Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Παρακαλώ για το ύφος των τοποθετήσεών μας, εδώ είναι πεδίο διαλόγου. Όποιος θέλει απλώς να φωνάξει ας βγει να το κάνει στον δρόμο.

Το να έχει κάποιος όπλο στο σπίτι του νόμιμα, δεν είναι και ότι πιο δύσκολο, αν πραγματικά θέλει να ασχοληθεί με αυτό.
Προϋποθέτει όμως να είσαι γραμμένος σε έναν σκοπευτικό όμιλο, να σου δείξουν πως να το χειρίζεσαι, να μάθεις σκοποβολή, να μάθεις κανόνες ασφαλείας κλπ κλπ.
Από το άλλο άκρο, να είσαι κυνηγός, οπότε και πάλι να είσαι γραμμένος κάπου και να ξέρεις να το χειρίζεσαι.
Το να πάρεις ένα όπλο και να μην ξέρεις τι να το κάνεις, μόνο προβλήματα θα σου δημιουργήσει.
Πιο πολλές πιθανότητες έχεις να πυροβολήσεις το πόδι σου παρά να φοβίσεις κάποιον.

Πόσοι θα έχουν την ψυχραιμία και τον χρόνο να βγάλουν το όπλο, να το γεμίσουν και να πάρουν πλεονεκτική θέση ώστε να αμυνθούν;
Οι διαρρήκτες θα χτυπήσουν την πόρτα και θα περιμένουν να ξυπνήσεις και να ετοιμαστείς;
Ή θα έχεις το όπλο γεμάτο δίπλα στο κρεβάτι σου και έτοιμο;

Επειδή τυχαίνει να έχω μία καραμπίνα λόγω ενασχόλησης με το άθλημα, σας πληροφορώ ότι γεμίζει μόνο στο σκοπευτήριο, στο σπίτι είναι κλειδωμένη σε οπλοθήκη και βγαίνει από την ντουλάπα μόνο για να πάει στο σκοπευτήριο.
Εννοείται ότι τα παιδιά δεν γνωρίζουν την ύπαρξή της.
Ότι μπορώ να αμυνθώ με αυτόματη καραμπίνα που παίρνει 8+1 φυσίγγια, δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ.
Έχω σκοτώσει χιλιάδες ντενεκεδάκια και μπουκάλια.
Σε ζωντανά, παίζει να έχω πετύχει κανένα σκουλήκι κατά λάθος (τα πουλάκια δεν μου φταίνε σε τίποτα).
Να αποφύγω την όποια στραβή με τα παιδιά ή με κάποιον άλλον στην περίπτωση που θα την έχω πρόχειρη και γεμάτη, είμαι σίγουρος ότι δεν μπορώ.

[h=1]Εισβολή στο σπίτι: Τι κάνουμε;[/h] 10/03/2013 Ραξής Επιτρόπου MEng

Το τι κάνουμε σε μια εισβολή στο σπίτι είναι ένα ερώτημα δύσκολο, αν και εύλογο. Για να αναλύσω το θέμα όσο πιο σωστά μπορώ, πρέπει να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Πρώτα από όλα η πρόληψη:
  • Εξοπλίζουμε το σπίτι μας σαν το προσωπικό μας μίνι φρούριο. Το πώς γίνεται αυτό αναφέρεται σε εξειδικευμένα άρθρα.
  • Εξοπλίζουμε ένα δωμάτιο σαν Δωμάτιο Έκτακτης Ανάγκης για το σπίτι (στο εξής ΔΕΑ), το οποίο:
    1. Πρέπει να μην διαθέτει πολλές εισόδους και αυτές που έχει να κλειδώνουν, με όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένες πόρτες και κλειδαριές.
    2. Πρέπει επίσης να διαθέτει φαρμακείο και αντικείμενα που ίσως μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα.
    3. Το καλό σήμα για κινητό τηλέφωνο είναι απαραίτητο.
  • Ομάδες αδύναμες (στο να αντιδράσουν με βία – παιδιά, ηλικιωμένοι) δεν πρέπει να ανοίγουν την πόρτα, αν δεν είμαστε απολύτως σίγουροι για το ποιος βρίσκεται πίσω της.
Και μετά η θεραπεία:
  1. Μόλις αντιληφθούμε την εισβολή, μια απλή λέξη σαν «κλέφτης» αρκεί για να συνεννοηθούμε, χωρίς να φωνάζουμε προδίδοντας τη θέση μας μέσα στο σπίτι.
  2. Οπλιζόμαστε με 1 πυροβόλο όπλο ο καθένας. Εκτός βέβαια αν δεν έχουμε πυροβόλα στο σπίτι, γιατί νομίζουμε πως αν δεν ασχοληθούμε με αυτά, δεν θα ασχοληθούν και αυτά μαζί μας. Σε αυτή την περίπτωση, καλά κρασιά…
  3. Μεταφέρουμε τα παιδιά και τους ηλικιωμένους στο ΔΕΑ, αν δεν κοιμούνται ήδη εκεί. Οι άοπλοι κλειδώνονται μέσα σε αυτό μέχρι να εξαφανιστεί η απειλή.
  4. Με κινητό ειδοποιούμε ήρεμα το 100 χωρίς να φωνάζουμε, προσπαθώντας να μην προδώσουμε τη θέση μας. Το σταθερό μπορεί να έχει απενεργοποιηθεί από τους εισβολείς.
  5. Οι ένοπλοι μεταξύ μας στέκονται ως σκοποί στις κλειδωμένες εισόδους του ΔΕΑ και ακολουθούν τους 15 κανόνες εμπλοκής με ένοπλο εισβολέα (είτε αυτός είναι ένοπλος, είτε όχι). Σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζουν τον διαρρήκτη.
  6. Αν ο «κακός» ή οι «κακοί» πλησιάζουν, ο σκοπός είναι να πεισθούν να ξαπλώσουν μπρούμυτα με τα χέρια ανοιχτά σε θέση σταυρού, μέχρι να έρθει η αστυνομία. Η οποία μπορεί και να αργήσει.
  7. Διατηρούμε τα φώτα εντός και εκτός του σπιτιού ανοικτά.
  8. Κλείνουμε πηγές θορύβου όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο ή συναγερμός, για να ακούμε ό,τι φεύγει ή έρχεται.
Σημείωση: Από την στιγμή που θα οπλιστούμε με γεμάτο και ανασφάλιστο όπλο για να αντιμετωπίσουμε μια απειλή, κινούμαστε κοντά στο όριο της παρανομίας. Αυτό δυστυχώς είναι απαραίτητο, γιατί δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι εισβολείς να θέλουν να «απενεργοποιήσουν» τους μάρτυρες. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.

http://www.amynastospiti.gr/eisvoli-sto-spiti-ti-kanoume/

Δεν ξέρω, ειλικρινά, πιστεύω ότι είναι τρολλ το σάιτ, δεν μπορεί....

Μπα...
Υπάρχουν βλαμμένοι Κλέαρχε, και έχω συναντήσει και πολλούς, που νομίζουν ότι η φάση θα είναι σαν το Paintball.

Πλάκα πλάκα, μία βολτούλα για paintball που έχει και πολύ γέλιο και είναι σαν να παίζεις κλέφτες και αστυνόμους χωρίς να σε κράζουν ότι παλιμπαιδίζεις, είναι ότι πρέπει για να χάσετε κάθε ιδέα ότι με ένα όπλο στο χέρι μπορείτε να κάνετε κάτι.
2 - 3 φορές να έχει παίξει ο άλλος, δεν προλαβαίνεις να πάρεις ανάσα. :eviltongue:
Φυσικά το να τρέχεις κανένα τρίωρο σε φυσική αρένα και όχι τα επίπεδα με τα φουσκωτά που φτιάχνουν κάποιοι, θέλει και κάποια φυσική αντοχή, αλλά αξίζει τον κόπο.

Εκεί που αναφέρει:
Οπλιζόμαστε με 1 πυροβόλο όπλο ο καθένας.
μάλλον θα έχει στο μυαλό του κάποια τέτοια οικογένεια

Family-Armed-400x300.jpg

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Και ο Bruce Willis ?
Πού είναι ο Bruce Willis ?
:flipout::flipout:

Σπιτια με φυλακα , οπως το δικο μου :) ( καλοκαιρι φευγω διακοπες και ξεχναω ανοιχτες μπαλκονοπορτες! σοβαρα μιλαω!)...πωλειται συντομα! ;)

Και επειδη και μονο το εφερε η κουβεντα που ξανανοιξε. Ειδαλως θ ειχε παει απαρατηρητο οπως ολα τ'αλλα σχεδον καθημερινα στην Ελλαδα.

Ληστές εισέβαλαν σε σπίτι στην Κηφισιά και πυροβόλησαν τον ιδιοκτήτη ο οποίος χαροπαλεύει

Ληστεία με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε σπίτι οικογένειας στην Κηφισιά λίγο μετά τις πέντε το πρωί τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας.

Άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του θύματος ενώ ακολούθησε συμπλοκή με τους ληστές, οι οποίοι πυροβόλησαν δύο φορές τον ιδιοκτήτη στην πλάτη.

Το θύμα έχει μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

http://www.pronews.gr/amyna-asfalei...to-listes-eisevalan-se-spiti-stin-kifisia-kai

αυτο πως σου ξεφυγε..Ένας 52χρονος πυροβόλησε κατά λάθος με την καραμπίνα του και σκότωσε τον 59χρονο αδελφό του

Επεξεργαζόταν μία γεμάτη καραμπίνα χωρίς ασφάλεια που είχε πάρει σφαίρα στη θαλάμη... Χμμμ...

Πάντα θα υπάρχουν περιστατικά που θα επιβεβαιώνουν την μια ή την άλλη θέση, από την οποία θέση (του) κανείς δεν πρόκειται να μετακινηθεί από τα γραφόμενα σε ένα φόρουμ.
Έχει νόημα εφόσον τοποθετήθηκε ο κάθε ένας να ανακυκλώνονται τα ίδια? (γενική ερώτηση για όλες τις συζητήσεις μετά από ένα σημείο.)

Επεξεργαζόταν μία γεμάτη καραμπίνα χωρίς ασφάλεια που είχε πάρει σφαίρα στη θαλάμη... Χμμμ...

Καραμπίνα, σφαίρα, Ελλάδα; Σαν το... 45άρι περίστροφο μοιάζει η περιγραφή του περιστατικού από το site :Banane0:

Aν θυμάμαι καλά αυτή ήταν η υπερασπιστική θέση κάποιου <μεγαλόσχημου>

Περίπου. Εκεί είχε εγχειρίδιο αντί κουζινομάχαιρο, το τελευταίο θα ήταν τρε μπανάλ για βιομήχανο. Χώρια που, αναπαριστούσαν, λέει, σκηνή από το Bodyguard με τη Γουΐτνι και τον Κόστνερ, και όχι από το ....Μαστερσεφ.

Kαι τα παραλειπωμενα της ανωτερω ειδησης...
....Ο επιχειρηματιας, Αλέξανδρος Σταματιάδης........Πάλεψε άγριο ξημέρωμα σαν το λιοντάρι με τους δύο ληστές που τον χτύπαγαν ανελέητα στο κεφάλι με το διαρρηκτικό εργαλείο που στη γλώσσα των παρανόμων ονομάζεται «σκύλα» για να σώσει την οικογένεια του.

Λύγισε και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, μόνο όταν ο κουκουλοφόρος εισβολέας σήκωσε το όπλο, τον σημάδεψε και πυροβόλησε πισώπλατα εξ´ επαφής για να τον βγάλει από τη μέση. Ο 52χρονος Α.Σ, η σύζυγος του και ο γιος του, έζησαν αυτό που εκατοντάδες πολίτες βιώνουν τον τελευταίο χρόνο με τις άγριες συμμορίες των ενόπλων εισβολέων που μπουκάρουν στα σπίτια και βασανίζουν, δέρνουν, «σιδερώνουν» και πυροβολούν τα θύματα τους για να τα ληστέψουν.....

το κακο ειναι οτι οι εισβολεις των οικειων φερουν ολο περισσοτερο και βαρυ οπλισμο.
βλεπε εδω σημερινη δημοσιευση επισης αν και ειναι προχτεσινο περιστατικο.

Όπως έγινε γνωστό, τα ξημερώματα της 29ης Μαρτίου, γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα, τρεις κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ ανά χείρας, μπούκαραν στο σπίτι της πρώην συζύγου του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, στην οδό Αγίου Γερασίμου, στη Γλυφάδα.

Μιλώντας ελληνικά, όπως δήλωσε η ίδια, την ακινητοποίησαν υπό την απειλή των όπλων

Και μια τελευταια παρατηρηση.
Και εδω και καμποσες σελιδες η συζητηση περιοριστηκε στην "οικιακη-εστιακη αμυνα"...ενω το θεμα ειναι η οπλοκατοχη, που συμπερηλαμβανει πληθος αλλες αιτιες που διαγραφονται στον οριζοντα, στην Ελλαδα περισσοτερο απο αλλες χωρες.

-bye-

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Και επειδη και μονο το εφερε η κουβεντα που ξανανοιξε. Ειδαλως θ ειχε παει απαρατηρητο οπως ολα τ'αλλα σχεδον καθημερινα στην Ελλαδα.

http://www.pronews.gr/amyna-asfalei...to-listes-eisevalan-se-spiti-stin-kifisia-kai

Εκανε και δεύτερο χειρουργείο εσπευσμένα, ενώ έχει χάσει ήδη ένα νεφρό, έναν πνεύμονα,και πολύ μα πάρα πολύ αίμα ,είναι σε βαριά καταστολή και όλα δείχνουν οτι δεν θα την βγάλει καθαρή.

Πραγματικά δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει..

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά αν για κάποιο λόγο - οποιονδήποτε - μπει με κακές προθέσεις άνθρωπος στο σπίτι μου, θα με γράψουν οι εφημερίδες - είτε για τον ένα είτε για τον άλλο λόγο. Κι αυτό γιατί ξέρω απο τώρα οτι δεν θα μπορώ να ζήσω μετά με τον εαυτό μου, αν σε ένα τέτοιο γεγονός ανεχθώ τον άλλον να "βιάσει" την ζωή μου, την οικογένειά μου, την προσωπικότητά μου, την περιουσία μου και δεν έχω κάνει κάτι να το προβλέψω, να το αποφύγω ή να το αντιμετωπίσω αν συμβεί - και να κάνω τον κοιμισμένο...
Καθένας με τις αξίες του βέβαια...