Oppo DV-980H Modding

Επειδη εχω ακουσει τον Benchmark dac1 στο συστημα μου και μαλιστα για ενα χρονικο διαστημα, μπορω να γραψω χωρις φοβο οτι ειναι μερα με την νυχτα η διαφορα του με το ΟΡΡΟ. Η επιλογη της λεξεως ενοχλητικο και αντιπαθητικο που διαλεξα ειναι μετριοπαθης!
Τι χρειαζεται 10 ημερες στρωσιμο σε ενα τροφοδοτικο? Δεν εχω υποψιν μου καποιο εξαστημα που να χρειαζεται τοσο πολυ στρωσιμο.

Επειδη εχω ακουσει τον Benchmark dac1 στο συστημα μου και μαλιστα για ενα χρονικο διαστημα, μπορω να γραψω χωρις φοβο οτι ειναι μερα με την νυχτα η διαφορα του με το ΟΡΡΟ. Η επιλογη της λεξεως ενοχλητικο και αντιπαθητικο που διαλεξα ειναι μετριοπαθης!
Τι χρειαζεται 10 ημερες στρωσιμο σε ενα τροφοδοτικο? Δεν εχω υποψιν μου καποιο εξαστημα που να χρειαζεται τοσο πολυ στρωσιμο.

Στη διαθεση σου για μια ακροαση:grandpa:

Για να σου φυγουν ολες οι αμφιβολιες

Last edited:
επειδη δεν νομιζω οτι το ΟΡΡΟ μου εχει καποιο κατασκευαστικο λαθος, τουλαχιστον αποδιδει τους 4γωνικους παλμους καλα, αλλα ειναι ο χαρακτηρας του τετοιος και το συστημα μου ειναι αποκαλυπτικο, εχω την γνωμη οτι τα συστηματα σας με απλοικα μεγαφωνα συγχωρουν πολλα λαθη.
Τονιζω και παλι, ο ηχος του ΟΡΡΟ ειναι πολυ φωτεινος, ισως αυτο να το λαμβανετε εσεις σαν αναλυση η ποιο πολυ απο αυτο=καλυτερο.
Αν ερθεις με το ΟΡΡΟ σου εδω, μαλλον θα ακουγεται το ιδιο βασανιστικα για τα αυτια μας, σαν το δικο μου.

επειδη δεν νομιζω οτι το ΟΡΡΟ μου εχει καποιο κατασκευαστικο λαθος, τουλαχιστον αποδιδει τους 4γωνικους παλμους καλα, αλλα ειναι ο χαρακτηρας του τετοιος και το συστημα μου ειναι αποκαλυπτικο, εχω την γνωμη οτι τα συστηματα σας με απλοικα μεγαφωνα συγχωρουν πολλα λαθη.
Τονιζω και παλι, ο ηχος του ΟΡΡΟ ειναι πολυ φωτεινος, ισως αυτο να το λαμβανετε εσεις σαν αναλυση η ποιο πολυ απο αυτο=καλυτερο.
Αν ερθεις με το ΟΡΡΟ σου εδω, μαλλον θα ακουγεται το ιδιο βασανιστικα για τα αυτια μας, σαν το δικο μου.

Δεν νομιζω οτι τα analysis θεωρουνται απλοικα μεγαφωνα
ουτε και ο krell θεωρειται απλοικος ενισχυτης.

Μαλλον το δικο σου συστημα εχει ταση να τσιριζει στα ψηλα
και γιαυτο καταληγεις σε λαθος συμπερασματα.

Μηπως να αλλαξεις συστημα

ξαφνικα το συστημα μου γινεται τσιριχτο και χωρις σωμα μονο οταν παιζει το ΟΡΡΟ!!!!!!!! Ολα τα αλλα παιζουν καλα συμπεριλαμβανομενου και του ΚΤ-815.
Ο ενισχυτης δεν εχει και τοσο επιδραση στον ηχο, τα αναλυσις δεν τα ξερω.
Αλλα 4 ατομα με χρυσα αυτια να μην μπορουν να ακουσουν ουτε ενα δευτερεπτο ειδικα αυτο το μηχανημα πως εξηγειται?

Δεν νομιζω οτι τα analysis θεωρουνται απλοικα μεγαφωνα
ουτε και ο krell θεωρειται απλοικος ενισχυτης.

Μαλλον το δικο σου συστημα εχει ταση να τσιριζει στα ψηλα
και γιαυτο καταληγεις σε λαθος συμπερασματα.

Μηπως να αλλαξεις συστημα

Επειδή έτυχε να ακούσω και εγώ το σύστημα που αναφέρει ο Γιώργος, σε "blind test" που κάναμε "κοντρίτσα" το οππο με το dacmagic, στις τρείς από τις τέσσερεις περιπτώσεις προτίμησα τον ήχο του άφτιαχτου τότε οππο!
Όσο για τσίριγμα? : ούτε υποψία! -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Να πώ και γω με τη σειρά μου οτι το απείραχτο OPPO ακούγεται στα αυτιά μου όπως ακριβως ειπώθηκε, ΤΣΙΡΙΖΕΙ και ενοχλεί τρομερά! Επίσης το σύστημα του Σπύρου που ειχα ακούσει παλιά ειναι αδύνατον να τσιρίξει, πραγματικά για να τσιριξει πρέπει κάτι να πάει πάρα πολύ στραβα!-bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Oppo DV-980H Modding

Σε τι τιμή το βρίσκει κανείς το Oppo DV-980H και πού;

Έλληνας αντιπρόσωπος ο κ. Απόστολος Τολιόπουλος :
Κολοκοτρωνη 60,10560 Αθηνα, Τηλ:210-3250267
http://www.twindigital.gr , email : [email protected]

Φιλικά
Γιώργος.

Φίλε Σπύρο δεν εχω ιδέα, κάποτε ήθελα να ασχοληθώ μαζί του αλλά νομίζω πως ειναι ανάξιο λόγου ηχητικά.
Προτιμώ το BS που από τη μάνα του παίζει πολύ καλά και μάλιστα με το ένα δέκατο της τιμής του OPPO!

Κατά τ'άλλα σε λίγο θα έχω έτοιμο το USB DAC που προς το παρών ακούγεται το ίδιο αν όxι καλύτερα από το BS, θα σε ενημερώσω όταν ειναι έτοιμο!

ξαφνικα το συστημα μου γινεται τσιριχτο και χωρις σωμα μονο οταν παιζει το ΟΡΡΟ!!!!!!!! Ολα τα αλλα παιζουν καλα συμπεριλαμβανομενου και του ΚΤ-815.
Ο ενισχυτης δεν εχει και τοσο επιδραση στον ηχο, τα αναλυσις δεν τα ξερω.
Αλλα 4 ατομα με χρυσα αυτια να μην μπορουν να ακουσουν ουτε ενα δευτερεπτο ειδικα αυτο το μηχανημα πως εξηγειται?

-Ισως το δικο σου Oppo να ειναι τσιριχτο
-Ισως το συστημα σου να μην μπορει να διαχειριστει
την εκταση και τη ζωντανια που εχει το Oppo στα ψηλα
-Ισως καποιος αλλος κρικος του συστηματος σου να ειναι τσιριχτος

Παντως το Oppo μου αξιολογιθηκε σε συστηματα ιδιαιτερης διαφανειας
και εκτασης ψηλα και χαμηλα.

Το BS το εχω ακουσει σε συγκριτικο με arcam των 1200ευρω
και ακουστηκε να παιζει σαν αδειος τενεκες

Οι απόψεις διίστανται λοιπόν...

Ευχαριστώ τους φίλους για τις απαντήσεις σχετικά με την τιμή και την αντιπροσωπεία.

Οπως γραψαμε, δεν υπαρχει κρικος στο συστημα μου που να παιζει τσιριχτα, το ΟΡΡΟ παιζει μονο τσιριχτα τιποτα αλλο. Το bs παιζει πολυ καλυτερα γενικα, το δοκιμασαμε και αυτο μαζι του. Δεν υπαρχει μαυρη μαγεια γιατι να μην μπορει να διαχειριστει το συστημα μου μονο το ΟΡΡΟ και να μπορει να διαχειριστει οτι αλλο εχει μπει πανω του και δεν ειναι και λιγα πραγματα! μαλλον το συστημα που νομιζετε οτι εχει διαφανεια και εκταση στα ψηλα, δεν την εχει, απλα θελει μερικες εκατονταδες Βαττ για να βγαλει αυτα που βγαζει συμπιεσμενα και ομορφωποιημενα (HI-FI), ενω το δικο μου βγαζει την ιδια ενταση με εκατονταδες mWatt και με μηδενικη παραμορφωση εννοειται.
Οταν ακουσεις το συστημα μου η παρομοιο θα καταλαβεις και τι εννοω με αυτα που γραφω.
Και οι 4 συμφωνησαμε οτι το ΟΡΡΟ ειναι ενας αδειος τενεκες, σωμα μηδεν, γαλακτωδες το χαρακτηρισε ο ενας, ο Ulf εφυγε τρεχοντας.
Μετα το ραδιο και το CD-player του Peter, το digital ακολουθουσε πολυ καλα σε πολλα σημεια.
Απο οτι φαινεται δεν ειμαι ο μονος που νομιζει οτι τσιριζει.
Πανο, τα γνωστα, το 7805 θα φυγει και θα μπει το τροφοδοτικο του Peter, θα ξεχωρστουν οι τασεις για τα περιφεριακα και θα γινουν αναλογικα γρηγορα τροφοδοτικα. Ξεχασα να ρωτησω τον Peter αν μπαινει το δικο του discrete buffer, το ηλιθιο μηχανακι δεν εχει ουτε καν balanced στο DAC, οπως ειχαν τα αρχαια DAC και το bs.

Οπως γραψαμε, δεν υπαρχει κρικος στο συστημα μου που να παιζει τσιριχτα, το ΟΡΡΟ παιζει μονο τσιριχτα τιποτα αλλο. Το bs παιζει πολυ καλυτερα γενικα, το δοκιμασαμε και αυτο μαζι του. Δεν υπαρχει μαυρη μαγεια γιατι να μην μπορει να διαχειριστει το συστημα μου μονο το ΟΡΡΟ και να μπορει να διαχειριστει οτι αλλο εχει μπει πανω του και δεν ειναι και λιγα πραγματα! μαλλον το συστημα που νομιζετε οτι εχει διαφανεια και εκταση στα ψηλα, δεν την εχει, απλα θελει μερικες εκατονταδες Βαττ για να βγαλει αυτα που βγαζει συμπιεσμενα και ομορφωποιημενα (HI-FI), ενω το δικο μου βγαζει την ιδια ενταση με εκατονταδες mWatt και με μηδενικη παραμορφωση εννοειται.
Οταν ακουσεις το συστημα μου η παρομοιο θα καταλαβεις και τι εννοω με αυτα που γραφω.
Και οι 4 συμφωνησαμε οτι το ΟΡΡΟ ειναι ενας αδειος τενεκες, σωμα μηδεν, γαλακτωδες το χαρακτηρισε ο ενας, ο Ulf εφυγε τρεχοντας.
Μετα το ραδιο και το CD-player του Peter, το digital ακολουθουσε πολυ καλα σε πολλα σημεια.
Απο οτι φαινεται δεν ειμαι ο μονος που νομιζει οτι τσιριζει.
Πανο, τα γνωστα, το 7805 θα φυγει και θα μπει το τροφοδοτικο του Peter, θα ξεχωρστουν οι τασεις για τα περιφεριακα και θα γινουν αναλογικα γρηγορα τροφοδοτικα. Ξεχασα να ρωτησω τον Peter αν μπαινει το δικο του discrete buffer, το ηλιθιο μηχανακι δεν εχει ουτε καν balanced στο DAC, οπως ειχαν τα αρχαια DAC και το bs.

Ειναι προφανες οτι εχουμε εντελως διαφορετικες ακουστικες εμπειριες
απο δυο γνωστα players (Oppo 980h & BS ) αλλα ολα μπορουν να διαλευκανθουν με μερικες ακροασεις και να μας φυγουν ολες οι αμφιβολιες ή να μας δημιουργηθουν καινουργιες.

Για πες μας για τα ενισχυτικα και τα ηχεια σου να παρουμε μια ιδεα

Receiver Luxor 2x10 Watt, ετος κατασκευης 1972, ακομα και οι πυκνωτες ειναι αυτοι που εβαλε το εργοστασιο τοτε. Δεν εχουν διαροη ομως, ειναι μετρημενοι.
Τα ηχεια μου ειναι κορνες απο 150 κυκλους και πανω, τα χαμηλα παλονται ανετα και χωρις παραμορφωση ακομα και στους 8 κυκλους και με λιγα mW.
Δεν μπορω να καταλαβω ομως, γιατι το συστημα μου να παιζει μονο λαθος με το ΟΡΡΟ και οχι με κατι αλλο. Μπορει να ειναι κατι απο τα ενισχυτικα η ηχεια οταν ολα τα αλλα παιζουν σωστα?
οποτε θελεις παρε τα ηχεια σου και το ΟΡΡΟ σου και ελα να τα συγκρινουμε διπλα.

Να παιξουμε και κατι δισκακια με μπασακια, να γελασουμε λιγακι, ο Πανος και ο Μανωλης τους εχουν υποψιν τους αυτους τους δισκους.

Γιώργο,

το σύστημα του Σπύρου είναι στο παρακάτω θέμα.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=4804&highlight=sweden

Είναι στημένο σε άλλη λογική απ αυτά που φανταζόμαστε εύκολα όταν ρωτάμε "τι σύστημα έχεις;". Οπως και το δικό μου. Είναι μια άποψη και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να αρέσει σε όλους. Αλλά απ αυτό μέχρι το να έχει λάθη έχει πολύ απόσταση. Εγώ τουλάχιστον δεν ακούω λάθη. Ούτε άκουσα στον Σπύρο.

Oppo δεν έχω ακούσει. Οπως και πολλά άλλα players που θα μπορούσα κατά καιρούς.
Το digital το έχω πάνω παρόλο που το bluesky παίζει ελαφρά καλύτερα. Και αρκετά καλύτερα με τα εξωτερικά τροφοδοτικά που του έχω φτιάξει και κάποιες άλλες επεμβάσεις.
Και τα δύο τους παίζουν τόσο καλά που δεν ασχολούμαι.
Προτιμώ το digital γιατί είναι μαύρο : )