Oppo vs media player

Αυτά που πάντα θα με "ενοχλούν" είναι η ιδιαίτερη αναφορά στα (αμφίβολα) πλεονεκτήματα του αντιπάλου και η παράληψη των μειονεκτημάτων του.

Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα να τα συζητάγαμε από κοντά, ακόμα και να δοκιμάζαμε, αλλά προς το παρόν ας μείνουμε στην όντως καταγεγραμμένη διαφωνία μας.

:ernaehrung004:

To chat τελειώνει εδώ παρακαλώ.
Οτι αλλο θέλετε με pm μεταξύ σας.
Πολυ πιθανο να σβηστουν αρκετα ποστ απο αυτά.

Δεν νομίζω να πειράζει μια συζήτηση για τα δύο διλήμματα που έθεσα. Ίσα-ίσα, που αφορούν πολύ κόσμο.

1) Oppo 105 (1400 ευρώ)
vs
2) Dune Max + Squeezebox Touch + Audiolab M-Dac (1300 ευρώ)

και το δεύτερο δίλημμα:

3) Oppo 103
vs
4) Pioneer 55 + Dune Duo

Για κατάδειξη των διαφορών των δύο λύσεων προέκυψε το chat και η διαφωνία. Προφανώς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον φίλο Dalanik.

Οπότε ας μείνουμε στα δύο διλήμματα που έθεσα με συγκεκριμένες συσκευές και να ακούσουμε απόψεις από διάφορα μέλη.

Τελικα στο vs oppo η media player δεν υπαρχει νικητης και φυσικο ειναι γιατι σε αυτα ο καθενας κρινει βαση των ευκολιων που του προσφερει το καθε μηχανημα και φυσικα την οικομονικη του ανεση.

Πχ ενας που θελει καλο up-scaling θα παρει oppo αλλα ενας που θελει καλο δικτυο θα παρει Dune

Δυστυχως δεν υπαρχει κατι που να τα κανει ολα και σωστα στην πραξη οχι στα χαρτια.

Το ερωτημα το δικο μου ειναι το καθε ακριβο μηχανημα αξιζει τα λεφτα του η ειναι υπερτιμημενο;

Δυστυχως δεν υπαρχει κατι που να τα κανει ολα και σωστα στην πραξη οχι στα χαρτια.

brexeikeftedes.gif

htpc.jpg

Mόλις γύρισα απο τον Νικόλα (online) όπου πέραν της ωραίας tv του, κάναμε μερικά τεστάκια με το oppo vs netgear και xtreamer (δεν θυμάμαι μοντέλο, ήταν αυτό με το 1186 και hdmi 1.4)

Aφού προσπαθήσαμε να φέρουμε σε μια σειρά τις (πολλές και καλές) ρυθμίσεις της τηλεόρασης με πατερνάκια (μια χαρά τα πήγαμε) θέσαμε τις ίδιες ρυθμίσεις σε δύο εισόδους hdmi όπου συνδέσαμε τους "αντιπάλους"

1) To netgear απέτυχε να αναγνωρίσει flag στο γνωστό πατερνάκι τόσο του avsforums όσο και της munsil (Clipping). Και στις δύο περιπτώσεις το γνωστό πράσινο τετράγωνο δεν...
Mε λίγα λόγια σε ματρόσκα με hd περιεχόμενο που δεν είναι flagged (συνήθως δεν έχουν flag) παίζει χρώματα με ΒΤ601, αντί ΒΤ709 (αυτό λέγεται και κουκουρούκου χρώματα)
Δεν προχωρήσαμε σε άλλες δοκιμές αφού απέτυχε στο πρώτο και πιο σημαντικό τεστ. Κατα τα άλλα σε κλιπάκια δεν παρατηρήσαμε προβλήματα στη κίνηση και γενικά δεν έπασχε ούτε απο οξύτητα ούτε απο υπερκορεσμό ή θολούρα (που έχω παρατηρήσει σε άλλα media players (δεν λέω ονόματα πριν δοκιμάσω σε σύγκριση με το πρότυπο...)

2) Στη συνέχεια συνδέσαμε σε προρυθμισμένη hdmi το xtreamer. Πέρασε επιτυχώς την αναγνώριση flag, αλλά στο γνωστό πατερνάκι Sharpness & Overscan δεν μας τα είπε καλά...
Θόλωμα στις μικρέσ κουκίδες και στάθηκε αδύνατο να δούμε την εξωτερική λευκή γραμμή. Μάλιστα η εικόνα του είναι εμφανώς λάθος κεντραρισμένη (μετακινημένη προς τα δεξιά)
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η οξύτητα του oppo είναι ανώτερη και με το xtreamer είτε θα χάνεις πληροφορία είτε θα βλέπεις underscan.

Και τα δύο player ήταν πολύ καλά σε κανονική θέαση. Προσωπικά δεν θα είχα παράπονο αλλά φυσικά δεν είναι σωστά και απολύτως σύμφωνα με το πρότυπο.

Με χαρά θα συνέχιζα τα test με άλλα media players. Προς το παρόν με φίλους έχουμε δοκιμάσει το WD gen3 το οποίο πέρασε με επιτυχία τα λιγοστά τεστ που διαθέτω και το med8er 400 (το παλιό) το οποίο υστέρησε στο overscan (προφανώς υπάρχει θέμα στα realtech) και κλιπάρει ελαφρώς τα χρώματα (κυρίως το κόκκινο αν θυμάμαι καλά) και έχει φυσικά το θέμα με το 23,976 Ηz (το βλέπουμε στα 42 και όχι στα 24 sec, όπως έγραψα λανθασμένα σε προηγούμενο ποστ)

Φυσικά και αυτά παίζουν καλά σε οικιακά συστήματα.

Με χαρά θα διάβαζα τεστάκια και από άλλα μέλη με ή χωρίς τη συμμετοχή μου. Το σπίτι μου και ο εξοπλισμός μου (55VΤ30+οppo93) διαθέσιμα για όποιον το επιθυμεί.

(Λευτέρη αν μπορεί να γίνει κάτι με το dune που διαθέτεις θα σου ήμουν υπόχρεος μιας και το σκέφτομαι σοβαρά για κάποιο mp κατά τα Χριστούγεννα με το νέο τσιπάκι sigma)

Last edited:
Re: Απάντηση: Oppo vs media player

Αλέξανδρε, πέραν του ότι το oppo93/95 στη πραγματικότητα τα κάνουν όλα (με την προϋπόθεση αναπαραγωγής από εξωτερικό δίσκο και ανοχή στους μη παραμετροποιήσιμους υποτίτλους), μέτρα μου πόσοι απο τα 40.000+ μέλη του ΑVClub μπορούν να στήσουν και να συντηρήσουν ένα εντελώς αθόρυβο HTPC που θα παίζει στο επίπεδο των 9x τον ήχο και φυσικά με πόσα χρήματα.

Αλέξανδρε προσκαλώ και σένα φυσικά για ένα συγκριτικό με το htpc σου και τα συμπεράσματα να τα γράψουμε μαζί.
Παλιότερα ξεκίνσε μια πρωτοβουλία για σύγκριση htpc με media player, αλλά δεν προχώρησε, εξ όσων γνωρίζω)

(τα παραπάνω δεν είναι φυσικά απαξιωτικά προς τα htpc, που ομολογουμένως στα χέρια ενός έμπειρου και γνώστη μπορεί να κάνει παπάδες!)

Δεν ξερω αν μπορεις να ερθεις απο δω Περιστερι αν και δεν πιστευω να βγαλεις σωστα συμπερασματα γιατι δεν εχω και καμια σοβαρη τηλεοραση την Panasonic 50GT30 εχω οποτε μην περιμενεις και πολλα. Η εκτος και αν μενεις κοντα και εχεις καλυτερη τηλεοραση για να κανεις τα τεστ σου.

Μονο που αυτα που θα δεις στο σαλονι μου δεν ειναι καινουριες ηχοκολωνες αλλα μπουρια για ξυλοσομπα. :HTEHETH63:

Και το ασχημο ειναι οτι δεν εχω AV ακομα δεν πηρα μετα την πωληση το 1910

Λεφτέρη η τηλεόρασή σου είναι άριστη. Μέσα στις 5 καλύτερες όλων των εποχών, και το εννοώ!

ΑVR δεν μας χρειάζεται για τη δοκιμή Η σύνδεση θα γίνει σε δύο hdmi ομοίως προρυθμισμένες.
Στη μία το oppo και στην άλλη το dune.

Με έχει προβληματίσει που ως κάτοχος είσαι περισσότερο ευχαριστημένος απο το oppo σε σχέση με το dune.
Kανονικά θα επρεπε να βλέπεις ακριβώς το ίδιο!

Φυσικά καλοδεχούμενος και σπίτι μου κάποια ΣΚ.

(όλα αυτά μετά 10 μέρες γιατί φεύγω για Βραζιλία (επαγγελματικό) αυτή τη βδομάδα.)

Το oppo ηταν καλυτερο στο upscaling σε dvd η και ακομα σε αρχεια mkv αλλα οχι σε δισκακι blu-ray ουτε καν σε mkv που ειναι remux απο δισκακι blu-ray

Λεω ηταν γιατι σημερα ηρθε ο αδερφος του κατοχου και μου εφερε τα λεφτα που μου χρωστουσε. Τωρα αν ειχε διαφορα στο gamma κλπ δεν εχω και το καταλληλο ματι για να το δω.

Επειδη δεν εχω πλεον το oppo οταν γυρισεις στειλε μου ενα pm να κανονισουμε η να ερθω η να ερθεις γιατι κανω και babysitting και δεν εχω και τοσο ελευθερο ωραριο.

Αν και απο την στιγμη που εισαι υπο σκεψη να παρεις Dune με τα νεα τσιπακια πιστευω πως θα ειναι λαθος να παρεις γευση απο το παλιο πλεον MAX

Τα λέμε με pm τότε Λεφτέρη, όταν επιστρέψω.
Ούτε το δικό μου μάτι κόβει, μη σκάς. Ότι γίνεται πρέπει να γίνει σε σύγκριση με το πρότυπο.
Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια ακριβώς απόχρωση ενός χρώματος φαίνεται σε μια ταινία ή που οφείλεται η λιγότερη πληροφορία στα σκοτεινά, ο κόκκος κτλ

Θα τα πούμε. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση! :2thumb22sup: :worshippy:

Last edited:
@Dalanik

Πέραν από την πλάκα, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ...

Δεν νομίζω κάποιος που να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με αυτό το χόμπι,
να μην ήθελε ένα oppo σε direct source με ένα lumagen και όλα τα δισκάκια original (για την εικόνα)
και ένα PC με Jriver συνδεδεμένο με ένα Mytek και όλο το υλικό σε DSD και HD Flac μαζί με ένα ipad για remote (για τον ήχο).

Απο εκεί και μετά ο καθένας κάνει μόντες ανάλογα το setup του, την τσέπη του και ότι τον βολεύει.
Άντε να πω στον πατέρα μου ή στην μάνα μου να φτιάξουν δίκτυο και να παίζουν τις ταινίες από server
ή να πω σε κάνα πιτσιρικά κομπιουτερά να αποθηκεύει τις ταινίες του σε BD.iso.
Πρόσφατα μου ζήτησε φίλος να του δώσω το Breaking Bad... ξέρεις τι μου απάντησε;
- Καλά ρε μ***α! Σε Μι-κάπα-βι το έχεις???????? Toν γ***ς τον σκληρό.
Σε άλλον φίλο του έφτιαξα το pc να ανοίγει να κλείνει από Ipad, του πέρασα XBMC commander
για full remote και το επόμενο ΣΚ μου έβαλε BSplayer «γιατί κατεβάζει υπότιτλους». (btw και το xbmc το κάνει)

Όλες οι λύσεις έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους...

Εγώ αυτό που έχω να πω στο θέμα της εικόνας είναι οτι υπάρχει σωστή και λάθος εικόνα.
Σε ένα "stadar setup" με την έξοδο YCbCr 4:2:2 είτε μιλάμε για Oppo, είτε LG, είτε για PS3 το αποτέλεσμα θα είναι και πρέπει να είναι το ίδιο.
Υπάρχει επιστημονική μέθοδος και πειράματα που το έχουν αποδείξει.

Από εκεί και μετά ο όρος «καλύτερη» εικόνα χρησιμοποιείται αρκετά συχνά κατά το upscaling / deinterlacing χωρίς να το εξηγεί κανείς.
(Ειδικά όταν μιλάμε για SD)

... Από την στιγμή που μιλάμε για Upscaling δηλαδή προσθήκη *extra* ψεύτικης πληροφορίας
πάντα θα παίζει ρόλο ο υποκειμενικός παράγοντας.
Άλλος θα προτιμάει τα panasonic, άλλος τα oppo, άλλος το Qdeo του ενισχυτή του,
άλλος θα τα ξεσκίζει με «κουδουνίστες» στον υπολογιστή του.
Ακριβώς τα ίδια διλήμματα που υπήρχαν παλαιότερα στην κατηγορία των προβολέων περί «μαλακής» εικόνας
ή με το sharpening στους Lumagen.
Εγώ προσωπικά όχι σε video, σε φωτογραφία στο facebook να δω ΕΕ ή HDR τρελαίνομαι δεν μπορώ...
Σε άλλους αρέσουν οι ξεσκισμένες στο "grading" φωτογραφίες στο instagram...
είναι τελείως υποκειμενικά αυτά τα πράγματα.

Για τον ήχο δεν θα πω κάτι.. Σέβομαι απλά ότι κάποιος παλαιότερος και πιο έμπειρος χρήστης
μπορεί να αναγνωρίσει και να εκτιμήσει την ηχητική υπογραφή ενός μηχανήματος.
Πάντως στον πολυκάναλο ήχο πιστεύω ότι η αλλαγή θέσης πχ του subwoofer μπορεί να αλλάξει το FR
του δωματίου πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε αλλαγή στα DAC.

Last edited:
Ακριβως για αυτο εγω κρατησα το max που αν το πουλουσα με το ζορι θα επερνα 250 ευρω ενω πηρα 400 απο το oppo που ηταν κατι σαν ενεχυρο και απο την αλλη ουτε δισκακια dvd βλεπω για να εχω καλυτερη εικονα ουτε μουσικη ακουω για να εχω καλυτερο ηχο (εδω δεν εχω ενισχυτη ακομα)

Οτι ταινιες BR ειχα* τις περασα μεσα στον σκληρο του Dune σε mkv remux για να μην υπαρχει συμπιεση και απωλεια ποιοτητας και φυσικα για μεγαλυτερη ευκολια δικια μου γιατι μου την δινει μια ωρα διαφημησεις και απαγορευεται το ενα απαγορευεται το αλλο που εχουν τα δισκακια.

* Εχουν παει δανεικες και αγυριστες σε φιλους κλπ.

Mόλις γύρισα απο τον Νικόλα (online) όπου πέραν της ωραίας tv του, κάναμε μερικά τεστάκια με το oppo vs netgear και xtreamer (δεν θυμάμαι μοντέλο, ήταν αυτό με το 1186 και hdmi 1.4)

Aφού προσπαθήσαμε να φέρουμε σε μια σειρά τις (πολλές και καλές) ρυθμίσεις της τηλεόρασης με πατερνάκια (μια χαρά τα πήγαμε) θέσαμε τις ίδιες ρυθμίσεις σε δύο εισόδους hdmi όπου συνδέσαμε τους "αντιπάλους"

1) To netgear απέτυχε να αναγνωρίσει flag στο γνωστό πατερνάκι τόσο του avsforums όσο και της munsil (Clipping). Και στις δύο περιπτώσεις το γνωστό πράσινο τετράγωνο δεν...
Mε λίγα λόγια σε ματρόσκα με hd περιεχόμενο που δεν είναι flagged (συνήθως δεν έχουν flag) παίζει χρώματα με ΒΤ601, αντί ΒΤ709 (αυτό λέγεται και κουκουρούκου χρώματα)
Δεν προχωρήσαμε σε άλλες δοκιμές αφού απέτυχε στο πρώτο και πιο σημαντικό τεστ. Κατα τα άλλα σε κλιπάκια δεν παρατηρήσαμε προβλήματα στη κίνηση και γενικά δεν έπασχε ούτε απο οξύτητα ούτε απο υπερκορεσμό ή θολούρα (που έχω παρατηρήσει σε άλλα media players (δεν λέω ονόματα πριν δοκιμάσω σε σύγκριση με το πρότυπο...)

2) Στη συνέχεια συνδέσαμε σε προρυθμισμένη hdmi το xtreamer. Πέρασε επιτυχώς την αναγνώριση flag, αλλά στο γνωστό πατερνάκι Sharpness & Overscan δεν μας τα είπε καλά...
Θόλωμα στις μικρέσ κουκίδες και στάθηκε αδύνατο να δούμε την εξωτερική λευκή γραμμή. Μάλιστα η εικόνα του είναι εμφανώς λάθος κεντραρισμένη (μετακινημένη προς τα δεξιά)
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η οξύτητα του oppo είναι ανώτερη και με το xtreamer είτε θα χάνεις πληροφορία είτε θα βλέπεις underscan.

Και τα δύο player ήταν πολύ καλά σε κανονική θέαση. Προσωπικά δεν θα είχα παράπονο αλλά φυσικά δεν είναι σωστά και απολύτως σύμφωνα με το πρότυπο.

Με χαρά θα συνέχιζα τα test με άλλα media players. Προς το παρόν με φίλους έχουμε δοκιμάσει το WD gen3 το οποίο πέρασε με επιτυχία τα λιγοστά τεστ που διαθέτω και το med8er 400 (το παλιό) το οποίο υστέρησε στο overscan (προφανώς υπάρχει θέμα στα realtech) και κλιπάρει ελαφρώς τα χρώματα (κυρίως το κόκκινο αν θυμάμαι καλά) και έχει φυσικά το θέμα με το 23,976 Ηz (το βλέπουμε στα 42 και όχι στα 24 sec, όπως έγραψα λανθασμένα σε προηγούμενο ποστ)

Φυσικά και αυτά παίζουν καλά σε οικιακά συστήματα.

Με χαρά θα διάβαζα τεστάκια και από άλλα μέλη με ή χωρίς τη συμμετοχή μου. Το σπίτι μου και ο εξοπλισμός μου (55VΤ30+οppo93) διαθέσιμα για όποιον το επιθυμεί.

(Λευτέρη αν μπορεί να γίνει κάτι με το dune που διαθέτεις θα σου ήμουν υπόχρεος μιας και το σκέφτομαι σοβαρά για κάποιο mp κατά τα Χριστούγεννα με το νέο τσιπάκι sigma)

Νίκο , μην τους τρελλαίνεις με τις λεπτομέρειες αυτές. Δεν υπάρχει περίπτωση στην πράξη να γίνουν κατανοητές οι διαφορές :flipout:
Εάν η TV είναι σωστά ρυθμισμένη και το αρχείο είναι υψηλής ανάλυσης , μόνο το δικό σου , το δικό μου και άλλων "πειραγμένων" με την λεπτομέρεια μάτι θα καταλάβουν την διαφορά...κι αυτό σε σκηνές με ιδιάιτερες απαιτήσεις.
Το Oppo, - παρότι στην αναπαραγωγή ενός blu ray αρχείου δεν παρατηρήσαμε διαφορές στην ποιότητα εικόνας - κάνει λεπτομερέστερη την λεπτομέρεια.
Για να αποφασίσεις λοιπόν να πάρεις Oppo 93 αντί π.χ. Netgear 550 δεν θα το κάνεις για την εικόνα. Definately.
Παραπάνω έχουμε πει γιατί αγοράζεις ένα Oppo. ( Εγώ το 105 μετάς τρελλής χαράς θα το αγόραζα.)

Εγώ εάν ήμουν στην θέση του φίλου που έθεσε του ερωτήματα ( _tzo_ ) έχω σταθερή και εμπεριστατωμένη απάντηση :

Το Oppo 105
κι ένα Netgear NTV550

και δεν στερούμαι τίποτα :D