Opticum 9500 HD PVR 2CI2CXE Plus

σε ολα τα 4/3-που ειναι και τα περισσοτερα- και σε ολα τα 16/9.
επιλογη μενου δεκτη 16/9:
τα 16/9 εμφανιζονται σωστα.τα 4/3 παιζουν μονο στο κεντρο της τιβι.
οποιο aspect και να διαλεξω απο το μενου της τιβι,δεν αλλαζει κατι.
επιλογη μενου δεκτη 4/3:
τα 4/3 εμφανιζονται σωστα και γεμιζουν την οθονη.τα 16/9 παιζουν πολυ στενομακρα.αλλαζουν μονο εαν επιλεξω zoom απο το aspect της τιβι.
παρομοιο προβλημα εχει αναφερει ο yperion στο ποστ 69 στο παρακατω νημα:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=54863&page=7

Last edited by a moderator:
Re: Opticum 9500 HD PVR 2CI2CXE Plus.

Καλημερα σε ολους!
Εχεις δοκιμασει κανεις να παιξει cccam σε opticum 9500?
Του εχω βαλει μια αναβαθμιση απο edison argus.
Ειναι συνδεμενος σε τοπικο lan με dreambox και μια γνησια καρτα version 5.
Δουλευει αλλα μετα απο καμια ωρα κανει καποιες φορες κοληματα με επανεκινηση στρωνει και μετα απο λιγο τα ιδια!
Γνωριζει καποις κατι??

Τα 2 ucas που έχει διαβάζουν τη νέα κάρτα της Νόβα ή πρέπει να χρησιμοποιήσουμε υποχρεωτικά irdeto module;

Καλημερα σε ολους!
Εχεις δοκιμασει κανεις να παιξει cccam σε opticum 9500?
Του εχω βαλει μια αναβαθμιση απο edison argus.
Ειναι συνδεμενος σε τοπικο lan με dreambox και μια γνησια καρτα version 5.
Δουλευει αλλα μετα απο καμια ωρα κανει καποιες φορες κοληματα με επανεκινηση στρωνει και μετα απο λιγο τα ιδια!
Γνωριζει καποις κατι??

μπορεί να μου πεί και μένα τον άμοιρο κάποιος πως συνδέω DM7000s με LAN με opricum 9500 γιατί δεν τα καταφέρνω να τον δω τον 9500 ούτε από το router ενώ έχω ενεργοποιήσει το DHP παιδεύομαι μηνες τώρα ...

Απάντηση: Opticum 9500 HD PVR 2CI2CXE Plus.

τι εννοείς υποστήριξη ?? Updeates κλπ βρίσκεις από πολλά site από τεχνικής άποψης δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια υποστήριξη ..

Καλησπερα
Εχω ενα προβλημα με τον 9500 με ενα 912 πολυδιακοπτη opticum και αυτος...
Δε βλεπω καθολου την 10930 καθετα.
Εαν βαλω και βγαλω το βυσμα της κεραιας ανοιγει κανονικα αλλα μετα το πρωτο ζαπινγκ σε αλλο καναλι θελει παλι το ιδιο....
Μηπως το εχει αντιμετωπισει κανεις?

Παίδες τα έχω δει όλα: έχω έναν διακόπτη Diseqc 4x1 με τον οποίο ο Opticum 9600 TS HD αρνείται να συνεργαστεί...Δεν έχω σήμα από κανέναν από τους 4 δορυφόρους που είναι ενωμένοι στον διακόπτη...Δοκιμάζοντας με 3 άλλους receivers δεν έχω πρόβλημα, έχω σήμα από όλους τους δορυφόρους....έχω δοκιμάσει ότι firmware υπάρχει στο ιντερνετ για τον 9600 αλλά τζίφος...έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι φταίει;

Οσο και να το εχω ψαξει δεν έχω βρει κάτι για το fec φίλε souzakia...Που ακριβώς το βρίσκω στο μενού;

Τελικά βρήκα από που αλλάζει το fec (για κάθε transpoder ξεχωριστά όμως)...Η τιμή του παντού ήταν στο auto...Είμαι σίγουρος πως έχει πρόβλημα το satellite tuner του δέκτη...Και μιλάμε για ολοκαίνουριο receiver....

Το δοκίμασα με τον 2Χ1 διακόπτη στην σοφίτα και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο...Άντε τώρα να το στείλω στη Γερμανία από όπου το αγόρασα...

χμμμ...δεν μου`ρχεται κατι αλλο...
ισως καποιος που εχει τον δεκτη,να σου πει κατι παραπανω.