Oppo DV-980H Modding

Αν κατάλαβα καλά έχει γίνει κάποια μετατροπή και στο δικό σας OPPO . μήπως εκεί έχει γίνει κάποιο λάθος και αντί να υπάρχει βελτίωση σε σχέση με το αρχικό έγινε ακόμα χειρότερο .
Και κάτι ακόμη οι κόρνες οι οποίες και εμένα μου αρέσουν και έχω ένα μεγάλο ζευγάρι στο χώρο μου δεν είναι αντικειμενικές αφού κατά 99% τσιρίζουν από μόνες τους .τα περισσότερα πλειρ της αγοράς είναι λόγω φίλτρων πολύ ασθενικά στα πρίμα και για αυτό ακούγονται ενδεχομένως ποιο ξεκούραστα σε ένα ηχείο κόρνας που είναι από την κατασκευή του τσιριχτό .αυτό ίσως εξηγεί τα θέματα .εγώ έχω στο χώρο 4 ηχεία από όλες τις σχολές για να μπορώ να καταλήξω αν κάτι είναι καλό ή όχι άλλωστε όταν μου λες ότι ακούς ένα ραδιόφωνο καλύτερα από ένα cd δεν είναι σωστό .πως βρήκες το ίδιο κομμάτι ρύθμισες εντάσεις κλπ για να κάνεις ένα σωστό τεστ. Συγνώμη αλλά αυτό μου θυμίζει τεστ σε περιοδικό <ακούω κάτι σήμερα και το συγκρίνω με κάτι που άκουσα πριν από 12 χρόνια> Εγώ ακριβώς για να μην λέω ανακριβή πράγματα φροντίζω να διατηρώ πολύ αυστηρές προδιαγραφές στα τεστ που κάνω γι αυτό και είμαι απόλυτος όταν λέω ότι το OPPO έπαιξε πραγματικά καλά .

Δεν εχει γινει κανενα λαθος στην μετατροπη μας, οπως εγραψα σε αρχικο ποστ μου, εχω εναν διακοπτη που επιλεγω την μετατροπη η το αυθεντικο κυκλωμα και εγραψα και τις διαφορες τους.
Οι δικες μου κορνες δεν τσιριζουν. Εχεις πραγματι κορνες???
Πρωτη φορα βλεπω καποιος να αναφερει οτι τα πλειερ ειναι ασθενικα στα πριμα.
Δεν χρειαζεται να ακουσω το ιδιο κομματι για να καταλαβω πως ακουγεται η καθε πηγη η οτιδηποτε αλλο στην αλυσιδα. Δεν κανουμε αυστηρο Α/Β τεστ, απλα ακουμε το ραδιο και τα πλειερ και καταλαβαινουμε σε λιγα δευτερολεπτα για το ποιο ακουγεται ποιο σωστα εν σχεσει με την πραγματικοτητα. Ο σωστος ηχος οπως τον ακουμε στα κονσερτχαουζ εχει αποτυπωθει πλεον μετα απο τοσα χρονια στην πιατσα.
Το ΟΡΡΟ μου ΣΤΡΙΓΓΛΙΖΕΙ, μολις τωρα το εβαλα για δοκιμη και απλα δεν ακουγεται ουτε σημερα.
Αν ησουν εδω και ακουγες λιγο ποιο νωρις την απευθειας μεταδωση απο το DR θα καταλαβαινες γιατι το ραδιο μου ακουγεται καλυτερα απο καθε αλλη πηγη που εχει περασει απο εδω μεσα.

Και κάτι ακόμη οι κόρνες οι οποίες και εμένα μου αρέσουν και έχω ένα μεγάλο ζευγάρι στο χώρο μου δεν είναι αντικειμενικές αφού κατά 99% τσιρίζουν από μόνες τους .τα περισσότερα πλειρ της αγοράς είναι λόγω φίλτρων πολύ ασθενικά στα πρίμα και για αυτό ακούγονται ενδεχομένως ποιο ξεκούραστα σε ένα ηχείο κόρνας που είναι από την κατασκευή του τσιριχτό .αυτό ίσως εξηγεί τα θέματα.

Ο Γιώργος έχει ακούσει τις δικές μου κόρνες και φαντάζομαι θυμάται αν τσιρίζουν ή κολλακεύουν τα πρίμα. Προσωπικά θα έλεγα ότι το πρόβλημα τους είναι ακριβώς το αντίθετο.
Αν υπάρχει όρεξη μπορούμε να κανονίσουμε μια κοινή ακρόαση. Χωρίς χαμένους και νικητές.

Αν κατάλαβα καλά έχει γίνει κάποια μετατροπή και στο δικό σας OPPO . μήπως εκεί έχει γίνει κάποιο λάθος και αντί να υπάρχει βελτίωση σε σχέση με το αρχικό έγινε ακόμα χειρότερο .
Και κάτι ακόμη οι κόρνες οι οποίες και εμένα μου αρέσουν και έχω ένα μεγάλο ζευγάρι στο χώρο μου δεν είναι αντικειμενικές αφού κατά 99% τσιρίζουν από μόνες τους .τα περισσότερα πλειρ της αγοράς είναι λόγω φίλτρων πολύ ασθενικά στα πρίμα και για αυτό ακούγονται ενδεχομένως ποιο ξεκούραστα σε ένα ηχείο κόρνας που είναι από την κατασκευή του τσιριχτό .αυτό ίσως εξηγεί τα θέματα .εγώ έχω στο χώρο 4 ηχεία από όλες τις σχολές για να μπορώ να καταλήξω αν κάτι είναι καλό ή όχι άλλωστε όταν μου λες ότι ακούς ένα ραδιόφωνο καλύτερα από ένα cd δεν είναι σωστό .πως βρήκες το ίδιο κομμάτι ρύθμισες εντάσεις κλπ για να κάνεις ένα σωστό τεστ. Συγνώμη αλλά αυτό μου θυμίζει τεστ σε περιοδικό <ακούω κάτι σήμερα και το συγκρίνω με κάτι που άκουσα πριν από 12 χρόνια> Εγώ ακριβώς για να μην λέω ανακριβή πράγματα φροντίζω να διατηρώ πολύ αυστηρές προδιαγραφές στα τεστ που κάνω γι αυτό και είμαι απόλυτος όταν λέω ότι το OPPO έπαιξε πραγματικά καλά .
Ουτε οι δικες μου Κορνες τσιριζουν,λες να επεσα στο 1%?

Είπα <μήπως> τσιρίζουν.
Δεν τα έχω ακούσει τα ηχεία σας και έτσι δεν μπορώ να εκφέρω άποψη .και συγνώμη αν σας πρόσβαλα , δεν ήταν εσκεμμένο ,απλώς είπα μήπως γιατί δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς .για το ράδιο δεν αντιλέγω αλλά δεν είναι αντικειμενικό επιμένω.
Συγκρίνεις δυο ανόμοια πράγματα.
Έχω κόρνες 15’’ – 8’’ – μπουλετ αλλά έχω και φουλ ρειντς και μεγάλα πάνελ (monolith ενεργά) και κλασικό τριδρομο .
Γενικώς είμαι πολυσυλλεκτικός.
Θα ήθελα να ακούσω τα συστήματα σας . δεν υπάρχουν χαμένοι στο χόμπι μας ,όσο βλέπεις μαθαίνεις και αυτό είναι πάντα κέρδος .

Μπα, δεν προσβληθηκαμε, εμεις με τις κορνες ειμαστε ευγενικοι και ακουμε ολες τις αποψεις. Μονο φαινεται παραξενο γιατι μια πηγη να κανει τοσο κακο ηχο και να φταιει κατι απο τα υπολοιπα μηχανηματα!
Το ραδιο γιατι να μην ειναι μια σωστη πηγη? ΚΤ-815 και Grundig RT-50 ειναι μερικα απο αυτα που εχω και εχουν περασει ενα σωρο αλλα τιουνερ περιοπης.
Γιατι να μην ειναι αντικειμενικη η συγκριση? τα βιολια ακουγονται το ιδιο και τα πιανα το ιδιο ασχετα με την πηγη. Οταν ενα Steinway ακουγεται σαν ενα πιανο/παιχνιδακι κατι φταιει και οταν ενα βιολι ακουγεται σαν φρεναρισμα απο τρενο τοτε υπαρχει κατι πισω απο αυτα που γραφω. Οπως εγραψα, ενας εφυγε εξω σκεπαζωντας τα αυτια του.
Βαλε καποια φωτογραφια απο τις κορνες σου, ετσι δεν μου λεει και πολλα, εξαλλου ανφερεσαι μονο σε drivers και οχι σε κορνες.

Απάντηση: Re: Oppo DV-980H Modding

Δεν υπαρχει λαθος στο συστημα μου, αν καποιος διερωτηθει, το digital και ενα αλλο που δοκιμασαμε ακουγοντουσαν πολυ καλυτερα και με το ραδιο συνδεδεμενο, Kenwood KT-815 το συστημα ακουγεται μαγευτικα!

E, καλά είναι δυνατόν να συγκρίνεις το Kenwood KT-815 ένα από τα καλύτερα tuners ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ με το πλαστικό player της πεντάρας; Μα είναι αυτονόητο ότι θα παίζει απείρως καλύτερα...

Αυτό το θέμα με το ραδιόφωνο το έχεις αναφέρει πουθενά ( δεν εννοώ τρελιατρο) εδώ μέσα .γιατί με ενδιαφέρει και μένα αν είναι τόσο καλό .
Γιατί δεν κανονίζουμε καμιά συνάντηση να παίξουμε?

Το ραδιόφωνο ειναι όντως θέμα, αλλά μόνο αν μένεις Σουηδία ή εκεί γύρω. Εδω στην Ελλάδα δεν τίθεται θεμα απλά, καθώς όλοι μα όλοι οι σταθμοί εδω πρώτον δεν ξέρουν αν ρυθμίσουν τη διαμόρφωσή τους και το πιο σημαντικό είναι οτι παίζουν άπαράδεκτη μουσική και επίσης μόνον από mp3 και μάλιστα κάκιστης ποιότητας για να μη πω τίποτα άλλο. Οπότε όσο και καλό ραδιόφωνο να έχεις το εχεις για διακοσμητικό ή για φετιχ(στη δική μου περίπτωση που έχω 3 τρομάρα μου)

Μίλα ντε ….είπα και εγώ ξαφνικά γίναμε άνθρωποι και δεν το κατάλαβα.
Άρα πρέπει να πάω Σουηδία για να ακούσω το οππο????

Δυστυχως, εγω δεν μπορω να φερω τα ηχεια μου στην Ελλαδα, πρεπει να μεταφερω ολο το σπιτι μου τοτε αν θελουμε να ακουσουμε και το sub!
Αν θυμασαι καλα, εγραψα οτι ακουσαμε και αλλα πλειερ, αναμεσα στα αλλα και ενα που ηταν πολυ κοντα στο ραδιοφωνο, δηλαδη το πλειερ του Peter Körner και αυτο δεν ειναι καθολου ενα πλαστικο της πενταρας. Και το Benchmark εχει περασει απο εδω, οποτε εχουμε και εμεις λιγο προιστορια πισω μας.
Και δεν νομιζω οτι το πλαστικο digital ειναι και πολυ ασχημο.
Στην Σουηδια μπορεις να πας χωρις να χρειαστει να παρεις το ΟΡΡΟ σου, μπορεις να ακουσεις εκει πολυ σοβαρα συστηματα(κορνες) και ισως να αλλαξεις ιδεα για τα συστηματα. Και το ιδιο μπορω να γραψω και για τις ραδιοφωνικες εκπομπες.
Που ειναι οι φωτογραφιες απο τις κορνες σου?

Aν έχετε δυνατότητα αμφότεροι, κάντε μια μέτρηση φάσματος, δημοσιεύστε την για να δούμε και μεις αν τσιρίζει κάτι.
Διότι τσιρίζει ο ένας, δεν τσιρίζει ο άλλος, άκρια δεν βγαίνει για μας που διάβαζουμε...

Πάντως και μένα τα πρίμα μου κορνάτα είναι αλλά δεν τσίριζουν ποτέ.
Τσιμπάω και λίγο το EQ για να έρθουν...
Και από πηγές μπόλικες.
Το αποτέλεσμα το ίδιο όσον αφορά τις τσιρίδες και τα πρίμα γενικότερα.
Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα.
Προσωπικά έχω ακούσει μάγκς να τσιρίζουν και ρίμπονς τουήτερς να εξαφανίζουν τα υπόλοιπα μεγάφωνα...
Όπως και κορνάτα πρίμα βεβαίως με ίδια συμπεριφορά.

Είπα <μήπως> τσιρίζουν.
Δεν τα έχω ακούσει τα ηχεία σας και έτσι δεν μπορώ να εκφέρω άποψη .και συγνώμη αν σας πρόσβαλα , δεν ήταν εσκεμμένο ,απλώς είπα μήπως γιατί δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς .για το ράδιο δεν αντιλέγω αλλά δεν είναι αντικειμενικό επιμένω.
Συγκρίνεις δυο ανόμοια πράγματα.
Έχω κόρνες 15’’ – 8’’ – μπουλετ αλλά έχω και φουλ ρειντς και μεγάλα πάνελ (monolith ενεργά) και κλασικό τριδρομο .
Γενικώς είμαι πολυσυλλεκτικός.
Θα ήθελα να ακούσω τα συστήματα σας . δεν υπάρχουν χαμένοι στο χόμπι μας ,όσο βλέπεις μαθαίνεις και αυτό είναι πάντα κέρδος .

Δεν ειπες "μηπως" ειπες οτι οι κορνες τσιριζουν κατα 99% και ως εκ τουτου δεν ειναι αξιοπιστες.
Καμια προσβολη δεν ενιωσα απλως παντα προσπαθω να φερω στο σωστο, κατα τη γνωμη, δρομο καποιον που ξεστρατιζει με αφορισμους και γενικολογιες.Οι 15" Tactrix κορνες μου παιζουν με τα RCA 9584 Compression Drivers,και οι 8" Tactrix με Altec 288-16G. Στο χωρο μου ειπαρχουν επισης τα Quad 988 και τα Rogers LS3/5A 15Ω,ειναι πλεον ανανεργα και τα δυο.

Γιωργο, κανεις και τον κομισαριο Κολουμπο καμμια φορα?
Αυτο που μου αρεσε ηταν οτι οι κορνες ειναι 99% αναξιοπιστες, τοτε ολοι αυτοι οι μουσικοι που εχουν ερθει και εχουν ακουσει σπιτι μου ειναι και αυτοι αναξιοπιστοι, μαζι με εμας που εχουμε βγαλει ασπρα μαλια στα κονσερτα και τις εκλησιες.
Και ειναι μουσικοι απο την Συμφωνικη του χωριου μου συν οτι αλλο μπορεις να φανταστεις.
Ακομα περιμενω τις φωτογραφιες

Γιωργο, κανεις και τον κομισαριο Κολουμπο καμμια φορα?
Αυτο που μου αρεσε ηταν οτι οι κορνες ειναι 99% αναξιοπιστες, τοτε ολοι αυτοι οι μουσικοι που εχουν ερθει και εχουν ακουσει σπιτι μου ειναι και αυτοι αναξιοπιστοι, μαζι με εμας που εχουμε βγαλει ασπρα μαλια στα κονσερτα και τις εκλησιες.
Και ειναι μουσικοι απο την Συμφωνικη του χωριου μου συν οτι αλλο μπορεις να φανταστεις.
Ακομα περιμενω τις φωτογραφιες

Όσο ευχάριστες και να είναι οι κόρνες για ακρόαση πεσμου πολύ απλά πόσα στουντιακα monitor στην εποχή μας της χρησιμοποιούν. Και να αναφέρουμε ότι πριν από 20 χρόνια υπήρχαν πολλά ,απλά εγκαταλήφθηκαν .φωτογραφίες δεν κατέβαζα γιατί οι κόρνες μου είναι σε μια φάση επανασχεδιασμού και άρα υπό διάλυση .εδώ θα το καταλάβεις και θα δεις και μερικά midhi που κατά καιρούς δοκιμάζω.

Attachments

• IMG_2111.jpg
    IMG_2111.jpg
    43.7 KB · Views: 58
Α! Ξεχασα,κορνες ειναι και τα Πνευστα της Συμφωνικης Ορχηστρας.
Ζητω συγνωμη απο τους φιλους για την εκτος νηματος παρεμβαση.

Last edited:
Στη φωτογραφία αν δεν κάνω λάθος βλέπω ένα 15άρι(?) σε οπίσθια φόρτιση, ένα 8"(?) ανοικτή μπάφλα ή κουτί, κι μια μονάδα υψηλών που εκτός αν κροσάρεται σε >5ΚΗΖ με μεγάλη κλίση δεν είναι σε κόρνα. Ολα αυτά απο την φωτογραφία στην οποία δεν διακρίνονται πολλά.

Κανένα στοιχείο δεν λειτουργεί όπως οι κόρνες που δεν τσιρίζουν : )

Βλέπεις μια από τις πολλές αλλαγές συνήθως παίζω με το 2’’ που βλέπεις κάτω αλλά με άλλο χωνί .απλά το συγκεκριμένο μου άρεσε περισσότερο λόγω fullrange και μπαφλας .το μπουλετ είναι πάνω από 12κ

Στη φωτογραφία αν δεν κάνω λάθος βλέπω ένα 15άρι(?) σε οπίσθια φόρτιση, ένα 8"(?) ανοικτή μπάφλα ή κουτί, κι μια μονάδα υψηλών που εκτός αν κροσάρεται σε >5ΚΗΖ με μεγάλη κλίση δεν είναι σε κόρνα. Ολα αυτά απο την φωτογραφία στην οποία δεν διακρίνονται πολλά.

Κανένα στοιχείο δεν λειτουργεί όπως οι κόρνες που δεν τσιρίζουν : )
Απο τη φωτογραφια εξηγουνται ολα Προεδρε.