Mόλις γύρισα απο τον Νικόλα (online) όπου πέραν της ωραίας tv του, κάναμε μερικά τεστάκια με το oppo vs netgear και xtreamer (δεν θυμάμαι μοντέλο, ήταν αυτό με το 1186 και hdmi 1.4)
Aφού προσπαθήσαμε να φέρουμε σε μια σειρά τις (πολλές και καλές) ρυθμίσεις της τηλεόρασης με πατερνάκια (μια χαρά τα πήγαμε) θέσαμε τις ίδιες ρυθμίσεις σε δύο εισόδους hdmi όπου συνδέσαμε τους "αντιπάλους"
1) To netgear απέτυχε να αναγνωρίσει flag στο γνωστό πατερνάκι τόσο του avsforums όσο και της munsil (Clipping). Και στις δύο περιπτώσεις το γνωστό πράσινο τετράγωνο δεν...
Mε λίγα λόγια σε ματρόσκα με hd περιεχόμενο που δεν είναι flagged (συνήθως δεν έχουν flag) παίζει χρώματα με ΒΤ601, αντί ΒΤ709 (αυτό λέγεται και κουκουρούκου χρώματα)
Δεν προχωρήσαμε σε άλλες δοκιμές αφού απέτυχε στο πρώτο και πιο σημαντικό τεστ. Κατα τα άλλα σε κλιπάκια δεν παρατηρήσαμε προβλήματα στη κίνηση και γενικά δεν έπασχε ούτε απο οξύτητα ούτε απο υπερκορεσμό ή θολούρα (που έχω παρατηρήσει σε άλλα media players (δεν λέω ονόματα πριν δοκιμάσω σε σύγκριση με το πρότυπο...)
2) Στη συνέχεια συνδέσαμε σε προρυθμισμένη hdmi το xtreamer. Πέρασε επιτυχώς την αναγνώριση flag, αλλά στο γνωστό πατερνάκι Sharpness & Overscan δεν μας τα είπε καλά...
Θόλωμα στις μικρέσ κουκίδες και στάθηκε αδύνατο να δούμε την εξωτερική λευκή γραμμή. Μάλιστα η εικόνα του είναι εμφανώς λάθος κεντραρισμένη (μετακινημένη προς τα δεξιά)
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η οξύτητα του oppo είναι ανώτερη και με το xtreamer είτε θα χάνεις πληροφορία είτε θα βλέπεις underscan.
Και τα δύο player ήταν πολύ καλά σε κανονική θέαση. Προσωπικά δεν θα είχα παράπονο αλλά φυσικά δεν είναι σωστά και απολύτως σύμφωνα με το πρότυπο.
Με χαρά θα συνέχιζα τα test με άλλα media players. Προς το παρόν με φίλους έχουμε δοκιμάσει το WD gen3 το οποίο πέρασε με επιτυχία τα λιγοστά τεστ που διαθέτω και το med8er 400 (το παλιό) το οποίο υστέρησε στο overscan (προφανώς υπάρχει θέμα στα realtech) και κλιπάρει ελαφρώς τα χρώματα (κυρίως το κόκκινο αν θυμάμαι καλά) και έχει φυσικά το θέμα με το 23,976 Ηz (το βλέπουμε στα 42 και όχι στα 24 sec, όπως έγραψα λανθασμένα σε προηγούμενο ποστ)
Φυσικά και αυτά παίζουν καλά σε οικιακά συστήματα.
Με χαρά θα διάβαζα τεστάκια και από άλλα μέλη με ή χωρίς τη συμμετοχή μου. Το σπίτι μου και ο εξοπλισμός μου (55VΤ30+οppo93) διαθέσιμα για όποιον το επιθυμεί.
(Λευτέρη αν μπορεί να γίνει κάτι με το dune που διαθέτεις θα σου ήμουν υπόχρεος μιας και το σκέφτομαι σοβαρά για κάποιο mp κατά τα Χριστούγεννα με το νέο τσιπάκι sigma)