα κι αν κανει σκοποβολη. ΑΝ δεν κανεις συχνα σκοποβολη, χανεις την ικανοτητα σωστης σκοπευσης με τον καιρο. Μπορει οι περισσοτερες εμπλοκες να γινονται σε λιγα μετρα, αλλα η αδρεναλινη θα σε κανει πολυ χειροτερο απο οτι εισαι στο σκοπευτηριο.
Το ιδιο ισχυει ομως και για τον ενοπλο ληστη. (εκτος κι αν θεωρεις αυτον jason bourne)

Υπαρχει αρκετη αμαθεια, ημιμαθεια και μυθοι σχετικα με τα οπλα, ειδικα στην Ελλαδα οπου δεν ειναι το αγαπημενο σπορ του Ελληνα.
Μπορει π.χ. να θελησεις να πληξεις μη θανασιμα τον ληστη, πυροβολοντας τον στα ποδια. Ομως αν πετυχεις την καταλληλη αρτηρια, θα παθει ακατασχετη αιμοραγια.
Αλλος δεν ξερει καν τι ειδους οπλο να διαλεξει για προστασια, δεν γνωριζει σκοπευση, δεν γνωριζει οτι πρεπει να συντηρει το οπλο, οτι πρεπει να γνωριζει οτι παθει εμπλοκη (και τι θα κανει σε εκεινη την περιπτωση)

Επισης κατα γενικο κανονα βαση στατιστικων υπαρχει και ο κανονας των τριων.
Η συμπλοκη γινεται συνηθως κοντα στα 3 μετρα.
Οι περισσοτερες εμπλοκες τελειωνουν με 3 σφαιρες.
Και αυτες οι συρραξεις ολοκληρωνονται μεσα σε 3 δευτερολεπτα.
Ολα θα παιχτουν το πρωτο λεπτο οπου θα μπουν οι διαρρηκτες σπιτι και το τι θα συμβει ειναι ενας παραγοντας αρκετων πραγματων.
Το επαναλαμβανω ξανα, η ετοιμοτητα για αυτοαμυνα ειναι ενας παραγοντας μιας μακρας διαρκειας προετοιμασιας.

Χρειαζεται εγρηγορση, την καταλληλη προετοιμασια, τις κινησεις που θα κανεις οπου εξαρτωνται απο το μεγεθος απειλης, την διαρρυθμιση του χωρου, δυνατοτητα εξωτερικης βοηθειας και ενα σωρο αλλων παραμετρων.

Οταν μιλαμε για αυτοαμυνα γενικα, ειναι σαν να μιλαμε για την πρωτη φορα που γινεσαι γονεας. Πρεπει να μαθεις να μεγαλωσεις το παιδι σου και καποια πραγματα πρεπει να τα μαθεις εκ των προτερων.

Οπως εχεις μεγαλες πιθανοτητες να σωσεις εναν συνανθρωπο σου σε καποιο ατυχημα, αν γνωριζεις τι πρεπει να κανεις σε περιπτωση πνιγμου, ενος προβληματος υγειας του, πως να βρεις το δρομο σου αν χαθεις στα βουνα και ενα σωρο αλλα, ετσι και η αυτοαμυνα δεν ειναι απλα "πηρα ενα περιστροφο, το αφησα επανω στο κομοδινο και επιτελους τωρα ειμαι 100% ασφαλης."

Ειδικα στην κατηγορια πυροβολου οπλου, ο Ελληνας γενικα ειναι εντελως αστοιχειωτος.
Αν αποφασισει να κατεχει οπλο για αμυνα θα χρειαστει να ξοδεψει χρονο να διαβασει, χρημα στα σκοπευτηρια και τις βενζινες, να μαθει να το συντηρει, να εχει εκπαιδευτει με την οικογενεια του σε διαφορα σχεδια δρασης.
Αλλιως με ενα οπλο μπορει απλα να πεσει υπερ πιστεως ηρωικα μεσα στο σπιτι του.

Φυσικα ολα τα παραπανω δεν ειναι βεβαιο οτι τα εχει κανει και ο ενοπλος ληστης. (εκτος κι αν ειναι καμια πρωην δυναμη δελτα)
Οσο στρες και χωρις εξασκηση χωρις καλο σημαδι θα εχει το θυμα, αλλο τοσο και ενας διαρρηκτης που απλα κραταει ενα οπλο μπορει να υποπεσει στα ιδια λαθη.
Μπορει να στρεσαρεσαι εσυ οταν σε σημαδευει μια κανη, αλλα το ιδιο θα νοιωσει και ο ληστης. Αν υπαρξει ψυχραιμια και σωστη αποκλιμακωση, ενδεχομενως μπορει να μην πεσει ουτε σφαιρα και να τραπει σε φυγει.

Μην περιμενεις τωρα ενας ανθρωπος σε κατασταση αυτοαμυνας να τα παει το ιδιο καλα ή χειροτερα με καποιον αλλον.
Δεν εχουν ολοι την ηδια ηλικια, αντανακλαστικα, αντιληψη εκτιμησεως καταστασης, προετοιμασια και εκπαιδευση κλπ κλπ

Αν αυριο βγει Νομος οπου να επιτρεπει την οπλοκατοχη (εκτος απο καραμπινες για κυνηγι) μην νομιζεις οτι ολοι θα τρεξουν να αγορασουν απο ενα. Προφανως αυτοι οπου εχουν μια εμπειρια ή νιωθουν οτι δεν ειναι ανεπιδεκτοι μαθησεως, να πανε να αγορασουν και ταυτοχρονα να θελησουν να μαθουν τι σημαινει να εχεις οπλο και τι πρεπει να κανεις με αυτο.

Αν δεν ειμαι 100% υπερ της οπλοκατοχης ειναι απλα γιατι οπως παντα μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα.
Ποιος μας λεει οτι δεν θα αγορασει ενα φθηνο οπλακι και η καθε Μαρια ή ο νταης της γειτονιας προσπαθωντας παντα να βρισκει ευκαιρια να κανει σταμπουκα με το οπλο, ειδικα εξω.
Θα το αποθηκευει σωστα μακρια απο παιδια ή θα διαβαζουμε για θανασιμα ατυχηματα παιδιων (οπως κατα καιρους διαβαζαμε για καραμπινες)
Θα το χρησιμοποιησει σε μια υστατη περιπτωση οταν απειληθει η ζωη του σπιτι, ή θα το εχει παντου μαζι του παντα ετοιμος για καυγα. ?
Θα φροντισει να γινει και λιγο jason bourne οπως λες, ή θα πυροβολησει τα ιδια του τα ποδια μεσα στο σπιτι την ωρα της ληστειας ή ακομα χειροτερα θα προκαλεσει επιτηδες κλιμακωση και θα γινει ο κακος χαμος μεσα στο σπιτι. ? Υπαρχουν και οι θερμοαιμοι, υπαρχουν και οι βλακες.

Το οπλο δεν ειναι παιχνιδι και νομιζω οτι εμεις οι Ελληνες το γνωριζουμε, γενικα δεν θελουμε να εχουμε οπλο χωρις λογο.
Και δεν πιστευω οτι αν αλλαξει ο νομος ολοι θα σπευσουν να εχουν και απο ενα. Δεν εχουμε εντρυφησει στο θανατο, δεν μας αρεσει να πυροβολουμε για να σκοτωσουμε.

Αν αλλαξει ομως ο νομος, ειμαι σιγουρος οτι αυτο θα οδηγησει σε λιγοτερες ειδησεις κακοποιων που σιδερωνουν, σφαζουν κλπ
(Δεν εχουν ολοι οι ληστες οπλα, πολλοι απειλουν με μαχαιρι ή κατσαβιδι κλπ οποτε ενας πολιτης με οπλο αμεσα εχει το πανω χερι και τον τρεπει σε φυγη χωρις να πεσει ουτε μια σφαιρα)
Γιατι δεν μιλαμε μονο για περιπτωσεις οπου ο ληστης εχει πυροβολο οπλο, αλλα και σε περιπτωση που εχει π.χ. μαχαιρι.
Εκει ο πολιτης εχει αυτοματως το πλεονεκτημα και θα τρεψει τον ληστη σε φυγη.

Εγω προσωπικα επιμενω οτι ακομα και να απελευθερωναν τη χρηση Taser και πιπεριου ευχαριστημενος θα ημουν, ειδικα για το πιπερι.
Γιατι δεν κινδυνευεις μονο μεσα στο σπιτι απο ληστεια, αλλα και εξω. Και ενα σπρευ πιπεριου θα μπορουσε να σου δωσει το χρονικο αβανταζ να διαφυγεις απο τον κινδυνο.

Αυτη η Γενικη Διαχειριση του φορουμ θα καταργησει επιτελους το οριο των 5000 χαρακτηρων να γραψουμε σαν ανθρωποι. ?

Πολύ καλή η τοποθέτησή σου, αγγίζει σφαιρικά το θέμα και θίγει, μεταξύ άλλων, και αυτά που φωνάζω εδώ και πολλές σελίδες. Πρώτον ότι δεν αρκεί μόνο η κατοχή, ούτε μόνο η εξάσκηση στη σκοποβολή αλλά και άλλες δεξιότητες και δεύτερον ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για λάθος χρήση ή ατύχημα.

Στο συγκεκριμενο κειμενο αναλυω το αποτελεσμα ναι,ως απαντηση στο οτι ειναι καλυτερα με οπλο σπιτι για αυτοαμυνα..

Οπότε τι; Το σκεπτικό που λέει ότι δεν μπορούμε να απαγορέψουμε το σκοινί γιατί... κλπ κλπ, καταρρίπτεται πανηγυρικά.

Το βασικό λάθος του σκεπτικού της απαγόρευσης είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει απαγόρευση ούτε στα όπλα. Εσύ τα απαγόρεψες. Ε και; Αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως δεν είναι προσβάσιμα; Μόνο τον νομοταγή περιορίζεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Πολύ καλή η τοποθέτησή σου, αγγίζει σφαιρικά το θέμα και θίγει, μεταξύ άλλων, και αυτά που φωνάζω εδώ και πολλές σελίδες. Πρώτον ότι δεν αρκεί μόνο η κατοχή, ούτε μόνο η εξάσκηση στη σκοποβολή αλλά και άλλες δεξιότητες και δεύτερον ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για λάθος χρήση ή ατύχημα.

Ό,τι ισχύει και για τα αυτοκίνητα δηλαδή με λίγα λόγια.

Μην χρησιμοποιείς υπέρμετρες αναλογίες γιατί αν είναι έτσι μπορώ κι εγώ να χρησιμοποιήσω το περιπολικό με δυο αστυνομικούς που κουβαλάω στη ζώνη όπως όλος ο κόσμος, ή όπως θέλει να πιστέψουμε η άλλη πλευρά.

Aν οι δικες μου αναλογιες ειναι υπερμετρες , αυτες τι ειναι ?

http://www.texasfirearmsfreedom.com/wp-content/uploads/2017/01/20170113160225.jpg

:flipout:

οπεν καρυ και σεμιναρια :flipout:

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Διαβαζω ως μοναδικό επιχείρημα των υπερασπιστών της οπλοχρησίας την υπεράσπιση της οικίας σε περίπτωση διάρρηξης. Η ζωή σε μια κοινωνία δεν είναι μόνο διαρρήξεις. Θα πρέπει να συνεκτιμήσετε τις συνέπειες της ελεύθερης πρόσβασης σε όπλα στη γενικότερη λειτουργία της κοινωνίας. Ένα σπρέι πιπεριού εκτιμώ είναι η καλύτερη λύση σε περίπτωση διάρρηξης αν και αυτό είναι γενικότερα στα «μη σου τύχει».

Και αν του αρέσουν τα καυτερά τι γίνεται;
Αν πχ ο ληστής είναι Ινδός ή Μεξικανός και σου πει "ρίξε μου κι άλλο" τι κάνεις; :flipout:

Οπότε τι; Το σκεπτικό που λέει ότι δεν μπορούμε να απαγορέψουμε το σκοινί γιατί... κλπ κλπ, καταρρίπτεται πανηγυρικά.

Το βασικό λάθος του σκεπτικού της απαγόρευσης είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει απαγόρευση ούτε στα όπλα. Εσύ τα απαγόρεψες. Ε και; Αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως δεν είναι προσβάσιμα; Μόνο τον νομοταγή περιορίζεις.
Όλες οι απαγορεψεις, μάλλον όλοι οι νόμοι γενικότερα περιορίζουν μόνο τους νομοταγείς. Να τους καταργήσουμε.

Aν οι δικες μου αναλογιες ειναι υπερμετρες , αυτες τι ειναι ?

http://www.texasfirearmsfreedom.com/wp-content/uploads/2017/01/20170113160225.jpg

:flipout:

οπεν καρυ και σεμιναρια :flipout:

Α, δεν θέλω τέτοια! Εσύ ξεκίνησες τις υπέρμετρες αναλογίες. Δεν σου φταίει κανείς.

Εγώ είμαι υπέρ του concealed carry σε ό,τι αφορά την αυτοάμυνα εκτός σπιτιού. Το open carry το αφήνω για τους αμερικάνους και εξ' άλλου δεν αφορά τους νόμους στη χώρα που ζω.

To concealed τι ειναι ? Το κρυβεις στην θηκη στην μασχαλη σαν τον μυστικο πρακτορα ? :flipout:

Όλες οι απαγορεψεις, μάλλον όλοι οι νόμοι γενικότερα περιορίζουν μόνο τους νομοταγείς. Να τους καταργήσουμε.

Εάν αφορά περιπτώσεις στις οποίες ένα εργαλείο που είναι σχεδιασμένο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα για καλό σκοπό, τότε εγώ λέω να τις στείλουμε στο πυρ το εξώτερο και όχι μόνο να τις καταργήσουμε τις διατάξεις εκείνες. Θα χρειαστεί να ξεπεράσουμε ιδεοληψίες χρόνων βέβαια.