Oppo vs media player

Re: Απάντηση: Oppo vs media player

Για το κινητό θα διαφωνήσουμε. Δεν καταλαβαίνω γιατί να το ψάχνεις ή κάποια άλλη δυσκολία να βρίσκεται στο τραπεζάκι του σαλονιού.
Αφής και αυτό και δεν χρειάζεται να βγάζεις τα μάτια σου σε μικρή οθόνη που θα βρίσκεται στο ρακ.

Και iPhone και iPad χρησιμοποιώ. Αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ότι και πάλι χρησιμοποιώ καθημερινά την οθόνη αφής του ίδιου του Touch. Σε βαθμό που θα μου λείψει πολύ σε ανταγωνιστική συσκευή αν δεν έχει.
Παραδείγματα:
1. Στην αρχή, ανάβω συσκευές, ανάβω και το Touch, από που το ανάβω, από το iphone? Όχι, από την οθόνη αφής το ανάβω και από εκεί κάνω και τις πρώτες επιλογές.
2. Τρώω στην κουζίνα, ακούω ένα καλό κομμάτι στο ίντερνετ ράδιο, θέλω να διαβάσω τον τίτλο. Το κινητό μου ψάχνω; Όχι, αφού σηκώνομαι που σηκώνομαι από το τραπέζι, πηγαίνω στο ίδιο το Touch για πιο γρήγορα.
3. Κάνω καθαριότητες, πάντα την οθόνη αφής χειρίζομαι. Δεν έχω ντε και καλά το κινητό στην τσέπη.
4. Χορεύω. Εννοείται τους dj-ισμούς τους κάνω επιτόπου και όχι από το κινητό.
5. Άλλοι χρήστες στο σπίτι. Εννοείται ότι το ίδιο το Touch περισσότερο αγγίζουν για τις επιλογές τους.
και πολλά άλλα παραδείγματα της καθημερινής χρήσης.

Δεν είναι η ακρόαση πάντα στα τρία μέτρα, με τεντωμένα αυτιά και στην καρέκλα. Δηλαδή είναι, για όσους δεν έχουν βάλει το ιντερνετικό ραδιόφωνο στη ζωή τους. :ears:

Πάντα όμως είναι χρήσιμη η οθόνη αφής στην ίδια τη συσκευή και λειτουργεί επικουρικά με τις οθόνες αφής των κινητών/ταμπλετών ως τηλεχειριστήρια.

Last edited:
Το bitstream αν το αντιλαμβάνομαι καλά δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακέραια μεταφορά πληροφορίας σε ψηφιακή μορφή από το ένα "κουτί" στο άλλο. Σε κάθε περίπτωση είτε γίνει σύνδεση μέσω hdmi είτε μέσω αναλογικών του player στο ψηφιακό κομμάτι μέχρι την είσοδο του για επεξεργασία του σε αναλογικό, θεώρησα πως ούτως ή άλλως απώλεια δεν υπάρχει. Βέβαια σε σύνδεση με player τύπου oppo μπλέκεται και ένα άλλο κομμάτι που είναι δαπανηρό και αφήνει περιθώρια παιχνιδιού για όποιον το επιδιώξει. Αυτό των Interconnect.

Δεν είναι το ίδιο. Άλλον ήχο θα έχεις αν δώσεις αυτούσια την ψηφιακή πληροφορία στον AVR να κάνει εκείνος την επεξεργασία και την ισοστάθμιση και άλλον αν κάνεις απλά αποκωδικοποίηση εντός player και στείλεις αναλογικά την πληροφορία στον AVR, ο οποίος απλά θα διοχετεύσει το αναλογικό σήμα στις εξόδους του.

Η πρώτη λύση είναι απείρως καλύτερη, εφόσον βέβαια ο AVR είναι καλό μοντέλο. Η σύνδεση από τις αναλογικές είναι μία λύση ανάγκης για όσουν δεν έχουν καλό και σύγχρονο AV receiver.

Η ερώτηση που έκανα ήταν απλή καθαρή ερώτηση. Δεν ήταν προτροπή. Και όταν σου ζήτησα να το κάνεις σου το ζήτησα περισσότερο ως χάρη αφού από ότι κατάλαβα τον εξοπλισμό τον έχεις, για να μου πεις τη γνώμη σου. Τελικά απότι φαίνεται έχεις ήδη πειραματιστεί και η απάντηση σου με καλύπτει.

Όχι απλά έχω πειραματιστεί, αλλά έχω δώσει μια περιουσία για την πιουρίστικη εκδοχή (Pioneer 91 + ακριβά interconnects + Aaron προ) μέχρι να πειστώ ότι τελικά ένας δυνατός, σύγχρονος AVR (Pioneer 85) βάζει κάτω ό,τι είχα ακούσει μέχρι τότε. Για τις ταινίες πάντα μιλώντας.

To bitstream είναι φυσικά το ίδιο και για τις δύο περιπτώσεις. Η ίδια πληροφορία όπως προαναφέρθηκε.

Αυτό που πρέπει να εξεταστεί όταν κάποιος έχει την δυνατότητα decoding τόσο στον player όσο και στο receiver, είναι πόσο καλά κάνει αυτή τη δουλειά το κάθε μηχάνημα.
Προσωπικά δεν έχω βγάλει συμπέρασμα μεταξύ RXV1900 και οppo93 που διαθέτω.

Επιπροσθέτως μετά το decoding το σήμα έχει μια πορεία ως την έξοδο του τελικού σταδίου για τα ηχεία. Όταν το decoding γίνεται στον player αυτή η πορεία μεγαλώνει όσο και τα rca που θα χρησιμοποιηθούν. Εκτός απο το έξτρα έξοδο, φυσικά κάθε καλώδιο χαλάει με το δικό του τρόπο το μεταφερόμενο σήμα. Άλλο πολύ άλλο λιγότερο.

Αυτή η πορεία όμως, ίσως να είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα μέσα στον ΑV Receiver.
Στην περίπτωση του bitstream μετά το decoding πάει στο αναλογικό στάδιο. Η ΗDMI όμως είναι ότι χειρότερο σε jitter και γενικά δεν........ είτε λόγω καλωδίου, είτε λόγω υλοποίησης της εισόδου είναι πρακτικά μάπα...
Στην περίπτωση multi channel in πετάς έξω αυτόν τον παράγοντα... Ο ΑVR παίρνει αναλογικό σήμα για κάθε κανάλι, αλλά και πάλι... κάτι κάνει πριν το στείλει και πάλι στην έξοδο! Και αυτό που κάνει δεν είναι και τόσο καλό στις περισσότερες περιπτώσεις ενισχυτών.

Μην υποτιμούμε λοιπόν ούτε την συμμετοχή των 5 ή 7 καλωδίων απο τον player στον ΑVR, αλλά ούτε την διέλευση του αποκωδικοποιημένου σήματος μέσα στον ΑVR.

Θεωρητικά είναι μάλλον αδύνατον να προσεγγίσουμε το θέμα.
Στη πράξη μια δοκιμή με ταυτόχρονα συνδεδεμένα 5/7 καλώδια (επιλογή multichanel in) και HDMI (επιλογή bitstream), πάσχει στο θέμα της έντασης..., πως θα μάθουμε ότι οι διαφορετικές ισοσταθμίσεις (άλλη στον AVR και άλλη στον player) δεν θα είναι υπεύθυνες για το αποτέλεσμα??? Σήμα Direct??? Kαι απο εκεί τι θα γίνει μετά στα κυκλώματα του εργοστασίου (έχετε δει μέσα ΑVR? τα πάντα όλα, το ένα πάνω στο άλλο!)

Αυτό που θα έκανα εγώ, είναι να εκτιμήσω ποια απο τις δύο συσκευές είναι καλύτερη σε decoding και ισοστάθμιση και βάση αυτού θα προχώρησα.

(Για την ιστορία, τελικά προτίμησα την εύκολη λύση και σύνδεσα το oppo93 με ΗDMI στον V1900, γιατί απλά δεν έβγαλα άκρη... το δε, έξοδο αλλαγής και δοκιμών 5 καλωδίων μου φάνηκε υπερβολή και δίνω βάση περισσότερο στις μουσικές μου (που παίζουν από δικάναλο) παρά στην ηχητική μπάντα της ταινίας)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Oppo vs media player

Και iPhone και iPad χρησιμοποιώ. Αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ότι και πάλι χρησιμοποιώ καθημερινά την οθόνη αφής του ίδιου του Touch. Σε βαθμό που θα μου λείψει πολύ σε ανταγωνιστική συσκευή αν δεν έχει.
Παραδείγματα:
1. Στην αρχή, ανάβω συσκευές, ανάβω και το Touch, από που το ανάβω, από το iphone? Όχι, από την οθόνη αφής το ανάβω και από εκεί κάνω και τις πρώτες επιλογές.
2. Τρώω στην κουζίνα, ακούω ένα καλό κομμάτι στο ίντερνετ ράδιο, θέλω να διαβάσω τον τίτλο. Το κινητό μου ψάχνω; Όχι, αφού σηκώνομαι που σηκώνομαι από το τραπέζι, πηγαίνω στο ίδιο το Touch για πιο γρήγορα.
3. Κάνω καθαριότητες, πάντα την οθόνη αφής χειρίζομαι. Δεν έχω ντε και καλά το κινητό στην τσέπη.
4. Χορεύω. Εννοείται τους dj-ισμούς τους κάνω επιτόπου και όχι από το κινητό.
5. Άλλοι χρήστες στο σπίτι. Εννοείται ότι το ίδιο το Touch περισσότερο αγγίζουν για τις επιλογές τους.
και πολλά άλλα παραδείγματα της καθημερινής χρήσης.

Δεν είναι η ακρόαση πάντα στα τρία μέτρα, με τεντωμένα αυτιά και στην καρέκλα. Δηλαδή είναι, για όσους δεν έχουν βάλει το ιντερνετικό ραδιόφωνο στη ζωή τους. :ears:

Πάντα όμως είναι χρήσιμη η οθόνη αφής στην ίδια τη συσκευή και λειτουργεί επικουρικά με τις οθόνες αφής των κινητών/ταμπλετών ως τηλεχειριστήρια.

Δεν έχω τέτοιες εμπειρίες, οπότε αρκούμε στο "ότι βολεύει τον καθένα".
Καταλαβαίνεις Γιάννη, ότι κάποιος σαν και μένα που δεν ακούει σχεδόν καθόλου ράδιο, ή μουσική όταν τρώει-καθαρίζει και δεν κάνει djing κτλ, μπορεί να αρκεστεί και στο χειρισμό ενός oppo απο το κινητό, όταν καθήσει είτε να ακούσει τις μουσικούλες του, είτε να δει τις ταινιούλες του. Και θα αποφύγει και το έξοδο, που στις πλείστες των περιπτώσεων δεν μας περισσεύουν.

Μπορώ όμως να καταλάβω τη χρησιμότητα και προτίμηση για κάποιον που τα κάνει όλα αυτά ή κάποια απο αυτά.

Εννοείται ότι αν περιορίσει κανείς τη μουσική στη ζωή του μόνο στις σοβαρές ακροάσεις, ένα cd-player με τα αντίστοιχα δισκάκια τού φτάνει και του περισσεύει, οπότε ένα 105 κερδίζει κατά κράτος ως all-in-one συσκευή.
Αντίστοιχα και για τις ταινίες, όποιος περιορίζεται στα bd από το βίντεο κλαμπ, επίσης δεν χρειάζεται να αγχωθεί για NAS, δίκτυα κτλ.

Αφού όμως συγκρίνουμε γενικά τις δύο λύσεις, οφείλουμε να τις συγκρίνουμε σφαιρικά, σε όλες τις ευκολίες που μας προσφέρουν.

Εννοείται ότι αν περιορίσει κανείς τη μουσική στη ζωή του μόνο στις σοβαρές ακροάσεις, ένα cd-player με τα αντίστοιχα δισκάκια τού φτάνει και του περισσεύει, οπότε ένα 105 κερδίζει κατά κράτος ως all-in-one συσκευή.
Αντίστοιχα και για τις ταινίες, όποιος περιορίζεται στα bd από το βίντεο κλαμπ, επίσης δεν χρειάζεται να αγχωθεί για NAS, δίκτυα κτλ.

Αφού όμως συγκρίνουμε γενικά τις δύο λύσεις, οφείλουμε να τις συγκρίνουμε σφαιρικά, σε όλες τις ευκολίες που μας προσφέρουν.
Νομιζω ακριβως εδω ειναι και το ολο point της μεχρι τωρα συζητησης. Οτι το oppo ειναι για αυτον που δεν εχει καλομαθει στις ευκολιες που παρεχει δικτυο, nas, internet radio, και αρκείται στα bd/dvd του video club. πχ σε μενα ακουει η φιλη μου ιντερνετ radio/μουσικη απο το zeppelin air στο σαλονι και το χειριζεται απο το ipad, ενω εγω ακουω μουσικη μεσω touch στον avr που εχω στο home cinema, το ιδιο γινεται και για ταινιες πχ παιζει ταινια στο home cinema, ξενη σειρα στην τηλεοραση του σαλονιου και ιντερνετ radio (sqb radio) στην κουζινα ή κρεβατοκάμαρα μιας και ειναι φορητο με μπαταρια.

και ολα αυτα χαρη στο δικτυο και το nas. ο χειρισμος ολων των συσκευων γινεται πολυ ευχαριστος με iphone/ipad, ενω το popcorn δημιουργει και media jukebox αυτοματα χωρις να κανεις χρηση υπολογιστη ενω το touch πολυ καλο συμμαζεμα με tags, εξωφυλλα.. Ακομα μεγαλυτερη ευχρηστια θα εχει σε μια οικογενεια με παιδια, τα οποια θα θελουν να δουν παιδικα στο δωματιο, το έτερο ημισυ να ακουσει λιγο ιντερνετ radio ή μουσικη και εμεις καμια ταινια στον προβολεα, ενω η γιαγια θα βλεπει τις φωτογραφιες των διακοπων στο ipad..ή στην τηλεόραση μεσω airplay.. (οι οποιες ειναι αποθηκευμενες στο nas) και o παππους πανω στην ταράτσα φτιαχνει την κεραία....μια οικογενεια βγαλμενη απο το Σπιτι στο Λιβαδι.. :)

κακα τα ψεμματα, δικτυο και nas/server σε ενα συγχρονο σπιτι με οικογενεια και παιδια, ειναι εύχρηστο και επιτακτικό... οποτε οποια συσκευη δεν υποστηρίζει δικτύωση, αυτοματως χανει σε ευχρηστια και προσωπικα ειναι deal breaker. οπως βεβαια και τα οποιοδήποτε κλειδωματα τυπου cinavia κτλ..

Last edited:

Δυστυχώς Γιάννη οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις μας αναγκάζουν να περνάμε ολοένα και λιγότερο χρόνο με τα χόμπυ μας.
τεσπα...

Αυτά που θα ήθελα να παρατηρήσω πάντως, όσον αφορά τα σχόλιά σου είναι τα εξής:
1) Δεν είναι απαραίτητο να περιορίσεις την ενασχόλησή σου με τη μουσική, στις σοβαρές (κριτικές) ακροάσεις, αν δεν ακούς ράδιο.
Πολύ περισσότερο, δεν σου φτάνει ένα CD player για να παίξεις όσα σε ενδιαφέρουν (ειδικά αν αυτά είναι πολλά και δεν έχεις χώρο να τα αποθηκεύσεις ή αρκετά χρήματα να τα αγοράσεις)
Τουλάχιστον στη περίπτωσή μου (και άλλων γνωστών μου) αυτό δεν ισχύει. Ακούω ακόμα και μουσική χαλί, τόσο κατά τη διάρκεια των εντός σπιτιού οικογενειακών υποχρεώσεων, όσο και με φίλους.

2) Είναι ανακριβές ότι "για τις ταινίες, όποιος περιορίζεται στα bd από το βίντεο κλαμπ, επίσης δεν χρειάζεται να αγχωθεί για NAS, δίκτυα κτλ" εφόσον εννοείς ότι όσοι χρησιμοποιούν άυλα media χρειάζονται nas και ότι άλλο συνεπάγεται για τις συσκευές τους αυτό.
Επαναλαμβάνω ότι, αυτήν την εποχή, παίζω άυλα 80% και δεν έχω δίκτυο, ανετότατα... χωρίς κανένα άγχος αν μου περάσει το 45άρι 3D iso μέσω του οικιακού δικτύου.

Γιάννη και Σπύρο:
Δύο docking stations και εσωτερικοί σκληροί μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά (θες λίγο πιο αργά? πιο low tech? OK... αλλά στον αντίποδα: έχω εξοικονόμηση χρημάτων (50Ε τα docking - έναντι 200Ε ένα nas), παίρνουν άπειρους δίσκους - έναντι περιορισμένου των nas, πιθανόν οικονομία στο ρεύμα εφόσον δεν δουλεύει nas 7/24, εξοικονόμηση χώρου - πολύ πιο ογκώδη τα nas, απουσία αντιαισθητικών καλωδίων ή εξωτερικών καναλιών ή τρυπών που είναι εμφανή στο σπίτι, αποφυγή των όποιων τεχνικών προβλημάτων των nas και φυσικά πολύ μεγαλύτερη γκάμα επιλογής σε πηγές (ακόμα και αν δεν διαθέτουν δικτυακές δυνατότητες nfs/smb κτλ)

Η διαδικασία είναι η προφανής:
-> Από το κατεβαστήρι απευθείας εγγραφή στο docking με το δίσκο (ή αν πρόκειται για χρονοβόρο κατέβασμα, μετέπειτα αντιγραφή στο δίσκο)
-> κράτηση του δίσκου σε πλαστική θήκη (σε συρτάρι, σε ντουλάπα κτλ)
-> χρήση του δίσκου ανά πάσα στιγμή στο δεύτερο docking station, το οποίο δεν είναι καν ορατό στο ρακ.
-> just push play
-> τέλος!

Προφανώς η λύση που επέλεξα βέβαια δεν είναι συμβατή σε όλους, προφανώς δεν είναι και high tech (...μεταξύ μας και δυό αυγά Τουρκίας!)
Eίναι όμως απολύτως οικονομική και πρακτική, χωρίς να θυσιάζεις τίποτα στην ποιότητα αναπαραγωγής και το κυριότερο? ΔΕΝ σε περιορίζει στην αναπαραγωγή μόνο υλικών μέσων.

:ernaehrung004:

Δυστυχώς Γιάννη οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις μας αναγκάζουν να περνάμε ολοένα και λιγότερο χρόνο με τα χόμπυ μας.
τεσπα...

Αυτά που θα ήθελα να παρατηρήσω πάντως, όσον αφορά τα σχόλιά σου είναι τα εξής:
1) Δεν είναι απαραίτητο να περιορίσεις την ενασχόλησή σου με τη μουσική, στις σοβαρές (κριτικές) ακροάσεις, αν δεν ακούς ράδιο.
Πολύ περισσότερο, δεν σου φτάνει ένα CD player για να παίξεις όσα σε ενδιαφέρουν (ειδικά αν αυτά είναι πολλά και δεν έχεις χώρο να τα αποθηκεύσεις ή αρκετά χρήματα να τα αγοράσεις)
Τουλάχιστον στη περίπτωσή μου (και άλλων γνωστών μου) αυτό δεν ισχύει. Ακούω ακόμα και μουσική χαλί, τόσο κατά τη διάρκεια των εντός σπιτιού οικογενειακών υποχρεώσεων, όσο και με φίλους.

2) Είναι ανακριβές ότι "για τις ταινίες, όποιος περιορίζεται στα bd από το βίντεο κλαμπ, επίσης δεν χρειάζεται να αγχωθεί για NAS, δίκτυα κτλ" εφόσον εννοείς ότι όσοι χρησιμοποιούν άυλα media χρειάζονται nas και ότι άλλο συνεπάγεται για τις συσκευές τους αυτό.
Επαναλαμβάνω ότι, αυτήν την εποχή, παίζω άυλα 80% και δεν έχω δίκτυο, ανετότατα... χωρίς κανένα άγχος αν μου περάσει το 45άρι 3D iso μέσω του οικιακού δικτύου.

Γιάννη και Σπύρο:
Δύο docking stations και εσωτερικοί σκληροί μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά (θες λίγο πιο αργά? πιο low tech? OK... αλλά στον αντίποδα: έχω εξοικονόμηση χρημάτων (50Ε τα docking - έναντι 200Ε ένα nas), παίρνουν άπειρους δίσκους - έναντι περιορισμένου των nas, πιθανόν οικονομία στο ρεύμα εφόσον δεν δουλεύει nas 7/24, εξοικονόμηση χώρου - πολύ πιο ογκώδη τα nas, απουσία αντιαισθητικών καλωδίων ή εξωτερικών καναλιών ή τρυπών που είναι εμφανή στο σπίτι, αποφυγή των όποιων τεχνικών προβλημάτων των nas και φυσικά πολύ μεγαλύτερη γκάμα επιλογής σε πηγές (ακόμα και αν δεν διαθέτουν δικτυακές δυνατότητες nfs/smb κτλ)

Η διαδικασία είναι η προφανής:
-> Από το κατεβαστήρι απευθείας εγγραφή στο docking με το δίσκο (ή αν πρόκειται για χρονοβόρο κατέβασμα, μετέπειτα αντιγραφή στο δίσκο)
-> κράτηση του δίσκου σε πλαστική θήκη (σε συρτάρι, σε ντουλάπα κτλ)
-> χρήση του δίσκου ανά πάσα στιγμή στο δεύτερο docking station, το οποίο δεν είναι καν ορατό στο ρακ.
-> just push play
-> τέλος!

Προφανώς η λύση που επέλεξα βέβαια δεν είναι συμβατή σε όλους, προφανώς δεν είναι και high tech (...μεταξύ μας και δυό αυγά Τουρκίας!)
Eίναι όμως απολύτως οικονομική και πρακτική, χωρίς να θυσιάζεις τίποτα στην ποιότητα αναπαραγωγής και το κυριότερο? ΔΕΝ σε περιορίζει στην αναπαραγωγή μόνο υλικών μέσων.

Δεν χρειάζεται να δικαιολογεις τις επιλογές σου. Αφου σου αρκει αυτός ο τρόπος ούτε κανα κέρδος εχω για να σε πείσω για την αναγκαιότητα και ευκολία που παρέχει το δίκτυο και nas/server (το οποίο μπορει να γίνει και με το ήδη υπάρχον pc σου..) ούτε και θέλω.

Αλλα τα περισσοτερα απο τα παραπάνω που γράφεις δεν ισχύουν. Γιατι ένα nas καεί 15-70w ενω ένα κοινο pc 180+w Ασε που αν χτυπήσει κάποιος δίσκος κλαις τα δεδομένα σου... Και άντε να είναι ταινίες..ξαναβρισκονται..αλλα τα προσωπικά αρχεια (φωτογραφίες κτλ) και τα mp3/flac είναι ανεκτίμητα..
Με το Νας απλα αλλάζεις τον χτυπημενο δισκο με έναν ίδιας χωρητικότητας και είσαι έτοιμος..
Και κανένας δεν είπε ότι περιοριζόμαστε μόνο σε αυλα μέσα.. Και το dune max k to prime 3 που έχω έχει bluray disc το οποίο το έχω χρησιμοποιήσει 3 φορές στα 2 χρόνια που το έχω, και αυτο για δοκιμή..

Με 200 /250 μπορείς να φτιάξεις file server που παίρνει μέχρι 10 δίσκους αλλα και στο Νας κόστους 150 μπορείς να συνδέσεις το docking station σου και να μοιράζεται όλους τους δίσκους που έχεις στο συρτάρι σου.
Τέλος πάντων να μην το κούραζούμε γιατι βγήκαμε και off topic.

Last edited:
Τέλος πάντων να μην το κούραζούμε γιατι βγήκαμε και off topic. O καθένας με τον τροπο του, αφου κάνεις την δουλεια σου και έτσι, και εισαι ευχαριστημένος τι το ψάχνεις;

Την λύση που έχεις τώρα με τα docking station την είχα δοκιμασει πριν 3 χρόνια, αλλα όπως βλέπεις δεν την χρησιμοποιω τώρα.

Σπύρο μου το "τα περισσότερα δεν ισχύουν" χρειάζεται απόδειξη.
Γίνονται κάποιες απλουστεύσεις και παραδοχές τύπου μου χρειάζεται internet radio αλλά όχι BRDs, αποθηκεύω τα δεδομένα μου σε nas, καίει περισσότερο το pc κτλ, πράγματα που δεν είναι απαραίτητο να τα εφαρμόζουν όλοι και απο την άλλη δεν γίνεται κουβέντα για τα βασικά και δεδομένα που ανέφερα και αφορούν τα οικονομικά μεγέθη, τη φασαρία του στησίματος (αυτή τη στιγμή μίλαγα με φίλο και έχει χτικιάσει για να δει το νέο router του δίκτυο), τoυς περιορισμούς σε επιλογές (εφόσον δεν ανταποκρίνονται σε δικτυακή αναπαραγωγή)

Τεσπα... πάσο. Δεν είναι άλλωστε αυτό το θέμα μας. Όπως ξαναείπα, ο καθένας κινείται με τις ανάγκες του.
Βάλε εσύ 10 δίσκους μέσα σε δύο nas ή στο pc και ας τους βάλω εγώ σε πλαστικές θήκες.
Για να δικαιολογήσω τις επιλογές μου δεν παίζει, γιατί αν δεν τις πίστευα/δοκίμαζα/βόλευαν (εμένα) δεν θα τις επέλεγα/διατηρούσα (εγώ).
To αυτό και για όσους εφαρμόζουν άλλες λύσεις, καλύτερες για τις ανάγκες τους.

Από αυτό το σημείο μέχρι το σημείο χωρίς δίκτυα/καλώδια/nas/συμβατές συσκευές και λοιπά παραφερνάλια δεν κάνεις χρήση άυλων, αλλά μόνο υλικών μέσων, αποδεικνύεται στη πράξη και πέραν κάθε αμφιβολίας, ότι είναι λάθος έκφραση. Η απόδειξη στο spoiler διαπιστωμένη και απο τρίτους, αξιόπιστους συμφορουμήτες.

Τhats all by me.

Συγκρίνεις αν όμοια πράγματα. Docking station με Νας. Ο μόνος λόγος που αναφέρουμε το Νας είναι για τις ευκολίες που παρέχει. Μπορείς κάλλιστα να κανείς share το ήδη υπάρχον pc χωρίς μάλιστα να ξόδεψεις τα 50 για τα docking station.

Αν υπολογίσουμε το κόστος ενός oppo 103/105 και αντι για αυτο επιλέξoυμε mp, touch, κτλ αγορασεις ανετα ένα Νας, πληρώνεις και τον τεχνικό για το δικτιο/στήσιμο του Νας, αν δεν θέλεις να κουράζεσαι, ίσως περισσεύουν και για ένα nexus 7. That's all. Φιλικά πάντα.

Το ξανά γράφω και κλεινω εδω τα off topic, αφου σε βολεύει αυτός ο τρόπος δεν χρειάζεται να τον αλλάξεις, ούτε να γράφουμε γιαυτο. Καλο βράδυ σε όλους!

Last edited:
Συγκρίνεις αν όμοια πράγματα. Docking station με Νας. Ο μόνος λόγος που αναφέρουμε το Νας είναι για τις ευκολίες που παρέχει. Μπορείς κάλλιστα να κανείς share το ήδη υπάρχον pc χωρίς μάλιστα να ξόδεψεις τα 50 για τα docking station.

Αν υπολογίσουμε το κόστος ενός oppo 103/105 και αντι για αυτο επιλέξoυμε mp, touch, κτλ αγορασεις ανετα ένα Νας, πληρώνεις και τον τεχνικό για το δικτιο/στήσιμο του Νας, αν δεν θέλεις να κουράζεσαι, ίσως περισσεύουν και για ένα nexus 7. That's all.

Δηλαδή όλα αυτά τα κάνω σήμερα πιο οικονομικά και με πολλά άλλα plus και θα μου πρότεινες να τα αλλάξω με mp (αγνώστου ονόματος) και touch και nas για να τα κάνω τα ίδια με χειρότερη ποιότητα και δυνατότητες αναπαραγωγής?

Σηκώνω τα χέρια ψηλά!:ernaehrung004:

Τσάμπα γράφω για δυνατότητες, ευκολίες, ποιότητα αναπαραγωγής σε σχέση με αυτά που αναφέρεις.

Μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις ;)

Δεν υπάρχει θέμα "VS" για μένα, μένοντας στο topic. Δεν είναι ή το ένα ή το άλλο, αλλιώς τίποτα. Κάνοντας σωστές επιλογές μπορείς να καλύψεις με οικονομικό τρόπο όλες τις ανάγκες σου πλέον.

Γράφτηκαν πολλά για τις ευκολίες του δικτύου. Και υπάρχουν λύσεις να στηθεί δίκτυο εύκολα και ανέξοδα. Από την άλλη, αυτός που έχει δίκτυο δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν χρησιμοποιεί και dock station με σκληρούς. Η διαφορά είναι ότι όποιος δεν έχει ζήσει την εμπειρία του δικτύου, νομίζει ότι δεν το χρειάζεται, όπως και με καθετί άλλο που βάζουμε στη ζωή μας. Το "κάνω τη δουλειά μου κι έτσι" απέχει πολύ από το "απολαμβάνω όλες τις δυνατότητες που μου παρέχει η τεχνολογία".

Το επιχείρημα "όσο πιο φτηνά γίνεται" επικαλούμενοι την κρίση ή το "ακούω μουσική/βλέπω ταινίες περιστασιακά πλέον λόγω φόρτου εργασίας" επίσης είναι δευτερεύον σε ένα φόρουμ τεχνολογίας audio-video, όπου υποτίθεται καταγράφονται οι τεχνολογικές δυνατότητες στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Κάποιος που παίρνει π.χ. ένα Oppo 105, στα 1400 ευρώ, είναι κρίμα να στερηθεί την ευκολία χρήσης ενός Touch των 200 ευρώ και να λειτουργεί ακέφαλα (χωρίς οθόνη αφής). Το ίδιο ισχύει και με την ευκολία του να βαζο-βγάζει εντός του player έναν σκληρό δίσκο ή την ευκολία του δικτύου, χαρακτηριστικά που θα είχε ένα Dune. Να γραφτεί ότι τη γλυτώνει από αγορά dac να το δεχτώ, αλλά όχι ότι μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη του που σχετίζεται με audio-video.

Τα all-in-one players πάντα ήταν και θα είναι λύσεις συμβιβασμού έναντι της λίγο πιο ακριβής και περίπλοκης λύσης των μεμονωμένων συσκευών.

Τούτων λεχθέντων, ένα Oppo 105 όλοι θα θέλαμε να το έχουμε στο ρακ μας, ανεξαρτήτως λοιπού εξοπλισμού.

Δηλαδή όλα αυτά τα κάνω σήμερα πιο οικονομικά και με πολλά άλλα plus και θα μου πρότεινες να τα αλλάξω με mp (αγνώστου ονόματος) και touch και nas για να τα κάνω τα ίδια με χειρότερη ποιότητα και δυνατότητες αναπαραγωγής?

Σηκώνω τα χέρια ψηλά!:ernaehrung004:

Τσάμπα γράφω για δυνατότητες, ευκολίες, ποιότητα αναπαραγωγής σε σχέση με αυτά που αναφέρεις.

Μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις ;)

Λάθος μου που έγραψα "αγορασεις" αντι για "επιλεξουμε" δεν ήθελα να απευθύνεται προσωπικά σε σένα, αλλα γενικα. Γράφω απο κινητο έν κίνηση και δεν διάβασα ξανά τα γραφόμενα μου.

Το πόστ του φίλου tzo πιο πάνω έιναι επαρκεστατα αναλυτικό και σωστα τοποθετημενο.

Open again , αλλα παιδες απο εδω και μπρος ....

aup1gb0b.jpg

To Squeezebox Touch υπάρχει αυτή τη στιγμή; Έψαξα στο site της Logitech και δεν το βρίσκω. Διέκοψαν τη διάθεσή του, θα βγάλουν κάτι αντίστοιχο;

Έχει διακοπεί η παραγωγή του από την εταιρία, και όσο περνάει ο καιρός θα γίνει και δυσεύρετο. Προς το παρόν το βρίσκεις εύκολα, π.χ. στο ebay.de

Το νέο μοντέλο, ότ(αν) βγει, θα είναι περιορισμένων δυνατοτήτων (κλειστό σύστημα). Περισσότερα στο νήμα του Touch.

Έχει διακοπεί η παραγωγή του από την εταιρία, και όσο περνάει ο καιρός θα γίνει και δυσεύρετο. Προς το παρόν το βρίσκεις εύκολα, π.χ. στο ebay.de

Το νέο μοντέλο, ότ(αν) βγει, θα είναι περιορισμένων δυνατοτήτων (κλειστό σύστημα). Περισσότερα στο νήμα του Touch.

Κρίμα για το Squeezebox...
Το κακό με το Oppo (95) είναι οτι δεν διαθέτει ψηφιακή είσοδο ώστε να μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί το καλό dac του.
Στο 105 τουλάχιστον έβαλαν asynchronous dac οπότε αυτό πλέον είναι εφικτό.