OPPO BDP-95 ή THETA COMPLI BLUE

STHEOFI

New member
6 September 2010
77
Αθήνα
Θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με την αγορα blue-ray πηγης αναμεσα στα εξης : OPPO BDP-95 και THETA COMPLI BLUE.
Εχω στησει το συστημα μου απο το τελος προς την αρχη και εφτασα στην πηγη!!!!
Η πηγη θελω: α) να αναπαραγει 24/192 β) να παιζει αρχεια audio .flac γ) να παιζει αρχεια video .mkv και .srt ελληνικους υποτιτλους δ) να εχει θυρα usb και να διαβαζει απευθειας σκληρους.
Για να σας βοηθησω το συστημα μου αποτελειται απο τα εξης :a) ηχεια μπροστα martin logan request β) ηχεια πισω martin logan scenario γ) ενισχυτης plinius odeon 6Χ200 δ) av processor primare sp-32.
Παρακαλω βοηθηστε με !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Νομίζω πως εγώ θα έπαιρνα το Oppo BDP 95 είναι πολύ πιο καινούργιο και στην τεχνολογία αυτό μετράει πολύ. Μην ξεχνάς πως είναι μηχανήματα στα οποία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο processor που φοράει και να είναι όσο το δυνατόν πιο τελευταίο μοντέλο, μιλάω για τις ίδιας κατηγορίας μοντέλα. Το ένα είναι 3D και το άλλο είναι δυο με τρία χρόνια παλαιό. Το Oppo έχει και δυο HDMI Output πολύ βολικό, τελικά εγώ θα πρότεινα Oppo.

Και εγω συμφωνω, αλλα δεδομενου οτι η αποκωδικοποιηση θα γινεται στον primare μηπως ο THETA εχει καλυτερο blue-ray ?

Από reviews (και μόνον)... το Theta δείχνει να έχει σαφές προβάδισμα στο ερώτημα "ποιο από τα δύο είναι ηχητικά καλύτερο" τόσο σε δικάναλο, όσο και σε πολυκάναλο ήχο...

Το Compli Blu είναι βασισμένο πάνω στο oppo 83 του οποίου "του άλλαξαν τα φώτα" για να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης, ανάλογα της τιμής του Compli... (νομίζω 4-5 φορές πάνω...).

Δείχνει να το κατάφεραν αφού το theta ξεπέρασε και το πάρα πολύ καλό 83SE... το οποίο (και πάλι απ' ότι λέγεται) είναι στο ίδιο επίπεδο (ηχητικά) με το 95...

Από την άλλη το theta δεν μπορεί να πλησιάσει το 95 στο θέμα video! σε δυνατότητες, απόδοση αλλά και ευκολίες το 95 έχει να αντιπαραθέσει ένα καλό media player που αναγνωρίζει NTFS δίσκους, αναπαραγωγή υλικού 3D, δύο ΗDMI εξόδους και ίσως το καλύτερο τσιπάκι, αυτό της Marvel.

Συνολικά, άποψή μου είναι ότι δεν υπάρχει σύγκριση!
Aν ήμουν στη θέση σου, ακόμα και αν ήμουν διατεθειμένος να ακριβοπληρώσω την πιθανώς καλύτερη ηχητική απόδοση του theta, θα αγόραζα και ένα oppo93 για το τμήμα video που επίσης όπως λες σε ενδιαφέρει!

Οπότε προτείνω oppo95...

ps Eνοείται όλα τα περί ήχου έχουν κάποιο νόημα εφόσον μιλάμε για pcm και όχι bitstream πέρασμα στον Primare... Aν δώσει το σήμα ψηφιακά ακύρωσες όλα τα καλά τόσο του theta όσο και του oppo... και ακούς τα καλά του primare, τα οποία απ' ότι θυμάμαι περιορίζονται στα παλαιά format ήχου!

Ωπ... δεν το γνώριζα...

Έχεις δοκιμάσει αποκωδικοποίηση HD formats σίγουρα? γιατί διαβάζω από τα specs του τα κάτωθι

decoding formats:
Dolby® Digital, Dolby® Digital EX, Dolby®, Prologic II, Dolby®, Prologic IIx, DTS®, DTS® ES, DTS® Neo:6, DTS® 96/24, MULTI / 2 CH PCM / LPCM

Πουθενά για DTS-HD, DOLBY TRUEHD και DTS-HD MA...

Αυτο ειναι το βασικο format , με καποια ευρω παραπανω παιρνεις το hd audio που εχει ολα τα νεα format δες στο orfeusaudio.gr που ειναι ο αντιπροσωπος.
Σε καθε περιπτωση ομως θεωρεις οτι με τον oppo κανω μεγαλο συμβιβασμο στο audio - video για χαρη των ευκολιων που παρεχει.

Κοίτα... γνώμη μου είναι ότι είναι εντελώς άσκοπο να αγοράσεις το oppo95 και να μην χρησιμοποιήσεις το βουβάλι που έχει μέσα του... Τα DACs του είναι αυτά που ουσιαστικά το ξεχωρίζουν από το oppo 93! Aν αφήσεις την αποκωδικοποίηση στον primare τότε απλά δεν χρησιμοποιείς την δύναμη τόσο του theta όσο και του οppo!

Aν έχεις αποφασίσει ότι η αποκωδικοποίηση θα γίνεται από τον primare, δεν έχει νόημα ούτε το theta, του το 95!!! OK σαν transport μόνο λογικά το theta θα είναι καλύτερο...

Πάρε ένα oppo 93 και κούμπωσε μια από τις ΗDMI του στον receiver σου!
Από εικόνα θα είναι αντάξιο του theta και όπως προείπα θα έχεις bonus τον media player και το 3d! και κάτι χιλιάρικα στη τσέπη σου... ;) -bye-

Να καταθεσω και εγω την γνωμη μου σαν κατοχος εδω και λιγες μερες του oppo 95.Στην εικονα ειναι εξαιρετικο ,τολμω να πω λιγο καλυτερο απο το pioneer 91 που αντικατεστησε.
Στον ηχο νομιζω οτι ειναι νωρις ακομα να το κρινω διοτι παρατηρω οτι μερα με την μερα ο ηχος ανοιγει,παντως οι πρωτες εντυπωσεις ειναι πολυ καλες, εκει που ειναι απο την αρχη εκπληκτικο ειναι σε αναπαραγωγη sacd.Η συνδεση που συστηνω ειναι hdmi στον primare αρκει την επεξεργασια βιντεο να την κανει το oppo(λογω εξαιρετικου scaler), και απο τις ξεχωριστες εξοδους ηχου σε μια εισοδο του primare για να εκμεταλευτεις τα (καλα) dac του oppo και να το ακους ως cd.

φιλε μου δεν εχω αποφασίσει ότι η αποκωδικοποίηση θα γίνεται από τον primare, απλος νομιζω,? θεωρω,? θελω να ελπιζω οτι ο primare θα ειναι καλυτερος απο αυτα τα δυο μηχανακια και απλος ηθελα ενα πολυ καλο transport και media player. (ειδη εχω ενα samsung 3d bd-c6900 που απο audio - video ειναι αστα να πανε!!!!! χαλια)

Δύσκολο να βρεθεί κάποιος να σου πει και τα δύο που ψάχνεις...

1) Ποιό είναι καλύτερο σαν transport... theta ή οppo 95?
2) Ποιό θα κάνει καλύτερο decoding... oppo95 ή primare?

:nounder:

Προσωπικά είμαι με ένα oppo83 + wolfson DAC για τον δικάναλο και το decoding του πολυκάναλου τον άφησα στον Yamaha 1900...

Αναβάθμιση θα κάνω όταν αγοράσω 3d TV και θα γίνει εκτός απροόπτου με το oppo93... decoding πάλι στον Yamaha και εξωτερικό DAC για δικάναλο...

Αν θα αγόραζα το oppo95 εννοείται ότι θα ήταν αυτό που θα έκανε το decoding του ήχου και στη τηλεόραση θα πήγαινε απευθείας το HDMI 1.4 του oppo...
Tα τσιπάκια ήχου και εικόνας του 95 είναι πολύ ανώτερα από αυτά του Υamaha... Για τον primare δεν μπορώ να γνωρίζω!

Καλή και επιτυχημένη επιλογή εύχομαι!
:ernaehrung004:

Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ !!!!! Αν τωρα εχεται να προτεινεται κατι αλλο , ή καποιον αλλο συνδιασμο , θα χαιρομουν πολυ και θα το εκτιμουσα αν μου το γραφατε !!!!!!!!!

Kαι μια τελευταια ερωτηση για oppo93-95, κουμπωνεις στην usb τον σκληρο και παιζει κατευθειαν .mkv , .flac ??

Θα σου δώσω και μια συμβουλή αν θες να παίζεις MKV ISO και οτιδήποτε άλλο σου κατέβη Flac κλπ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα Media Player. Και εγώ είμαι κάτοχος ενός ζεύγους Martin Logan Ascent με έναν Onkyo 5007 και τελικό έναν Chord 1050 ενός Samsung BD 6900 και το πήρα για να παίζει από την USB και μέσω δικτύου τα έργα μου σαν Media Player αλλά Media Player δεν γίνετε κανένα Blue Ray, για Media Player χρειάζεσαι Media Player. Για μουσική και Super Audio CD έχω ένα Yamaha CD S 2000.
Το δε Samsung BD 6900 σαν εικόνα Blue Ray παίζει υπέροχα, μην νομίζεις πως θα πάρεις κάτι καλύτερο, το έχω δοκιμάσει και στην τηλεόραση 3D και στον προβολέα, ο ήχος του κάλος είναι, έργα βλέπω δεν είναι μουσική.
Αυτό που μου έδωσε ήταν το Dune και ο ήχος και η εικόνα του είναι υπέροχα γιατί κατεβάζω ακούω και βλέπω μουσικά MKV, Blue Ray ή ISO κλασική μουσική ή τζαζ, όσοι το έχουν ακούσει και δει εικόνα έχουν ενθουσιαστή. Για CD χρειάζεσαι ένα CD Player δεν γίνετε μα κανένα All In One να ακούσης καλή μουσική από CD SACD δισκάκι.

Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο.
Αν σε ενδιαφέρει μόνο η εικόνα και οι επιλογές π.χ flac τότε θα πας στο oppo 95 , αν σε ενδιαφέρει και η αναπαραγωγή μουσικής θα πας στο theta και θα το χεις σαν transport συνδεόμενο με ψηφιακή έξοδο σε καλό dac.
Σαν transport το oppo είναι μέτριο και μην ξεχνάς ότι το transport αναβαθμίζεται με εξωτερικό dac αρκεί να είναι καλό.

Πρόσεξε μην πέσεις στην παγίδα που είχα πέσει και εγώ, είχα πέντε ή έξι DVD, CD, Blue Ray , PC για το σύστημα του στερεοφωνικού και στο τέλος υπήρχαν αρχεία που δεν μπορούσα να παίξω. Τώρα έχω χωρίσει τα πάντα, το Blue Ray για Blue Ray και DVD, το Media Player (πρέπει να είναι καλό ) για οτιδήποτε αρχείο Video ή Audio, και το CD για μουσική από CD ή SACD.

Blue Ray είπες πως έχεις το Samsung 6900, πάρε ένα καλό Media Player , Dune ή Pop Corn, και ένα CD που σου αρέσει, αν ακούς και SACD το CD σου να παίζει και SACD.
Δεν νομίζω πως το Oppo 93 παίζει καλύτερα Blue Ray από το Samsung. Αν διαβάσεις διάφορες συζητήσεις θα το καταλάβεις.
Αυτό που μετράει αν βλέπεις Blue Ray ή κατεβάζεις ματροσκες και βλέπεις οπότε σε ενδιαφέρει το Media Player.

Last edited: