OPPO BDP-93 BD Player

Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

Το βουβάλι δεν θα το βρείς κάτω απο 500Ε... + 650 το oppo93 πάμε στα 1150Ε...
50E λιγότερα δηλαδή!

Το πoιο παίζει καλύτερα (οppo95/oppo93+βουβάλι) θα το διαπιστώσουμε σύντομα
<br>
Μιλώντας πάντα για δικάναλο βέβαια......

Νίκο γιατί λες 500ε? Εδώ οι τιμές φαίνονται χαμηλότερες..τα υπόλοιπα τι είναι, δασμοί?
Αφού οργανώνετε ένα τόσο ωραίο event, περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τις εντυπώσεις σας!

Στη πραγματικότητα είσαι πάρα πολύ on topic... αλλά θα το δούμε καλύτερα από εβδομάδα το θέμα... :antlers:

Επειδή το 95 είναι ακριβό (όχι για αυτά που προσφέρει, μην παρεξηγηθώ) πως θα σου φαινόταν η ιδέα να πάρω το 93 και να χρησιμοποιήσω για εξωτερικό DAC αργότερα το "βουβάλι"? Στο σύνολο γλιτώνεις γύρω στα 300ε. Το λέω επειδή ενώ στο κομμάτι της εικόνας είναι ίδια με το 93, στον ήχο υπάρχει διαφορά. Σε σχέση με το DAC του Pioneer (192 kHz/32-bit) πόσο περισσότερα θα πάρω με το Oppo 95 ή Oppo 93+"βουβάλι"? Ποιά λύση απο τις δύο είναι προτιμότερη? Παρακαλώ το σχόλιό σας. :ernaehrung004:

Στο 95 "πληρώνεις" τις balanced εισοδους, τις ΔΥΟ ...Σαύρες και την ικανότητα μοναδική ομολογουμένως να κάνει πράγματα που δεν κάνει κανείς άλλος (π.χ. εξωτερικοί υπότιτλοι σε bluray) και να παίζει άψογα εξαντλώντας τα όρια του κάθε φορμά...
Ψάξε να βρείς συσκευές με ξεχωριστές πλακέτες ήχου και all channels balanced εισοδους και θα καταλάβεις γιατί τα 1150-1200 ευρώ είναι λίγα για τη συγκεκριμένη συσκευή...
Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για μια απόλυτη μηχανή αναπαραγωγής και νομίζω μια ματιά στο εσωτερικό του (και σύγκριση με τα ...εντόσθια του "ανταγωνισμού") θα σε πείσει για τη σοβατότητα, τη στιβαρότητα και την προσοχή που έχουν δείξει σε όλους τους τομείς...
Αν συνδυάσεις Pioneer + βούβαλο φτάνεις στα λεφτά του αλλά πάλι υστερείς σε πολυκάναλο ήχο και δυνατότητες αναπαραγωγής αρχείων και μπλέ δίσκων...
Βάλε και τα καλώδια που θα χρειαστείς για τις δύο συσκευές και διάφορα άλλα απαραίτητα αξεσουάρ πέρασες από πάνω και πάλι υστερείς...
Να είναι το ASUS τόσο καλό ώστε να βγάζει γλώσσα σε 93-95 προσωπικά αμφιβάλλω αφενός λόγω τιμής παίζει να έχει ένα drive υπολογιστή ...μια κάρτα ήχου από τη μαμά και μια κινεζιά τροφοδοτικό και εξω από την πόρτα. Σκέψου πόσα χρόνια και πόσες γενιές (και χρησιμοποιώντας κατά γενική ομολογία κορυφαία υλικά) πήρε στην ΟΡΡΟ για να φτάσει μέχρι εδώ...Λίγο δύσκολο δεν είναι για μια εταιρία που φτιάχνει μητρικές και κάρτες γραφικών να το πετύχει με την πρώτη;
Πάντως η πτώση των τιμών και ο ανταγωνισμός μόνο καλό κάνει στον καταναλωτή...
Προσωπικά περίμενα περισσότερο από την Pioneer αλλά με τα κλειδώματα και τους περιορισμούς που έβαλε πραγματικά με απογοήτευσε και κυρίως έχασε την ευκαιρία να σκουπίσει την αγορά μέχρι τα 500 ευρώ...

Πάντως περιμένω το συγκριτικό των παιδιών όμως αν δεν κουμπώσουν xlr το 95 δεν θα μπορεσει να δείξει τίποτα από όσα πραγματικά μπορεί, αφού τον καλό του ήχο τον βγάζει η μία Σαύρα που ασχολείται αποκλειστικά με την πλακέτα αυτή...
Είναι σα να έχεις μια Φεράρι και τη βάζεις να τρέξει σε χωματόδρομο...

ζητω σηγνωμη αν αυτα που θα ρωτησω εχουν απαντηθει.
Ψαχνω για ενα καλο 3D bluray player που να ειναι και media player μαζι.

Θελω να ρωτησω αν το οppo:
1. διαβάζει NTFS ΗDD
2. ελληνικούς υπότιτλους σε BD ΙSO/BD rip
3.αν μπορεί να αναπαράγει 3D side by side με αυτόματη προσαρμογή απλών υποτίτλων
4.αν μπορεί να ενσωματώσει εξωτερικούς υπότιτλους σε ΒD (από την usb)
5. και αρκετα σημαντικο για εμενα ειναι πως τα παει με τα γραμμενα bluray δισκακια, και αν τα διαβαζει σωστα... γιατι γραφω αρκετα εργα σε bluray που αγοραζω απο το ebay σε καλες τιμες και δεν θελω να εχω προβλημα στην αναπαραγωγη τους.

και τελος απο που μπορω να το αγορασω στην Ελλαδα? γιατι δεν το ειδα σε κανενα καταστημα στο skroutz που εψαξα.

ευχαριστω πολυ

Last edited:
1. Ναι
2. Ναι
4. Ναι
3. Δεν έχω 3d τηλεόραση, αλλά νομίζω ότι και σε αυτό το ερώτημα η απάντηση είναι ναι.

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση,,, αν μπορεις προσθεσα και ενα 5. που ειναι αρκετα σημαντικο για εμενα!

ευχαριστω και παλι.

το oppo 95 τι παραπανω εχει και κοστιζει τα διπλασια τιμη?

Last edited:
και μια τελευταια ερωτηση, μηπως το οppo-93 ειναι αρκετα παλιο μοντελο (ενος ετους αν δεν κανω λαθος) , για να δωσει καποιος σημερα 650 ευρω για αυτο? μηπως εχει ανανοινωθει καποιος αντικαταστατης και πρπεπει να περιμενω?

Παλιό μοντέλο δεν θα το έλεγα.
Το να περιμένεις στα ηλεκτρονικά δεν είναι λύση, γιατί πάντα θα ελοχεύει η πιθανότητα να βγει το επόμενο σούπερ ντούπερ μοντέλο.
Δεν έχει ακουστεί κάτι για τον αντικαταστάτη των 93/95.
Το 95 έχει δύο dac sabre, με αποτέλεσμα να είναι και audiophile player.

Ο αντιπρόσωπος όπως μου έχει πεί δεν αναμένει κάποιο νέο μοντέλο άμεσα, βέβαια ξεκαθαρίζοντάς μου οτι "μόνο αυτοί το ξέρουν πότε θα βγάλουν το καινούριο". Απ'οτι μου είπε η Oppo δεν είναι τοσο (συγχωρέστε με για την έκφραση) consumer-άδικη εταιρία όπως κάποιες άλλες για να βγάζουν καινούρια μοντέλα κάθε ένα χρόνο. Θα βγεί καινούριο όταν έχουν να προσθέσουν κάτι σημαντικό και ίσως και στο hardware ίσως σε κανα χρόνο (?)

Και μερικές ερωτήσεις και απο εμένα (κυρίως προς τους κατόχους). Αρχεία mkv απο DLNA παίζει? Και αν ναι, αν οι υπότιτλοι είναι στο ίδιο φάκελο στον DLNA server τότε ενσωματώνονται κανονικά κατά την αναπαραγωγή απο το Oppo? Τον twonky media server τον έχει δοκιμάσει κανείς με το Oppo? Γιατί έχω την εντύπωση οτι οι περισσότεροι server αυτό το πρόβλημα έχουν (με τους υπότιτλους). Ρωτάω για τον twonky καθώς είναι ενσωματωμένος σε αυτόν το δίσκο που σκέφτομαι να συνδυάσω (γλιτώνεις να έχεις ανοικτό το pc). Τουλάχιστον ο server με το Oppo δείχνει να είναι δοκιμασμένος. Δείτε εδώ.

Όντως δεν βγάζει κάθε χρόνο νέα μοντέλα... γιατί άλλωστε αφού για παράδειγμα το 93 ένα χρόνο τώρα στην αγορά και δεν έχει ξεπεραστεί!

Πρέπει πάντως να συνυπολογίσει κανείς και τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται τα 2 τελευταία χρόνια με τη ραγδαία βελτίωση των media players αλλά και την πτώση της τιμής των ΒluRayp...

Aν θυμάμαι καλά μετά την κυκλοφορία του 83 και με το 83SE στην αγορά κυκλοφόρησαν το οικονομικότερο 80...

Ένα "οppo90" στο κουτί του 93, με το Qdeo αλλά όχι το ΜTech, δύο ΗDMI (μία 1.4 και μία 1.3), με παραμετροποίηση υποτίτλων, χωρίς 7.1 αναλογικές εξόδους και τιμή κάτω από τα 400Ε θα μπορούσε να έχει καλή πορεία στην αγορά και να χτυπήσει στα ίσια τα νέα sigma...

+++
Mια ερώτηση προς κατόχους...
Έχετε δοκιμάσει την e-sata για αναπαραγωγή ταινιών και μουσικής? Ισχύουν τα ίδια με τις usb?

μπορει να μου πει καποιος που εχει δοκιμασει πως τα παει με την αναπαραγωγη σε γραμμενα bluray δισκακια? η θα διαβαζει μονο οριτζιναλ?

Τελος θα μπορει μεσω δυκτιου αλλα και απο DVD-RW - BD-R να παιζει 3D sbs mkv με εξωτερικους υποτιτλους?

Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

Κατάλαβα. Που σημαίνει οτι μιλάμε για το chip, τώρα το πότε θα μπεί σε καινούρια μοντέλα και πότε αυτά θα λανσαριστούν, άλλο θέμα..Χρήστο, συνέχεια θα βγαίνουν..αν περιμένω συνέχεια δε θα πάρω ποτέ. Απλά ρώτησα μήπως έχετε τίποτα καλό υπ'οψη σας το οποίο αναμένεται σύντομα και αξίζει η αναμονή. Και απ'οτι κατάλαβα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Με βλέπω να το χτυπάω το Oppo λίαν συντόμως..άλλωστε στο media player κομμάτι είναι συμπαθητικό, καθαρό media player δε θα γίνει ποτέ. Εξάλλου εχω και το WD TV για τη "βρώμικη" δουλειά. Το ASUS το έχω δεί, δεν μου γεμίζει και πολύ το μάτι (όχι απο χαρακτηριστικά). Ίσως φταίει ο έρωτας για το oppo :earmuffs:

Δηλαδη τι μπορει να παιξει το WD TV , που δεν μπορει το oppo 93? γιατι διαβαζω απο την αρχη το θεμα και πολλοι γραφουν οτι σαν media player δεν ειναι τοσο καλο. Αλλα σε ποιο κοματι? γιατι απο οτι διαβαζω, και mkv full HD 1980P παιζει, και απο usb και απο δυκτιο, και AVCHD, και BD RIPS , και μπορεις να προσθεσεις υποτιτλους Ελληνικους καθως παιζεις bluray δισκακι που δεν εχει απο την usb.... οποτε στα δικα μου γουστα, μου μοιαζει τελειο και σαν media player, γιαυτο ρωταω σε τι δεν ειναι καλο, για να δω αν μου εχει ξεφυγει κατι σημαντικο.

Συνολικά δεν μπορείς να πεις ότι υστερεί, όμως υπάρχουν θεματάκια με τους υπότιτλους (γραμματοσειρά) και τις δικτυακές δυνατότητές του...
Αν μπορείς να ζήσεις με αυτά και χρειάζεσαι δύο εξόδους video, 7.1 αναλογικές εξόδους κτλ κόλπα του προχώρα άφοβα, δεν θα βρείς κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα!