OPPO BDP-93 BD Player

Release date: January 23, 2012.
Category: Latest Public Beta Release
Main Version: BDP9x-64-0119B
Loader Version: CN0900
Sub Version: MCU93-09-0218 (BDP-93), MCU95-08-0218 (BDP-95)
Release Notes:

1. Resolved the loading failure issue observed on several recently-released Blu-ray movies, mainly Universal Europe (EU) releases. Their US releases have no known issue. Sample titles include "Jurassic Park Trilogy (BD Box Set, 2011)", "Kong Fu Panda 2 (BD, 2011)", "Fast Five (BD, 2011)", and "National Lampoon's Animal House (BD, 1978 version)" etc. With the previous firmware, disc playback will automatically stop once you go to the Main Menu and select to PLAY. This firmware properly loads and plays all the above Blu-ray titles.

2. Improved general disc compatibility based on recent and upcoming Blu-ray releases as well as user-submitted disc samples including "Mr. Poppers Penguins (BD, 2012)", "Dragons Gift of the Night Fury (BD, 2012)", "Human Planet (BD, BBC Documentary)" and "Nine Inch Nails, Live - Beside You In Time (BD)".

3. Per the request from the studios, the ISO file playback function has been removed in this firmware version. The previous firmware had the ability to play ISO files, but it was an undocumented function and was never officially announced or supported. Future firmware version will no longer support ISO playback.

Ξεκινησαν τα ασχημα νεα που λεγαμε...

Τι φωτιές μας έβαλε η oppo βραδιάτικα...

'Ηταν ανάγκη να μας το κάνει...Τι να πει κανείς...

Φίλε vadergr, το firmware release που παραθέτεις το βρήκα στη σελίδα με τα
Αμερικάνικα oppo.Είναι Latest Public Beta Test Release απ'ότι βλέπω.
Στην Αγγλική σελίδα για τα Ευρωπαικά oppo βλέπω και έχει
ακόμα μόνο το επίσημο firmware December 23, 2011.

The previous firmware had the ability to play ISO files, but it was an undocumented function and was never officially announced or supported. Future firmware version will no longer support ISO playback.

Έξυπνο εε??!Σου λέει δεν είπαμε ποτέ εμείς επίσημα ότι υποστηρίζει ISO playback!Αυτό θα πει να στη φέρνουν
με το γάντι!

Στο δια ταύτα τώρα:

1.Λογικά η αναπαραγωγή κλασσικών Blu-ray 2D ταινιών ριπαρισμένων σε μορφή φακέλων
(BDMV,CERTIFICATE) δεν πρέπει να επηρεάζεται και άρα λογικά θα πρέπει να συνεχίζει απρόσκοπτα.
Φυσικά αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από κάποιον που (εδώ γελάμε...) θα δοκιμάσει το νέο firmware.
Το λογικό είναι να αναμένουμε από τους Αμερικάνους,να αναφέρουν αν μετά το νέο firmware
το player είναι ικανό να αναπαράγει Blu-ray 2D ριπαρισμένα σε μορφή φακέλων (BDMV,CERTIFICATE)

2.Είχα διαβάσει εδώ:

http://watershade.net/wmcclain/BDP-93-faq.html

Στην ερώτηση: Are .iso files or Blu-ray or DVD directory structures supported on external media?

Απάντηση: DVD directory structures: no.

Εφόσον λοιπόν τα ριπαρισμένα σε DVD directory, DVD δεν αναπαράγονταν εξαρχής,
τώρα με την απενεργοποίηση της ISO αναπαραγωγής,χάνεται εντελώς η δυνατότητα
αναπαραγωγής ριπαρισμένων DVD (DVD-VIDEO και DVD-AUDIO)!

3.Το σημαντικότερο όλων όμως: Χάνεται παντελώς η δυνατότητα αναπαραγωγής ριπαρισμένων
Blu-ray 3D δίσκων
,δεδομένου ότι το BD 3D ISO είναι προς το παρόν ο μοναδικός τρόπος ριπαρίσματος
Blu-ray 3D δίσκων
.

Συνολικά λοιπόν έχουμε ότι με την αφαίρεση της δυνατότητας αναπαραγωγής ISO αρχείων,χάνονται:

1.Χάνονται τα Blu-ray 2D ISO
2.Χάνεται πλήρως η δυνατότητα αναπαραγωγής
ριπαρισμένων DVD δίσκων
(DVD-VIDEO ISO και DVD-AUDIO ISO)
3.Χάνεται πλήρως η δυνατότητα αναπαραγωγής
ριπαρισμένων Blu-ray 3D δίσκων
(Blu-ray 3D ISO)

Ουσιαστικά δηλαδή η μόνη δυνατότητα που μένει ( ? ) (εφόσον επιβεβαιωθεί από τους Αμερικανούς)
είναι η δυνατότητα αναπαραγωγής Blu-ray 2D ριπαρισμένα σε μορφή φακέλων (BDMV,CERTIFICATE)!

Τα έχω καταλάβει καλά? Μακάρι όχι...

Last edited:
Nαι το αμερικανικο fw ειναι.Ως γνωστον , μετα απο λιγο καιρο σκαει και στα ευρωπαικα μηχανακια.
Το τεραστιο μειον ειναι η πλεον ΜΗ αναπαραγωγη 3d.iso.
Ολα τα υπολοιπα .iso παιζουν και με ενα media player των 70ε.Σε αυτον τον τομεα ομως (3d.iso) η oppo εκανε μεχρι τωρα την διαφορα.

Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

Εφόσον λοιπόν τα ριπαρισμένα σε DVD directory, DVD δεν αναπαράγονταν εξαρχής,
τώρα με την απενεργοποίηση της ISO αναπαραγωγής,χάνεται εντελώς η δυνατότητα
αναπαραγωγής ριπαρισμένων DVD (DVD-VIDEO και DVD-AUDIO)!

3.Το σημαντικότερο όλων όμως: Χάνεται παντελώς η δυνατότητα αναπαραγωγής ριπαρισμένων
Blu-ray 3D δίσκων
,δεδομένου ότι το BD 3D ISO είναι προς το παρόν ο μοναδικός τρόπος ριπαρίσματος
Blu-ray 3D δίσκων
.

Συνολικά λοιπόν έχουμε ότι με την αφαίρεση της δυνατότητας αναπαραγωγής ISO αρχείων,χάνονται:

1.Χάνονται τα Blu-ray 2D ISO
2.Χάνεται πλήρως η δυνατότητα αναπαραγωγής
ριπαρισμένων DVD δίσκων
(DVD-VIDEO ISO και DVD-AUDIO ISO)
3.Χάνεται πλήρως η δυνατότητα αναπαραγωγής
ριπαρισμένων Blu-ray 3D δίσκων
(Blu-ray 3D ISO)

Ουσιαστικά δηλαδή η μόνη δυνατότητα που μένει ( ? ) (εφόσον επιβεβαιωθεί από τους Αμερικανούς)
είναι η δυνατότητα αναπαραγωγής Blu-ray 2D ριπαρισμένα σε μορφή φακέλων (BDMV,CERTIFICATE)!

Τα έχω καταλάβει καλά? Μακάρι όχι...
Δυστυχώς ναι.
ισχύουν όλα τα παραπάνω που αναφέρεις.

Προσωπικά δεν αναβαθμίζω μέχρι νεοτέρας.
Εχω την κρυφή ελπίδα ότι θα αναπτυχθούν παράλληλα firmware "τρίτων" ομάδων με τα οποία θα εξακολουθήσει να υποστηρίζεται η αναπαραγωγή ISO κάθε μορφής.

Αουτς!

οκ... μέχρι να υπάρξει πρόβλημα με την υπάρχουσα έκδοση fw δεν υποβαθμίζουμε με τίποτα! :p

Πρόταση:
Ζευγαρώνουμε, όσοι κοντοχωριανοί, τα μηχανάκια μας και κάνουμε ο ένας στους δύο αναβάθμιση.
Έτσι θα έχουμε 3D-BD iso, για πάντα... απλά θα τραμπάρουμε τα μηχανάκια ανα μήνα... :music-smiley-005:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

Εχω την κρυφή ελπίδα ότι θα αναπτυχθούν παράλληλα firmware "τρίτων" ομάδων με τα οποία θα εξακολουθήσει να υποστηρίζεται η αναπαραγωγή ISO κάθε μορφής.

Αν γίνει αυτό όμως ξεχνάτε την εγγύηση και ενδεχομένως και την υποστήριξη του μηχανήματος από τον κατασκευαστή.. :frown:

Εγώ προσωπικά θα αναλάβω αυτό το ρίσκο. Αν κι εφόσον κυκλοφορήσει κάποτε εναλλακτικό λογισμικό θα το εγκαταστήσω χωρίς φόβο και πάθος. Με την προυπόθεση βέβαια να διατηρεί τα κεκτημένα και να περιέχει ουσιώδεις βελτιώσεις.
Πιο απλά, μέχρι σήμερα εγκαθιστούσαμε τις αναβαθμίσεις εν λευκώ χωρίς να πολυεξετάζουμε αν μας αφορούν ή όχι. Οι τυχόν ανεπίσημες κυκλοφορίες όμως θα ερευνώνται σχολαστικά.
Αλλά ας φτάσουμε πρώτα στο σημείο αυτό...

Άλεξ για την κουβέντα και μόνο...

Να το διπλοσκεφτείς με τα "ανεξάρτητα" fw, πριν το κάνεις.

Δεν είναι μόνο το ρίσκο βλάβης (το οποίο παλεύεται ως ένα σημείο απο τις εμπειρίες των early adaptors... αλλά και η πιθανή μείωση της αξίας του μηχανήματος σε μεταπώληση.

Τα 4Κ passive 3D είναι σχετικά κοντά πιστεύω και η oppo εν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια... Του χρόνο τέτοια εποχή μάλλον θα το ξανασυζητάμε το θέμα.

-bye-

Το νέο firmware είναι κακό για παραπάνω λόγους απο τον ένα και προφανή (μη αναπαραγωγή .iso):

1. Μου αφαιρεί τη δυνατότητα να έχω υποστήριξη αναπαραγωγής .iso και υπότιτλους φυσιολογικής γραμματοσειράς (όταν και αν τους φτιάξουν θα πρέπει όλοι να διαλέξουν).
2. Απο τη στιγμή που θα θέλω να παίζει .iso, μου αφαιρεί τη δυνατότητα να έχω και τις όποιες μελλοντικές αναβαθμίσεις στο software του player με ότι αυτό συνεπάγεται (συμβατότητα δίσκων, features, επίλυση άλλων bugs κλπ).

Oppoτε αυτά που χάνουμε είναι παραπάνω απο τη μη υποστήριξη .iso...

Έχει και ένα καλό. Οτι αφού δεν θα αναβαθμίσω(τουλάχιστον θα έχω ακριβώς αυτό που επέλεξα και πλήρωσα και όχι κάτι λιγότερο), θα υπάρξουν και αγοραστές που θα δίνουν γι'αυτό "an arm and a leg"...:flipout:

Χρήστο και Νίκο, δεν διαφωνώ σε τίποτα.
Η εξέλιξη αποτελεί σημαντικό πλήγμα προς τους κατόχους των Oppo.
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις (και δεν αναβαθμίζουμε για την ώρα!)

Τίποτα δε μας εμποδίζει να προσθέσουμε μελλοντικά - για να καλύψουμε τις αυξημένες απαιτήσεις και ανάγκες μας - ένα Dune ή ένα Popcorn.

Οπως και να το κάνουμε το Oppo ήταν η λύση όλα σε ένα και μάλιστα πολύ ποιοτικά!!

+ 4 (είναι άλλοι 3 κοντά μου που αν τους εξηγούσα την κατάσταση σίγουρα θα συμφωνούσαν...:flipout:)

Να μην γελιόμαστε πάντως...
1) Όπως είναι, το oppo 9x είναι αρκετά ώριμο -> δεν χρειάζεται σημαντική αναβάθμιση
2) Οι υπότιτλοι και το δίκτυο δεν πρόκειται να βελτιωθούν -> άρα πιθανότατα δεν θα ζηλέψουμε όσους αναβαθμίσουν
3) Δεν αγοράζουμε ΒD με τι σέσουλα! Η συντριπτική πλειοψηφία υλικού αναπαραγωγής είναι άυλα απ' όλους μας... -> άρα ελάχιστες θα είναι οι ασυμβατότητες με τους τίτλους μας...

Άρα... σε αναμονή και μακριά από internet!

Το οτι θα δινει καποιος "arm and a leg" προφανως δεν ισχυει για ενα προιον που κοστιζει πολλά και "χανει" τις αναβαθμισεις.Ποσο μαλλον οταν αυτες αφορουν δυστυχως και playback compatibility.
Δηλαδη σε κανα χρονο αν το αφησεις με αυτο το fw μπορει να μην παιζει ενα σκασμο αυθεντικα 3d η απλα bd δισκακια.
Αν βγει παντως καποιο custom fw , εγω στην θεση σας θα το εβαζα.

Bρε Χρήστο (vader)... πόσα αυθεντικά 3D-BD πιστεύεις ότι έχει ο μέσος χρήστης του oppo9x για να έχει και πρόβλημα συμβατότητας με ένα "σκασμό" 3D-BD?
Καλά αν είναι συλλέκτης δισκακίων δεν το συζητάω... Κάνει την αναβάθμιση ότι ώρα θέλει και βλέπει τα 3D BD χωρίς κατεβάσματα και βαβούρα (υπότιτλοι-δίκτυο)!

ΟΚ! ...αν δεν παίζεi τα νέα ΒD rip σε ένα χρόνο... αλλάζει η κουβέντα.

Αλλά και πάλι... χρησιμότατο θα είναι...
Αν σκεφτείς την αναβάθμιση που θα κάνει σε ένα σύστημα 2D με παλαιό αλλά σχετικά καλό ενισχυτή ή/και προσθήκη δεύτερου μέσου προβολής... θα αξίζει η αγορά του γύρω στα 300-400Ε και με το παραπάνω!

Το λέω εκ πείρας απο τη πώληση του δικού μου ΒD83. O Τάσος που το πήρε είναι κατενθουσιασμένος με την εικόνα (του ήταν αδιάφορο το 3D) και κράτησε τον ενισχυτή του που ήταν ήδη ευχαριστημένος, γλιτώνοντας στη πραγματικότητα ένα σκασμό χρήματα. Άσε που πέταξε δύο συσκευές από το ρακ του και κάνει τη δουλειά ακόμα καλύτερα (ΗD Audio από αναλογικές εξόδους+wav/mp3 από μανταλάκι), ποιοτικότερα (upscaling DVD, μια χαρά CD) και με περισσότερα features (πχ sacd)!

Εγώ θα συμφωνήσω με το Χρήστο (chrpep)... και χέρι και πόδι θα δίνει κάποιος για 3D BD iso ειδικά στη τιμή του μεταχειρισμένου σε καλή κατάσταση. Τι να τι κάνεις την αναβάθμιση? όταν και αν χρειαστεί... απλά συνδέεις το καλώδιο (από ανεξάρτητους ή εξαρτημένους και πάντα "quietly"!)

Last edited:
Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

+ 4 (είναι άλλοι 3 κοντά μου που αν τους εξηγούσα την κατάσταση σίγουρα θα συμφωνούσαν...:flipout:)

Να μην γελιόμαστε πάντως...
1) Όπως είναι, το oppo 9x είναι αρκετά ώριμο -> δεν χρειάζεται σημαντική αναβάθμιση
2) Οι υπότιτλοι και το δίκτυο δεν πρόκειται να βελτιωθούν -> άρα πιθανότατα δεν θα ζηλέψουμε όσους αναβαθμίσουν
3) Δεν αγοράζουμε ΒD με τι σέσουλα! Η συντριπτική πλειοψηφία υλικού αναπαραγωγής είναι άυλα απ' όλους μας... -> άρα ελάχιστες θα είναι οι ασυμβατότητες με τους τίτλους μας...

Άρα... σε αναμονή και μακριά από internet!

Φίλε Dalanik,

Σχετικά με το (3) που αναφέρεις δεν έχω καταλάβει το εξής πράγμα:

Ας υποθέσουμε ότι το player έχει πρόβλημα συμβατότητας με κάποιο τίτλο Blu-ray,
δηλαδή εμφανίζεται πρόβλημα όταν προσπαθεί το player να αναπαράγει αυτό το
συγκεκριμένο φυσικό Blu-ray disc.
Αν το ίδιο δισκάκι το ριπάρουμε σε folder ή σε BD ISO το player θα μπορεί να το
αναπαράγει κανονικά??
Δηλαδή αναφέρεις ότι ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα στην αναπαραγωγή κάποιου
φυσικού δίσκου Blu-ray disc
,(λόγω έλλειψης συμβατότητας εξαιτίας της μη αναβάθμισης)
ενώ ο ίδιος δίσκος ριπαρισμένος (σε folder ή ISO) να μπορεί να αναπαράγεται μια χαρά από
το player?

Μακάρι να γίνεται αυτό,αλλά μου ακούγεται πολύ καλό για να'ναι αληθινό!

Μήπως όταν λες άυλα αναφέρεσαι στις αντίστοιχες ματρόσκες??

Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

Παιδιά δεν το κρύβω πως με στεναχώρησε πολύ η συγκεκριμένη εξέλιξη...
Μετά από 2-3 χρόνια σποραδικού ψαξίματος είχα βρει ένα player που
πραγματικά είχε όλα όσα ζητούσα από την υποψήφια συσκευή μου!

Να σκεφτείτε ότι ως τώρα αν ήθελα κάποιο Blu-ray το έπαιζα από το pc μου,
ενώ έχω ένα DVD player BLUESKY τον 29 ευρώ και αγορασμένο πριν
καμμιά δεκαριά χρόνια...!Δεν ήθελα να παίρνω μια συσκευή και στη συνέχεια
να βλέπω,να μην βλέπει NTFS,να μην αναγνωρίζει υπότιτλους κλπ...

Τώρα σκεφτόμουν σοβαρά μάλιστα να έκανα την υπέρβαση και να πήγαινα
στο oppo BDP95.Τώρα πλέον δεν ξέρω,το σκέφτομαι...Ίσως να πάω στο
93,δεν ξέρω...

Εκτός τα SABRE DAC και τις XLR balanced stereo audio out και τον τοροειδή
μετασχηματιστή του 95 τι άλλες διαφορές έχουν μεταξύ τους τα δυο μοντέλα?

Αναφέρομαι σε όλα τα άυλα. Και τα ΒDMV και τα remux και τα mkv μια χαρά παίζουν....
Νομίζω ότι πήρε το μάτι μου ένα τίτλο που δεν παίζει το 9x... θα προσπαθήσω να τον βρω remux και να δοκιμάσω...

Αυτό που λέω βασικά είναι ότι θα χάσουμε μερικά 3D BD που θα μας ενδιαφέρουν και δεν θα παίζει το oppo9x, τίποτε άλλο... και πάλι θα υπάρχουν τα mkv sbs... σε χαμηλότερη ποιότητα εικόνας βέβαια....

H άλλη λύση είναι να μην βλέπεις κανένα 3d-iso!!! για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει BD Player που να παίζει 3D iso.

Τσπ... ας το δούμε στη πορεία.

+++
Εσύ για πιο λόγο το γλυκοκοιτάζεις? Για ποιότητα video/ήχου, για ευκολίες ή κάτι άλλο?

Αναφέρομαι σε όλα τα άυλα. Και τα ΒDMV και τα remux και τα mkv μια χαρά παίζουν....
Νομίζω ότι πήρε το μάτι μου ένα τίτλο που δεν παίζει το 9x... θα προσπαθήσω να τον βρω remux και να δοκιμάσω...

Αυτό που λέω βασικά είναι ότι θα χάσουμε μερικά 3D BD που θα μας ενδιαφέρουν και δεν θα παίζει το oppo9x, τίποτε άλλο... και πάλι θα υπάρχουν τα mkv sbs... σε χαμηλότερη ποιότητα εικόνας βέβαια....

H άλλη λύση είναι να μην βλέπεις κανένα 3d-iso!!! για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει BD Player που να παίζει 3D iso.

Τσπ... ας το δούμε στη πορεία.

+++
Εσύ για πιο λόγο το γλυκοκοιτάζεις? Για ποιότητα video/ήχου, για ευκολίες ή κάτι άλλο?

Όταν λες remux φαντάζομαι εννοείς για π.χ. m2ts που έχει περάσει TSMUXER κλπ.

Το γλυκοκοιτάζω φίλε Dalanik:

1.Για την πολύ υψηλή ποιότητα εικόνας,το οποίο είναι βασικό για μένα.
2.Για τη δυνατότητα αναπαραγωγής εξωτερικών υποτίτλων σε φυσικό Blu-ray δισκάκι,
ριπαρισμένο κλπ.,έστω και με την κακή γραμματοσειρά βέβαια,αφού:

Πολλές καλές ταινίες δεν βγαίνουν εδώ ή βγαίνουν με σημαντική διαφορά τιμής εδώ
σε σχέση με έξω.Τότε η λύση είναι να πάρεις τα δισκάκια απ'έξω,στη συνέχεια να
τα ριπάρεις και μετά να κάνεις ενσωμάτωση ελληνικών υποτίτλων,σύμφωνα με τη
διαδικασία του φίλου μας Blinky, εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-σε-Blu-ray-disc-διατηρωντας-ανεπαφα-τα-menus

Αν βιάζεσαι όμως και δεν έχεις προλάβει να κάνεις ενσωμάτωση ελληνικών υποτίτλων στο Blu-ray
διατηρώντας ανέπαφα τα menus,τότε η ικανότητα να αναγνωρίζει εξωτερικούς υπότιτλους σε
φυσικά ή ριπαρισμένα Blu-ray δισκάκια,ακόμα και 3D,είναι ένας quick and dirty
(dirty γιατί δεν είναι καλή η γραμματοσειρά...) τρόπος να κάνεις τη δουλειά σου γρήγορα και
απλά,πράγμα που δεν θα μπορούσες να κάνεις με κάποιο media player.Τονίζω ότι με ένα
media player θα έπρεπε υποχρεωτικά να κάνεις ριπάρισμα και μετά ενσωμάτωση κατά Blinky
ή μεταροπή σε mkv.

Επιπλέον στην περίπτωση που πάρεις από εξωτερικό ένα Blu-ray 3D δισκάκι,που δεν έχει
ελληνικούς υπότιτλους τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος χωρίς ένα oppo???
Η διαδικασία του φίλου μας Blinky ή ανάλογη διαδικασία ενσωμάτωσης ελληνικών υποτίτλων
σε Blu-ray 3D διατηρώντας ανέπαφα τα menus,δεν είναι γνωστό (τουλάχιστον μέχρι τώρα)
να γίνεται σε Blu-ray 3D δισκάκια.

3.Για τη δυνατότητα μετακίνησης εξωτερικών υποτίτλων,αφού σκέφτομαι αγορά 3D
προβολέα και δημιουργία οθόνης 2.35:1 σύμφωνα με ιδέα συναδέλφου μας στο foroum.
Μόνο κάποια player της Philips όπως το BDP9600 έχουν δυνατότητα μετακίνησης υποτίτλων.
Έχω κάνει σχετική ερώτηση στο νήμα του oppo 95,όπου μπορείς εκεί να δεις αναλυτικότερα.

4.Επειδή έχει 2 εξόδους HDMI + πολυκάναλες αναλογικές εξόδους,οπότε:
Τις δυο HDMI μπορώ να της εκμεταλλευτώ για να δώσω εικόνα σε τηλεόραση + προβολέα
ή εναλλακτικά να πάρω έναν παλιό ενισχυτή,ώστε να μην επιβαρυνθώ τώρα που δημιουργώ
το σύστημα μου και να τροφοδοτώ από τη μια HDMI 3D εικόνα και από την άλλη HDMI τον HD
ήχο στον παλιό ενισχυτή.Εναλλακτικά αντίστοιχη δουλειά μπορώ να κάνω αξιοποιώντας
αναλογικές εξόδους player και αναλογικές εισόδους ενισχυτή A/V.

5.Σχετικά με αναπαραγωγή από υπολογιστή και HTPC γενικότερα ακούω για προβλήματα σχετικά
με το συγχρονισμό στα 23.976fps.Θα ήθελα να έχω κάτι plug and play με ποιότητα και όχι
να ασχολούμαι με τις ώρες για ρυθμίσεις κλπ.

6.Η ικανότητα "όλα σε ένα" με βολεύει.Λέω να πάρω έναν εσωτερικό δίσκο SATA 3.5" 3 ΤΒ,
να τον φορμάρω στην αρχή σε NTFS,από τα windows 7,να τον τιγκάρω στα Blu-ray ISO,
Blu-ray 3D ISO κλπ,να τον πετάξω πάνω σε ένα docking station που έχω και στο oppo.

Είπα τα πιο βασικά,απλά και λαικά...Εσύ φίλε Dalanik δεδομένης της παραπάνω εξέλιξης
τι θα με συμβούλευες να κάνω?

Last edited:
@keraki Οτι διαφορες ειχε το 93 απο το 95 πριν το νεο firmware, τις ιδιες εχει και τωρα. Αν ειχες αποφασισει να παρεις το 95 προφανως δεν ηταν για την αναπαραγωγη .iso αφου και τα δυο την ειχαν, οποτε δεν καταλαβαινω γιατι προβληματιζεσαι εκ νεου μεταξυ των δυο.

keraki πέραν αυτού που είπε ο Χρήστος (κοινές δυνατότητες αναπαραγωγής αρχείων) δεν έγραψες κουβέντα για τον ήχο.
Αν δεν υπάρχει σοβαρό σύστημα ενισχυτή-ηχείων (ακόμα και μόνο δικάναλο... θα το δεχόμουν εύκολα!) δεν υπάρχει λόγος να κοιτάς το 95.
Το 95 έχει νόημα όταν πληρούνται δύο σοβαρές προϋποθέσεις και μόνον τότε!
1) Θα συνδεθεί σε ΑVR με τις αναλογικές εξόδους (με hdmi παίζει ίδιο με το 93!)
2) Ο ΑVR και τα ηχεία 7/5.1 είναι υψηλής ποιότητας σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο ώστε να αξιοποιηθεί η ηχητική ποιότητα του 95.

Κατα τα άλλα όλα αυτα που ζητάς δεν τα κάνει άλλο μηχάνημα και καλώς "τσίμπησες" με τα oppo.

Παρ' όλα αυτά, τα oppo δεν είναι καθαρά media players, το γνωρίζεις αυτό!
Μπορεί να είναι παράδοξο ότι κάνουν πράγματα που δεν κάνουν τα mp όμως έχουν σοβαρές διαφορές στις ευκολίες που διαθέτουν.
Οι κυριότερες είναι η πλήρη παραμετροποίηση των υποτίτλων και η δικτυακή αναπαραγωγή αλλά υπάρχουν και άλλες.

Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να σταθμίσεις τις ανάγκες σου!
Πάντως σύμφωνα με αυτά που ψάχνεις 3D iso, εξωτερικοί υπότιτλοι σε BRD, 7.1 αναλογικές έξοδοι (για παλαιάς γενιάς πολυκάναλο) και 2HDMI (για tv και προβόλι) δεν παίρνεις ούτε απο άλλες δύο συσκευές (διορθώστε με αν κάνω λάθος).

Ούτε πρόκειται να τα βρεις όλα αυτά, σύντομα, απο δύο συσκευές... απλά γιατί μπαίνουν περιορισμοί από τους "άρχοντες" του BR και οι περισσότερες εταιρείες πουλάν παρεμφερή προϊόντα που δεν θα είχαν νόημα ύπαρξης με τις παραπάνω δυνατότητες (βλέπε 2 ΗDMI και υψηλές media player δυνατότητες).

Στη θέση σου (όσο μπόρεσα να σε καταλάβω) θα στάθμιζα την τσέπη μου και πόσες δυνατότητες/ευκολίες μπορώ να απαρνηθώ και θα είχα δύο επιλογές.
1) οppo93 (αναβαθμισμένο) + media player (με δυνατότητα αναπαραγωγής 3D iso...
2) oppo93 (μη αναβαθμισμένο) + οικονομικό 3D ΒDPlayer (χωρίς θέματα με την εικόνα)...

Υπάρχει και τρίτη λύση βέβαια: htpc...!
Πιθανότατα με κάτω από 1000Ε θα είσαι εντάξει... με την προϋπόθεση ότι έχεις κάποιες σχετικές γνώσεις και έχεις την όρεξη να ασχοληθείς.

+++
Σου γράφω δυό λόγια και για την περίπτωσή μου, ίσως σε βοηθήσει...
Ήθελα κορυφαία εικόνα (3D) και ήχο (HD Audio), 2xHDMI (o AVR μου είναι με hdmi 1.3), εύκολη και σωστή αναπαραγωγή bd/dvd (με καλό upscaling)/cd/mkv/m2ts/flac/wav/mp3, αναπαραγωγή από hdd ntfs (τουλάχιστον μία usb) με σωστούς Ελλ. Υπότιτλους και όλα αυτά κάτω από 1500Ε, χωρίς θόρυβο και με το δυνατόν λιγότερες συσκευές.

Το 93 + εξ. DAC ήταν αυτό που μου ταίριαξε καλύτερα:
- Έκανα υποχώρηση στους υπότιτλους (:smash: Αουτς!!!)
- πήρα bonus τα iso και τους εξωτερικούς υπότιτλους σε ΒD (θα ζήσω και με απλές ματρόσκες αν πέσω σε ασυμβατότητες ΒD ή ΒDMV...)
Να συνυπολογιστεί βέβαια ότι υπάρχει και δεύτερο ΒD αλλά και media player (και τα δύο οικονομικά) στο σπίτι....

Ελπίζω να πήρες ιδέες και να βοήθησα!

Last edited: