OPPO BDP-95EU (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

1. ναι.
2. αναπαραγωγή 24p , 24p smooth film κλπ. εναλλάκτικά κατέβασε μανιουαλ και δες τι υποστηρίζουν αν και δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
3. ναι και μάλιστα διαθέτουν και συστήματα προσθήκης καρέ

1. ναι.
2. αναπαραγωγή 24p , 24p smooth film κλπ. εναλλάκτικά κατέβασε μανιουαλ και δες τι υποστηρίζουν αν και δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
3. ναι και μάλιστα διαθέτουν και συστήματα προσθήκης καρέ

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Βασίλη που μπήκες στον κόπο τέτοια ώρα να μου απαντήσεις! Να είσαι καλά!

Αφού όλες οι "μοδάτες" τηλεοράσεις το υποστηρίζουν λογικά δεν θα έχω πρόβλημα!

Μάλλον αύριο (δηλαδή σήμερα...) θα ανοίξω σχετικό thread για τηλεόραση οπότε ελπίζω να τα πούμε
κι από εκεί φίλε Βασίλη!

Να είσαι καλά και πάλι ευχαριστώ!

απότι έχω δεί στις περισσότερες περιπτώσεις κακή αναπαραγωγή 24p οφείλεται σε Player ή σε κακοστημένο htpc. σε σένα τετοιο πρόβλημα δεν υφισταται.

Με γειες με γειες :) πρέπει να τα σπάει το player πράγματι. Αντε και καλή συνέχεια στο στήσιμο του συστήματος! Τελικά θα πας σε avr ή σε απευθείας πολυκαναλο τελικο;

Με γειες με γειες :) πρέπει να τα σπάει το player πράγματι. Αντε και καλή συνέχεια στο στήσιμο του συστήματος! Τελικά θα πας σε avr ή σε απευθείας πολυκαναλο τελικο;

Να'σαι καλά φίλε Panoramious! Σε ευχαριστώ πολύ! Όπως είπα ακόμα δεν έχω προλάβει να το βγάλω καλά
καλά από την κούτα γιατί δε βρήκα χρόνο,αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές!

Για πολυκάναλο ενισχυτή A/V είναι ο σκοπός μου αλλά κοίτα ποιό είναι το πρόβλημα:

Θεωρώ ότι τα καλά DAC του Oppo 95 είναι αμαρτία να μην μπορεί κανείς να τα εκμεταλλευτεί
και σε επίπεδο αναπαραγωγής των audiotrack ταν Blu-ray.Το θέμα είναι ότι από τους ενισχυτές A/V
της Pioneer μόνο ο LX85 (το μεγάλο μοντέλο) έχει πολυκάναλες αναλογικές εισόδους.

Ακόμα και ο Pioneer LX75,που είναι το αμέσως μικρότερο μοντέλο,δεν έχει πολυκάναλες
αναλογικές εισόδους κι επομένως οι πολυκάναλες αναλογικές έξοδοι του Oppo 95 πάνε περίπατο
στην αναπαραγωγή Blu-ray.

Αυτή τη στιγμή ο Pioneer LX85 είναι κάπου στα 1700 ευρώ και το κακό είναι πως δεν τον έχω βρει
και πουθενά σε άτοκες δόσεις.Από το Σεπτέμβριο θα σκάσει μύτη κι ο αντίστοιχος καινούργιος LX86
αλλά ειδικά στην αρχή θα είναι ακριβός λογικά...
Λέτε να πέσει πιο κάτω ο LX85 τους επόμενους μήνες?

Κάποιες φορές σκέφτομαι μήπως να έπαιρνα έναν πιο φτηνό ενισχυτή A/V,για να κάνω τη δουλειά μου...
Σκεφτομαι για παράδειγμα για τον Pioneer VSX-921.Ωστόσο άλλοι φίλοι από εδώ με έχουν αποτρέψει
και μου συστήνουν καλύτερα να προχωρήσω σε αγορά ενός καλού ενισχυτή.
Έλα που βλέπω ότι οι πολυκάναλες αναλογικές είσοδοι έχουν γίνει είδος πολυτελείας στους ενισχυτές A/V...
Να μην έχει ούτε καν ο LX75??! Δεν είναι κρίμα να μην μπορείς να εκμεταλλευτείς τα DAC του 95???

Το θέμα είναι ότι έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα τώρα νομίζω να πάρω μια καλή τηλεόραση που χρειάζομαι.
Για το λόγο αυτό σκεφτόμουν προσωρινά να βολευόμουν όπως - όπως με τη λύση του Logitech X-530
που σας ρωτούσα σχετικά για τις συνδέσεις! Στο μαγαζί που πήγα του είχε μείνει μόνο ένας αντάπτορας
female stereo minijack σε 2 αρσενικά rca,οπότε ψάχνω για τους άλλους δυο! Ελπίζω να μπορέσω να κάνω
δουλειά με αυτούς.

Για όταν πάρω ενισχυτή,προς το παρόν σκέφτομαι για τα TXT2SE της crystal audio.Τι γνώμη έχεις εσύ φίλε
Panoramious ? Καμμιά σχετική πρόταση? Άλλοι παλιότεροι ενισχυτές Pioneer με πολυκάναλες αναλογικές εισόδους
ποιοι είναι?

Βάζεις μεγάλο θεμα. Το oppo θα έκανε θαύματα απο τις αναλογικες του αν ταιζες με αυτο έναν πολυκαναλο προενισχυτη. Το θεμα είναι το κόστος αυτου και το ταίριασμα του με αντίστοιχους τελικούς (εκτός αν πας σε ίδιας εταιρίας οποτε απλά το κόστος ξεφεύγει και αλλο) ουσιαστικά εσένα αν το oppo είναι η κατα 90% πηγή σου δε σε ενδιαφερει η αποκωδικοποιηση dtshd κλπ. Οποτε μπορείς να πας και σε παλιότερα μοντελα είτε κυρυφαιων σειρών avr είτε σετ προ - τελικών. Με προ-τελικούς δεν Είμαι πολυ σίγουρος για το αν παρέχουν απλόχερα room correction και αν το χρειάζεσαι φυσικά :) πάντως η λογική του oppo οδηγεί σε δυσπροσιτα μεγέθη τύπου parasound και δεν είμαι επίσης καθόλου βέβαιος για το αν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο αν μιλάμε για ταινίες και όχι τόσο για high end multichannel αναπαραγωγή

Παιδιά ξέχασα να σας ρωτήσω:

Χρειάζεται να δηλώσω το player στη σελίδα της oppo uk σχετικά με την εγγύηση??
Φαντάζομαι εφόσον το έχω αγοράσει από την twindigital,που είναι η επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία
δεν θα πρέπει να χρειάζεται κάποια δήλωση...
Ωστόσο ρωτάω κι εσάς για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο...

Αναμένετε καταιγισμός ερωτήσεων μόλις στηθεί η νέα tv και συνδεθεί το player...
Ελπίζω να μη σας κουράσω...προκαταβολικά ζητάω την εύνοια σας!!

Ευχαριστώ!

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Η Twin digital δεν σου έδωσε έντυπο εγγύησης στο οποίο αναφέρεται το ονοματεπώνυμό σου, η ημερομηνία αγοράς, και το serial number της συσκευής;

Για την κάλυψη της εγγύησης αρκεί η απόδειξη αγοράς.
Εντυπο εγγύησης συμπληρωμένο και σφραγισμένο δε δίνουν οι περισσότεροι πωλητές από άγνοια.

Re: Απάντηση: OPPO BDP-95EU (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Για την κάλυψη της εγγύησης αρκεί η απόδειξη αγοράς.
Εντυπο εγγύησης συμπληρωμένο και σφραγισμένο δε δίνουν οι περισσότεροι πωλητές από άγνοια.

Μου έδωσε η twin digital. Το ζήτησα κι εγώ βέβαια...

Μου έδωσε η twin digital. Το ζήτησα κι εγώ βέβαια...

Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε Κώστα! Θα κοιτάξω καλύτερα να δω μήπως υπάρχει σχετικό έντυπο
εγγύησης.Ακόμα δεν βγήκε από την κούτα καλά καλά το oppo 95 αφού μόλις
χθες έστησα την tv μου!

Λοιπόν προς το παρόν δεν έχω πάρει ακόμα τον ενισχυτή A/V,οπότε προς το παρόν το
oppo 95 θα συνδεθεί με την τηλεόραση Sony 55HX850 και ήχο στις ταινίες θα έχω προσωρινά
με τα ηχεία Logitech X-530

http://www.logitech.com/el-gr/speakers-audio/home-pc-speakers/x-530

Πήρα τους σχετικούς αντάπτορες που μου είπατε, θα σας ενημερώσω αν είναι όλα ΟΚ.

Ήθελα να σας ρωτήσω,υπάρχουν κάποια βασικά που θα πρέπει να ρυθμίσω στην 55HX850 πριν
συνδέσω πάνω της το oppo 95 ?

Για παράδειγμα σχετικά με το λεγόμενο HDMI CEC πρέπει να ρυθμίσω κάτι ?

Ευχαριστώ!

Με το hdmi cec στο on, όταν ανοίγεις το oppo τότε αυτόματα ανοίγει ο ενισχυτής και η τηλεόραση. Έχουν αναφερθεί ασυμβατότητες όμως μεταξύ κάποιον συσκευών. Εγώ το έχω στο on και ο onkyo 905 και η lx5090Η συνεργάζονται άψογα και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Συνάδεφλοι,φίλοι αρχίζουν οι ερωτήσεις σιγά σιγά...!

Το setup μου είναι λίγο πολύ γνωστό στους φίλους εδώ:

Όπως έχω αναφέρει ακόμα δεν έχω πάρει ενισχυτή A/V.
Έχω συνδέσει την HDMI 1 του oppo 95 στην HDMI in 1 της Sony 55HX850
και για πολυκάναλο ήχο στις ταινίες έχω συνδέσει στις 6 (από τις συνολικά
8) πολυκάναλες αναλογικές εξόδους του oppo 95, το 5.1 σετ ηχείων
Logitech X-530.

Φυσικά για τη σύνδεση χρησιμποίησα τους σχετικούς αντάπτορες που μου προτείνατε...

Έχω σετάρει όσα προτείνονται στις σελίδες 66-72 για "Multi-Channel Analog Audio to Receiver".

Για παράδειγμα έχω θέσει το HDMI Audio στο Off και στο μενού "Speaker Configuration"
έχω θέσει την επιλογή Down Mix σε : "5.1Ch"
Επίσης όλα τα ηχεία τα έθεσα Size : Small (ώστε οι χαμηλές συχνότητες κάτω από 80Hz
να διοχετεύονται προς το sub)

Έθεσα τις αποστάσεις για τα 2 front στα 8 ft (αν θυμάμαι καλά)
Έθεσα τις αποστάσεις για κεντρικό και sub στα 6 ft (αν θυμάμαι καλά)
Έθεσα τις αποστάσεις για τα δυο surround στα 4ft (αν θυμάμαι καλά)

Αν έχουν ιδιαίτερη σημασία οι παραπάνω αποστάσεις μπορώ να κοιτάξω
και να σας πω με σιγουριά.

Με το test tone νομίζω ΟΚ,ο test ήχος ήταν απλά ένα φύσημα αέρα από κάθε ηχείο...

Την επιλογή Trim δεν την πείραξα καθόλου,γιατί για να πω την αλήθεια δεν έχω καταλάβει
τι ακριβώς ρυθμίζει...
Έτσι αν θυμάμαι καλά σε όλα τα ηχεία είναι από default Trim: 0.0dB.

Tο crossover το άφησα ως έχει στα 80Hz.

Ακούστε πως έχουν τα πράγματα:

Χθες είπα να βάλω για δοκιμή να δω την ταινία Identity (σε Blu-ray):

http://www.blu-ray.com/movies/Identity-Blu-ray/386/

Έβαλα ελληνικούς υπότιτλους και τον καλύτερο ήχο που είχε:

English: LPCM 5.1

Λοιπόν κοιτάξτε τη μου συνέβαινε:

Αρκετές φορές σε διάφορες φάσεις έβλεπα να "πέφτουν οι υπότιτλοι" και οι ηθοποιοί
να ανοίγουν τα στόματα τους,αλλά δεν άκουγα καθόλου τους διαλόγους!
Ωστόσο τους ήχους από το περιβάλλον τους άκουγα (είχε δυνατή βροχή-κατακλυσμός)

Μετά από λίγη ώρα επανέρχονταν οι διάλογοι...
Επίσης αν έκανα λίγο back την ταινία και στη συνέχεια πατούσα play τότε πλέον επανέρχονταν
οι διάλογοι κανονικά!
Αργότερα όμως ξανασυνέβαινε το ίδιο!

Επίσης παρατήρησα ότι σε πολλές περιπτώσεις άκουγα τους διαλόγους όχι από το κεντρικό ηχείο,
αλλά από κάποιο άλλο
(ένα από τα δυο front ή ένα από τα δυο περιφερειακά!)

Επίσης δοκίμασα να αλλάξω ηχητική μπάντα από English: LPCM 5.1 σε English: Dolby Digital 5.1.

Αν θυμάμαι καλά,μόλις άλλαζα μπάντα από English: LPCM 5.1 σε English: Dolby Digital 5.1
αν πριν είχα σταματήσει να ακούω τους διαλόγους,αυτοί επανέρχονταν και μάλιστα στο
κεντρικό ηχείο.
Επίσης αν πριν (με English: LPCM 5.1) άκουγα διαλόγους από π.χ. το
δεξί περιφερειακό ηχείο μόλις άλλαζα σε English: Dolby Digital 5.1 επανέρχονταν
οι διάλογοι στο κεντρικό ηχείο.

Προσπάθησα όσο γίνεται με γραπτά λόγια να σας περιγράψω περίπου τι παρατήρησα...

Έχω κάποιες ακόμα ερωτήσεις,αλλά ας ξεκινήσουμε με το παραπάνω σημαντικό θέμα:

Τι φταίει για τα παραπάνω που είχα? Αφού πέρνω από αναλογικές εξόδους,υπάρχει θέμα
jitter?
Τι ακριβώς συμβαίνει και τι πρέπει να κάνω συνάδελφοι?!

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

Καμμιά ιδέα για το τι φταίει που "έχανα τους διαλόγους" κατά διαστήματα την παραπάνω ταινία
Identity η οποία έχει ηχητική μπάντα English LPCM 5.1 ?

Συνέβη και σε άλλες ταινίες; Πάντως το να ακούς διαλόγους απο τα μπροστινα είναι μέρος του "κόλπου". Μήπως αυτη η εικόνα σου έγινε πολυ έντονη επειδή τα ηχεια είναι πλεον στημένα σε χωρο πολυ πιο μεγάλο για τα γούστα τους και πεφτεις σε "ασυνεχεια";

Συνέβη και σε άλλες ταινίες; Πάντως το να ακούς διαλόγους απο τα μπροστινα είναι μέρος του "κόλπου". Μήπως αυτη η εικόνα σου έγινε πολυ έντονη επειδή τα ηχεια είναι πλεον στημένα σε χωρο πολυ πιο μεγάλο για τα γούστα τους και πεφτεις σε "ασυνεχεια";

Διαλόγους κατά διαστήματα άκουγα όχι μόνο από τα μπροστινά ηχεία...
Κάποιες φορές άκουγα διαλόγους κι από ένα από τα δυο περιφερειακά ηχεία!

Δεν έχω προλάβει να δω πολλές ταινίες,πάντως αν δεν κάνω λάθος στην ταινία
"SOURCE CODE" σε Blu-ray (που αν θυμάμαι καλάέχει DTS HD Master Audio 5.1)
δεν θυμάμαι σε καμμιά φάση να χάσω διαλόγους!

Επίσης να σημειώσω ότι το θέμα με τους διαλόγους νομίζω εμφανίστηκε και στην
ταινία "ARLINGTON ROAD" που δοκίμασα απλά προχθές και η οποία έχει επίσης
LPCM 5.1

Σκέφτομαι μήπως έχει να κάνει με τον ήχο που είναι σε LPCM ??

Αλλά σκέφτομαι ότι θέμα jitter θα υπήρχε αν μετέφερα το LPCM με καλώδιο
HDMI σε ενισχυτή A/V.Εγώ εφόσον τώρα έχω συνδέσει τα 5.1 Logitech στις
6 (από τις 8) πολυκάναλες αναλογικές εξόδους του oppo 95 λογικά δεν θα
έπρεπε να υπάρχει κανένα θέμα,αφού το LPCM περνάει στο Sabre DAC και
γίνεται αναλογικός ήχος...

Έχετε καμμιά ιδέα?

Ευχαριστώ θερμά!

Υ.Γ.: Για τη συνέχεια έχω κάποιες ερωτήσεις για να ξεκαθαρίσω τα θέματα των
υποτίτλων...Να προχωρήσω και σε αυτές τις ερωτήσεις τώρα??!
Ελπίζω να μη σας έχω ήδη κουράσει...

Μου ακούγεται πολύ περίεργο αυτό που περιγράφεις.

Με το σήμα δοκιμής είπαμε ότι ακούγονται όλα σωστά, έτσι; Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και το κεντρικό αλλά και το sub, σωστά;

Αν ναι, δεν έχεις θέμα συνδέσεων, και σε καμία περίπτωση θέμα jitter (εντελώς άλλο κεφάλαιο... σίγουρα non applicable).

Το πρόβλημα όπως το περιγράφεις μου κάνει για software θέμα του Oppo, ειδικά τη στιγμή που διορθώνεται όταν αλλάζεις soundtracks.

Btw, το trim είναι ρύθμιση έντασης για το κάθε ηχείο ξεχωριστά, ώστε να τα φέρεις στην ίδια ένταση στη θέση ακρόασης. Βέβαια απαιτείται η χρήση ντεσιμπελόμετρου..

Μου ακούγεται πολύ περίεργο αυτό που περιγράφεις.

Με το σήμα δοκιμής είπαμε ότι ακούγονται όλα σωστά, έτσι; Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και το κεντρικό αλλά και το sub, σωστά;

Αν ναι, δεν έχεις θέμα συνδέσεων, και σε καμία περίπτωση θέμα jitter (εντελώς άλλο κεφάλαιο... σίγουρα non applicable).

Το πρόβλημα όπως το περιγράφεις μου κάνει για software θέμα του Oppo, ειδικά τη στιγμή που διορθώνεται όταν αλλάζεις soundtracks.

Btw, το trim είναι ρύθμιση έντασης για το κάθε ηχείο ξεχωριστά, ώστε να τα φέρεις στην ίδια ένταση στη θέση ακρόασης. Βέβαια απαιτείται η χρήση ντεσιμπελόμετρου..

Αγαπητέ φίλε Δημήτρη,

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και το χρόνο σου! Η αλήθεια είναι ότι ειδικά τώρα στην αρχή ίσως σας
κουράσω λιγάκι παραπάνω!

Να σου αναφέρω επίσης ότι χθες το βράδυ είδα σε Blu-ray το "Seven" ("Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα")

Το "Seven" αν θυμάμαι καλά έχει DTS HD Master Audio 7.1 .

Εμένα μόλις πατούσα το κουμπί AUDIO στο τηλεκοντρόλ του oppo μου εμφάνιζε ότι έχει
DTS HD Master Audio 5.1 αντί 7.1 .
Φαντάζομαι αυτό ίσως να συμβάινει επειδή στο Audio Setup στο oppo έχω επιλέξει
"Down Mix to 5.1Ch" όπως προτείνει το user manual σελ.66 για την περίπτωση που έχεις
5.1 σύστημα αυτή τη στιγμή.
Επομένως λογικό το να εμφανίζει κατευθείαν DTS HD Master Audio 5.1 αντί 7.1 ??

Πάμε τώρα στην ουσία:

Κατά τη διάρκεια που έβλεπα το "Seven" χθες το βράδυ,όλα μια χαρά νομίζω!
Δηλαδή σε καμμία φάση δεν μου συνέβη να σταματήσω να ακούω τους διαλόγους!
Επίσης νομίζω γενικώς ότι τους διαλόγους τους άκουγα από το κεντρικό ηχείο.
Δεν θυμάμαι να συνέβη να ακούω διαλόγους από δεξί ή αριστερό front ή από δεξί ή αριστερό surround !

Σημειώνω και πάλι ότι οι δυο ταινίες στις οποίες μου συνέβησαν
όσα αναλυτικά περιέγραψα 2 post παραπάνω ήταν οι:

IDENTITY
και
ARLINGTON ROAD

Και οι δυο παραπάνω ταινίες στις οποίες παρουσιάστηκαν τα προβλήματα
που ανάφερα παραπάνω είχαν LPCM 5.1

Τυχαίο??

Όπως ανάφερα το πρόβλημα ήταν:

Σε κάποιες φάσεις χάνονται οι διάλογοι,ενώ ο ήχος από το περιβάλλον υπήρχε.
Μετά από λίγη ώρα επανερχόταν οι διάλογοι.
Επίσης πολλές φορές άκουγα τους διαλόγους από κάποιο από τα δυο front
ή τα δυο surround ηχεία.
Εναλλακτικά αν έκανα την ταινία λίγο back και στη συνέχεια πατούσα play
επανέρχονταν οι διάλογοι.
Επίσης εναλλακτικά αν άλλαζα ηχητική μπάντα και έβαζα απλό Dolby Digital
επίσης επανέρχονταν οι διάλογοι.

Χωρίς να γνωρίζω και να είμαι ειδικός να αναφέρω μια υποψία που έχω:
Η υποψία μου έχει το όνομα : buffer.

Πολυκάναλο LPCM είναι πολυκάναλος ασυμπίεστος ψηφιακός ήχος απ'όσο ξέρω.
Κάπου είχα δει (νομίζω για το TrueHD) ότι στα DTS HD Master Audio,Dolby TrueHD,
κατά τη διαδικασία του decoding υπάρχει buffer και γίνεται και συγχρονισμός.

Σκέφτομαι επειδή το LPCM είναι από τη μάνα του ασυμπίεστος ήχος,μήπως
λόγω απουσίας σχετικού buffer (αφού στο LPCM δεν γίνεται κάποιο decoding)
κατά διαστήματα χάνονται τίποτα χρονισμοί και γι'αυτό χάνω τους διαλόγους ??

Απ'ότι είδα όλα καλά! Το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι το σήμα της δοκιμής δεν ήταν κάποιο
"κουδούνισμα" όπως περίμενα,αλλά ένα "φύσυγμα".
Επίσης τα έλεγξα τα ηχεία και από το 3D Blu-ray: SAMSUNG_3D_BEP
όπου στο μενού έχει μια επιλογή και στέλνει πάλι ένα δοκιμαστικό "φύσιγμα" σε κάθε ηχείο.
Και από εκεί απ'ότι είδα επίσης ΟΚ.

Αν είναι θέμα με το software του Oppo τι γίνεται? Έχω πάνω το τελευταίο software που υποστηρίζει ISO,
νομίζω το software του Δεκεμβρίου 2011.

Αναφορές από άλλους κατόχους oppo 95 σε ταινίες με LPCM δεν έχουμε?
Μπορεί κάποιος κάτοχος να δοκιμάσει κάποια ταινία με LPCM ?
Κάποιος ειδικά που χρησιμοποιεί τις αναλογικές εξόδους του Oppo 95.