OPPO BDP-93 BD Player

@keraki Οτι διαφορες ειχε το 93 απο το 95 πριν το νεο firmware, τις ιδιες εχει και τωρα. Αν ειχες αποφασισει να παρεις το 95 προφανως δεν ηταν για την αναπαραγωγη .iso αφου και τα δυο την ειχαν, οποτε δεν καταλαβαινω γιατι προβληματιζεσαι εκ νεου μεταξυ των δυο.

Καλημέρα φίλε Χρήστο!

Βασικά ρωτάω ξανά για να επιβεβαιώσω ότι δεν μου διαφεύγει κάτι άλλο.
Έχω καταλάβει ότι οι βασικές διαφορές 93 με 95 είναι:

Tα 2 SABRE dac που έχει το 95,που σημαίνουν καλύτερο αναλογικό ήχο
ειδικά στο stereo.
O τοροειδής μετασχηματιστής της Rotel του 95 που του δίνει "καλύτερο" ρεύμα

Επίσης σαν κατασκευή μου φαίνεται πολύ πιο στιβαρό το 95 που φαίνεται
και από το βάρος του νομίζω...

Βασικά επειδή προσπαθώ να στήσω το σύστημα μου και δεν έχω κανένα κρίκο
της αλυσίδας σκεφτόμουν το εξής:

Να έπερνα το 95 και έναν παλιό ενισχυτή A/V και να εκμεταλλευτώ τις πολυκάναλες
αναλογικές εξόδους του 95 + πολυκάναλες αναλογικές εισόδους ενισχυτή A/V
ή εναλλακτικά ένα ενισχυτή όχι 3D και να εκμεταλλευτώ την διπλή HDMI.
Επίσης μια άλλη εναλλακτική θα ήταν κάποιος φτηνός ενισχυτής A/V με 3D υποστήριξη.
Τι γνώμη έχεις εσύ φίλε Χρήστο?

Keraki καλημερα επειδη βλεπω που το ψαχνεις πολυ με το 3d και εγραψες οτι πας για οθονη 2,35:1 μπορεις να μου πεις ποσες ταινιες 3d Υπαρχουν 235:1;

Η δικιά μου άποψη πάντως είναι εν έτη 2012 να μην μπλέξεις με αναλογικές εξόδους για πολυκάναλο ήχο. Δεν έχει νόημα τη στιγμή που δεν έχεις κάποιον παλιό και αγαπημένο AVR τον οποίο δεν θέλεις να αποχωριστείς.

Αν βάλεις το 95 να παίξει πολυκάναλα αναλογικά μέσω κάποιου παλιού ενισχυτή AVR θα πάρεις τον ήχο του.. παλιού ενισχυτή AVR. Αν δεν μιλάμε για κάποιο ιερό τέρας από το παρελθόν, δεν έχει νόημα.

Το 95 IMHO έχει νόημα για δικάναλη αναλογική αναπαραγωγή μέσω δικάναλου συστήματος ή για σύνδεση απευθείας με πολυκάναλο τελικό (εφόσον το 95 έχει volume και κάνει το απαραίτητο processing - δεν το έχω κοιτάξει).

Στη θέση σου πάντως θα έπαιρνα έναν μεγάλο Pioneer και το 93.. ή πιο σωστά έναν μεγάλο Pioneer και ένα HTPC (:p).

Εκτός αν έχεις Hi End βλέψεις, οπότε το 95 με δικάναλο σύστημα (επιπλέον του φτηνού πολυκάναλου..).

Keraki καλημερα επειδη βλεπω που το ψαχνεις πολυ με το 3d και εγραψες οτι πας για οθονη 2,35:1 μπορεις να μου πεις ποσες ταινιες 3d Υπαρχουν 235:1;

Σωστά το βλέπεις φίλε Portioli!

Είμαι μάλλον από τους λίγους που έχουν πορωθεί εε?! Αν κι έχω ακούσει κι άλλα μέλη του φόρουμ να
έχουν αποκτήσει παρόμια πόρωση με εμένα!

Αναφορικά με τους διαθέσιμους τίτλους 3D που υπάρχουν:

Μαζί με το συνάδελφο airb έχουμε αυτό εδώ το thread

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/69660-3D-Blu-Ray-και-DVD

στο οποίο βάζουμε όσες διαθέσιμες Blu-ray 3D ταινίες έχουμε υπόψιν μας και ειδικά με ελληνικούς
υπότιτλους.Ελπίζω φέτος να έχουμε μια ικανοποιητική ροή τίτλων Blu-ray 3D...είναι πονεμένη ιστορία,
αν δεις στο παραπάνω thread έχω γράψει πολλά σχετικά.Ας μην τα γράψω ξανά κι εδώ!

Όπως μπορείς να δεις εκεί,αυτή τη στιγμή έχουμε διαθέσιμους 18 τίτλους ταινιών Blu-ray 3D
με ελληνικούς υπότιτλους.

Πέρα από τα ξεχωριστά sabre (1 για το πολυκάναλο και ένα για το stereo), το 95 έχει καλύτερο αναλογικό στέρεο κομμάτι και εξόδους XLR.

Ο Δημήτρης πιο πάνω έχει δίκιο. Αν δεν σε ενδιαφέρει η καλύτερη στέρεο αναπαραγωγή ήχου, τότε το 95 δεν έχει νόημα για σένα.

Η δικιά μου άποψη πάντως είναι εν έτη 2012 να μην μπλέξεις με αναλογικές εξόδους για πολυκάναλο ήχο. Δεν έχει νόημα τη στιγμή που δεν έχεις κάποιον παλιό και αγαπημένο AVR τον οποίο δεν θέλεις να αποχωριστείς.

Αν βάλεις το 95 να παίξει πολυκάναλα αναλογικά μέσω κάποιου παλιού ενισχυτή AVR θα πάρεις τον ήχο του.. παλιού ενισχυτή AVR. Αν δεν μιλάμε για κάποιο ιερό τέρας από το παρελθόν, δεν έχει νόημα.

Το 95 IMHO έχει νόημα για δικάναλη αναλογική αναπαραγωγή μέσω δικάναλου συστήματος ή για σύνδεση απευθείας με πολυκάναλο τελικό (εφόσον το 95 έχει volume και κάνει το απαραίτητο processing - δεν το έχω κοιτάξει).

Στη θέση σου πάντως θα έπαιρνα έναν μεγάλο Pioneer και το 93.. ή πιο σωστά έναν μεγάλο Pioneer και ένα HTPC (:p).

Εκτός αν έχεις Hi End βλέψεις, οπότε το 95 με δικάναλο σύστημα (επιπλέον του φτηνού πολυκάναλου..).

Πολυκάναλες αναλογικές δηλαδή έχουν νόημα ουσιαστικά μόνο για παλιά "ιερά τέρατα"...
Μεγάλο Pioneer + 93 λες φίλε Δημήτρη...
Τους LX85 - LX75 μου τους έχετε προτείνει εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/90027-3D-7-1-Home-cinema

Αλλά λόγω τιμής...ρωτάω αν θα μπορούσα να πάω σε κάποιον LX55 ή LX83 και τι χάνω σε κάθε περίπτωση...
Να τα πούμε στο παραπάνω thread φίλε Δημήτρη,μην είμαστε off topic εδώ.

Θα σκεφτώ την πρόταση σου φίλε Δημήτρη για το 93...

Oι LX-73/83 δεν πιάνουν μία σε δικάναλο... όπως και όλοι οι ΑV σε αυτά τα χρήματα... Ρώτα τον Chrpep και τον Βλάχο. Θα πάει τσάμπα ένα 550άρι στο 95!!!
Πριν κουμπώσουμε πάνω στο 95 δικάναλο ίδιας χρηματικής αξίας τους το είπα ρητά και κατηγορηματικά ότι θα ακούσουν άλλο πράγμα...

Επιμένω ότι πρέπει να αξιολογήσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος και του χώρου σου πριν πας στο 95.
Και ναι έχει αξία το 95 και σε πολυκάναλο............................!
Όχι μόνο σε δικάναλο (που σαφώς έχει μεγαλύτερη αξία και το ανέφερα και στο προηγούμενο post μου).

Last edited:
Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

Oι LX-73/83 δεν πιάνουν μία σε δικάναλο... όπως και όλοι οι ΑV σε αυτά τα χρήματα... Ρώτα τον Chrpep και τον Βλάχο. Θα πάει τσάμπα ένα 550άρι στο 95!!!
Πριν κουμπώσουμε πάνω στο 95 δικάναλο ίδιας χρηματικής αξίας τους το είπα ρητά και κατηγορηματικά ότι θα ακούσουν άλλο πράγμα...

Επιμένω ότι πρέπει να αξιολογήσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος και του χώρου σου πριν πας στο 95.
Όχι μόνο σε δικάναλο (που σαφώς έχει μεγαλύτερη αξία και το ανέφερα και στο προηγούμενο post μου).

Φίλε Dalanik,

Με μπέρδεψες λιγάκι...Εσύ δηλαδή σε τι κατηγορία πολυκάναλου ενισχυτή A/V με συμβουλεύεις να κινηθώ?
Το 95 έχει αξία και σε πολυκάναλο με τι κατηγορίας πολυκάναλου ενισχυτή A/V ??
Στο παρακάτω link:

μπορείς να δεις βασικά στοιχεία του συστήματος που σκέφτομαι!
Μάλλον προς 93 μεριά με στέλνεις κι εσύ φίλε Dalanik εε?!

Δεν σε στέλνω/ουμε πουθενά! Nα σου δώσουμε εναλλακτικές προσπαθούμε και να σε στείλουμε για ακροάσεις ώστε να διαλέξεις σύμφωνα με τα γούστα σου.

Προσωπικά, κυρίως επειδή δεν έχω το χρόνο/συγκέντρωση να διαβάσω όλα τα μηνύματά σου δεν σε έχω καταλάβει απόλυτα!

Αν απαντήσεις επιγραμματικά στα παρακάτω θα βοηθούσε!
1) Χώρος (σχήμα και τμ, μια φωτό ή κάτοψη θα βοηθούσε πολύ!)
2) budget για ενισχυτή/ηχεία/πηγή
3) απαιτήσεις σε audio (με τι άκουγες ως τώρα και τι άκουσες και σου άρεσε, αρκεί...)
4) προσανατολισμός σε audio (HiFi ή 7/5.1? ή και τα δύο)

Πες μας επιγραμματικά δυό πράγματα για τα παραπάνω για να καταλάβουμε....

Φίλε Dalanik,

Θα απαντήσω όσο επιγραμματικά μπορώ εδώ:

για να μην είμαστε off topic εδώ.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ειλικρινά!Να πω ότι δεν έχω ακόμα ανεβάσει φωτογραφίες
του χώρου μου,αλλά θα γίνει σύντομα (ίσως και σήμερα) αφού θα ανοίξω thread σχετικά
με τον χώρο μου και τον προβολέα.

Απάντησε μου στο παραπάνω thread!

Τα λέμε από εκεί λοιπόν!

Καλημέρα φίλε Χρήστο!

Βασικά ρωτάω ξανά για να επιβεβαιώσω ότι δεν μου διαφεύγει κάτι άλλο.
Έχω καταλάβει ότι οι βασικές διαφορές 93 με 95 είναι:

Tα 2 SABRE dac που έχει το 95,που σημαίνουν καλύτερο αναλογικό ήχο
ειδικά στο stereo.
O τοροειδής μετασχηματιστής της Rotel του 95 που του δίνει "καλύτερο" ρεύμα

Επίσης σαν κατασκευή μου φαίνεται πολύ πιο στιβαρό το 95 που φαίνεται
και από το βάρος του νομίζω...

Βασικά επειδή προσπαθώ να στήσω το σύστημα μου και δεν έχω κανένα κρίκο
της αλυσίδας σκεφτόμουν το εξής:

Να έπερνα το 95 και έναν παλιό ενισχυτή A/V και να εκμεταλλευτώ τις πολυκάναλες
αναλογικές εξόδους του 95 + πολυκάναλες αναλογικές εισόδους ενισχυτή A/V
ή εναλλακτικά ένα ενισχυτή όχι 3D και να εκμεταλλευτώ την διπλή HDMI.
Επίσης μια άλλη εναλλακτική θα ήταν κάποιος φτηνός ενισχυτής A/V με 3D υποστήριξη.
Τι γνώμη έχεις εσύ φίλε Χρήστο?

Κοίτα εδώ τα τέσσερα πρώτα bullets. Αυτές είναι οι διαφορές με το 93. Όπως σου είπε και ο Δημήτρης, μην ασχολείσαι με πολυκάναλες αναλογικές, έτσι και αλλιώς ποιοτικά ενώ όντως υπερτερεί δεν θα καταλάβεις μεγάλες διαφορές όταν βλέπεις ταινίες (συνυπολόγησε και το κόστος τόσων i/c).

Τα πράγματα είναι απλά:

-Αν θές πολυκάναλο σύστημα για ταινίες πάρε έναν ενισχυτή (με hdmi 1.4) όσο το δυνατόν μεγαλύτερης κατηγορίας για να έχεις ικανοποιητική οδήγηση, καλούδια και οπωσδήποτε με preout (ώστε να μπορείς κάποια στιγμή να κουμπώσεις κάποιον δικάναλο/πολυκάναλο τελικό). Για bd player το Oppo 93. Για ηχεία κάποια υψηλού δείκτη value for money όπως π.χ. τα Crystral Audio THX (μια χαρά για ταινίες).

-Αν θες ποιότητα και σε δικάναλη ακρόαση τότε πάρε έναν ενισχυτή (με hdmi 1.4) όσο το δυνατόν μεγαλύτερης κατηγορίας για να έχεις ικανοποιητική οδήγηση, καλούδια και οπωσδήποτε με preout (ώστε να μπορείς κάποια στιγμή να κουμπώσεις κάποιον δικάναλο ολοκληρωμένο με ht passthrough). Για bd player το Oppo 95 (σε βγάζει και απο τον κόπο αγοράς ξεχωριστού dac). Για ηχεία πολλές οι επιλογές ανάλογα με το budget (Monitor Audio RX ή GX, PMC, Elac FS247, B&W CM, Sonus Faber Toy, Focal Electra κλπ κλπ......)

http://www.avclub.gr/forum/showthre...cinema?p=1056344061&viewfull=1#post1056344061
-bye-

ολα εξαρτωνται απο το buget. αν θελεις το απολυτο σε πολυ καναλο και δικαναλο ηχο τοτε αγοραζεις η φτιαχνεις μονος σου 5 τελικους ενοισχυτες hypex απο τον brouno τους συνδεεις τα μεν δεξι -αριστερο με xlr me to oppo τα δε c-sr-sl με τις προεχοδους του oppo και ενα ενεργο sub και εχεις το απολυτο συστημα ηχου και σε δικαναλο και σε πολυκαναλο συστημα. ,-

Για αυτό ακριβώς λέω και φωνάζω αδερφέ, ότι σε βάζει σε μπελάδες το 95.....

Αυτό το κωλοbudget δεν αφορά μόνο το 95, αυτό καθεαυτό... Μετά το 95 η μπάλα παίρνει όλο το σύστημα!

χαχαχ...σε μπελάδες σε βαζει αλλα σού δειχνει και το σωστο δρομο....εγω που τού εβαλα πανω 5 τελικους να παίζουνε καθε ηχειο καταλαβα πως πρεπει να χτίζεται ενα σωστο hc . αλλο τωρα αν μπορω να το εχω ετσι. παντος εγω θα προσπαθήσω....και ο bruno εχει καποιες λογικες τιμολογιακά λυσεις

Εξαρτάται από τον DLNA server που θα χρησιμοποιηθεί.
Προσωπικά εγκατέστησα έναν free (TVMOBiLi) και αυτόν του Nero. Και οι δύο δεν έβλεπαν υπότιτλους, ούτε BR-iso, οπότε δεν ασχολήθηκα παραπάνω.

χάζευα το νήμα και το πέτυχα...

Λοιπόν.... για mkv με ελλ. srt (μέσω DLNA πάντα), υπάρχει το oShare (dlna media server, αν τα λέω καλά).
Είναι ελεύθερο (μάλλον έχει βάλει το χεράκι της και η oppo), εύκολο και πανάλαφρο.

Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι το δοκίμασε ήδη ο Άλεξ... και δουλεύει... χοχοχο!

Πληροφορίες εδώ (δείτε ερώτηση "Any DLNA servers recommended for streaming to BDP-93"... πατώντας το "oShare" οδηγείστε σε σελίδα όπου μπορείτε να κατεβάσετε το oShare_Release_V1.01.zip...

Όποιος άλλος πλην του alex βρει χρόνο να δοκιμάσει και να γράψει δυο λόγια για όσους δουλεύουν δίκτυο, ας το κάνει γιατί εγώ δεν ασχολούμαι με το άθλημα.

:ernaehrung004:

ps.1 Αναβάθμιση έκανε κανείς? αν ναι, ας μας πει τις ουσιαστικές διαφορές να ξέρουμε που πάμε...
ps.2 Ο κόσμος το' χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι βέβαια, που λέει και o ποιητής... ;-)

Last edited:
Ναι, αυτό είναι σημαντικό νέο!
Οντως το oShare είναι ένας DLNA server που εμφανίζει εξωτερικούς υπότιτλους srt σε αρχεία mkv, με πολλά πλεονεκτήματα.
1. Είναι πανάλαφρος
2. Δε θέλει εγκατάσταση, τρέχει από τον φάκελο
3. Παιχνίδι στο σετάρισμα
4. Βλέπει σίγουρα srt σε mkv.
5. Είναι free!

Δοκιμάστηκε χθες βράδυ σε Windows Vista PC.

Οπως όλοι οι DLNA servers δε βλέπει αρχεία ISO.

Last edited:
Εχεις δίκιο μου διέφυγε.
Δε "βλέπει" ΒDMV. Μπαίνει στους φακέλους και τελικά παίζει το m2ts από τον φάκελο stream αρκεί να βρεις ποιο είναι το αρχείο της ταινίας και με την προυπόθεση να είναι ενιαίο.

Από μουσικά αρχεία, δοκίμασα mp3, flac, dts 5.1 και έπαιξαν χωρίς πρόβλημα.
Ηδη ξήλωσα το Nero Mediahome 4 και μένω με το oShare!