OPPO BDP-93 BD Player

Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

Κανεις ενα ωραιο remux (η το βρισκεις ετοιμο καλυτερα!) και τελειωνει η υποθεση.. Ρωσιδα με full ολα.. Και γλυτωνεις και χωρο.. :music-smiley-005:

Πάντως ότι και να λέμε, τα iso είναι ευκολία. Το ίδιο είναι βάλε-βγάλε δισκάκια, και το ίδιο είναι ένας δίσκος με 20 iso μέσα;
Το δικό μου player που δεν υποστιρίζει iso, με ανάγκασε να κάνω τα δισκάκια σε ασυμπίεστες ματρόσκες, και να βλέπω χωρίς μενού, χωρίς υπότιτλους, χωρίς κεφάλαια...
Είναι λύση και αυτή;

Ίσως λύση θα ήταν τα ίδια τα μηχαναάκια να κάνουν rip τους δίσκους, σε εσωτερικούς κωδικοποιημένους δίσκους, όπως κάνουν οι τηλεοράσεις τις εγγραφές.
Δεν τους ρίχνει κανείς την ιδέα στο φόρουμ;

Δεν Υπάρχει λόγος να έχει κανείς ISO και DVD ISO, δημιουργούν πιο πολλα προβληματα απο οσα λύνουν και για πολλούς λόγους είναι προτιμότερο το rip σε BD FOLDER και VIDEO_TS. Οπότε αυτο με τα ISO δεν θα είναι έλλειψη ή μειονέκτημα του player.

Εξαλλου το νοικοκυρεμα της συλλογής ταινιών δεν γίνεται με το να της κανουμε Iso, αλλα το στήσιμο σερβερ για να εχουμε προσβαση στις ταινιες μας αμμεσα απο ενα media player. Σε ένα τομεα δηλαδή που το oppo μειονεκτει.

Last edited:
Προσωπικά δεν βλέπω καμία διαφορά μεταξύ bdmv, iso και ΒR δισκάκι.

Με μία κίνηση παίζει το oppo9x και τα τρία στην ίδια ποιότητα (στα μάτια μου).

Βέβαια παίζω από εξωτερικούς σκληρούς και όχι από δίκτυο... αλλά και αυτό με το δίκτυο θέλει συζήτηση γιατί πιθανόν να μη βολεύει όλους...

Να επαναλάβω ότι τα oppo 9x δεν είναι media players, απλά τους την "έδωσε" στην oppo και είπαν κάτσε να βάλουμε και μερικές δυνατότητες αναπαραγωγής άυλων να γελάσουμε με τα πλαστικά κουτάκια και τα htpc...και το έκαναν... και το γέλιο έχει πάει σύννεφο.........
Όσοι έχουν και από τα δύο (οppo9x και mp ή htpc μπορούν να καταλάβουν.

Τι θα γινει αν ξεσηκωθει ο κοσμος και θελει να επιστρεψει τα μηχανακια μαζικα?

Δεν Υπάρχει απολύτως Καμία διάφορα στην ποιοτητα εικονας μεταξύ των 3 φόρμα σε οποιοδηποτε μεσω και αν τα αναπαραγεις. Ειναι απλα 3 διαφορετικοι τρόποι αποθήκευσης.

Βέβαια παίζω από εξωτερικούς σκληρούς και όχι από δίκτυο... αλλά και αυτό με το δίκτυο θέλει συζήτηση γιατί πιθανόν να μη βολεύει όλους...ναι μπορει να μην βολευει όλους να στησεις σερβερ (το οποίο δεν απαιτεί Καμία ιδιαίτερη γνώση υπολογιστών) και να έχεις πρόσβαση σε όλες τις ταινίες σου απο ένα μέρος, άμεσα και γρήγορα.

Είναι πολλές φορές προτιμότερο, να τρεχεις με καλώδια και σκληρούς απο το ένα μέρος του σπιτιου στο άλλο. Sorry αλλα δεν Υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Οι εξωτερικοί δίσκοι είναι μια προσωρινή λύση που απαιτεί koppo.

Να επαναλάβω ότι τα oppo 9x δεν είναι media players, απλά τους την "έδωσε" στην oppo και είπαν κάτσε να βάλουμε και μερικές δυνατότητες αναπαραγωγής άυλων να γελάσουμε με τα πλαστικά κουτάκια και τα htpc...και το έκαναν... και το γέλιο έχει πάει σύννεφο.........
απο την στιγμή που βάζεις κάποιες δυνατότητες, ωφειλεις να της υποστηρίζεις σωστα. Το μόνο γέλιο πέφτει στο ότι ένα player των 650 που προσθέτει δυνατότητες mp δεν τις υποστήριζει σωστα και δεν κανει τα προβλεπόμενα που ένα mp των 70 μπορει και υποστηρίζει.

Last edited:

Βέβαια παίζω από εξωτερικούς σκληρούς και όχι από δίκτυο... αλλά και αυτό με το δίκτυο θέλει συζήτηση γιατί πιθανόν να μη βολεύει όλους...

Όντως.. Πολύ γέλιο, τη στιγμή που αναμένεται firmware που θα.. μειώσει αντί να αυξήσει τις δυνατότητες των Oppo. ;)

Πολύ γέλιο, ειδικά αν μόλις πριν λίγο καιρό τα έχεις ακουμπήσει (αρκετά χοντρά μάλιστα..) για να το αγοράσεις πιστεύοντας ότι έχει κάποιες συγκεκριμένες δυνατότητες.

Τι μαντάτα είναι αυτά???

Είναι επίσημο το συγκεκριμένο γεγονός ή ακόμα ψίθυροι στα αμερικανικά forum??

Άραγε αν όντως γίνει κάτι τέτοιο,(που πραγματικά το απεύχομαι...κούφια η ώρα!!)
στα χαρακτηριστικά του firmware θα αναφέρουν ότι θα απενεργοποιηθεί η
αναπαραγωγή ISO ή θα μας το πασάρουν νύχτα χωρίς να πάρουμε χαμπάρι...???

Ρε παιδιά μαζεύω λεφτά κι έλεγα για oppo 95 σύντομα...Από πάντα ήθελα ένα
player με αυτές τις δυνατότητες...μην μας τη χαλάτε το όνειρο τώρα!!!

απο την στιγμή που βάζεις κάποιες δυνατότητες, ωφειλεις να της υποστηρίζεις σωστα. Το μόνο γέλιο πέφτει στο ότι ένα player των 650 που προσθέτει δυνατότητες mp δεν τις υποστήριζει σωστα και δεν κανει τα προβλεπόμενα που ένα mp των 70 μπορει και υποστηρίζει.

Things are simple.

Σου στέλνω κάτοψη του σπιτιού μου, μου λες πως θα γίνει η δουλειά με τα καλώδια (ασύρματο δεν θέλουμε) και το κόστος φυσικά.
Εμένα αυτή τη στιγμή 4 HDDs που χρειάζομαι για τα media στεγάζονται σε 2 εξ. θήκες με εξωτερική τροφοδοσία... κόστος=70Ε.
Αν με κάποιο τρόπο βρεις λύση να περάσει καλώδιο από το υπνοδωμάτιό μου στο καθιστικό χωρίς να γκρεμίσω και χωρίς να ξοδέψω πολύ περισσότερα να το ακούσω...

Θα σε παίρνω και τηλ όποτε παρουσιάζεται πρόβλημα βέβαια, καθώς και να μου το στήσεις... γιατί είμαι πιο άσχετος απο τους άσχετους (ειλικρινώς!)

Έως τότε ας αρκεστούμε στη διατύπωση ότι "το δίκτυο πιθανόν να μη βολεύει όλους"...

:ernaehrung004:

Όντως.. Πολύ γέλιο, τη στιγμή που αναμένεται firmware που θα.. μειώσει αντί να αυξήσει τις δυνατότητες των Oppo. ;)

Πολύ γέλιο, ειδικά αν μόλις πριν λίγο καιρό τα έχεις ακουμπήσει (αρκετά χοντρά μάλιστα..) για να το αγοράσεις πιστεύοντας ότι έχει κάποιες συγκεκριμένες δυνατότητες.

Για να στήσει κάποιος (οποιοσδήποτε) ένα 3D Full HD, 24p/HD Audio σύστημα, χρειάζεται 1 ώρα... (συμπεριλαμβανομένου την αγορά του player από το μαγαζί) και 650Ε.
Έχω παίξει πάνω από 250 αρχεία video και audio και δεν έπαιξε μόνο ένα (ούτε στο pc παίζει... δεν ξέρω γιατί...)
Τα πάντα όλα με μια συσκευή... πανέμορφη ... λογικών διαστάσεων... μη ενεργοβόρα... αθόρυβα...

ακούω... -bye-

Xρήστο κανένα πρόβλημα.

Προφανώς αναφέρεσαι στο quote του dimdim, γιατί το πρώτο είναι απολύτως σχετικό και στην ουσία του ζητήματος "δικτύο" και την έκφρασή μου "το δίκτυο πιθανόν να μη βολεύει όλους" η οποία ήταν η ουσία της απάντησης του φίλου auteur.

Λοιπόν...

Ο Δημήτρης πιστεύει ότι είναι για γέλια το γεγονός ότι παίρνουν ένα feature πίσω (προσοχή! όχι επειδή δεν δουλεύει ή γιατί δεν το θέλουν οι ίδιοι...).
Προσωπικά δεν έκανα καμιά αναφορά στο θέμα... τα προβλήματα και τις λύσεις συζητάμε εδώ... και την αξία του oppo.

Mε τη λογική αυτή καμία σχέση και το post του Μήτσου!
Όπως δεν έχει καμία σχέση το "μόλις πριν λίγο καιρό τα έχεις ακουμπήσει (αρκετά χοντρά μάλιστα..)"
Σε αυτό χρειάζεται μια απάντηση... όχι γιατί έχει άδικο αλλά γιατί έχω άλλη άποψη για το ποιός γελάει και ποιός κλαίει.

Όμως και από την αρχή του νήματος, υπάρχει μόνο αυστηρή κριτική για την τιμή απο τον Μήτσο... (@dimdim: τίποτε καλό δεν έχει βρε?) χωρίς να δίνεται μια εναλλακτική χαμηλού κόστους - αντίστοιχων δυνατοτήτων...
Και γι' αυτό ακριβώς ήταν η απάντηση μου τέτοια... για ένα μηχάνημα που έχω σπίτι μου και ξέρω ότι αν το ξεκολλήσω την ethernet πάλι θα παίζει iso...

Kαι θα παίζει και νόμιμα δισκάκια (BD/DVD/CD/SACD)... με τα ίδια λεφτά... και χωρίς να "σπουδάσω" πληροφορική..... για να συμπληρώσω τη λίστα με τα αναπάντητα ερωτήματα που δείχνουν γιατί εκεί στην oppo πέφτει πολύ γέλιο!

Αν μόνο τα δικά μου είναι off topic, ζητώ συγνώμη... είχα την εντύπωση ότι απαντούσα επί της ουσίας.

Last edited:
Ειρήνη υμίν...Γιατί τόσες "χαρές και πανηγύρια" ή αντιδράσεις απο ανθρώπους τους οποίους δεν τους αφορά καν άμεσα το επερχόμενο firmware (υπο την έννοια οτι δεν είναι κάτοχοι)...; Αν θα θέλατε να γίνετε κάτοχοι και το νέο firmware για σας αποτελεί deal breaker μην το αγοράζετε. Απόλυτα σεβαστή η γνώμη του καθενός, απλά ψυχραιμία. Στο κάτω κάτω όποιος θέλει το συμπαθεί και το αγοράζει (αν κρίνει οτι του κάνει τη δουλειά του) και όποιος δε θέλει μπορεί ελεύθερα να το "αντιπαθεί" a priori και να επιλέγει htpc ή blueray με 100euro+mp με άλλα 70euro...Κάτι το οποίο για κάποιον μπορεί να είναι άριστο για κάποιον άλλο μπορεί να είναι σκουπίδι. Δε χρειαζεται όλοι να εκτιμάμε τα ίδια πράγματα. Όλα αυτά τα λέω γιατί απο την αρχή του νήματος (και στο 95) παρατηρώ μια αδικαιολόγητα έντονη αντιλογία...

Φιλικά. :ernaehrung004:

Last edited:
Ειρήνη έχουμε Χρήστο. Τουλάχιστον απο την μεριά μου υπάρχει μεγάλη εκτίμηση για όλα τα παιδιά.

Κατα τα άλλα +3000 (μην σου πω και παραπάνω...), για όσα έγραψες για προσωπικές προτιμήσεις/απαιτήσεις/δυνατότητες/ανάγκες!

Ειρήνη έχουμε Χρήστο. Τουλάχιστον απο την μεριά μου υπάρχει μεγάλη εκτίμηση για όλα τα παιδιά.

Κατα τα άλλα +3000 (μην σου πω και παραπάνω...), για όσα έγραψες για προσωπικές προτιμήσεις/απαιτήσεις/δυνατότητες/ανάγκες!

Το ξέρω Νίκο...δεν τα έγραψα για σένα εννοείται (ούτε για κάποιον άλλο συγκεκριμένα)...το ξέρεις οτι συμφωνούμε...:ernaehrung004:

Και απο την μεριά μου υπάρχει μεγάλη εκτίμηση για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά εδώ μέσα, πολλά απο αυτά με έχουν βοηθήσει κιόλας...
Ελπίζω να καταλαβαίνετε το γιατί τα έγραψα παραπάνω.

Last edited:
δεν μου ηρθε κατι. αν θεσ ξαναστειλτο. ενα 25μ etheret Καλώδιο εχει 10-15 κανεις μια τρύπα
χαμηλά στον τοίχο με μεγάλη αριδα (5λεπτα δουλεια) και τελειωσες. μονο ενα Καλώδιο Ethernet θα παιρναει, το οποιο ειναι πολυ λεπτό. για σερβερ δεν χρειάζεται να αγοράζεις καινούργιο pc, και ενα παλιο κάνει. ουτε καν Βασικά χρειάζεται να φτιάξεις σερβερ, Απλά για αρχή πας στα properties του δίσκου σου στο pc (που Έχεις τησ ταινιες σου) στο tab shares και το ενεργοποίηεις. αυτο ήταν! τώρα θα μπορούσες να έβλεπες τις ταινιες του pc σου στο oppo! τον σερβερ τον φτιαχνεις πιο μετα που θα μεγαλώσουν οι ανάγκες σου και θα καταλάβεις την ευκολία που προσφέρει το δικτυο.

ακομα καλυτερα Πάρε ενα Synology Nas με 200 και θα Έχεις τα προσβαση στα πάντα εύκολα και γρήγορα απο όπου εχεις προσφαση στο Ίντερνετ. θα μπορεις να ακούς ολη σου την συλλογή mp3, Flac παντού απο το κινητο σου. το ίδιο και με τις φωτογραφίες και οποιοδήποτε αρχείο χρειαστείς και το Έχεις στο νας. Επίσης θα κανεις και οικονομία στο ρεύμα μιας και ενα 2πλο Nas λειτουργεί με 10-20w ενω το ενα pc με 120w-300w
Things are simple.

Σου στέλνω κάτοψη του σπιτιού μου, μου λες πως θα γίνει η δουλειά με τα καλώδια (ασύρματο δεν θέλουμε) και το κόστος φυσικά.
Εμένα αυτή τη στιγμή 4 HDDs που χρειάζομαι για τα media στεγάζονται σε 2 εξ. θήκες με εξωτερική τροφοδοσία... κόστος=70Ε.
Αν με κάποιο τρόπο βρεις λύση να περάσει καλώδιο από το υπνοδωμάτιό μου στο καθιστικό χωρίς να γκρεμίσω και χωρίς να ξοδέψω πολύ περισσότερα να το ακούσω...

Θα σε παίρνω και τηλ όποτε παρουσιάζεται πρόβλημα βέβαια, καθώς και να μου το στήσεις... γιατί είμαι πιο άσχετος απο τους άσχετους (ειλικρινώς!)

Έως τότε ας αρκεστούμε στη διατύπωση ότι "το δίκτυο πιθανόν να μη βολεύει όλους"...

Για να στήσει κάποιος (οποιοσδήποτε) ένα 3D Full HD, 24p/HD Audio σύστημα, χρειάζεται 1 ώρα... (συμπεριλαμβανομένου την αγορά του player από το μαγαζί) και 650Ε.
Έχω παίξει πάνω από 250 αρχεία video και audio και δεν έπαιξε μόνο ένα (ούτε στο pc παίζει... δεν ξέρω γιατί...)
Τα πάντα όλα με μια συσκευή... πανέμορφη ... λογικών διαστάσεων... μη ενεργοβόρα... αθόρυβα...

ακούω... -bye-

Last edited:
To θεμα δεν ειναι οι (μη) αναγκες πχ του Dalanik η καποιου μεμονωμενου χρηστη.
Η oppo καλως η κακως εδωσε στον αγοραστη καποιες δυνατοτητες αναπαραγωγης , και θελει να τις παρει πισω.Αυτο λεγεται ξεκαθαρα γυφτιά.Δικαιολογίες τύπου "δεν διαφημίσαμε ποτε αναπαραγωγή .iso" απλά ενισχύουν το μέγεθος της γυφτιάς.
Πόσο μάλλον οταν για το μηχανάκι αυτό εχει δωθεί σχεδόν premium ποσό.

ΥΓ @ Dalanik : Παντού μπαίνουν τα πάντα και σχετικά εύκολα κιόλας.Ψάξε το και δεν θα χάσεις.Δεν ξερεις τι ευκολία σου δινει ενα nas/server.Κάποτε πιστευα τα ιδια με εσενα.Τωρα εχω ενα server και ενα nas αυτο δεν θα αλλαξει ποτέ ...

Δεν βολεύει αδέρφια, έτσι απλά... όχι τουλάχιστον στο κόστος που κάνω τώρα εύκολα και το ίδιο καλά τη δουλειά μου, χωρίς τρύπες σε ένα σπίτι που υπάρχει και παιδί!
Στη γυναίκα τι θα πω? Ότι βαριέμαι να συνδέω-ξεσυνδέω ένα usb την εβδομάδα? Οι μουσικές μου είναι ήδη κολλημένες μόνιμα, άντε να κάνω ένα update το μήνα (βάλε-βγάλε ένα usb στο pc... αυτό είναι όλο...

Ούτε 200 έξτρα ευρά για sinology, ούτε να τους δίσκους μου στο pc (+εξτρα τροφοδοτικό), ούτε να τρυπάω τοίχους, ούτε να περνάω κανάλια ούτε τίποτα (σχεδόν!)
Θα συνεχίσω να βάζω τους εξωτερικούς... μου είναι πρωτόγονα απλό και εύκολο.

Το δίκτυο είναι μεγάλη ευκολία και θα ήθελα να απαλλαγώ και απο τα φουρφούρια και το θόρυβο των hdds στο καθιστικό, αλλά δεν... Δεν ταιριάζει / είναι απαραίτητο σε όλους.
Αυτό λέω και τίποτα παραπάνω.

Και με το oppo δεν έχει και νόημα πλέον...

Και νομίζω ότι η η περίπτωσή μου είναι αντιπροσωπευτική και για πολλούς άλλους.

Last edited:
To θεμα δεν ειναι οι (μη) αναγκες πχ του Dalanik η καποιου μεμονωμενου χρηστη.
Η oppo καλως η κακως εδωσε στον αγοραστη καποιες δυνατοτητες αναπαραγωγης , και θελει να τις παρει πισω.Αυτο λεγεται ξεκαθαρα γυφτιά.Δικαιολογίες τύπου "δεν διαφημίσαμε ποτε αναπαραγωγή .iso" απλά ενισχύουν το μέγεθος της γυφτιάς.
Πόσο μάλλον οταν για το μηχανάκι αυτό εχει δωθεί σχεδόν premium ποσό.

ΥΓ @ Dalanik : Παντού μπαίνουν τα πάντα και σχετικά εύκολα κιόλας.Ψάξε το και δεν θα χάσεις.Δεν ξερεις τι ευκολία σου δινει ενα nas/server.Κάποτε πιστευα τα ιδια με εσενα.Τωρα εχω ενα server και ενα nas αυτο δεν θα αλλαξει ποτέ ...

Χρήστο, έχεις δίκιο οτι δυνατότητες που έχει τώρα ίσως μετά να μην τις έχει. Αυτό δεν είναι πάντα θέμα επιλογής του μηχανικού που θα φτιάξει το firmware ή της εταιρίας εν γένει που κατασκευάζει το Oppo. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο (βλέπε Blu-ray Disc Association). Πολλές φορές δεν είναι μόνο απόφαση της εταιρίας. Το Cinavia το έχεις ακούσει?? Μην παραξενευτείς αν κάποια στιγμή κανένα bd player δεν μπορεί να παίξει ριπαρισμένα blu-ray. Δεν είναι πάντα ζήτημα "γυφτιάς", αλλά πολλές φορές συμφερόντων και νομοθεσίας. Αν πχ είσαι κατασκευασής και σου πει η Blu-Ray Association οτι δε σε αδειοδοτώ να κατασκευάσεις blu-ray player το οποίο να παίζει και .iso γιατί με αυτόν τον τρόπο χάνουν έσοδα όλες οι εταιρίες που σχετίζονται με τα blu-ray discs, εσύ τι θα πείς? Δεν το κάνω για να μην με πούνε γύφτο? Αν δεν είχε εξ'αρχής αυτή τη δυνατότητα ή ήταν αδύνατον να την υποστηρίξει λόγω hardware θα μιλούσαμε για αδυναμία της συσκευής να αναπαράγει .iso, τώρα που το κάνει, ποιό το όφελος της εταιρίας να το αφαιρέσει? Βάζει τα χέρια της και βγάζει τα μάτια της? Παραδίδει τα όπλα στον ανταγωνισμό? Κατά πάσα πιθανότητα κάποιος σημαντικός λόγος υπάρχει που είναι υποχρεωμένη να το πράξει (αν το πράξει τελικά).

Αλλο το cinavia.Την .iso αναπαραγωγη την επιβάλει δηλαδή η bda?Δεν διαβάζω πουθενά να απαγορεύεται η .iso δυνατοτητα αναπαραγωγης απο αλλα players.
Nα αναφέρω τελικά και κατι ακόμα.Ολες τις (video) δυνατοτητες που εχoυν τα νεα oppo (δικτυο,3d iso κλπ) ,αποδεικνύονται οτι δεν ελιναι μαγκιές της oppo αλλα της marvell(qdeo) και του fw της.Αυτο φαινεται στις δυνατοτητες αναπαραγωγης και στο ιδιο μενου που έχουν και αλλα qdeo players.Μονο αυτο με τους εξωτερικους υθποτιτλους δεν ξερω αν παιζει σε ολα , αλλα πχ δεν θα το εβρισκες ποτε σε ενα pioneer λογω consumer λογικής.Προσπάθεια νομιζω εχει γινει και με τυος ελλ. υποτιτλους που μαλλον δεν θα υπάρχουν σε αλλα qdeo μηχανακια (δεν ορκιζομαι)

Last edited:
Παιδιά είναι γεγονός ότι ένα δυνατό feature κινδυνεύει να χαθεί. Αυτό δεν αλλάζει...

Aπό την άλλη ούτε την oppo ούτε καμία "oppo" συμφέρει να χάνει το player της τέτοιο χαρακτηριστικό... θα χάσει σε πωλήσεις... Δεν γίνεται (?) με την θέλησή της.

Απο εκεί και πέρα μένει να δούμε πως θα το ξεπεράσουμε οι νυν και μελλοντικοί κάτοχοι, αν υπάρξουν updates απο "ανεξάρτητες" ομάδες (όπως ανέφερε ο Aleχ) και εντέλει αν θα γίνει τελικά ή όχι!!!
Ακόμα δεν υπάρχει ανακοίνωση της εταιρεία νομίζω. Ή υπάρχει και ανακοίνωση? Αυτό δεν το ξέρω.