Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Μπορείς να έχεις και ένα σπαθί εφόσον έχει κατασκευαστεί προ του 1922, για την "ιδιωτική συλλογή" σου. Και να το παίξεις Μπήατριξ Κίντο.
Εντάξει, το ουσιαστικό πρόβλημα είναι τα πυροβόλα όπλα.

το ζητούμενο για μένα είναι να μπορώ να προστατεύσω την οικογένεια μου στην
περίπτωση που κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου το βράδυ ....

Και στην άμυνα υπάρχουν όρια. Το ότι θα μπει κάποιος σπίτι μας δεν σημαίνει αυτομάτως ότι μπορούμε και να τον σκοτώσουμε, ειδικώς εάν είναι άοπλος.

Εννοείται!

...και το νουτσάκο!

αν έχω μαζί μου καυτερές πιπεριές πιάνεται για lethal weapon
και απαγορεύονται ?

Υ.Γ
δεν κάνω πλάκα, έχω ολόκληρη φυτεία (από καυτερες πιπεριες μην
πάει πουθενά αλλού το πονηρό μυαλό σας )

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Κατά.Φοβάμαι οτι η "εξουσία" που σου δίνει ενα όπλο, μπορεί να σε οδηγήσει να το χρησιμοποιήσεις εκεί, όπου αν δεν είχες όπλο δεν θα το σκεφτόσουνα καν ή αν το σκεφτόσουνα η έλλειψή του σε απέτρεψε.

Απόλυτα σωστός ο παίκτης. Υποτίθεται ότι σε μια κοινωνία ο άνθρωπος οφείλει να καταπιέζει τα βίαια ένστικτά του προκειμένου να προαχθεί το κοινό όφελος. Το όπλο οδηγεί ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση. Η ύπαρξή του και μόνο δίνει την αίσθηση της "εξουσίας".
Οι αστυνομικοί δεν είναι βίαιοι επειδή είναι "κωλόπαιδα" ή επειδή τους έδερνε ο μπαμπάς τους όταν ήταν πιτσιρικάδες. Αναγκαστικά γίνονται μέσα στο βίαιο χώρο που λειτουργούν και κάτω από την "ασφάλεια" που τους παρέχει το όπλο (ας είναι και γκλομπ, δεν έχει σημασία).
Φανταστείτε επίσης, αν διαδοθούν όπλα στην Ελλάδα, τι έχει να γίνει στα δικαστήρια: Εγώ που έχω καλό δικηγόρο θα αθωωθώ για το φόνο που έκανα, ενώ εσύ θα πας ισόβια ...

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

αν έχω μαζί μου καυτερές πιπεριές πιάνεται για lethal weapon
και απαγορεύονται ?

Υ.Γ
δεν κάνω πλάκα, έχω ολόκληρη φυτεία (από καυτερες πιπεριες μην
πάει πουθενά αλλού το πονηρό μυαλό σας )

αν εχεις καταναλωσει μεγαλη ποσοτητα, οπως και σκορδου και απειλησεις φραστικα καποιον εκ του συνεγγυς,τοτε ναι,ειναι φονικο οπλο!!!:ADFADF1:

Σαφώς υπέρ, αρκεί να μπορεί κάποιος να μου εγγυηθεί ότι δε θα γίνει κατάχρηση. Και επειδή αυτό είναι αδύνατον, τίθεμαι σαφώς κατά. Δείτε απλά τί γίνεται στην Αμερική όπου η εγκληματικότητα μπορεί μεν να πηγάζει από τις κοινωνικές συνθήκες, υλοποιείται όμως με τα όπλα. Να προσθέσω βέβαια και το επιχείρημα της "άτυχης στιγμής": Θυμηθείτε πόσα παιδάκια έχουν σκοτωθεί παίζοντας με το όπλο του μπαμπά.

Θα σε παρακαλούσα μιας και μιλάς για κατάχρηση , να μας ορίσεις τη χρήση.

Μπορείς να έχεις και ένα σπαθί εφόσον έχει κατασκευαστεί προ του 1922, για την "ιδιωτική συλλογή" σου.

Ακόμα και αυτό θέλει άδεια οπλοκατοχής...
Trust me, έχω μπόλικα και το κάθε ένα θέλει άδεια. -bye-

Και ερωτώ κύριοι:Με ποιόν τρόπο θα προστατευτώ εγώ και η οικογένειά μου αν συμβεί αυτό που όλοι συμφωνούμε ότι είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί:Να μπούνε στο σπίτι.Κατά των όπλων είμαι,προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου σε υποθετική κατάσταση και δεν μπορώ.Από την άλλη, με στοιχειώνουν εικόνες του τι θα γινόταν αν...Μένω σε απομονωμένη περιοχή και όσο ναναι...Το Bowling for columbine το είδα και συκλονίστηκα, αλλά περισσότερο έχει να κάνει με την αλόγιστη συμπεριφορά των ανθρώπων...Δεν θέλω να γίνω Rambo αλλά το σπίτι της γυναίκας μου το έχουν διαρρήξει 5 φορές από το 1991...τη μία ενώ ήταν μέσα τα πεθερικά μου...:BDBDG54:

Το θέμα δεν είναι μόνο η οπλοκατοχή, αλλά και η "αυτοδικία" (εν ευρεία εννοία).

Το πρωί άκουγα για περίπτωση Γεωργιανού του οποίου του έκλεψαν το μηχανάκι, το βρήκε πως του το έκλεψε άλλος Γεωργιανός, ζήτησε συνδρομή της αρχής και ούτε λίγο ούτε πολύ του είπαν να τα βρει με τον συμπατριώτη του.

Έχουμε υποχωρήσει στην ελευθερία μας, υπαγόμενοι και δίνοντας εξουσίες στο Κράτος. Όταν το τελευταίο αδρανεί, τι γίνεται; Κάτι σαν να είπε ο Ρουσσώ πριν 250 χρόνια....

Last edited:
Ακόμα και αυτό θέλει άδεια οπλοκατοχής...
Trust me, έχω μπόλικα και το κάθε ένα θέλει άδεια. -bye-

φυσικά, είπα για ιδιωτική συλλογή, δηλωμένη. Αλλά δεν χρειάζεσαι άλλη αιτιολογία πλην της συλλογής, για να έχεις τέτοιο σπαθί (αγχέμαχο όπλο εν γένει) στην κατοχή σου.

Και ερωτώ κύριοι:Με ποιόν τρόπο θα προστατευτώ εγώ και η οικογένειά μου αν συμβεί αυτό που όλοι συμφωνούμε ότι είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί:Να μπούνε στο σπίτι.Κατά των όπλων είμαι,προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου σε υποθετική κατάσταση και δεν μπορώ.Από την άλλη, με στοιχειώνουν εικόνες του τι θα γινόταν αν...Μένω σε απομονωμένη περιοχή και όσο ναναι...Το Bowling for columbine το είδα και συκλονίστηκα, αλλά περισσότερο έχει να κάνει με την αλόγιστη συμπεριφορά των ανθρώπων...Δεν θέλω να γίνω Rambo αλλά το σπίτι της γυναίκας μου το έχουν διαρρήξει 5 φορές από το 1991...τη μία ενώ ήταν μέσα τα πεθερικά μου...:BDBDG54:

Κατανοητό.Ωστόσω αν εγώ ήμουν στην θέση σου η αλήθεια είναι οτι δεν θα μείωνε και πάρα πολύ την ανασφάλεια μου η κατοχή όπλου.Για πολλούς λόγους.Καταρχήν άνετα θα μπορούσαν να διαρρήξουν το σπίτι όταν λείπουν όλοι,Αν συμβεί κάτι ενώ εσύ είσαι μέσα η χρήση του όπλου μπορεί ή να σε προστατεύσει ή να δημιουργήσει σοβαρότερη κατάσταση αν υποθετικά οι δράστες χρησιμοποιήσουν και αυτοί οπλα.Φοβηθούν δηλαδή και χτυπήσουν ενώ αρχικά δεν έχουν πρόθεση.Θα αποτελούσε ίσως κίνδυνο για τα παιδιά κλπ.ή ακόμα και για μένα τον ίδιο με την οπτική της λανθασμένης εκτίμησης.Πχ με κλέβουν ενώ λείπω απο το σπίτι μου και φοβούμενος οτι θα μου ξανασυμβεί είμαι στην τσίτα με αποτέλεσμα να υποψιάζομαι τον οποιοδήποτε βρίσκεται κοντά στο σπίτι μου και εικάζω οτι έχει περίεργη συμπεριφορά.

Πραγματικά δεν ξέρω πια θα ήταν η καλύτερη λύση σε τέτοια κατάσταση.Ισως να απομακρυνόμουν και εγώ και η οικογένεια μου απο την περιοχή που θεωρούσα επικίνδυνη.....?...όσο αυτό είναι εφικτό...

Βάλε συναγερμό. μόλις μπουν χτυπάει, ξυπνάς, τους σκοτώνεις, φωνάζεις 2 κολλητούς, τους μαζεύεις, τους πετάς και ξαναπάς για ύπνο!!
μόνο μην σου ξεφύγει κανείς γιατί ο κλέφτης ξαναγυρίζει στον τόπο του εγκλήματος!!

Kαλά είναι δυνατόν ακόμα να το συζητάμε?
Στην Αμερική έχουν όλοι από ένα όπλο για τη προστασία τους σε συνθήκες άμυνας. Θαυμάστε τους λοιπόν κι αυτούς και τη κατάντια τους. Δεν αναστρέφεται η κατάσταση εκεί δια παντός. Θέλετε τα ίδια?

Αφού δεν είμαστε ικανοί όλοι ούτε καν για οδήγηση, θα εμπιστευτούμε οπλοκατοχή στον καθένα? Τι λέμε τώρα...
Κι όχι στην Ελλάδα μόνο, παντού.

Kαλά είναι δυνατόν ακόμα να το συζητάμε?
Στην Αμερική έχουν όλοι από ένα όπλο για τη προστασία τους σε συνθήκες άμυνας. Θαυμάστε τους λοιπόν κι αυτούς και τη κατάντια τους. Δεν αναστρέφεται η κατάσταση εκεί δια παντός. Θέλετε τα ίδια?

Αφού δεν είμαστε ικανοί όλοι ούτε καν για οδήγηση, θα εμπιστευτούμε οπλοκατοχή στον καθένα? Τι λέμε τώρα...
Κι όχι στην Ελλάδα μόνο, παντού.

Σωστός γενικά και στο bold περισσότερο.

Πραγματικά δεν ξέρω πια θα ήταν η καλύτερη λύση σε τέτοια κατάσταση.Ισως να απομακρυνόμουν και εγώ και η οικογένεια μου απο την περιοχή που θεωρούσα επικίνδυνη.....?...όσο αυτό είναι εφικτό...

Δεν είναι τόσο θέμα περιοχής.
Μπουκάρουν αδιακρίτως.
Πέρυσι μπήκαν σε 2 γνωστούς μου νύχτα ενώ κοιμόντουσαν.

Στο Γαλάτσι μόλις ξύπνησε ο φίλος και αντιλήφθηκαν κίνηση εξαφανίστηκαν. Λεπτομέρεια: ανέβηκαν από τον ακάλυπτο στο μπαλκόνι του 3ου ορόφου.

Στην Κηφισιά στη φίλη που μπήκαν (σε μονοκατοικία) τους έριξαν σπρέϊ ενώ κοιμόντουσαν (ζευγάρι και παιδί) πήραν ότι ήθελαν και έφυγαν σαν κύριοι.

Είμαι πολύ περίεργος να δω τα στατιστικά... πόσοι νεκροί από πυροβόλο όπλο σε ΗΠΑ/Ελλάδα ανά πχ.100.000 κάτοικους... Που μπορούμε να βρούμε κάποια νούμερα να κάνουμε σύγκριση?

Είμαι κατά της οπλοκατοχής αν υπάρχει σωστή αστυνόμευση. Δυστυχώς Δεν την έχουμε... Κάποτε που υπήρχε καλύτερη αστυνόμευση ήταν και η πολιτική κατάσταση τέτοια που ο κόσμος όχι άδικα συνέδεσε την αστυνόμευση με άσχημες μνήμες και εμπειρίες... Θυμάμαι σαν χτές τα πανηγύρια (με σύνθημα το "διώξαμε τον μπάτσο από το παράθυρό μας" γιά τα αστυνομικά τμήματα που έκλειναν στις κατα τόπους γειτονιές προκειμένου να συγκεντρωθούν σε πολυδύναμα... Επίσης θυμάμαι την αντίδραση των ΜΜΕ και των πολιτών όταν ο ακατανόμαστος είχε προτείνει το '90 τον θεσμό των πεζών περιπολιών από ζεύγη αστυνομικών στις γειτονιές... μόνο που δεν έπεσε η κυβέρνηση... Βέβαια τότε δεν υπήρχε αυτό το σημερινό χάλι με την εγκληματικότητα στους δρόμους αλλά τώρα ποιός πολιτικός θα αναλάμβανε το κόστος έχοντας εκείνες τις μνήμες ? Τώρα που κλαίμε και ζητάμε αστυνόμευση είναι πιά αργά... Αστυνόμευση σημαίνει επάνδρωση και εκπαίδευση και αυτά με την σειρά τους χρήματα... Τα κονδύλια για την αστυνομία είναι σταθερά. Αν αυξηθούν πολλοί θα επαναστατήσουν. Επομένως βολευτείτε όπως μπορείτε...

Ενδιαφέροντα γραφήματα...
Στο Κουβέιτ ξέρουν καλά τη χρήση τους ενώ στη Γερμανία τα αγοράζουν για ιδία χρήση... :ADFADF1:
Επίσης παρατηρώ ότι οι χώρες που μαστίζονται από ξανθούς έχουν υψηλά ποσοστά αυτοκτονίας. Μήπως απλά σαν ξανθοί κάνουν κάτι λάθος στο χειρισμό; :flipout: