Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Έχω και μια σφεντόνα που αγόρασα από το Woodland Activities.
Μεταλλική με βολική λαβή και ειδικά λάστιχα πολύ δυνατά.
Είναι εξαιρετικά ευθύβολη όταν χρησιμοποιούνται ως σφαίρες μπιλάκια από ρουλεμάν που είναι γυαλισμένα, εντελώς αθόρυβο σαν όπλο και όποιος φάει, μία δεν θέλει δεύτερη.
Την έχω σαν παιχνίδι σκοποβολής αλλά και καλού κακού που λέμε.

Μπορεί να θεωρώ ανόητο το έθιμο μ τις μπαλωθιές κλπ... αλλά δεν νομίζω όμως στην Κρήτη (οπουδήποτε στο νησί) να αισθάνεται κανείς την ανασφάλεια που νοιώθουμε εμείς στην Αθήνα... Εχουν γίνει (ποσοστιαία) πολλές διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στην Κρήτη την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι μέσα? Η μήπως ο φόβος φυλάει τα έρημα ? Ας απαντήσει κάποιος Κρητικός...

ΟΚ να δεχτώ ότι οι διαρρήξεις και οι ένοπλες ληστείες είναι μειωμένες (που δεν είναι, αν σκεφτούμε ότι οι Ζωνιανοί μέχρι και ΑΤΜ από τράπεζα σηκώσανε μέρα μεσημέρι). Πόσοι νεκροί υπάρχουν κάθε χρόνο στο νησί από σφαίρα; Δεν εξετάζω το πως την έφαγαν. Απλά πόσοι νεκροί πήγαν από σφαίρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Η καλύτερη πρόληψη κατά τη γνώμη μου είναι η μετακόμιση σε περιοχή που δεν έχει εγκληματικότητα. Σε αυτό που αποκαλούμε ήσυχη γειτονιά. Όλα τα άλλα αποτελούν ημίμετρα.
Θα έλεγα Φώτη ότι αυτό είναι μάλλον δύσκολο στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Ποιες είναι οι γειτονιές άραγε που θεωρούνται ασφαλείς;
Η Εκάλη ή το Πανόραμα σε μας εδώ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Θα έλεγα Φώτη ότι αυτό είναι μάλλον δύσκολο στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Ποιες είναι οι γειτονιές άραγε που θεωρούνται ασφαλείς;
Η Εκάλη ή το Πανόραμα σε μας εδώ;

Όχι απαραίτητα. Εγώ ζω σε εργατική πολυκατοικία που όμως είναι σε πολύ ήσυχη γειτονιά. Η εγκληματικότητα ποτέ δεν μας χτύπησε την πόρτα. Πολλές είναι οι περιοχές που δεν έχουν εγκληματικότητα στην Αθήνα. Και να σου πω και το άλλο. Πολλά ακούγονται, αλλά λίγα βλέπουμε. Τι θέλω να πω; Μήπως υπάρχει λίγο υπερβολή στα της εγκληματικότητας και της ξενοφοβίας; Μήπως έχουμε μάθει να φοβόμαστε απλά με την παρουσία ξένων και μόνο; Δεν ξέρω αλλά δυστυχώς έχω την εντύπωση πως εκεί μας έχουν οδηγήσει...

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Έχω και μια σφεντόνα που αγόρασα από το Woodland Activities.
Μεταλλική με βολική λαβή και ειδικά λάστιχα πολύ δυνατά.
Είναι εξαιρετικά ευθύβολη όταν χρησιμοποιούνται ως σφαίρες μπιλάκια από ρουλεμάν που είναι γυαλισμένα, εντελώς αθόρυβο σαν όπλο και όποιος φάει, μία δεν θέλει δεύτερη.
Την έχω σαν παιχνίδι σκοποβολής αλλά και καλού κακού που λέμε.

ίσως υπάρχει ένα θεματάκι με τις σφενδόνες.

Ο νόμος ορίζει αφαιρετικώς το όπλο ως
"...κάθε μηχάνημα, το οποίο, με ωστική δύναμη που παράγεται με οποιονδήποτε τρόπο, εκτοξεύει βλήμα ή χημικές ουσίες ή ακτίνες ή φλόγες ή αέρια και μπορεί να επιφέρει κάκωση ή βλάβη της υγείας σε πρόσωπα..."

Ο όρος "μηχάνημα" μάλλον τη σώζει, ο οποίος και μόνος του υπονοεί μία διάταξη κάποιας ελάχιστης πολυπλοκότητας και όχι κάτι που χρησιμοποιούσε και ο άνθρωπος των σπηλαίων.

Ας λέει ότι θέλει ο νόμος. Έτσι κι αλλιώς δεν με προστατεύει.
Εγώ την έχω τη σφεντόνα όπως και το όπλο, για να μην μου χρειαστούν ποτέ ελπίζω.
Σαν τους πυροσβεστήρες. Αν δεν τα έχεις είναι τα δύσκολα.

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

........

Η καλύτερη πρόληψη κατά τη γνώμη μου είναι η μετακόμιση σε περιοχή που δεν έχει εγκληματικότητα. Σε αυτό που αποκαλούμε ήσυχη γειτονιά. Όλα τα άλλα αποτελούν ημίμετρα.

το πρόβλημα Φώτη μου είναι ότι δεν μας χωράει όλους αυτή η ήσυχη γειτονιά !!!

Τι γνώμη έχετε για την οπλοκατοχή;
Υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα που να την δικαιολογούν;
Το βασικό επιχείρημα των υπέρμαχων της οπλοκατοχής είναι το δικαίωμα στην αυτοπροστασία.

Κάποια ''σημαίνοντα'' πρόσωπα όπως επιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι, βουλευτές ''δικαιούνται'' να κατέχουν όπλο επειδή διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σε σχέση με τους κοινούς θνητούς.
Θεωρητικά όμως όλοι δεν είμαστε πιθανά (λιγότερο ή περισσότερο) θύματα ληστείας ή εισβολής στο σπίτι μας;
Είναι λύση να τρέξουμε όλοι να προμηθευτούμε κουμπούρια για να φάμε τον κακό;

Κάτι άλλο το οποίο διαπϊστωσα με έκπληξη (μετά από μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο) είναι ότι ο νομοθέτης δεν λαμβάνει υπόψη του την σχετική εκπαίδευση (σε τεχνικό και ψυχολογικό επίπεδο) του μελλοντικού οπλοφόρου.
Από όλους όσους έχουν άδεια κατοχής όπλου πόσοι είναι βέβαιο ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων σε συνθήκες κρίσης;
Μήπως οι περισσότεροι είναι τζάμπα μάγκες που θα τραβήξουν το κουμπούρι για εκφοβισμό σε κάποια διένεξη για την προτεραιότητα στο δρόμο; (όπως ο αλήστου μνήμης τέως βουλευτής του οποίου το όνομα παραπέμπει σε ...αμνοερίφια).
Κι αν πέσουν σε ανάλογο θερμοκέφαλο ''καμπόϋ'' να γίνει χαμός;
Σε πιθανή εισβολή στο σπίτι κάποιου τη νύχτα, είναι βέβαιο ότι ο νόμιμος Ράμπο θα μπορέσει με την τσίμπλα στο μάτι να αντιδράσει "δεόντως";

Ποιά είναι λοιπόν η τοποθέτησή σας;
Ναι ή Όχι στην οπλοκατοχή;

Ας πάρουμε τα υπέρ και τα κατά στην οπλοκατοχή.

Αν πάρουμε το οχι, τότε κάνεις δεν θα πρέπει να έχει νόμιμα όπλο (και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Μάθατε που ''εκαναν καλοκαιρινό'' το κέντρο Μούσες στη Συγγρού? Μάλλον δεν τα βρήκανε με τη νυχτερινή μαφία). Αλλά από την άλλη είμαστε έρμαια στους "κακούς". Θα έχουν όπλο αν μπουν σπίτι μας, για παράδειγμα ή όχι?

Αν πάρουμε το ναι, τότε έκει είναι το μεγάλο πανηγύρι.

Ο κάτοχος θα πρέπει να ξέρει να το χρησιμοποιεί. Αρά εκπαίδευση.

Θα πρέπει να προσέχει άν έχει μικρά παιδιά στο σπίτι ή να το κρύβει καλά, για να μη γίνει κανένα κακό και μετά το πάρει και αυτοπυροβοληθεί. 'Η να το έχει άδειο. Και εδώ είναι η πλάκα!!!! Αν το έχει κρυμμένο καλά, πως θα το βρει με τη τζιμπλα στο μάτι??? Και αν το έχει άδειο και δεν πάρει πρέφα ότι μπήκε ο ληστής και ανοίξει τα ματάκια του και τον δει φάντη μπαστούνι τι θα του πει? "Βάστα κλέφτη να γεμήσω???"

Εκτός από τα παραπάνω θα πρέπει να κριθεί ικανός να έχει όπλο. Δηλαδή σώας τας φρένας! Φαντάσου λέει να τον νευριάσει ο γείτονας με την τηλεόραση δυνατά και να πάει να καθαρίσει....

Και που θα το έχει? Μόνο σπίτι? Δηλαδή μόνο εκεί θα του χρειαστεί?

Και ας υποθέσουμε, ότι κάποιος έχει όπλο και μπει ένας κλέφτης σπίτι του ή του επιτεθεί κάποιος. Τότε τι? Μπαμ και κάτω??!!!! Είναι έγκλημα ή μου φαίνεται?

Αρά όχι στην οπλοκατοχή. Σε ένα καλό σύστημα συναγερμού, ναι. Τώρα το αν οι επιχειρηματίες πρέπει να έχουν πιστολάκια ή όχι αυτό είναι θέμα της πολιτείας να κρίνει.

Κατα!
Μονο για ανθρωπους που ζουν καπου απομονωμενοι να επιτρεπεται κι οχι κανενα οπλοστασιο!ενα δηλωμενο οπλο για το σπιτι μονο.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!

Όπως έχω πει κι αλλού "τα όπλα είναι για τους "νονούς" :violent-smiley-030:, τους αστυνομικούς :bobby: και τους κυνηγούς :rifle:"

Δυο απο τους τρεις που ανέφερες τα χρησιμοποιούν. Ο ένας όχι. Άραγε ποιος να είναι??

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

το πρόβλημα Φώτη μου είναι ότι δεν μας χωράει όλους αυτή η ήσυχη γειτονιά !!!

και αν μαζευτουμε όλοι στην ήσυχη γειτονιά, αυτή θα πάψει να είναι ήσυχη.... ειδικά όλοι εμείς οι hifiντελάδες, hiendαδες και homecinemαδες...

Αυτή την στιγμή κλέφτες και ληστές ξέρουν ότι όπλα δεν υπάρχουν στα σπίτια και στα μαγαζιά, και μπαίνουν άφοβα... Πιστεύεις ότι αν επιτρεπόταν η οπλοκατοχή, θα έπαιρναν έτσι εύκολα την απόφαση να μπουν σε ένα σπίτι που ξέρουν ότι κατοικείται και ότι κατα πάσα πιθανότητα υπάρχει όπλο στα χέρια κάποιου τρομοκρατημένου έτοιμου να πυροβολήσει ? Αν ήμουν εγώ κλέφτης θα το σκεφτόμουν 2 φορές και θα προτιμούσα να κάνω κάτι άλλο... να χτυπήσω πχ. ένα κατάστημα όταν θα έχουν φύγει όλοι και θα έχει κλείσει... Αλλωστε έχω τουλάχιστον 15 λεπτά να το διαρρήξω με την άνεσή μου, να πάρω ότι θέλω και να εξαφανιστώ...

Μα και ο κλέφτης θα είχε όπλο. Πρόβατο σε σφαγή θα πήγαινε?

Τώρα για άδεια σπίτια παίζει. Για μαγαζιά όχι, γιατί το ταμείο θα είναι μείον όταν είναι κλειστά.

Με άλλα λόγια, αν συμβεί ποτέ και γίνουμε σαν τους αμερικάνους τη βάψαμε! Κατά τα άλλα οι άνθρωποι στον 21ο αιώνα είναι πολιτισμένοι!!!!!!

Σε άλλο θέμα λέγαμε σχεδόν όλοι κατά της θανατικής ποινής και τώρα συζητάμε για οπλοκατοχή. Και μη χειρότερα!!!!

Last edited:
Ξυπνήστε μια μέρα στις 3 το πρωί, βρεθείτε φάτσα με φάτσα στην μπαλκονόπορτα με τον ληστή μες τα σκοτάδια, και έπειτα τα λέμε για οπλοκατοχή...

Όταν δεν μας έχει τύχει όλοι πολιτισμένοι είμαστε. "Κύριε ληστά, εγώ δεν έχω όπλο γιατί έτσι επιβάλει η ανατροφή μου. Εσείς?"...

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Ξυπνήστε μια μέρα στις 3 το πρωί, βρεθείτε φάτσα με φάτσα στην μπαλκονόπορτα με τον ληστή μες τα σκοτάδια, και έπειτα τα λέμε για οπλοκατοχή...

Όταν δεν μας έχει τύχει όλοι πολιτισμένοι είμαστε. "Κύριε ληστά, εγώ δεν έχω όπλο γιατί έτσι επιβάλει η ανατροφή μου. Εσείς?"...
Ενώ αν είσαι ο Clid Eastwood τον καθάρισες τον τύπο -bye-

Τι θα πει ήσυχη γειτονιά?

Κάποιους γνωστούς μου τους διέρρηξαν το σπίτι μέρα μεσημέρι στο κέντρο κατάκεντρο της Θεσσαλονίκης, πάνω από τη Τσιμισκή μένουν. Πού να πάνε δηλαδή οι άνθρωποι?

Ως ήσυχη καταλαβαίνω πλέον τη γειτονιά που δεν φοβάσαι τουλάχιστον να κυκλοφορήσεις, γιατί από διαρρήξεις... 60.000 λέει για πέρισυ οι δηλωμένες κλοπές και διαρρήξεις στη χώρα μας.

Αυτή η απάντηση θα μπορούσε κάλλιστα να ισχύει για τη θανατική ποινή.

Γιατί, έξω από την οικογενειά μας, όλοι είμαστε πολιστιμένοι και λέμε όχι. Τι θα γινόταν στην αντίθετη κατάσταση???

Γι' αυτό πρέπει να λέμε το αντίθετο του οπαπ "Μη σου κάτσει!!!".

Έχουμε μια γριά στο χωριό που έτσι και σε βρίσει , πάει πέθανες.:dead:
Έτσι και σε "ματιάσει" πάει τράκαρες, έπεσες σε γκρεμό, έπαθες ανακοπή.

Τώρα αυτό θεωρείται οπλοχρησία;;;:nounder:

Έστω ότι τον βλέπεις στις 3 το πρωΐ.
Θα τρέξεις να πάρεις το όπλο σου απο εκεί που το έχεις;
Εκτός αν κοιμάσαι οπλοφορώντας.
Αυτά γίνονται στον κινηματογράφο.

Έχουμε μια γριά στο χωριό που έτσι και σε βρίσει , πάει πέθανες.:dead:
Έτσι και σε "ματιάσει" πάει τράκαρες, έπεσες σε γκρεμό, έπαθες ανακοπή.

Τώρα αυτό θεωρείται οπλοχρησία;;;:nounder:

Οπλοκατοχή πάντως σίγουρα...:grinning-smiley-043