OPPO BDP-95EU (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Hallelujah!

Δοκίμασα να παίξω απο δίκτυο με DLNA server τον Oshare 1.0.1 (μικρός, έυκολος, ελαφρύς, συμβατός) και client φυσικά το Oppo. Ο server τρέχει στο laptop μου το οποίο συνδέεται ασύρματα με το router και το Oppo επίσης ασύρματα με το router. Δοκίμασα λοιπόν να παίξω αρχικά τραγούδια .wav και .flac τα οποία έπαιξαν νεράκι, βάζω ταινίες 720p...νεράκι με υπότιτλους κανονικά, τέλος δοκίμασα ταινίες 1080p στις οποίες υπήρχε πρόβλημα λόγω περιορισμένου bandwidth του 802.11g κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να έχουν σπασίματα σε εικόνα και ήχο. Με ένα router 802.11n και με δικτυακό δίσκο πάνω στο ρούτερ θα είναι οκ (αρκεί βέβαια να μην έχει πρόβλημα ο Twonky με τους υπότιτλους)!

Το μόνο αρνητικό με αυτό το setup είναι ότι για να κινηθώ στους φακέλους του δικτύου για να επιλέξω το αρχείο για αναπαραγωγή (μουσική) πρέπει να έχω αναμένη την τηλεόραση.....Σκεφτόμουν να κοτσάρω πάνω μονιτοράκι μικρό απο τη δεύτερη hdmi του Oppo αλλά απο μια μικρή έρευνα που έκανα δε φαίνεται να υπάρχει κάτι τόσο μικρό, φτηνό και με hdmi. Μάλλον οθόνη υπολογιστή θα μπεί κάποια στιγμή, αλλά δε μου αρέσει πολύ αυτή η ιδέα γιατί θα είναι λίγο αντιαισθητική πάνω στο έπιπλο της tv όπου και να μπεί.

Χρήστο πριν από αρκετό καιρό είχα αναφερθεί στο oshare. Ετρεξε σε Windows Vista PC και το Oppo είδε (επιτέλους) υπότιτλους σε αρχεία mkv 720 & 1080.
Το πρόβλημα για μένα είναι αλλού. Διατηρώ τα αρχεία μου σε δικτυακούς δίσkους και με το Oppo έχω το γνωστό πρόβλημα εμφάνισης υποτίτλων.
Περιμένω την εντός του επόμενου μήνα εξαγγελθείσα ενσωμάτωση στου Twonky 7 στο Zyxel NSA 310.
Με Twonky λένε ότι το Oppo βλέπει υπότιτλους.
Για την ώρα δεν έχω Twonky για να δοκιμάσω.

Οτι αφορά το μόνιτορ δεν είσαι ο μόνος που προβληματίζεται προς την κατεύθυνση μιας μικρής οθόνης. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να έχει είσοδο HDMI. Και composite μου κάνει, αρκεί να μη κοστίζει η οθονούλα των 7'' 100-150 .

Re: Απάντηση: OPPO BDP-95EU (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Χρήστο πριν από αρκετό καιρό είχα αναφερθεί στο oshare. Ετρεξε σε Windows Vista PC και το Oppo είδε (επιτέλους) υπότιτλους σε αρχεία mkv 720 & 1080.
Το πρόβλημα για μένα είναι αλλού. Διατηρώ τα αρχεία μου σε δικτυακούς δίσkους και με το Oppo έχω το γνωστό πρόβλημα εμφάνισης υποτίτλων.
Περιμένω την εντός του επόμενου μήνα εξαγγελθείσα ενσωμάτωση στου Twonky 7 στο Zyxel NSA 310.
Με Twonky λένε ότι το Oppo βλέπει υπότιτλους.
Για την ώρα δεν έχω Twonky για να δοκιμάσω.

Οτι αφορά το μόνιτορ δεν είσαι ο μόνος που προβληματίζεται προς την κατεύθυνση μιας μικρής οθόνης. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να έχει είσοδο HDMI. Και composite μου κάνει, αρκεί να μη κοστίζει η οθονούλα των 7'' 100-150 .

Απο εσένα είχα μάθει Άλεξ για τον Oshare, τον είχα κατεβάσει απο τότε, αλλά τώρα πρόκοψα και έκανα τις δοκιμές μου! Εγώ είχα αναφέρει παλιότερα τον Twonky (ο οποίος ήδη υπάρχει στους Western Digital Live) αλλά δεν είναι 100% σίγουρο οτι δουλεύει καλά με υπότιτλους και Oppo. Αν θυμάσαι μιλάγαμε πριν το πάρω το Oppo και σε ρωτούσα αν έχεις δοκιμάσει αναπαραγωγή απο DLNA. Πάντως για τις δικτυακές δυνατότητες του εντάξει, καταλαβαίνω κάποιους που λένε οτι υστερεί, αλλά αφού μπορεί να παίξει με DLNA είναι πάρα πολύ σημαντικό και πιστεύω οτι το σώζει.

Και μια ερώτηση. Έχει κανείς κάποια ενημέρωση για το πρόβλημα με τη γραμματοσειρά των υποτίτλων? Μιλάμε δεν παλεύεται καθόλου...κρίμα να μπορεί να κάνει όλα αυτά το μηχάνημα και να βλέπω ακόμα απο το WD...Αφού Cinavia γιοκ γι'αυτά τα μοντέλα, θα θυσίαζα ακόμα και την αναπαραγωγή .iso αν έβγαινε firmware που να τους έφτιαχνε (και το καλύτερο ακόμα θα ήταν να τους έκανε παραμετροποιήσιμους όσον αφορά bold-μέγεθος και επιλογή άλλης γραμματοσειράς πιο ευανάγνωστης).

Αλεξ σωστός είσαι για τους υπότιτλους. Για να πεις ότι παίζει πρέπει να τους παίζει απο παντού και όχι με ειδικό server.
Aπλά για να μην δημιουργηθεί η εντύπωση, σε κάποιον μη γνώστη, ότι δεν υπάρχει τρόπος να τους παίξει δικτυακά το ανέφερα.

+++
Μια δεύτερη οθόνη είναι απαραίτητη για εξοικονόμηση ενέργειας/φθοράς, σε σχέση με τη λύση της κανονικής τηλεόρασης ή ακόμα χειρότερα προβολέα... στη περίπτωση αναπαραγωγής μουσικού προγράμματος.
Προσωπικά το 93άρι το έχω συνδέσει με composite σε μια 20άρα που περίσσεψε σπίτι (αν αγόραζα δε νομίζω ότι θα γινόταν κάποια οικονομία...), κυρίως γιατί χρησιμοποιώ plasma, οι οποίες ως γνωστόν είναι και ευαίσθητες σε προσωρινό αποτύπωμα (το menu των oppo 9X είναι ασπρόμαυρο και ιδιαίτερα "έντονο", θα το έχετε προσέξει...).
Στο πάτωμα την έχω και την πηγαινοφέρνω όταν δεν χρησιμοποιείται ή όταν θα έχω επισκέψεις.

Αν βρείτε κάποιο 7-10άρι photo frame με κατάλληλη είσοδο θα το ήταν νομίζω ιδανική λύση για πάνω στο τραπέζι του σαλονιού...

(Καλό Πάσχα παίδες!-bye-)

Last edited:
Αλεξ σωστός είσαι για τους υπότιτλους. Για να πεις ότι παίζει πρέπει να τους παίζει απο παντού και όχι με ειδικό server.
Aπλά για να μην δημιουργηθεί η εντύπωση, σε κάποιον μη γνώστη, ότι δεν υπάρχει τρόπος να τους παίξει δικτυακά το ανέφερα.

+++
Μια δεύτερη οθόνη είναι απαραίτητη για εξοικονόμηση ενέργειας από τη κανονική τηλεόραση ή προβολέα σε μουσικό πρόγραμμα.
Προσωπικά το 93άρι το έχω συνδέσει με composite σε μια 20άρα που περίσσεψε σπίτι (αν αγόραζα δε νομίζω ότι θα γινόταν κάποια οικονομία...), κυρίως γιατί χρησιμοποιώ plasma, οι οποίες ως γνωστόν είναι και ευαίσθητες σε προσωρινό αποτύπωμα. Στο πάτωμα την έχω και την πηγαινοφέρνω όταν δεν χρησιμοποιείται ή όταν θα έχω επισκέψεις.

Αν βρείτε κάποιο ´5-7άρι photo frame με κατάλληλη είσοδο θα το ήταν νομίζω ιδανική λύση για πάνω στο τραπέζι του σαλονιού...

(Καλό Πάσχα παίδες!-bye-)

Δύσκολο Νίκο για μονιτοράκι 5-7"..Είχα βρεί ένα αλλά ήταν πανάκριβο...(αν θυμάμαι δεν ήταν για οικιακή χρήση αλλά για...σκάφος!)

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα παιδιά!

Έχεις δίκιο (έκανα edit...!)

7-10 αρκεί να βρίσκεται κοντά μας. Με την 20άρα στα 2,5μ είμαι μια χαρά (παρά την υπερμετροποία στο αριστερό μάτι...)
Δεν είναι ακριβά τα photo frames. Aπλά πρέπει να βρεις ένα με την κατάλληλη είσοδο σήματος. Αυτό είναι το δύσκολο.

:ernaehrung004:

Δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι λυση το μονιτορ που αναφερετε,εκτος αν δεν σας ενδιαφερει το 3D.Αν στην μια εξοδο εχει μονιτορ που δεν ειναι 3D δεν θα βγαζει ουτε στην αλλη,κατι τετοιο διαπιστωσα σε εμενα τουλαχιστον.

Last edited:
Το μόνιτορ προφανώς θα είναι μόνο για την ανάγνωση του μενού όταν θες να το χρησιμοποιήσεις σαν μουσικό πλέιερ. Όταν θες να παίξεις ένα cd ή να ακούσεις μουσική που είναι σωσμένη στο σκληρό, τίποτα άλλο. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να καις λάμπα από προβόλι ή ώρες λειτουργίας της πλάσμα.

Aκριβώς έτσι Κώστα. Μιλάμε για μουσικό πρόγραμμα και αν υπάρχει "θέμα" στο μέσο προβολής.

Απάντηση: Re: OPPO BDP-95EU (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι λυση το μονιτορ που αναφερετε,εκτος αν δεν σας ενδιαφερει το 3D.Αν στην μια εξοδο εχει μονιτορ που δεν ειναι 3D δεν θα βγαζει ουτε στην αλλη,κατι τετοιο διαπιστωσα σε εμενα τουλαχιστον.
Δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν και τα δύο μόνιτορ ταυτόχρονα. Το ένα πάντα θα είναι κλειστό.
Στη δική μου περίπτωση η μία έξοδος οδηγείται σε AV ενισχυτή και προβολέα (αμφότεροι χωρίς δυνατότητες 3D) και η άλλη σε 3D τηλεόραση. Με τον ενισχυτή σε λειτουργία κατά την αναπαραγωγή 3D υλικού (και ο προβολέας κλειστός εννοείται) δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Ναι αμα ειναι κλειστο εντελος και οχι standby παιζει κανονικα.

Καιρό έχει να αναφερθεί κάτι για το player...Αυτό σημαίνει πως όλα δουλεύουν ρολόι??!

Έχουμε μήπως καμμιά πληροφορία για κυκλοφορία νέου αντίστοιχου player της Oppo
μέσα στους επόμενους μήνες??

Γιατί τώρα έλεγα να έκανα κάνα τηλέφωνο στην εταιρεία και μόλις είδα ότι είναι ανοικτή μέχρι της
5 μμ...

Μόλις έκανα ένα τηλέφωνο στην εταιρεία αλλά μάλλον πως δεν τους πρόλαβα ανοικτούς!

Πριν τελικά προχωρήσω, μήπως εσείς οι κάτοχοι του εν λόγω player έχετε να μου κάνετε
κάποιες συστάσεις λίγο πριν την αγορά? Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω,κάτι που να
ζητήσω από την twindigital?
Τελικά λέω εξαρχής να βάλω και τα δυο Region Free kit (για Blu-ray και για DVD)

Λογισμικό να ζητήσω αν έχει του Δεκεμβρίου που έχει αναπαραγωγή ISO,έχουμε πει νομίζω.
Τα δυο Region Free kit ξέρει κανείς αν πρέπει να ξαναπεραστούν εκ νέου σε κάθε αλλαγή firmware?

Υπάρχει κάτι άλλο γενικώς που θα πρέπει να προσέξω ή να ζητήσω κατά την αγορά?

Σας ευχαριστώ πολύ!

Επίσης αν και το έχω ξαναρωτήσει εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/90027-3D-7-1-Home-cinema/page9

ρωτάω κι εσάς τους κατόχους για επιβεβαίωση:

Έχω και αυτό εδώ το σύνολο ηχείων: Logitech X-530

http://www.logitech.com/el-gr/speakers-audio/home-pc-speakers/devices/x-530

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0006323&catid=060800

Τα συγκεκριμένα ηχεία αυτή τη στιγμή τα έχω συνδέσει στις πολύχρωμες υποδοχές
που έχει η μητρική κάρτα του υπολογιστή μου.

Θα ήθελα να ρωτήσω:

Τα παραπάνω ηχεία (Logitech X-530) θα μπορούσαν μήπως να συνδεθούν
κατευθείαν (χωρίς δηλαδή την παρεμβολή πολυκάναλου ενισχυτή) στις
αναλογικές εξόδους του Blu-ray 3D player Oppo 95 ?

Σκεφτόμουν να τα είχα σαν μια προσωρινή λύση τα Logitech X-530 μέχρι
να πάρω τον πολυκάναλο ενισχυτή A/V και τα ηχεία.

Σας ευχαριστώ θερμά για κάθε βοήθεια!

Χωρίς να ξέρω για τα εν λόγω ηχεία, δεν είναι σαν τα κλασσικού τύπου ηχεία για pc που έχεις το dac και τον ενισχυτή μέσα στο sub woofer και από εκεί φεύγουν τα καλώδια για κάθε ηχείο? Αν συμβαίνει αυτό προφανώς και θα μπορείς πολύ απλά να συνδέσεις το blue ray σε μια από τις ψηφιακές εισόδους ήχου ή την πολυκάναλη αναλογική αν έχει που φαντάζομαι πως δεν έχει

Χωρίς να ξέρω για τα εν λόγω ηχεία, δεν είναι σαν τα κλασσικού τύπου ηχεία για pc που έχεις το dac και τον ενισχυτή μέσα στο sub woofer και από εκεί φεύγουν τα καλώδια για κάθε ηχείο? Αν συμβαίνει αυτό προφανώς και θα μπορείς πολύ απλά να συνδέσεις το blue ray σε μια από τις ψηφιακές εισόδους ήχου ή την πολυκάναλη αναλογική αν έχει που φαντάζομαι πως δεν έχει

Ναι από το sub woofer φεύγουν τα καλώδια για κάθε ηχείο !

Αν συμβαίνει αυτό προφανώς και θα μπορείς πολύ απλά να συνδέσεις το blue ray σε μια από τις ψηφιακές εισόδους ήχου ή την πολυκάναλη αναλογική αν έχει που φαντάζομαι πως δεν έχει

Τα Logitech δεν βλέπω να έχουν κάποια ψηφιακή είσοδο...Τα Logitech έχουν τα πολύχρωμα βύσματα
τα οποία αυτή τη στιγμή τα συνδέω στην μητρική του pc μου!

Εγώ ρωτάω, αν συνέδεα τα βύσματα αυτά του Logitech στις πολυκάναλες αναλογικές εξόδους
του Oppo 95 θα είμαι ΟΚ?Γενικώς μπορώ να τα συνδέσω στο Oppo 95 ? Και αν ναι πως?

Δε μπορώ να φανταστώ γιατί να συμβεί το αντίθετο οπότε ναι.

Οπότε λοιπόν όπως τώρα έχω συνδέσει τα βύσματα στην μητρική κάρτα του pc μου
αντιστοίχως θα τα συνδέσω στις πολυκάναλες αναλογικές εξόδους του Oppo 95.

Την ένταση του ήχου θα την ελέγχω από το Logitech όπως τώρα?

αν δε κάνω λάθος, στο μπροστά master ηχείο έχεις τρεις εισόδους minijack stereo. σε κάθε είσοδο μπαίνουν δύο κανάλια. Θα πάρεις ανταπτοράκια 2rca σε stereominijack και θα συνδέσεις από το oppo στο αντίστοιχο κανάλι. Για ήχο βάλε το ποτενσιόμετρο των ηχείων τσίτα και ρύθμιζε από το ρυθμιστή του oppo. Αλλά είσαι σίγουρος πως δεν έχουν ψηφιακή είσοδο? σε μια φωτογραφία σα να είδα πως στο master έχει rca digital και οπτική. Θα μου πεις χάνεις τα νέα φορμα βέβαια και θα χεις δίκιο...