OPPO BDP-83 Blue Ray Player (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Re: οppo bdp 83

Α , ουτε αυτοι το εχουν λυσει ?

Κι εγω το ιδιο περιμενα στην Philips.

Τουλαχιστον εκει το κορυφαιο της σειρας τους εχει ανθρωπινη τιμη.

Απάντηση: οppo bdp 83

Πάντως, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω αυτό με το NTFS. Είναι σαν να σε κερνάνε τσιγάρο και να σε ρωτάνε: ''Τι, θες και φωτιά???'':nounder::nounder:

Δίνω μερικά links, αν και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι τα γνωρίζετε

http://www.oppodigital.com/blu-ray-bdp-83/
http://news.cnet.com/8301-17938_105-10344743-1.html
http://fullhd.gr/hd-players/bd/549-oppo-bdp-83.html
http://www.twindigital.gr/main.php?wpage=product&lm_1=3&lm_2=1&lm_3=62&pid=200http://www.twindigital.gr/main.php?page=product&lm_1=3&lm_2=1&lm_3=62&pid=200

Σύμφωνα με τον εδώ αντιπρόσωπο (twindigital):
" Οσο για το Ευρωπαικο μοντελλο, δεν θα λεγεται BDP-83 και δεν ξερω ακομα ουτε αν θα ειναι ιδιο, ουτε αν θα εισαχθει στην Ελλαδα.
Προς το παρον το μονο που ειναι γνωστο ειναι το νουμερο του μοντελλου, τιποτε αλλο.
Το Αμερικανικο μοντελλο, το αυθεντικο BDP-83 με ολα του τα καλουδια συν το οτι ειναι Region/Zone Free, θα ειναι παντα εδω.
Εχω μια ανεπιβεβαιωτη πληροφορια οτι το Ευρωπαικο θα ειναι ξεκλειδωτο οσον αφορα το DVD.
To Blu-ray θα ειναι κλειδωμενο στη Ζωνη Β ( Ευρωπη ) και δεν θα δεχεται το κιτ."

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=33716&page=63 (ποστ#628)

Γιάννη Χατζηγεωργίου, λές να περιμέμουμε τσάμπα και να μην είναι το ίδιο το ευρωπαικό? Η ακόμα να μην λυθεί το πρόβλημα με ΝΤFS?

Να σημειώσω επίσης ότι το BDP83 αναμενόταν στην Ελλάδα από το Πάσχα και τελικά έφθασε Ιούλιο. Λέτε να μη κυκλοφορήσει τα χριστούγεννα και να πάμε προς Πάσχα. Βαρέθηκα ρε παιδιά. Ουτε με ενισχυτή-ηχεία δεν το έψαξα τόσο!

Επειδη ομως εχει δωσει δειγματα αλα ονκιο σε οτι αφορα την αξιποπιστια, αν το μηχανακι χαλασει η αιμορραγια θα ειναι σχεδον ακατασχετη.

Argi εξήγησε λίγο παραπάνω, βρε φίλε! προσωπικά είμαι άσχετος και κάθε πληροφορία θα ήταν ιδιέτερα χρήσιμη για να μην τη πατήσουμε...

:grinning-smiley-043 -bye-

Last edited:

Δεν ξέρω αν θα είναι το ίδιο ή αν περιμένουμε τσάμπα για το NTFS. Έχω την εντύπωση πως θα το ''γυρίσουν'' και θα απολαμβάνουμε και 'μεις το αγαπημένο Ρωσσικό container στα κατάλληλα μεγέθη....-bye-

Απάντηση: Re: οppo bdp 83

Α , ουτε αυτοι το εχουν λυσει ?

Κι εγω το ιδιο περιμενα στην Philips.

Τουλαχιστον εκει το κορυφαιο της σειρας τους εχει ανθρωπινη τιμη.
Το έγραψα και στο thread των Philips. Έμαθα ότι τα philips παρόλο που τα μανιουαλ γράφουν οτι δεν διαβάζουν NTFS με τα τελευταία firmware διαβάζουν κανινικότατα NTFS και τα χαμηλά μοντέλα. Αυτό το έμαθα μέσα απο τη Philips και δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος. Εάν κάποιος έχει τέτοιο player ας το δοκιμάσει και να μας πει.

Δεν εχω Philips καρδια μου!!! :grinning-smiley-043-bye--bye-
Περιμένω να έρθει το 9500 πως και πως. Αντε γιατι με το ζόρι κρατιέμαι να μην ορμήσω στο 390 της LG.

Re: Απάντηση: οppo bdp 83

Περιμένω να έρθει το 9500 πως και πως. Αντε γιατι με το ζόρι κρατιέμαι να μην ορμήσω στο 390 της LG.

Nα μην ορμησεις.

Το Φιλιπς δειχνει σπουδαιο και σε προδιαγραφες και σε κατασκευη φινετσα.

εδω και 2 ημέρες είμαι και εγω κάτοχος που oppo 83 ολοκληρώνοντας την αναβάθμιση του home cinema μου. Είναι το τρίτο blu ray player που έχω μετά απο PS3, BD80 και οι εντυπώσεις μου είναι
- πολυ γρήγορο στη φόρτωση των δίσκων
- καταπληκτικό σαν cd
- παρα πολλές ρυθμίσεις για τους μερακλήδες του είδους και πολύ όμορφο μενού
- φοβερή συσκευασία και με δώρο 2 δισκάκια για calibration και ενα καλό hdmi
- ωραίο κομπιούτερ, φωτειζόμενο και με άμεση πρόσβαση σε πλήκτρα αλλαγής φορματ ηχου και υποτίτλων.
- επιλογή pure direct
- πολύ καλό σε dvd ( είδα μόνο τον Άρχοντα για λίγο )
Στα αρνητικά του
-κάποια κολλήματα σε καποιους δίσκους όπου φαίνετε οτι δεν μπορεί να κλειδώσει την ανάλυση, εαν το ξαναρχίσεις συνεχίζει χωρίς κανένα πρόβλημα (για να μην ήμαστε υπερβολικοί μου το έκανε σε ένα απο τα 15-20 δισκάκια που δοκίμασα).
-Οι πολλές ρυθμίσεις που έχει, κακο για τους οχι και τόσο μερακλήδες
γενικότερα το ισοζύγιο είναι σίγουρα θετικό. Όταν ξαναρύθμισα και την τηλεόραση μου με βάση το οππο το αποτέλεσμα ηταν παρα πολύ καλύτερο απο την εικόνα out of the box.
Μια γενικότερη τοποθέτηση για την εικόνα σε blu ray
εχοντας χρησιμοποιήσει 3 player δεν μπορώ να πώ οτι οι διαφορές στην εικόνα είναι αξιοπρόσεκτες. Βέβαια και τα μηχανήματα που είχα μέχρι στιγμής ηταν πολύ καντα στην τιμή εαν και σύμφωνα με ενα μέλος του avforums σε σχέση με τα pio 91 και sony S5000es ( τα έχει και τα 3 ο τύπος) τα οποία κοστίζουν 3 φορές περισσότερο
Blu-ray PQ.
No complaints and certainly no issues in this department.BDP-83 sends Blu-ray images beautifully off the disc and is easily and i mean EASILY comparible to the high end players with Blu-ray pictures.Depth,detail,sharpness i can't see anyone disagreeing here myself.....excellent job.
και ολόκληρο το thread
http://www.avforums.com/forums/blu-...p-83-compared-sony-5000es-pioneer-lx91-4.html

αυτό στο οποίο θ'ελω να καταλήξω είναι πως σε αυτό το κομμάτι του home cinema μου παρα τις πολλές ώρες που ξόδεψα δεν είδα διαφορά που να βγάζει μάτι. Σε αντίθεση με τα άλλα μέρη στα οποία τελικά είναι πιο εύκολο να ακούσεις διαφορετικά, καλύτερα αποτελέσματα( ηχεία και ενισχυτής) σε σχέση με τα χρήματα που θα δώσεις και το χρόνο που θα ξοδέψεις.
είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρύνηση σχετικά με το oppo καθώς αρκετός κόσμος σκέφτεται την αγρά του και στο internet γενικότερα έχει στηθεί ενα πανηγύρι γύρω απο το μηχάνημα.

No complaints and certainly no issues in this department.BDP-83 sends Blu-ray images beautifully off the disc and is easily and i mean EASILY comparible to the high end players with Blu-ray pictures.Depth,detail,sharpness

Αυτό το sharpness μας τα χαλάει. Ο πολύς κόσμος νομίζει ότι sharpness = περισσότερη λεπτομέρεια. Αυτό βέβαια είναι λάθος, καθός εξ' ορισμού αποτελεί θόρυβο. Εχεις καμιά ταινία με πολύ κόκκο να δούμε εκεί τι ψάρια πιάνει? Στο μυαλό μου μου ρχονται μόνο έργα horror, τύπου carrie, black christmas (πανδαισία κόκκου), friday the 13th...

εχω τους 300, blach hawk dawn αλλα δεν νομίζω πως υπάρχει μηχάνημα που μπορεί να σβήσει τον κόκκο ο οποίος οφείλεται στο φιλμ που χρησιμοποίησε ο σκηνοθέτης. Ετσι τουλάχιστον νομίζω

εχω τους 300, blach hawk dawn αλλα δεν νομίζω πως υπάρχει μηχάνημα που μπορεί να σβήσει τον κόκκο ο οποίος οφείλεται στο φιλμ που χρησιμοποίησε ο σκηνοθέτης. Ετσι τουλάχιστον νομίζω

Σωστά νομίζεις. Καλές θεάσεις σου εύχομαι.

Σωστά νομίζεις. Καλές θεάσεις σου εύχομαι.

+1

Kαι αν στο πει κανεις αυτο η τον δουλεψανε η δεν ξερει για τι πραγμα μιλαει.

Χρήση του οppo bdp 83

εδω και 2 ημέρες είμαι και εγω κάτοχος που oppo 83 ολοκληρώνοντας την αναβάθμιση του home cinema μου. Είναι το τρίτο blu ray player που έχω μετά απο PS3, BD80 και οι εντυπώσεις μου είναι
- πολυ γρήγορο στη φόρτωση των δίσκων
- καταπληκτικό σαν cd
- παρα πολλές ρυθμίσεις για τους μερακλήδες του είδους και πολύ όμορφο μενού
- φοβερή συσκευασία και με δώρο 2 δισκάκια για calibration και ενα καλό hdmi
- ωραίο κομπιούτερ, φωτειζόμενο και με άμεση πρόσβαση σε πλήκτρα αλλαγής φορματ ηχου και υποτίτλων.
- επιλογή pure direct
- πολύ καλό σε dvd ( είδα μόνο τον Άρχοντα για λίγο )
Στα αρνητικά του
-κάποια κολλήματα σε καποιους δίσκους..............

.............είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρύνηση σχετικά με το oppo καθώς αρκετός κόσμος σκέφτεται την αγρά του και στο internet γενικότερα έχει στηθεί ενα πανηγύρι γύρω απο το μηχάνημα.

Επειδή το σκέφτομαι, σου έστειλα PM.

Ευχαριστώ.

και το dnr σε φιλμ όπως η αγγλική έκδοση του zulu, πως επιτυγχάνεται, με μαγικά? Μιλάμε όχι για artificial grain (πχ battlestar galactica) αλλά για κόκκο στο φιλμ. Το black hawk dawn δεν νομίζω να έχει κόκκο. Τέσπα από τηλεοράσεις, μέχρι κάρτες γραφικών και ενισχυτές έχουν επιλογές για αύξηση του sharpness και μείωση του θορύβου, ώστε να φαίνεται στους αδαείς ότι το μηχάνημα τους κάνει παπάδες. Ο καταναλωτής, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και να μην παρασύρεται.

Kαι αν στο πει κανεις αυτο η τον δουλεψανε η δεν ξερει για τι πραγμα μιλαει.

αν σου βάλω εγώ στη δική μου τηλεόραση sharpness 100 να δεις πως θα ανακαλύψεις κόκκο (που δεν υπάρχει). Και αν βάλω το dnr στο maximum εκεί να δεις πως εξαφανίζεται (και μαζί με αυτόν και οι λεπτομέρειες)

Μια ερώτηση προς τον φίλο ichaltou:
Όταν το μηχάνημα είναι σε standby mode είναι ζεστό όταν το αγγίξεις? To ρωτώ γιατί το δικό μου DVD Oppo (DV 981) όταν είναι κλειστό (στην πραγματικότητα είναι σε standby mode) είναι κάπως ζεστό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

eντελώς κρύο.

Τωρα ομως τουβαλες φωτιες του φιλου Opsim.

Mηπως εχει να κανει με το μπλοκαρισμα καποιας θυρας εξαερισμου ?

Δεν εχω Philips καρδια μου!!! :grinning-smiley-043-bye--bye-

Ποτε αναμενεται το 9500 ξερει κανεις ?

Last edited:

.

Mηπως εχει να κανει με το μπλοκαρισμα καποιας θυρας εξαερισμου ?

Δεν νομίζω αλλά θα το κοιτάξω, όχι οτι παρουσιάζει λειτουργικό πρόβλημα αλλά είναι κάπως ζεστό. Βρίσκεται σε αρκετά κλειστό συρτάρι επίπλου τηλεόρασης αλλά το Sony S 350 που βρίσκεται σε αντίστοιχο συρτάρι είναι κρύο. Τι να πω, ενδεχομένως να προχώρησε και η τεχνολογία της Oppo από την εποχή του δικού μου

Last edited by a moderator: